ekim hamileleri... :)

bi zamanlar bende burda hamileyim ekim hamilesiyim die bağırmıştım o zamanki arkadaşlarıma bakıorumda hepsi bebeklerini kucağına almış Allah sağ salim sağlıcakla büyütmeyide nasip eder inş hepinize

sesilia döndün mü tatilden bkm seninde Allah yardımcın olsun canım yaa gülsümle emoş nerdeler bebişler büyüdüler mi sessiz kalmış burası

Döndüm canım ama hiç bişey anlamadım tatilden:) Allahtan annem vardı. Eve geldim çok zorlanıyorum benimkinin olmayan düzeni iyice bozuldu bi de üstüne nezle oldum sen ne alemdesin? Bebiş nasıl, sağlığın nasıl?

Amin cümlemize inşallah. Sen de aldın bebeğini kucağına değil mi?

sesilia döndün mü tatilden bkm seninde Allah yardımcın olsun canım yaa gülsümle emoş nerdeler bebişler büyüdüler mi sessiz kalmış burası
Buralardayız canım fırsat buldukca gırıyorum nete benım bebis cok nazlı canım hep huysuz kuzum devamlı kucak ıstıyo alısmıs onun ıcın gunum nasıl gecıyo anlamıyorum arkasnda gezmekten bugunde kuzumun asısını yaptırdk cok canı sıkkın melegımın bı kırkımız cıksaydı duzelerız ınsallah sızın kuzularnz nasıl yıgenlerm nasıl bakalım

bizde iyiyiz çok şükür emzirmekten başka sıkıntımız yok Allahıma şükürler olsun Allah başka dert vermesin yaram iyileşmediği için hala zor emziriyorum duyan herkes nasıl iyileşmez bu kadar zaman oldu diyorlar ama demek ki çekecek çilem varmış diyorum bebeğim iyi olsunda diyorum inşallah o da geçer,gündüz biraz uyku sıkıntımız var uyumuyoruz ama o da normal mi bilmiyorum karnımız pek iyi doymuyor sanki arada mama veriyorum bu duruma canım çok sıkılıyor ama ne yapayım artık idare ediyoruz bebişleriniz nasıl kilo alıyor anne sütüyle besliyorsunuz sadece

malesef canım ben düşük yaptım nasip değilmiş Allah sizin bebişlerinize uzun ömür versin

malesef canım ben düşük yaptım nasip değilmiş Allah sizin bebişlerinize uzun ömür versin

geçmiş olsun canım Rabbim inşallah en kısa zamanda seninde yüzünü güldürsün hayırlı evlatlar versin insan anne olduktan sonra anlıyor evlat gibi büyük bir servet olmadığını Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın herkesin yuvası bebiş sesleriyle şenlensin sende Allahın izniyle en kısa zamanda kavuşursun yavruna dualarımızdasın tatlım

amin canım inş çok sağol güzel dileklerin için Allahtan herşeyin hayırlısı

Canım benım senı cok ıyı anlıyorum cunku aynılarını bende cektım ve cekıyorum 1 ay oldu benımde ama hala gecmedı tatlım benım ılk bı gogsum yara oldu ama nasıl yara etler kopuyo kan akıyo o sekılde de veremedm kuzuma 3 gun emzrmdm o gogsumu sesılanın dedıgı kremlerı kullandm arada sagdm sutumu cok sukur gogsum gectı ama o gogsum kusmus resmen cok az sutu var dıger gogsumde sut var ama oda sımdı resmen oyuldu ınlıyerek emzıryorum zar zor napym arada suruyrm krem ama hemen sılnce ıyılesmyo ışte napcm bılmyrm bende dun saglık ocagna gttk 3200 dogan kizm 3900 olmş fena dgl dedı 1 ayda 1 kılo almazsa getrme sakin ddi yanı cok kılo almyo benım kızm bkalm ınsalh sutum yeter yetmezse artk bende mama verırm artk napalm

