ekim hamileleri... :)

tamam canım ben bi bakayım.çok sağol dediğin gibi emekleme döneminde sorun olur hemen yaptırmak çok iyi olur.

Ya yaptırılacak nasılsa ama kıyamıyorum sıpaya üff onun yerine ben sünnet olsam olmuyo dimi? :18:

slm kızlarr görüşmeyeli küçük beyler büyümüşte sünnet olmuş abi olmuşlar maşallah darısı bizim başımıza ama cesaret edemiyorum ben aslında en uygun vakit şimdi ama ne bileyim yaa kıyamıyorum galiba :)

Bende sızın gıbıydım esım cok ısrar ettı.ıse baslaman yaptıralım dıye sımdıde ıyıkı yaptırmısım dıyorum cok buyuk bı dertten kurtuldum .kızlar ek gıdaya basladınız mı bebeklerınızın boyu kılosu ne kadar neler yapısunuz gun ıcınde yazsanıza .dıs sıkıntıları basladı mı?

Biz ek gıdaya başladık daha doğrusu tattırımlara başkadık günde 1 öğün ya aptamil sütlü pirinçli ya armutlu tahıllı veriyorum yada meyve suyu sıkıyorum vi gün elma bi gün üzüm bi gün armut yazın bolca şeftali kotmuştum dolaba ondan falan veriyorum ama günde toplam 1 çay bardağını geçmiyor. Doktor bu şekilde anlattı. Kiloya gelince endişeliym biraz her ay 1 er kilo alırdı bu ay 500 gr almış. Gerçi doktor normali bu diyo ama ben yine de üzüldüm. 6600 olduk toplamda zaten 3100 doğmuştu işte böyle bizde durum sizin gelişimler ne alemde?

slm kızlar nasılsınız nasıl gidiyo okudugum kadarıyla hersey yolunda gozukuyo sünnet olayına gelmisiniz bizim oyle bir derdimiz yok cok şükür he heeeee :))))) gılo senin bebişininde gözü aydın olduda bitti masallah darısı diger kuzulara anneler :)) valla kızlar bizde gelismeler büyük evimizi bıraktık gittik kauınvalidemlere yerlestik kış boyu onlarda kalcaz kayınvalidem bakcak benim kuzuya onun ıcın bebiş icin rahat olanı sectik sizler ne alemdesinz gılo ve minikkalbim sizler napcaksınız bebişlere kimler bakacak valla benim kuzu sizinkilerden 1 ay kucuk oldugu ıcın biz daha ek gıdaya baslamadık bu cumartesi benim kuzu 4 aylık olacak gecen ay kontrolunde 63 cm 6200 du benim kuzu bu ayın 20 sinde asısı var o zman kilosuna bakacagız her ay 1 kilo alıyodu ama bu ay benimkide az aldı gibi geliyor bakalım biz hala sadece anne sütü içiyoruz calıstıgım ıcın emzirmiyorum küstürdüm memeden artık beni istemiyor sütümü sagıyorum biberonla iciyor kuzum iste bile sagıyorum dolaba koyuyorum ole kuzuma günlük sütünü getiriyorum anne olmak kolay degil valla ama napalım hersey kuzular ıcın bizim saglık ocagındakı ebemizde 4 ayın bitiminde tattırmaya baslayın dedi bende yavas yavas tattırmalara baslayım artık sizler ne zaman basladınız tam olarak

birde bebeklerinzdeki gelismler neler kuzular mesala benim kuzu onceden gunde 4-5 kaka yaparken yaklasık bayramdan itibern artık 3-4 gunde bir kakasını yapıyor sütün yarıyordur diyolar ama bilmiyorum artık simdilik sütüm yetiyor yetismedigim zaman mama takviyesi yapacgım

gelsimi olarakda artık tamamen elini tanıyor yakasına koydugum mendilleri yakalıkları alıp atıyor benim cadı oyun parkına yatırıyorum cıngıraklara oynuyor bu ara ayaklarına taktı onlarla oynuyor :))) yavas yavas kayınvalidem ayakları ustunde bastırmalar yapıyo artık yapsın diyo destekli otursun diyo ama ben daha erken 5 aylıkken oturmaya baslar diyorum bakalım benim kuzu rahatına cok duskun sırt ustu yatıp oynamayı cok seviyor yan cevirince yada yuz ustu yatırınca hemen cıglıgı basıyo valla ısımız var kafanın arkası duzlesti yaaaa :)))) sırt ustu yatmaktan

