ekim hamileleri... :)

evet canım yapılarından kaynaklı bezlede sadece yatırsak bizimkiler terler bence :))) valla canım gogsumn yarası gecti cok sukur 4 aylık olduk demi artık gecsin valla ama gogsumun ucunda yara ızı hala duruyo sagınca sütümü acımıyo ama cok sukur :)) sen ne diyon canım valla zaten artık cevreye dikkatleri cok arttı millete bakacam diye gülecegim diye emmiyo bazen 5-10 dk biberonla oynuyo sonra emmeye baslıyo süt içmek istemedgi zamanlarda eliyle itiyo biberonu ıcecegi zmanada kendi tutmaya cabalıyo biberonu cadı :)) gece nasıl kalkıyosun sen emmeye kalkcgı zaman aglıyomu benimkini hic sorma cok komik bir kızım var gece acıkınca ben dudak sapırtısına kalkıyorum acıkınca benimki dudaklaarını emerek ses cıkarıyo resmen acıktım diyo tam bilmiş bunlar yaaa :)))

Son düzenleme:
burnuna serum fizyolojik yada deniz suyu sıkıyorum sonra otribebenin burnunun içini çekmek için bi hortum var ağzımla çekiyorum bebe yağı yerine başka bişey deneyebilirmim ki kulak çöpünü denesem

senin yöntemde güzelmiş :)) ama bu yöntemde cok kolay 1-2 dk cıkıyo bebek yagı kaygan oldugu ıcın burnun ıcını yumusatıyo ondan daha cabuk cıkıyo canım

senin yöntemi de bir deniyeyim sen başladın dimi işe süt işini falan napıyorsun özlüyorsundur prensesi zor oluyor mu ?

evet canım ben gecen hafta persembe işe basladım ilk cok zor geldi valla resmen bosluga dustum ama yavas yavas alısmaya basladım süt isinide canım 1 ay oncesinden biberona alıstrmıstım simdi rahatım cok sükür sagıyorum sütümü canım bir gece sagıyorum sonra gunduz ıste 2 kere sagıyorum aksamda 2 kere evde sagıyorum yani gunde 4-5 kere sagıyorum sütü dolaba kouyorum dolaptada 3 gun durma süresi var ordan kayınvalidem alıp ısıtıp iciriyo kuzuma sütü bitmeden ben isten geliyorum :))) hemen kuzumu alıp o uyuyana kadar onla oynuyorum özlememmi valla nasıl özlüyorum alısmıısz onlara calısmakda cok zor geldi ilk ama alısıyorum hersey onlar ıcın napalım

ayy canım çok zor geliyordur insan uyuduklarında bile özlüyor ki bütün gün gözünün önünden gitmiyordur en azından emin ellerde babannesi de çok iyi bakar tecrübeliler sonuçta için rahattır benim bakacak kimsem olmadığı için çalışmıyorum yoksa maddi açıdan bizde sıkıntıdayız ama napalım herşey dört dörtlük olmuyor sağlıklı olalım huzurumuz olsun diyoruz eskisi gibi harcamak yok bol keseden artık bebeklerin ihtiyaçları ön planda olacak günlük ne kadar sütün oluyor ben çok merak ediyorum acaba gerçekten doyurabiliyormuyum diye ama makinayla sağmaya cesaretim yok tekrar yara olursa diye ama kilosu ii çok şükür günlük 6 7 kez bez alıyorum hepsi de kakalı oluyor bu arada hangi bezi kullanıyorsunuz ben değiştirmek istiyorum ama emin değilim prima premium care kullanıyoruz diğer bezlere oranla baya fiyat farkediyor uni baby pamuk ıslak havlu kullanıyordum o da 3 paket toplam 120 tane var 12.5 tl hemen bitiyor bezden çok ıslak mendile para yetişmior hangisini önerirsin

Günaydın şekerler... Yaa aynen benim göbek de sanırsın 5 aylık e artık spor istiyor vücut. Eve bi kadın tuttuk bugün bakalım nasıl olacak ben de artık yogaya başlamak istiyorum bırakalı tam 1 yıl oldu. O zaman bi düzene girer vücut. Kuzum kabız olmuş teyzeleri sıkıntılıydı neyse ki az önce yaptık kakamızı da rahatladık şükür. Siz kabız olunca napıyorsunuz? Ben zeytin yapı sürdüm kulak çubuğuyla işe de yaradı. Başka yapılan birşey oluyor mu daha kronik durumlarda?