aynen valla canım yaa benim bi keresinde hafif kanıyordu kanayınca 1 saat falan dinlendiriyordum vermiyordum hemen o sefer kanı sildim falan geçti diye çok acıkmıştı kanda kesildi diye verdim meğer çocuk emdikce kanı da çekmiş yatağına yatırdım bir kustu kann üstü başı yastığı napacağımı şaşırdım nasıl korktum Allahtan daha önce böyle bişey bir arkadaşın başına gelmiş anlatmıştı kan kusuyor diye doktora götürmüşler doktor demiş çocuk kanı çekiyor emdikçe diye sonra o anlattıkları geldi aklıma da rahatladım ama nasıl bir acı tarifi yok dimi yaa makinayla sağmaya dayanamıyorum ben çok acıtıyor elle sağmaklada çok çıkmıyor benim artık akışına bıraktım yetmediği yerde mama veriyorum

evet canım naplm buda bızım elımzde degılkı sutumuz var ama az mesala bebek emerken sutun akıyormu bı yandan benım akmıyo bı arkadas yazmıs doktora sormus doktor 2 saatte sag 70 yada 80 cc sut cıkarsa yetıyo demektr mamaya gerek yok dems ben az olan gogsumu sagdm 40 cc cktı obur gogsumu tam dolnca bebıse vermdn bı sagcam bakalm kac cıkcak ona gore mamayı dusunrm senın oglusun kılosu nasıl doyup doymadgnı ona gore bakıyorlar allahtan hayrlsı annem kafana takma bebıs saglıklı nıye uzulyorsun dıyo ama ıste ınsan kafaya takıyo

Son düzenleme:

benim ilk zamanlar sağ taraftan emzirirken mesala sol göğsüm akardı çocuğun üstü ıslanırdı sürekli alt pijamasını değiştirmek zorunda kalırdım ama şimdi akmıyor eskiden çok emmiyordu heralde biteremiyordu diye düşünüyorm şimdi nerdeyse 5 dk içinde bitiriyor memeyi 10 dk emdikten sonra yutkunması kesiliyor sinirleniyor sağa sola çekiştiriyor.sen makinayla mı sağdın elinle mi? elle çok çıkmaz diye düşünüyorum.benim bebiş ilk iki hafta çok az kilo aldı sarılık olmuştu yaralarım da çok olduğundan emzirdiğimi düşünüyordum ama emzirememişim sonra az az mama vermeye başladım ve inatla emzirmeye uğraştım sarılığı atlatmak için 1 kilodan biraz fazla kilo almışdı ama sadece sütün etkisi değil tabiki mamanın da mutlaka faydası olmuştur bende bir ara sağmayı deneyeyim bakalım ne kadar çıkacak ,,,hamileykende kilosu az 1-2 hafta geri diyordu doktor oğlum maşallah 3,5 kilo doğdu ama insan dediğin gibi takıyor ve istemeden de olsa çevresindekilerle kıyaslıyor milletin tombiş tombiş bebeklerini görünce çok özeniyorum

Canım saglıklı olsunlarda ınan kıloyu cok takmıyorum sutum yetse bebegm ac kalmadgnı bılsem ınan zayıf olsun hıc onemlı degıl canım ben makıneyle sagmstm

Son düzenleme:

bu arada kızlar sızın emzırmeyle aranız nasıl gulsum nerelerdsn sesıla duzeldnmı nasıl oldun

Kızlar ben tam 1 ay mama vermek zorunda kaldım, önce ben emziriyordum,sonrada 30cc lik mama veriyordum.. Sonra sütüm çoğalınca ki bu tam 1 ay sürdü, mama içtikten sonra kusmaya başladı.. Yavaş yavaş azalttım mamayı ve son 2 haftadır sadece emziriyorum.. ilk başta mama verince oturup ağlıyordum, yetersiz hissediyordum kendimi.. Ama mecbur kalınca veriyorsun.. Çevreden de sağolsun sürekli tavsiyeler geliyor, mama verme, şunu yap bunu yapma..bebeklerimizi en iyi biz tanırız, aç mı, uykusu mu geldi, karnı mı ağrıyor.. Bazı bebekler hızlı kilo almaz, mama desteği olmasına rağmen.. Onun için kimseyi dinlemeyin, çok gerekmedikçe mama vermeyin.. Ama mecbur kalınca da yapacak bir şey yok.. Ablamın kızı doğduğunda 3 kiloydu ve daha sonra az az kilo aldı.. Zorla mama verdirdiler ablama ama hala zayıf bir çocuktur, minyon dediklerinden.. Anne sütünden mahrum kaldı sadece, en ufacık bir şey de hastalanır şimdi.. Bebeğe mama verilip verilmeyeceğini ancak doktorumuzla birlikte karar verebiliriz..