hmmm baska baska hic sormayın bizim kızda alerjik egzama cıktı dogudu gunden bu yana bi alerji durumu vardı kucuk oldugu ıcın birsey yapmıyorlar ama yuzunde lekeler cıkmaya basladı onun ıcın krem verdi doktor ileri durumda degil hafif durumda egzaması dedi bi krem verdi devamlı krem surecegm terleyince kasınıyo cocuk cunku ve yattıgı giydigi seylere dikkat edecegim ilerleyen zamanlarda gecer diyo ama bakalım hassas bir kızımız var bakalım hayırlısı sizlerde durumlar nasıl

slm teyzoşlar benim paşamda büyüdü çok şükür 4 aylık aşıya gittiğimizde 8.5 kilo geldik boy 65 cm doğduktan sonra ilk 15 gün çok az kilo almıştı hatta doğumdan sonraki verdiğimiz kiloya bile gelememiştik çok üzülüyordum dr mama takviyesi yap demişlti ilk zaman huysuzlandığı zaman mama vermiştim büyükler mamaya alışırsa seni bırakır verme dediler hep baktım olmuyor bol bol yedim ama öyle böyle değil süt yapan herşeyden çok çok yedim annem o kadar iyi baktı ki bana sağ olsun dobiş oldum sütümde arttı çok şükür oğlumda kilo aldı tabi ki annesi de doğumdan sonra verdiğim bütün kiloları geri aldım bu yediklerim sayesinde ama artık o kadar yemiyorum diyet yapmıyorum ama abartmıyorum da şu an hala 5 kg fazlalığım var aman boşver diyorum bebeğim sağlıklı olsunda deyip geçiyorum sonra eski kıyafetlere giremeyince oturup ağlıyorum nolcak bu halim diye... daha ek gıdaya başlamadım ne yapacağımı ne vereceğimi bilmiyorum bizimkinin basmaya hiç niyeti yok ama yattığı yerden çok hareketli eller kollar hiç durmuyor ben güldüğüm zaman o da kahkaha atıyor sanki anlıyor gibi birde sevindiği zaman çığlık atıyor yan komşu duyuyor yani çığlıklarını konuştuğum zaman o da konuşmaya calışıyor sesler çıkarıyor.çok terliyor kalın giydirmiyorum 24-25 derece oluyor ev özellikle uyuduğu zaman kalktığında yastık sırılsıklam oluyor gece uykusu güzel 2 defa falan uyanıyor gündüz hiç belli olmuyor ama uykusu gelince uyuyamazsa çok huzursuz oluyor artık bebekle yaşamaya alıştım işe geri dönmeyeceğim istifa dilekçemi çoktan verdim bile ilk ay çok zorlanmıştım hep öyle olucak sandım kesinlikle çalışamam diye düşündüm bide iş yerim evime uzak bebeğime bakacak kimsem yok yanımda bakıcıya da şimdi çok küçük diye bırakmaya kıyamadım güvenebileceğim kimse de yok o yüzden evde bebeğime bakacağım artık bizden haberler böyle işte

Bızde 4 ay 16 gunluk olduk teyzelerı:)sunnetımızın tum sıkıntıları bıttı.4 ay kontolunde 7250 gr dı boyu 68 cm.dışlerı kasınıyo sureklı bı kemırme halınde.dönuyo babasıyla oyun oynamayı cok sevıyo.bana benzetıyolar.henuz ıse baslamadım bı bucuk ayım daha var.babannesı bakıcak evım cok yakın zaten .ek gıdaya basladım bende aptamılın tahıllı pırınclı kasık mamasından verıyorum sutun azalıyo artık artırmaya calısıyorum.gece 3 kere kalkıyo emmeye.mızmız bı copcuk degıl akıllı masallah :)sutumu artırmak ıcın neler yapabılırım bıraz fıkır verın bana ?

