- 4 Eylül 2012
- 1.333
- 505
- 198
- 40
- Konu Sahibi tugbali_043
-
- #2.621
slm kızlar bugün nasılsınız bebeleriniz nasıllar
canım bende emzirmiyorum artık baya araştırdım bu emzirme işini sende anlatmıştın ya zaten emzirmeye devam etmek istiyordum ancak benimki işi iyice abarttı sürekli emzik gibi kullanıyordu ağzından almak mümkün değildi çekersem ısırıyor çığlık çığlığa ağlıyordu ve çok emiyordu istersen 2 saat salla uyumuyordu emmeden falan yemesi falanda düzensizdi bıraktırdım zaten uzun zamandır azaltmaya çalışıyordum ben uğraştıkça o daha çok üstüne düşüyordu böyle olmıcak dedim tamamen kestim ilk 3 gün baya zorladı beni ama bi kaç gündür daha iyi yine aklına geliyor üstümü falan açmaya çalışıyor ama eskisi kadar değil sürekli oyalıyorum ağzı hiç boş kalmayacak yoksa hemen aklına geliyor bu arada maşallah yemesi düzeldi ve inek sütüne alıştı eskiden tiksinen çocuk şimdi hemde biberonla içiyor tüüü tüüü maşallah allah bozmasın. zaten 14 ay doya doya emdi deyip kendimi avutuyorum ama aslında ilk günler bende vicdan azabı çektim ama okuduguma göre hamileliğin 20 li haftalarından sonra süt yapımı başlarmış diğer bebişin sütünün yapısında değişiklik olur mu diye tereddütte kaldım biraz birde son haftalarda ve doğumdan sonraki ilk haftalarda büyük olanı emzirmemek gerekiyormuş ağız sütünü diğer bebişin tam olarak alabilmesi için kardeşini gördükçe isterse ve sütüm bol olursa emziririm belki diye düşünüyorum ama belki o zamanda istemez amann ne bileyim işte belki de nasipleri bu kadarmış hiç ememeyen çocuklar var buna şükür bu kadar emdiler.bende temizlik yapıcam paşadan fırsat bulursam canım bu arada sen çok yorma kendini diğeri erkenden çıkıp gelir sonraSelam canım. Ardayı babanesine bıraktım yemek yemiyo illa emicem diyo e benim de sarı süt geliyo emdikçe ishal oluyo. Bi de güzelcene kullanıyo beni. Sabahtan beri sütle cici bebe yedi sadece başka birşey sürmedi ağzına. Babaanneye gidince koca tabağı yemiş eşek. Nolacak bu çocuğun hali ya? Bi an önce doğursam şu sarı süt bitse de çocuğumu rahat rahat emzirsem artıkneyse az kaldı. Ben de fırsat bu fırsat bi yarım saat uzanıp temilik yapıcam inşallah. Sen napıyorsun canım?
Aminkızlar aranıza yeni katıldım 6 haftalık hamileyim çoook mutluyum :)) allah isteyen herkese nasip etsin inşALLAH :))
Canim cook gecmis olsun allah beterinden saklasin en korktugum seydir allah korumus nasil simdi biraz iyilestimi yaniklari kiyamam ben ona yaa ...sende kendine dertetme herkesin basina boyle kazalar gelebiliyo cok gecmis olsun opkızlaaarr ne zamandır giremedim site de değişmiş zaten zor buldum yine burayı...
sesilia minikkalbim sizi en çok birbiriniz anlarsınız tabii ki ama ben de yazmak istedim bugünleopuyrmde geçecek ve bir bakmışsınız peşpeşe büyümüş bebişler 2çocuğunuz var bu yönü gerçekten çok güzel birşey...bu kış biraz zorlanırsınız belki ama yaza feraha kavuşacaksınız inşallah güzel günlerş düşünüp motive olun kızlar.