Tatlım primanın pampers ını kullanıyoruz biz de yeşil paketli olanını çok da memnunum haftada 1 paket gidiyor. Islak mendil de prima pampers kullanıyorum 3 lü paketi 6,50 falan pişik olmadık hiç çok şükür ama hametan pomadı da her bezden sonra sürüyorum. Bizim doktorumuzun önerisi bu markalar. Bez 3+ ya geçtim büyük boyu 66 lık çıkıyor. 24-26 lira arası değişiyor marketlerde. Şiddetle tavsiye ediyorum.

evet canım zor gelmezmi ilk ise basladıgım gun gece kalkmısım kızımı yatakta arıyorum yok yok diye aglıyorum esim ne oluyo falan dedi baktım beşikte uyuyo kuzum dusun sen artık ne kadar taktıysa bilinc altıma yerlesmis ama artık kendimi frenliyorum cunku oda en onemli sey bende var sütüm gitmemesi lazım kendimi alıstrdm bu duruma evet kuzum yaa bende bakıcılara emanet edemezdim zaten ama babaannesinde gonlum rahat cok iyi bakıyor oglen onu aglatmayım diye is bile yapmıyorum diyo :)) canım doyuyordur merak etme sen ac olsa hayatta durmazlar artık helede büyüdüler hemen belli ediyorlar istediklerini mesala ben nette okudum suan 4 aylık bebeklerin anne sütünü en az 500 ml tuketmeleri lazım diyo benimkide o kadar tüketiyo zaten bende prima dev ekonomik boyunu 4-9 kilo 96 adet olandan kullanıyorum ıslak mendilinide aynen bizde uni baby nin ıslak mendilini kullanıyoruz paketle alıyoruz ıcınde 12 adet olandan baya kullanıslı oluyor

Son düzenleme:

ohhh sanada günaydın oglen oldu kız yenimi kalktın yoksa :)))) desene gobekle hepimizin başı dertte ama kendimizi bırakmamız lazım hemen işlemlere baslıyalım :)) yenimi kabız oldu canım yoksa ara ara oluyomu valla benimki bayramdan bu yana 1 aydır hep bole 3-4 bazen 5 gunde kakasını yapıyor normalde huzursuz degil yapacagı gun huzursuz oluyo acaba bir cozumu varmıkı bu durumu degistirmenin bilemedim bu ay kontrolnde soruyum bakıyım

slm canım kadın ev işleri için mi yoksa bebek bakımı için mi yardımcı olacak sana.çok küçükken bir kere 2 gün yapmadı kakasını çay kaşığına sütümü sıktım bir iki damla zeytinyağ damlatıp verdim yaptı sonra faydası oldu başka yöntem var mı bilmiyorum bu kilolar nasıl gidecek az yiyeyim diyorum ama acıkıyorum diyet de yapamıyorum spor nasıl yapacağız bebişlerle evde mi yapsak bişeyler birbirimize destek olalım bugün ne yedik ne kadar kilo verdik yazalım mı kimin kaç kg fazlası var kaç kg vermesi gerek ben kendi kendime yapamadığım için hiç denemeye bile cesaret bulamadım ama zayıflamak ve göbeğimi eritmek istiyorum

Emoşum o saate kadar uyumak ne mümkün biz 7-8 dedin mi uyanıyoruz ama gece de mesaide olduğum için gün boyu uykulu geziyorum. Benim sıpa ilk defa kabız oldu o da şeftali püresinden oldu galiba. Bi gittiğimde bende sorucam doktora.

Minikkalbim kadın ev işlerine de oğlana da bakacak yemek de yapacak bakalım öyle anlaştık ama çocuğu pek vermem uyutup ayağına falan veririm zaten evdeyim. Ders çalışamıyorum en büyük dert o. Bakalım nasıl olacak. Şimdilik iyi gibi. Stressiz bi gün geçirdim ilk defa böyle devam etsin inşallah. Ben bi diyetisyene mi gitsem diyorum kafama göre diyet yapmak istemiyorum. Bu ara kötü bi huy edindim. Gece 2 de uyanıp tatlı birşeyler yiyorum 1 haftadır kendime mani olamıyorum göbek zaten başını aldı gitti. Napsam bilmiyorum. Suçlu gibi gizlice kalkıp mutfağa gidiyorum yiyecek bişi bulursam hırsız gibi yiyip hızlıca yatağa dönüyorum. Yakalansam birşey olacak sanki :)

az yiyim dedikce daha fazla yiyorum kendime engel olamıyorum kilolar yapiştı ama ilk zaman süt olsun diye daha daha fazla yiyordum çok abartıyordum tabi mide genişledi doymak bilmiyor şimdide.diyetisyene git bakalım nasıl bir liste verecek memnun kalırsan eğer bende bi giderim sen ne dersi çalışıyorsun canım yani çalışmaya çalışıyorsun diyeyim

