ekim hamileleri... :)

slm kızlar nasılsınız bakalım benim evde bilgisayarım bozuldu tamirde ondan giremiyorum şimdi gördüm yazdıklarınızı iyisinizdir inş.ben tetanos aşısını vurundum birdahaki randevudada şeker yüklemesi yapılcak şimdilik bukadar hoşçakalın...

Günaydın arkadaşlar. Nasılsınız nasıl gidiyo? Biz çok şükür iyiyiz sizlerden güzel haberler aldıkçada mutlu oluyoruz.

slm canım cok şükür hersey yolunda :)) tetenoz aşısınıda bende vurulacagım 22 haftadan sonra gel dedi saglık ocagı evet 24.haftada seker yüklemesi yapılacak insallah hepmizin sonucları iyi cıkar opuldunuz

Göbüşler büyüyor tabi kendimi bazen çok çirkin hissediyorum hele ki gardrobun önüne geçip de giyecek birşey bulamayınca eşime bulaşıyorum sanki onun suçu gibi ama hoşuma da gidiyor. Gittiğimiz yerlerde kadınlar göbeğimi falan seviyorlar:) Keyifli bir süreç ama vücudum hiç bu kadar değişmemişti. Göbüş ve göğüs harici kilo almadım Allah'tan yoksa kesin bunalıma girerim ben kendimi biliyorum...

Bu arada doktorum bana tetanoz aşısını önermedi. Onu genelde evde ebe yardımıyla doğum yapacaklara öneriyorlarmış sağlık ocakları. Hemde kasılmaya neden olabiliyormuş. Bende de çok kasılma oluyor. Riske atmak istemiyorum.

Günaydın arkadaşlar. Nasılsınız nasıl gidiyo? Biz çok şükür iyiyiz sizlerden güzel haberler aldıkçada mutlu oluyoruz.
sesiliaa sana bısey sorcam ben son bı kac gundur bebegımın hareketlerını daha derınden ve cılız hıssedıyorum acıkcası korktıumda evet hareketlerı var ama derınden zayıf zayıf senınkı nasıl?

canım bende ikilimde kaldım tetenoz asısını saglık ocagı soyledi bana ama bilmiyorum dogumda kullanılan mallzemelerin vicudumuza karsı korumak amaclı dedi tetenoz asısını bende bir doktoruma soruyum o zman yaptır derse yaptırıyım bosuna riske atmayalım

Tatlım bende az önce baya bi korktum çünkü dünden beri benimki de kıpırdamıyordu yattım kalktım göbüşü salladım biraz hareket yok gittim ağzıma bi çikolata attım bi bardak süt içtim şimdi de durmuyo sıpa:) Demekki bazen oluyor öyle çikolatayla süt denesene bi. Bi de ben klasik müzik açıyorum bazen ona da tepki veriyor.

Bence de bir sor canım sağlık ocakları genel geçer bilgiler veriyorlar genelde bi doğum uzmanı kadar bilemiyorlar. Doktorun da seni tanıdığı için sana uygun mu değil mi en iyisini o bilir. Doğumdaki malzemeler titanyumdan yapıldığı için tetanoz riski taşımıyor tatlım. Reaksiyon olasılığı yok. Ama en güzel doktorun yönlendirir seni.

aynen canım haklısın doktora soruyum ona gore yaptırıyım tetenoz asısını aslında benimde hic icimden gelmiyo yaptırmak ama bakalım :))

canım seninle haftalarımız aynı sen kac kilo aldın toplam tatlım birde gobek baya bellimi :) valla canım beni gorenler hic 5 aylık hamile gibi degilsin diyorlar ama kıyafetinde etkisi olablr ben hep bol giyiyyorum mesala simdi ustumde tayt ustu bol arkası uzun gomlekler var dar giyince hic rahat edemiyorum ben sankı kuzumda icerde sıkılıyo gibi geliyo aynen varya ben 2 aylık hamileylen eski kıyafetlerimi bıraktım dolabın basına gecip arada esime bende catıyorum oda ne güzel iste diyo seviyo benim kalcada bir degisiklik yok bel kalınlastı normalde benim belim cok inceydi bebis benim belimde herhal :)))) gobekde iste cıktı biraz dar giyince ortaya cıkıyo canım bu arada süt önerin kesinlikle dogru ben aksam yatarken iciyorum sütü sonra tutmayın bebisi valla bi oyana bi buyana sonra yarım saat uyumuyorum ona gülecegim diye :)))

canım benım ben hergun hıssedıyorum ama 21 haftadakı gıbı guclu vurmuyo amabı kac gundur cok yorgunum ondan olabılırmı acaba