bizde bu cumartesi 4 aylık olacgz kayınvalidem gunluk yogurt yapıyım gunluk yogurt vermeye baslıyalım diyo bende baslamayı dusunuyorum mama vermedim hic daha aptamiln bende ek besinlerine geciyim o zman kızlar

valla benim kızda masallah akıllı memeyide istemedigi icin 1 hafta oldu ben ise baslıyalı kayınvalidem sorunsuz bakıyo bakalım ben sütümü sagıyorum koyuyorum oda gunluk ıcırıyo sutunu kuzumun simdilik yetiyo sütüm ama azalmaya baslıyınca mama takviyesi iyi olur benim kızımda gece 2 kere kalkıyo artık ilk kalkmasında esim kalkıyo sutunu veriyo ikincide ben kalkıyorum sütünü iciriyorum ve sütünü sagıyorum biraz zor oluyo sagmak ama napalım anne sütü alsında nasıl alırsa alsın ılk 6 ay onemli

oglen uykusuda iyi valla benim kızın uyuyo artık kucuklukteki gibi degil artık kucukken 1 saat uyusun diye gozunun ıcıne bakıyodum bazen oglen 3-4 saat uyuyo bazen 1-2 saat degisiyo benimkinin disinde bir gelisme yok ama cok salyası akıyo bi belirtimi bilmeme benim kızın benle alakası yok gorenler hep baba diyorlar ben esmer kızım sapsarı :)) karınına koltuk altına agular yapıyorum gulmekten bi hal oluyo valla gulmeyi cok seviyo yeterki guldurelim valla minikkalbm senin pek bir sansın yokmus calısmamakla iyi yapmıssın helede imkanın varsa bosver bebisini buyut benim maddi yonden calısmak zorundayım bizim ev kredmiz var onun ıcın calıscgm yoksa imkanım olsa asla calısmam bebisime ve eve cok alısmısım cok zor geldi ama yavas yavas alısıyorum artık bi yandan diyorum bebiş tam herseyi bilmeden baslamak daha iyi oldu ilerde anne diye aglasydı arkamdan daha zor gelirdi napalım hersey yine onlar ıcın

yaaa kızlar benim baska bir sorunum daha var sizdede varmı bilmiyorum ama benim dogumdan sonra gobusum kaldı yaaaa ole bole degil anlamadm gitti sanırsınız 4-5 aylık hamileyim ((( bu duruma cok uzuluyorum ilk baslarda hic takmıyodum evdeydim pijamalarla geziyodum bebişle ilgilenmekten gozum birsey gormuyodu ama simdi ise basladım ve her gun bakımlı olmam lazım ve artık istedgm seyleri giyemiyrum eskisi gibi dar giyenemiyorum sabahları daha az aksam olunca dahada sisiyo anlamdım gitti daha hasta olamadım ben ondanmı karnım cıkıyo acaba zamanla gecermi bu gobus yaaa normal dogum yapıpta karnı bole kalan olurmu bilemedim kiloya hic takmıyorum ben valla 38 bedendim hamilelikte 13 k,lo aldım toplamda 62 basladım 75 hamilelgm bitti dogumdan sonra ilk 1 haftada tartılmıstım 9 kilo vermisim kendiliginden 66 dusmustum ama sutum olsun diye devamlı yedim bende onun ıcın ne zayıfladım nede aldım hep aynıyım 4 aydır 67 olmusum yani 4-5 kilo fazlalıgım kaldı 40 bedenim artık cok takmıyorum kiloyu ama gobegimi cok takıyorum yaaaa bildgnz bir yontem varmı kızlar evde 4 ay saldım hic spor yapmadım gobek icin artık spor yapacgm bayanda gobek hic hos olmuyo valla ((

benim göbekte aldı başını gitti 5 aylık hamileyken bile bu kadar değildi sezeryan oldum diye hiç sarmadım korkumdan acır diye kaldı ama zayıflarsam belki gider 38 bedenden şu an 42 bedene zor giriyorum ve üstüme göre hiç bişey bulamıyorum alışverişten zevk alan ben nefret eder oldum

desene aynı sorun sendede var ( hadi sen sezeryan oldun bana ne demeli :))) valla canım benim dogumdan sonra annemlerin soylemesiyle sardım 1 hafta falan ama bende cok sıkı sarmadım agrılarım vardı bunaldım fazla sıkı sarmadım yanii aynen yaaaa alısveristen zevk alan bende simdi cok zorlanıyorum

