- Konu Sahibi tugbali_043
-
- #1.241
yok canım adı ustunde aktarma yapıyosun yanı söylekı:32 haftada raporu dr aldın .yanı doguma 8 hafta var (40 haftaya göre hesaplanır dıgum)32 de aldıgın raporun anlamı bu 8 haftanın ılk 5 haftasını dogum sonrasına aktarmak demek yanı daha da özetle 5 hafta daha calısmaya devam edebılısın demek .sonra geldık 37. Haftaya yanı 5 hafta daha calıstık 37 ye gelınce artık doguma 3 hafta kalmıs oluyo ve yasalş olarak ızne ayrılmak zorundasın ıstesende calısmana ızın yok .yıne gıdıp dr dan rapor alıcaksın bunun anlamıda artık gebe bayan calısamaz demektır .ıkısını de ıs yerıne vereceksın
ok canım anladım tesekkurler :))) bende iste bu 32.haftada rapor alınca mecbur izne ayrılıyoruz zannediyodum aktarmayı duymammıstım ok süpermis o zman 32.haftada raporumu alırım is yerine veririm 37.haftaya kadar calısırım o calıstgm 5 haftayıda dogum sonrasında alırım :)
aynen öyle yanı senın aslında yapmak ıstedın sey yasal hakkın zaten bebegım :)
amın canım ınsallah rabbım hepımınkını korusun .valla her sabah bır yumurtamı hasalrım peynırımı zeytınımı (tuzsuz zeytın )cevızımı 2 tane ıncırımı yerrım .hıc aksatmam .hergun 2-3 kasık tahınlı pekmez yerım .sabah ıse gelırken 1 bardak sut gece koca bı kase yogurt mutlaka yerım .bır sıse maden suyu mutlaka ıcerım .ve meyve mı aksatmıyorum özellıkle portakaşlı cunku c vıtamını vucutta depo edılmez hergun alamn gerekır .bunun dısında et falan haftada 1-2 kere .ve dr um özellıkle vıtamınlerımı sureklı almamı söyluyo eleveıt ve demır bır gun bıle sektırmeden ıctım bu gune kadar ha bıde 2 lt su
bu hafataya kadar haftasıyla uyumlu gıdıyodu bu ay ben 1 kılo 200 almısım bebısım de tam bı kılo almıs yanı kendıme kılo almamısım bu ay
canım demir hapıyla süt ve süt ürünlerinin bir alınmaması gerekiyormuş... Ben demir hapını akşamları içtiğim için gündüz de işte olduğum için yoğurt nerdeyse pek yiyemiyorum.. Sütü de unutuyorum genelde çünkü sabahları süt içip işe gidince işte uykum geliyor oyüzden sabahları uykumun açılması için mecburen çay içiyorum.. Bu süt-yoğurt-demir ilacı sıralamasını bir türlü başaramadım
canım bu konuyu dr unla ve özluk ıslerıne sor .32+2 demek 33 hafta demek ben 31+6 da alıcam yanı 321, hafta olmus oluyoselam kızlar. Hepinize günaydın. önceki yazılanlara şöyle bir göz attımda çok kıskandım sizi. çok az kilo almışsınız. Ne güzel. Ben tamı tamına 18 kilo aldım. 3 hafta önceki kontrolümden beri 1 kilo aldım ama kalan 17 kilonun sebebi bol çikolata tatlı şeyler yemem. öğün aralarında bile tatlı şeyler yerdim. 3 haftadır tatlı yemiyorum ve şekerin nasıl acımasız olduğunu görmüş oldum :s umarım kalan haftalarda da çok fazla kilo almam.
Ben 32. Haftamda izne çıkıcam. Kendim öğretmenim ve okulumda 1 saat uzakta. Zaten doğum sonrası iznim yaz tatiline denk geleceği için öncesinde kullanma kararı aldım. Size bişey danışmak istiyorum. Doktorum bana 29 veya 30 nisan da gel raporunu vereyim dedi. 30 nisan tarihinde tam olarak 32+0 olucam. Ama ben 2 mayısta gitmeyi düşünüyorum. Yani 32+2 de iznimi başlatıcam. 32+2 de almanın bir sakıncası yoktur değilmi kızlar. Sonuçta 32. Hafta sayılıyor bu da.. Ben bunu haziran anneleri topiğindede yazmıştım ama içimi rahatlatamadım. Hep bir aksilik olcakmış gibi geliyor :) fikirlerinizi bekliyorum. :)
Dün kontrolumuze gıttık :) 1920 gr ve 42 cm olmus yavrum cok sukur .haftaya raporumu alıcam ınsallah .36, haftada da catı muayenemı yapıp normal mı sezeryanmı karar verecekmıs dr um
canım bu konuyu dr unla ve özluk ıslerıne sor .32+2 demek 33 hafta demek ben 31+6 da alıcam yanı 321, hafta olmus oluyo
teşekkür ederim canım sanırım 30unda doktora gidicem. çünkü müdür birşey bilmiyor, okulda memur da yok. Kafam çok karışık. :)
maşallah canım allah nazarlardan korusun..
ben gece ıcıyorum canım söylekı ılk ıctıgımde bulnatı yaptı dr a sordum gece ıcebılırmıyım dıye o da olur dedı .demırı ac almak lazım zaten .ben 12 haftadan berı gece cıse kalkınca ıcıyorum yanı vıtamını almadan 2 saat
önce ve 2 saat sonra bısey yememıs oluyorum .yaymadan yogurt yıyorum kalkıncada ıse gıderken kendıme beslenme cantamı hazırlarken sutumude hüpletıyorum .cözumu boyle buldum
demiri tok karna iç demişti doktorum.. Sana açken mi iç dediler? :s
eczacı söyledı demır ac karnına multıvıtamın ıcın ıse farketmez dedı ac tok
yaaa çok şaşırdım gerçekten acaba farkediyormu aç veya tok.. çünkü bana doktorum da ilacı aldığım eczane de tok karna demişti
yok canım daha almadım bende odasını bebişimin izne ayrılıyım o zman bakarım diye dusunuyorum ama bakalım :))) odasını falan kızımın boyayalım da ondan sonra oda takımına bakacgz sen bak bakalım bize fikir ver
Biz haftasonu gidicez bakalım bir kaç yere bakmaya. Bizim de bebek odası ütü çamaşır odasıydı şimdi oda boşalacak, duvar kağıdı kaplanacak, perdeler değişecek... Çok iş var, Hele ki böyle karnı burnundayken iş sanki 3 kat fazlamış gibi gözüküyo insana. Gözümde büyümüyo değil ama bir yandan da o kadar heyecanlıyım ki:)
Biz haftasonu gidicez bakalım bir kaç yere bakmaya. Bizim de bebek odası ütü çamaşır odasıydı şimdi oda boşalacak, duvar kağıdı kaplanacak, perdeler değişecek... Çok iş var, Hele ki böyle karnı burnundayken iş sanki 3 kat fazlamış gibi gözüküyo insana. Gözümde büyümüyo değil ama bir yandan da o kadar heyecanlıyım ki:)
Gerçekten çok büyük heyecan canım. Yalnız oda konusunda beni çevremdekiler korkutuyor. Bebek doğmadan oda hazırlanmazmış. Allah korusun ya bir şey olursaymış. ben sürekli bu korkuyla hareket edemem ki. Haziran ayı içerisinde kurmak istiyorum odasını:)) Allah hepimize kullandırmayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?