bebekleriz hayırlı ugurlu saglıklı olsun inşallah kızlar
benmde biricigim 26.06.2013 de geldi kucuma saglıkla büyütürüz inşallah

Slm kizlar yazdiklarinizi anca okuyabildim.cok uzuldum ya kiyamam sizin icinde ne zor bi aci bebisleriniz icinde cok zor hele kan gelecek kadarsa kim nasil aciyodur cok zor bi durum benim ilk kizimda oyleydi bunda o kremdn 2kez surdum bidaha biseycik olmadi.onemli olan su kahverengi bolgeyi komple verip agzinda tutturun ucunu verip aciyo diye cekerseniz caninizdan can gider acisi daha artar allah korusun kopma bile oluyor ama sunu bilin hepsi gecicek zamanla sadece biraz zaman..bizim kolik tamgaz devam bikac gundur iyiydik bugun uyutamadik yine araba, gaz surubu surekli kull.zaten.acielma yagiyla masaj battaniyeyle sallama int.videolari ve son care sackurutma ile uyuttuk besiginde yatiyor bakalim.bugun alisveris mrk.gezdik tabi 3kere emzirdikten sonra zarzor biiki yer dolastik eve donduk geldgmzden beri catladi aglamaktan allahim cok zorrr..
Neyse buarada benim kizim 3.450 dogmustu bugun 60 gunluk olduk kilomuz 6.250 olmus haftada 400gr falan aliyor ben mama vermedim hic surekli emiyoruz yalniz..arada su veriyorum bide yedigim seylerden parmakucuyla tattirmaya basladim asimiz gecen hafta dgilms bu hafta bakalim ins.sunuda bi atlatalim..buyutcez kizlar bee ) bu arada buhafta emerken yuzume gozumun ta icine bakmaya basladi bi 10gundurde sesle gulmeye ve bana agucuklamaya basladi cok muthis bi duygu profildeki benim melegimin resmi
Buarada dusuk yapan arkadasim gelmis gecmis olsun kafana takmamaya calis eger yicek ekmegi suyu varsa naparsan yap o sana nasipse geliyor uzulme ben hem dusuk hemde 2kez kurtaj yasamis biri olarak soyluyorum gun gelicek masal gibi gelicek sana yasadiklarin allahim tez zamanda gonlunden geceni kucagina versin ins....

Son düzenleme:
Buarada kizlar soylemeyi unuttum gunde 4.5 kaka yapiyorsa (bazen kabiz oldugu zamanlar haric) bezi islak oluyorsa bu cocugun doyduguna isarettir bizim doktorumuz oyle diyor acmi diye dusunmeyin cunku refleks olarak surekli emmek istiyorlar ondan.benimkide bazen ellerini sokmaya yalamaya calisiyor normal yani..buarada yesilkaka usudugune sari kaka ise karninin guzel doyduguna ve gelisiminin iyi olduguna delaletmis...

Son düzenleme:
bkm maşallah kızına ne kadar tatlı ve tombiş tombiş yerim ben onu yaa çok da güzel kilo almış inşallah bizimkilerde kilo alır ve sağlıklı olurlar tabi,,, dünden beri doğru düzgün kaka yapmadı benimkisi az az yapıyor mama veriyorum yaa acaba kabız olmuş olabilir mi napmalıyım her saat emziriyor musun ahh şu yaralar tamamen bi iyileşsede artık emzirmenin tadına varsak bizde o kadar istiyorum ki bebeğimi şöyle isteyerek rahat rahat dişimi sıkmadan gözümden yaş gelmeden emzirmeyi buda gecicek diyerek teselli ediyorum kendimi biz daha 45 günlügüz şehir dışına bile çıktık ama alışveriş merkezine gitmedik henüz bebek arabasına mı koyuyorsunuz yada kanguru gibi birşeyle mi geziyorsunuz avm de bende gitmek istiyorum ama emzirmek zor olduğu için cesaret edemedim henüz kızlar bana dua edin yaralarım geçsin nolurrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…