günaydın güzel annişler benim oğluma nazar mı değdi ya 2 gecedir saat başı uyanır oldu napcam benn çok uykusuzummmmmm

morelini bozma canım bebişlerin günü gününe uymuyo mesala benim bebişde gece 2 kere kalkar gece güzel sütünü icerdi benim bebişde bugun sadece 1 kere kalktı gece ondada sütünü icmedi ( sabah cok az icmis bu saat olmus daha icmemis anlamadım valla yani degisiyo devamlı bebişler ama saat bası kalkıyosa yaaa doymamıstır canım yada bir yerde okumustum bebiş üşümüştür bir daha yine böle saat başı kalktıgında güzelce sar yatır bakalım ne yapcak

canım ya odanın sıcaklığına nem oranına çok dikkat ediyorum 24 derece yapıyorum ama çok terliyor her kalktığında sırtı sırıksıklam yastık yatak ıslanmış oluyor ama burnu tıkalı gibiydi belki de ondan rahatsız oldu yavrum artık çok sık beslenmeye ihtiyaç duymazlarmış nette okudum mideleri büyüdüğü için bir kerede daha çok emip daha uzun süre dayanabilirlermiş hatta gündüz 3 saatte bir beslenen bebek gece beslenmeye ihtiyaç bile duymayabilirmiş 2 hafta sonra falan ek gıdaya başlıcam bende artık şu ana kadar bişey vermedim bakalım düzenleri yine değişecek mi

canım aynı benim bebiş gibi desene benim bebişde cok terliyo iste ve terlemeside bizim icin hic iyi degil cunku alerjisi artıyo terletmemem lazım ama napıyım gece terliyo dedigin gibi yastıgı sırılsıklam oluyo onceden elyaf yastıkda uyuyodu acaba ondanmı dedim yun yastık yaptı kayınvalidem ama yine terliyo yapısından kaynaklı heralde gece nasıl yatırıyorsun ben gunduz ıkı kat giydiriyorum ıcıne bir uzun kollu cıtcıtlı badi ustune badisi altınada ıkı pijama aam yatarken pijamasının birini cıkarıyorum dahada az giydirememki gece bu kezde usur diye korkoyurum kayınvalidemlerin evi cok sıcak merkezi sistem cok yakıyorlar yorganını yarım ortuyorum ustune ince bir battaniye ortsem bu kez usur bizler bile üsüyoruz kaldıkı

hmm demek ole canım zaten bu ara tamamen degsti onceden 2 saatde bir 100 cc iscerdi simdi degisti bi oluyo 150 iciyo bi 120 bide bazen 50 iciyo yani canı istedigi gibi ve 3-4 saat icmedigi oluyo hos acıkca icer yani saatli olmuyo artık geceleride artık 1 keremi kalkcak bakalım degiscek gibi

Son düzenleme:

canım burnunu nasıl acıyorsun benim kullandgm bir yontem var cok rahat oluyo kulak cöpüne ben bebek yagından sürüyorum ve bebişin burnuna sokuyorum kulak cöpünü biraz icerde dolandırıyorum ardından 1-2 dk hemen hapsırıyo benim kız burnundakı de cıkmıs oluyor

bir çıtçıtlı giydiriyorum birde penye badi üstüne altına ince penyelerden 2 tane eşofman giydiriyorum yün yastıkta terliyor pamukta terliyor elyafta terliyor dediğin gibi yapıları öyle demek ki ben sağmadığım için kaç cc içiyor bilmiyorum ama çok kısa emiyor uzun tutamıyorum kendisi bırakıyor gülüyor şebeklik yapıp kandırıyor beni göğsün geçti mi bu arada nasıl oldun benim çok emerse o gün yine acıyor eskisi kadar değil tabi ki çok şükür geçti o günler uyku düzeni kurmak istiyorum ama nasıl yapabilir miyim bilmiyorum bazen akşam 7 -8 gibi uyuyor bazen 9 oluyor bazende 12 ye kadar uyumuyor zorla sallaya sallaya uyutuyorum gündüz çok takmıyorum uykusunu ama bi düzeni olsun istiyorum

burnuna serum fizyolojik yada deniz suyu sıkıyorum sonra otribebenin burnunun içini çekmek için bi hortum var ağzımla çekiyorum bebe yağı yerine başka bişey deneyebilirmim ki kulak çöpünü denesem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…