Benim karnım baya bi çıktı ama kilo almadım 4 kilo falan aldım sanırım toplamda. 62yle başladım hamileliğe şimdi 66 67 falanım. Belim hala ince:) Arkadan hiç birşey yok önden koca bir göbek var:) Kendime çok güzel hamile pantalonları aldım şu beli göbeğe kadar çıkanlardan. Ama üstüme giyecek birşey bulamıyorum. Hamileler için hiç zevkli birşeyler yapmıyorlar. Bende onun sıkıntısını yaşıyorum malesef. Sen kaç kilo aldın?

canım benım ben hergun hıssedıyorum ama 21 haftadakı gıbı guclu vurmuyo amabı kac gundur cok yorgunum ondan olabılırmı acaba

Bana doktorum hareket takibini 24. haftadan itibaren yapmaya başlıcaz eğer 3 saat hiç hareket hissetmezsen önce ara öğün yiyeceksin sonra bir yere önce sağ tarafına uzanacaksın ayağa kalkıp sol tarafına uzanacaksın, oturup karnının sağ ve sol tarafına hafif hafif vurucaksın eğer hala hareket hissetmezsen hemen bir hastaneye gideceksin ultrasona gireceksin dedi. Şu an da seğirme şeklinde hafif hissetmen normal dedi. Benim biraz geç gelmişti hareketler endişeliydim o nedenle sormuştum. Ama hareketlerin şiddetiyle ilgili birşey demedi. Demekki o kadarda önemli değil şiddeti. Ama sen sütünü bir iç bakalım bebiş ne yapıcak. Bence bir sıkıntı yoktur. Bebiş nazlanıyordur belki.

Son düzenleme:

evet canım kesinlikle hamile kıyafetlerini genelde orta yasa uygun tasarlıyorlar bende begenmiyorum su renkli badiler haric ben hala hamile kıyafeti almadım begendgm tarz badilerin yada gomleklern L bedenini alıyorum bol bol giyiiyorum normalde m tam oluyo ama l alıyorum rahat giyiyyorum canım kilolarmz bile aynıymıs desene bende 62 ile basladım ilk 3 ayda 3 kilo verdim sonra 4 ayımda verdgm kiloları geri aldım 62 tekrar oldum dun aksam yemekten sonra tartıldım 64 olmusum 2 kilo aldım son ayda yani simdilik iyi gidiyo bakalım kiloyla aram ama son ayda birden alablrmsz ama bakalım ben gerksz seyler yememeye calısyorum bebege yarayan seyler tuketmeye calıyorum hani sen iki canlısın yemelisin bahanesi yapmıyrum :))

:) Maşallahın var sen gerçekten az almışsın. Benim hiç bulantım olmadı o yüzden vermedim kilo ama almam da inşallah. Ben elime ne gelirse yiyorum valla ve çok hareketsizim. Yogaya başlıycam ama doğru düzgün bir merkez bulamıyorum. Bu hareketsizlikle de doğum çok sıkıntılı geçecek ve kilo almaya da başlıycam biliyorum çünkü gerçekten yiyorum iştahım deli gibi açıldı özellikle tatlıya dayanamıyorum. 2 kiloyu ben de 1 ayda aldım ama ben zaten kiloyu önce hep göbeğe alırım. Bizde genetik bu, hamilelikten önce de 2 3 kilo alsam önce göbeğe sonra kalçaya alırdım yine bence bebekten değilde kilodan bu kadar büyüdü benim göbüşüm. Çatlıycam diye çok korkuyorum banyodan sonra bebe yağı, kakao yağı falan sürüyorum. Kakao yağı da öyle güzel kokuyo ki yine acıkıyorum. Halim harap yani

saolasın canım sonunda sag tarafıma guclu bı tekme yedımmm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…