bizde ne var ne yok dersek... çok kötü bir kaza atlattık oğlumun üzerine çay döküldü göğsü 2.derece yanık oldu maalesef ki gözümden bile sakınıyorum adımını takip ediyorum.işte olacak olduktan sonra önüne geçilmiyor belki de çok sakındığımdan oldu.olaydan sonra iyice üzerine düştüm kafayı sıyırcaktım daha yeni kendime geliyorum 1hafta oldu çay döküleli.şu an iyi çok şükür biraz çenesinde vardı yanık o geçti sayılır göğsündeki de kabuk bağlamıştı kabuğu düştü izinin geçmesi 1-2haftayı bulacak sanırım. çay döküldüğü gece ben sinir krizi geçirdim diyebilirim çok fena bişey Allahım kimsenin başına vermesin inşallah...netice olarak buna şükür diyebiliyorum...
canım bende emzirmiyorum artık baya araştırdım bu emzirme işini sende anlatmıştın ya zaten emzirmeye devam etmek istiyordum ancak benimki işi iyice abarttı sürekli emzik gibi kullanıyordu ağzından almak mümkün değildi çekersem ısırıyor çığlık çığlığa ağlıyordu ve çok emiyordu istersen 2 saat salla uyumuyordu emmeden falan yemesi falanda düzensizdi bıraktırdım zaten uzun zamandır azaltmaya çalışıyordum ben uğraştıkça o daha çok üstüne düşüyordu böyle olmıcak dedim tamamen kestim ilk 3 gün baya zorladı beni ama bi kaç gündür daha iyi yine aklına geliyor üstümü falan açmaya çalışıyor ama eskisi kadar değil sürekli oyalıyorum ağzı hiç boş kalmayacak yoksa hemen aklına geliyor bu arada maşallah yemesi düzeldi ve inek sütüne alıştı eskiden tiksinen çocuk şimdi hemde biberonla içiyor tüüü tüüü maşallah allah bozmasın. zaten 14 ay doya doya emdi deyip kendimi avutuyorum ama aslında ilk günler bende vicdan azabı çektim ama okuduguma göre hamileliğin 20 li haftalarından sonra süt yapımı başlarmış diğer bebişin sütünün yapısında değişiklik olur mu diye tereddütte kaldım biraz birde son haftalarda ve doğumdan sonraki ilk haftalarda büyük olanı emzirmemek gerekiyormuş ağız sütünü diğer bebişin tam olarak alabilmesi için kardeşini gördükçe isterse ve sütüm bol olursa emziririm belki diye düşünüyorum ama belki o zamanda istemez amann ne bileyim işte belki de nasipleri bu kadarmış hiç ememeyen çocuklar var buna şükür bu kadar emdiler.bende temizlik yapıcam paşadan fırsat bulursam canım bu arada sen çok yorma kendini diğeri erkenden çıkıp gelir sonraaslında fena da olmaz desene dört gözle bekliyoruz beyfendiyi
ya bizde isim bulamadık daha ama bizim yine vaktimiz var sen bir an önce karar verdik artık canımYok şimdi gelmesin pazartesiye kadar doktorum yok, çocuğun ismi daha yok, isim olmayınca bebek şekeri, logusa tacı, kapı süsü yok. Ya bi isim bulamadık biz çocuğa
ya bizde isim bulamadık daha ama bizim yine vaktimiz var sen bir an önce karar verdik artık canım
Yiğite yağız güzel gideryiğit bizim ki bizde bulamıyoruz açıkcası beğendiğim bir isim de yok bilmiyorum son anda bizde bişey koyacağız artık canım
yağız aklımdan geçmişti canım ama anlam olarak bakımlı hayvan diyor gerçi 3 tane daha anlamı var ona takılı kalmamak gerek ama ne bileyim anlamlı bişey olsun istiyorum ama aklımın bir köşesine yazdım belki koyabilirim bide yağız isminde tanıdık bi çocuk vardı çok yaramazdı bu bari sakin bi çocuk olsun diyorum zaten yiğit canıma okuyor
geçen mülayim mi koysak falan diye gülüşüyorduk eşimle:) haklısın o zmn başka isim bulalım. Arda'da çok yaramaz bazen diyorum adını dursun koymak lazımdı diye :) Bizimkine buldum da sanki