Oooo kizlar herkes burdaymis slm nabersiniz ben bida girmeyi unutmusum.neler yapiyosunuz biz gayet iyiyiz kizlarimla benim minigim 4.ay kontrolunde 8kiloydu 4gun sonra 5aylik olucaz.ben ek gida vermiyorum daha doktorumuz siddetle karsi çıktı sadece annesutu diyor bekliyorum 6aylik olmasini..herseye saldiriyo yemek istiyo yavas yavas destekli oturtmaya basladim buarada solemismiydim 2haftadir donmeye basladik koltukta birakamiyorum gunduz kisa araliklarla uyuyo buarada gunlerime basladm tamgaz gezmelere devam :))) cok degil 3tane gunum var ,) valla bebissiz bikac saat ilac gibi geliyo benim cok derdim yok kiloyla gobekle 4kilo kaldi cok ugrasmiyorum cunku bi ogun yemesem sut olmuyo cekeleyip kaliyo sipam enazindan biseyler yemeye baslayana kadar rejimyok.suan dizimde yatircam birazdan yerine sabah 5.30ta kalktik genelde tam 6da ayaktayiz alistim artik..benden haberler bunlar opuyrm kızlar. ...

hoşgeldin canım maşallah kızın çok tatlı resminden bal damlıyor kız çocuklara ayrı bir hayranlığım var inş.oğluma birde kız kardeş getiririm tabi bu kadar erken değil :) bizde 4 ay 10 günlük olduk ek gıdaya herkez yavaş yavaş geç diyor ama ne vereceğim daha erken mi bilmiyorum doktorumuza gitmedik bu ay meyve suyu falan versem mi diyorum sesilia emoş gülsüm siz başladınız mı ek bişeylere

Teşekkür ederiz teyzesi hergun yiyorum yemelere doyamiyorum ben bu topisimi yaa ) biz bugun yine gezmelerdeydik valla giremiyorum eve biturlu.cnm ekgida mesela havuc veya elma suyu siktin onu gunde 3.4 caykasigi vericekmissin yogurtta oyle simdilik meyvesulari yogurt verirsen bebebiskuvisi daha sonra muhallebi ve corbalar ama daha erken tabi.yavas yavas gecicez bakalim..bazen inanamıyorum bu topikte hamile kaldim kontrolden geldik test ultrason derken bebislerimiz bizimle kucagimizda artik inanilmaz bi mucize ya Allahim sukurler olsun butun isteyenlere tattir ins.bu duyguyu ayy gozlerim doldu yaaaa

aynen hamile kaldık diye konuşuken doğum yaklaştı birden nasıl doğurcaz derken baksana büyüdüler bile Allahım isteyen herkese tattırsın bu duyguları anne olmak eşsiz harika bir duygu hayatın birden değişiyor ne acılar çektik ama hepsi bebeğimi kucağıma alınca uçup gitti arkadaşlarım soruyor doğum sancısı nasıl neren ağrıyor diyorlar inanki hiç hatırlamıyorum bile tek hatırladığım her sancı geldiğinde az kaldı bebeğim sana kavuşacağım artık deyip kendimi rahatlatmamdı o düşünceler olmasa zaten insan nasıl sabreder ki...bazen düşünüyorum senin sevgine ilgine muhtaç biri var ve hiç bir zaman yanından ayırmaman gerekiyor nereye gidersen ne yaparsan yap hep yanında olmalı çok büyük sorumluluk ve zahmet verici birşey aslında ama hiç bir anneye bunlar zor gelmemiştir severek isteyerek yapmıştır hatta insanın içine o kadar işliyor ki rüyalarında bile bebeğiyle ilgileniyor Allahım bize nasıl bir kalp vermiş ki bu minicik yavrular için kendi canımızdan bile vazgeçebiliyoruz boşuna demiyorlar cennet anaların ayakları altında diye anne olduktan sonra annemin beni nasıl sevdiğini daha iyi anladım annelik bambaşka bişiy allaha ne kadar şükretsek azdır evlatlarımız çok şükür sağ salim doğdular ve büyüyorlar ilk zamanlar ne zaman büyüyecek derdim bi kırkı çıksa bi 3 aylık olsa derdim şimdi hemen büyümesini istemiyorum sanki tam sevimli zamanları doya doya öpüp koklamak istiyorum canımmm oğlummm annen yine duygusallaştı neyse kafanızı şişirdim öptüm bütün minikleri

valla cnm okadar guzel anlatmıssınkı ustune bısey
soylemeye gerek yok...aynen annelık cok farklı bı duygu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…