- Konu Sahibi tugbali_043
-
Bana yenı verdı elevıt ve demır hapını folık asıt bıttı bunlar basladı yalnız bulantı yapıyo dıye yatarken ıcıyorum.ama kafama takılıyo bunlardanmı bulantım oluyo yoksa zaten normalde olan bulantılarım demammı edıyo dıye.sızde kullanıyomusunuz ?
canım doktor bana da demir ve vitamin verdi. Demiri bi kez kullandım öğlen içmiştim akşam çok fena oldum o günü asla unutamam çok fena midem bulandı kustum geçmedi bütün gece midem yandı uyku tutmadı zehir etti günümü. Ben de bi daha almadım. Doktora da danışcam ne önercek bakalım...elevite devam ediyorum ama onda bir problem yok.
arkadaşlar şimdi okudum son yazılanları da ne kadar heyecanlarımız ortak ya aynı duyguları paylaşıyoruz hep... haftalarımız ilerledikçe de hep ortak gidecek herhalde...
bebişimi ultrasonda görmek çok güzel kızlar ya çok özlüyorum şimdi...daha 12ocakta randevumuz hergün göreceğim güne yaklaştım diye seviniyorum.çok tatlıydı pır pır dönüyordu içerde:) benim aklıma hep şu takılıyor ama ben hiç kilo almadım 4.aya girdik artık almam gerekmiyor mu?
ya ewt sorma çok kilo addım ya enbaşta.ama son 1 aydır nerdeyse akşam yemekten sonra bişey yemiyor gibiyim.yemegimi 7,30 dan sonraya bırakmıyorum doktorum söledi buşekilde.yemekten sonra 1 bardak sıkma portakal 3,5 ceviz yatarkende ılık ballı süt.bende meyvemi işe getirmeye başladım 3 posta meyve burda yiyorum zaten.benim bulantım başından beri hiç olmadı.gram bile olmadı yani.o konuda çok rahattım ve inşallahta öyle gider.canım bulantına karşı çekmecende çubuk kraker bulundur 1,2 at ağzına iyi gelir bastırır bulantını.
kımı duysam dedıgın gıbı demırden sıkayetcı hapsa senınkı ferrosanol var kucuk sıselerde ondan memnun herkes yapmıyomus bulantı falan doktoruna sorup ıste mutlaka demır cokcok önemlı senın ıcın önemlıde bebekın kılo alması ve gelısmesı ıcın cok önemlı valla ben faramat dıye bı demır ılacı kullanıyom bulandırıyo ama gece ıcıyom esımde mutlaka ıc dıyo ama bugun hıc bulanmadım mesela öle garıp bı durum .canım senın sat tam kac
selam kızlar. Bende aranıza yeni katıldım. Bugün itibariyle çok şükür 14. Haftam bitti:) hamileliğim şu an çok rahat geçiyor. Başından beri hiç bulantım ve kusmam olmadı. Tek sorun biraz fazla kilo aldım. 63 ile başladım ve 2 hafta önce doktorda 67 geldi kilom. Bununda sebebi doktorun vermiş olduğu decavit isimli vitamin. 2 hafta önce doktorum bıraktırdı ve ferrum fort isimli demir ilacına başladım. Hala 67 de dolanıyorum kilo olarak. Umarım çok fazla kilo almam. Bu arada sizlere bazı sorularım olacak başka başlıklarda yazmıştım ama cevap gelmedi malesef. Benim 2 hafta önceki kontrolümde doktor 2li test yapacaktı. Usg de baktı ense kalınlığına. 1.1mm boyutunda ve risk yok dedi. O yüzden 2li testi yapmaya gerek yok dedi. 4 hafta sonra geldiğinde 3lü testi yaparız dedi. Benim bildiğim kadarıyla 2 li testte risk varsa 3lü test yapılıyor. (bunu daha sonra internette okudum) neden bana ilkini yaptırmadığı halde ikinciyi yapacağını söyledi kafamı çok karıştırdı doktor. Sizce bu durum ne kadar mantıklı.
Ve bundan başkada benim doktora ilk gittiğim tarih 24 ekimdi. 4 haftalık hamileydim. Ne ilk gidişimde ne sonrakilerde (6. Haftada düşük tehlikem oldu o ara sık sık kontrole gittim) bana kan tahlili falan birşey vermedi. Sadece sözel olarak sordu ağrın varmı bulantın varmı kaşıntı akıntın varmı vs. Sizce tahlil yapmaması ne kadar normal. Boşamı endişeleniyorum. çok şükür ağrım sızım hiçbişeyim yok ama kontrol amaçlı bakılması gerekmezmi sizcede. Kafam bu doktor konusunda oldukça karışık. Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum. Doktorumu değiştirsem ne yapsam bilemedim.