geçen mülayim mi koysak falan diye gülüşüyorduk eşimle
canım benim asabiyet durumu arada gelip gidiyor bugünlerde iyim şükür eşimde sağolsun yardımcı olmaya çalışıyor bana geldiklerinde sesini çıkarmıyor napsın başka kimsemiz yok ki sende eşinin gönlünü al da barışın annende gelince daha rahat olursun çocuk üstünden biraz olsun gider hiç değilse bugünlerde belim ağrımaya başladı kilo alıyorum hızla çatı kemiklerim ağrıyo dünden beri daha erken değil mi ya ne bileyim sende oldu mu ağrıolurmuş aslında. Ya çok uykusuzum ben günlerdir bugün annen geliyo nihayet yayıcam valla. Sen naptın asabiyet durumlarına? Biz salı günü feci kavga ettik konu da sen benim lafımı niye kestinGünlerdir konuşmuyoruz evde bu sabah konuştuk çocuk isimsiz doğacak napcaz falan diye. İçimde bomba var patlatıveriyorum bazen işte
canım benim asabiyet durumu arada gelip gidiyor bugünlerde iyim şükür eşimde sağolsun yardımcı olmaya çalışıyor bana geldiklerinde sesini çıkarmıyor napsın başka kimsemiz yok ki sende eşinin gönlünü al da barışın annende gelince daha rahat olursun çocuk üstünden biraz olsun gider hiç değilse bugünlerde belim ağrımaya başladı kilo alıyorum hızla çatı kemiklerim ağrıyo dünden beri daha erken değil mi ya ne bileyim sende oldu mu ağrı
Bu hafta çok hızlı kilo aldım normalde kilo almiyordum toplamda 4 kilo oldu ama 3 hafta içinde 2 kilo birden alınca korktum böyle gidersem hiç iyi olmaz dıkislerim falan zarar görmesin suan 58 kilodayim ama kendimi çok iri görüyorum aynaya bakıncaKalbini alacak bişi yok zaten onun alması lazımdı ama sıkıntı yok genelde kendiliğinden çözülüyo bizde :) çözüldü de zaten.
Kilona dikkat et canım şimdiden kilo iyi değil. Yediklerine çok dikkat et hazır yaz daha geçmemişken meyve falan bol ye. Benim toplamda 5 kilo oldu aldığım çocuk gayet sağlıklı bin şükür. Benim çatım daha 2 haftadır falan ağrıyo o da çocuk aşağıya indiği için. 2 haftam kaldı doğuma 1 kilo daha ya alırım ya almam. Doktor her muayeneden sonra tebrik ediyo beni. Ben çok bol su içtim meyve çiğ sebze yedim kabız olmadım ona rağmen 1 tane olan hemoroidim 2 oldu. Gerçi ishal olduğum için çok sık tuvalete çıktım o tetikledi galiba ama kilo bize hiç iyi değil çünkü gebelik aralığı az. Sonra sağlık sorunları falan Allah korusun iki çocukla çok zor. Nolursun dikkat et. Kaç kilo aldın şimdi sen? Bi de hangi şehirdeydin sen canım?
Bu hafta çok hızlı kilo aldım normalde kilo almiyordum toplamda 4 kilo oldu ama 3 hafta içinde 2 kilo birden alınca korktum böyle gidersem hiç iyi olmaz dıkislerim falan zarar görmesin suan 58 kilodayim ama kendimi çok iri görüyorum aynaya bakıncabu ara çok Fazla tatlı ve abur cubur yedim tutamiyorum kendimi
Canım artık bu hafta biraz dikkat edeyim diyorum çok abur cubur yemiyeyim kilo hala hızla alacakmiyim ona göre duruma el atmak lazım en fazla kaç kilo almalıyız ki doktorun bilgilendirdi mi hiç seni bu konudaCanım gerekirse diyetisyene git eltim diyetisyenle doğurdu yoksa fil gibi olacaktı zaten kiloluydu. Yol yakınken bi diyetisyene git abur cubur da yeme artık sağlığın için tutacaksın kendini yapacak bişey yok Allah yardımcın olsun canım
Canım artık bu hafta biraz dikkat edeyim diyorum çok abur cubur yemiyeyim kilo hala hızla alacakmiyim ona göre duruma el atmak lazım en fazla kaç kilo almalıyız ki doktorun bilgilendirdi mi hiç seni bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?