arkadaşlar şimdi okudum son yazılanları da ne kadar heyecanlarımız ortak ya aynı duyguları paylaşıyoruz hep... haftalarımız ilerledikçe de hep ortak gidecek herhalde...
bebişimi ultrasonda görmek çok güzel kızlar ya çok özlüyorum şimdi...daha 12ocakta randevumuz hergün göreceğim güne yaklaştım diye seviniyorum.çok tatlıydı pır pır dönüyordu içerde:) benim aklıma hep şu takılıyor ama ben hiç kilo almadım 4.aya girdik artık almam gerekmiyor mu?
bende yeni okudum yazılanları evet aynı haftalarda aynı şeyleri burdan paylaşıyor olmak çok güzel...inş.bebişlerimizi kucagımıza aldıgımızdada paylaşmak nasip olurbenim randevumda 11 ocakta :) ölüyorum görmek için bende 3 ay bitti toplam 2 kilo aldım kızımda ilk 3 ayda 6 kilo almıştım bunda azar azar gidiyoruz bakalım :) artı benim mide bulantıları bitmişti 1 haftadır geri geldi şişkinlik oluyor geceleri akşam çok karnım agrıdı ödüm patlıyor bişeymi oluyor diye neyseki gazsancısıymış heralde sabah bişeyim kalmadı :) buarada göbiş top gibi oldu önümü kapatmaya başladı bakalım artık tam hamile gibi hissediyorum sizlerde durumlar neler???
insallah hepmizin bebislerini korusun allahımevet yaaa garip bi heycan var hemen zaman gecsinde tekrar goruyum diyo insan
benim bulantılarım hala devam ediyor ama eskisi kadar yogun degil tabi azaldı artık 12 haftamdym hic kilo almadım hatta 2 kilo vermisim gobusede gelince eskiden gaz sancılarım vardı karnım kocaman oluyodu simdi gaz sancısı olmuyo indi normale dondu suan benimde karnım var birazcık :)
canım ben bır laborant olarak bu tahlıl olayına cevap vereyım hamılelıge baglı kan degerlerının bazılarında yukselme oluyormus yalancı olarak gebelıkten sonra normale dönuyormus gereksız tahlıl yaptırıp canınızı sıkmayın dıyolar ben bu docenç te gıdıyorum o bıle ıstemedı gerek yok sıkayetın olursa ara ara ıdrar tahlılı ısteyebılırler o a da ıdrar yolu enfeksıyonu ıcın uzma kendını senın ıyılıgıne bu durum:)3 lu testte daha detaylı bakılıyo dıye bılıyorum belkı garantıye almak ıcın öle demıstır hıc cekınme sor doktoruna üzme kendını :=) dr kaan kocatepe nın sıtesı var ıncele netten cok cevapları ordan buluyorum ben
sonra dr alper mumcunun gebelık sıtesı var oda cok yararlı ıncele derım:)
selam kızlar. bende aranıza yeni katıldım. bugün itibariyle çok şükür 14. haftam bitti:) hamileliğim şu an çok rahat geçiyor. başından beri hiç bulantım ve kusmam olmadı. tek sorun biraz fazla kilo aldım. 63 ile başladım ve 2 hafta önce doktorda 67 geldi kilom. bununda sebebi doktorun vermiş olduğu decavit isimli vitamin. 2 hafta önce doktorum bıraktırdı ve ferrum fort isimli demir ilacına başladım. hala 67 de dolanıyorum kilo olarak. umarım çok fazla kilo almam. bu arada sizlere bazı sorularım olacak başka başlıklarda yazmıştım ama cevap gelmedi malesef. benim 2 hafta önceki kontrolümde doktor 2li test yapacaktı. usg de baktı ense kalınlığına. 1.1mm boyutunda ve risk yok dedi. o yüzden 2li testi yapmaya gerek yok dedi. 4 hafta sonra geldiğinde 3lü testi yaparız dedi. benim bildiğim kadarıyla 2 li testte risk varsa 3lü test yapılıyor. (bunu daha sonra internette okudum) neden bana ilkini yaptırmadığı halde ikinciyi yapacağını söyledi kafamı çok karıştırdı doktor. sizce bu durum ne kadar mantıklı.
ve bundan başkada benim doktora ilk gittiğim tarih 24 ekimdi. 4 haftalık hamileydim. ne ilk gidişimde ne sonrakilerde (6. haftada düşük tehlikem oldu o ara sık sık kontrole gittim) bana kan tahlili falan birşey vermedi. sadece sözel olarak sordu ağrın varmı bulantın varmı kaşıntı akıntın varmı vs. sizce tahlil yapmaması ne kadar normal. boşamı endişeleniyorum. çok şükür ağrım sızım hiçbişeyim yok ama kontrol amaçlı bakılması gerekmezmi sizcede. kafam bu doktor konusunda oldukça karışık. tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum. doktorumu değiştirsem ne yapsam bilemedim.
çok teşekkür ederim okuyup cevapladığın için. Tahlil yapılmadığı için kötü hissediyordum kendimi. çünkü hiç bir yerde rastlamadım hiç tahlil yaptırmadım diyene. Hcg değeri nedir onu bile bilmiyorum yani en basit olarak :) dediğin uzmanların sitesine hiç bakmadım en iyisi incelemek. çook teşekkür ederim tekrardan. :)) bebişlerimizle mutlu günlere inşallah :)
bende yeni okudum yazılanları evet aynı haftalarda aynı şeyleri burdan paylaşıyor olmak çok güzel...inş.bebişlerimizi kucagımıza aldıgımızdada paylaşmak nasip olurbenim randevumda 11 ocakta :) ölüyorum görmek için bende 3 ay bitti toplam 2 kilo aldım kızımda ilk 3 ayda 6 kilo almıştım bunda azar azar gidiyoruz bakalım :) artı benim mide bulantıları bitmişti 1 haftadır geri geldi şişkinlik oluyor geceleri akşam çok karnım agrıdı ödüm patlıyor bişeymi oluyor diye neyseki gazsancısıymış heralde sabah bişeyim kalmadı :) buarada göbiş top gibi oldu önümü kapatmaya başladı bakalım artık tam hamile gibi hissediyorum sizlerde durumlar neler???
canım meraba hosgeldin aramıza :) mutlu hamilelikler dilerim :) canım oncelikle hangi hastaneye gidiysn devlet hastanesinemi canım bende yeni ikili tarama testine girdim pazartesi gunu benimde bebegin ense kalınlıgını olctu doktor 1,3 cıktı güzel risk yok dedi ama o gun icinde beni kan tahlilleri vermem icin yonlendirdi yani vicuttakı kan degerlerini olccekler buda 1 haftada cıkıyo bu test sonuc olarak elinde olan verilerle kan degerlerini olcup sonucu soyleyecek benim doktorumda risk yok ama sonuca bakalım dedi yani doktordan doktora degisiyo bazıları garanticidr baktı risk yoksa onemli degil demisdir kafana takma sonuc cok güzel cıkmıscok sukur hepimize canım ama 2 li tarama ve 3 lu tarama testler ayrı testler hepsinde ayrı olcumler yapılıyo 2 li de bi risk olursa 3 lu yapılmıyo canım her gebeye yapılan testler bunlar riskle alakası yok kafana takma ama 3 lu tarama testinede gir derim insanın ici rahatlıyo ben seni cok iyi anlıyorum bende 2 li testte girmeden cok huzursuzdum ama simdi cok rahatım attım ustumden allahım minik yavrularımızı bize bagıslasın oncellikle hersey allahtan herkezn bebisleri saglıklı olur ınsallah
ha bu arada canım doktorundan memnundegılsen vakıt daha gec olmadan degıstır sonra sen ıstesende bakmazlar bellı bı aydan sonra .bence ınsanın hekımıne guvenmesı cok cok önemlı ama zaten doktorlar herseyı söylemez dedıgım sıtelere gır merak ettıgın soruların yanıtlarıyla karsılacak ve rahatlıycaksın :)amın canımmm guzel bır hamılelık gecırırız ınsallah
sağol canım hoşbulduk :) öncelikle ilgin için teşekkür ederim:) ben özele gidiyorum. tavsiye üzerine gitmiştim. iyi bir doktor olduğu pek çok hastası olduğu söylendi ilgili olduğundan falan bahsedildi. doktordan yana çok fazla sıkıntım yok sorularıma cevap alabiliyorum. tek kafama takılan 2 li teste gerek yok demesiydi ve hiç tahlil yapmamasıydı. 2li test için gittiğim günde bebeğimin usgdeki görüntüsü hareketleri oynaması falan beni benden aldı resmen. o sebeple gerek yok dediğinde hiç aklıma gelmedi bile neden diye sormak. :) birazda benim hatamdı belki ama ne bileyim. çok mutluydum o sıra.eve gelirken ve evdeyken hep ağzım kulaklarımdaydı kendi kendime gülesim geliyordu gözümün önünde usg görüntüsü falan :) eminim herkes bu mutluluğu yaşıyordur her kontrole gidiş ve gelişlerde:) ama haftaya cumartesi olan kontrolümde mutlaka 3lü testi yaptırıcam. doktorda dedi yapıcaz diye zaten. umarım herşey yolunda gider. Allah hepimizin yavrularını bize bağışlasın sağ salim kucaklarımıza o bebişleri alalım inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?