Ekim-Kasim 2014'te tüp bebek yaptiracak kimler var?

Bende 3 kere cektirdim canim ilkinde zorlanmistim anestezisizdi ikincisinde korktugum icun anestezili cektirdim hic bisey anlamadim hatta donuste kostur kostir minibusle eve geldim.3 yu yine anestezisiz cektirdim ondada hic agrim olmadi gitmeden yarim saat once agrı kesici aldim .fiyatlarda butun hastanelerde farkliydı.eger enstezisiz cektircekseniz yemek yiyerek gidin mutlaka cunku ilac tansiyonu dusuruyo demisti benim doktorum.

evet çok korktum o sedyeye uzanınca ağladım bile korkudan ama doktor o kadar tatlı bir yaklaşımı vardı ki, tabi etkilemek istemem sizi arkadaşlar..

HSG kısırlık araştırmasındaki temel tetkiklerden birisidir. HSG yapılmaksızın tam bir kısırlık teşhisi yapılmış sayılmaz. Bu tetkik sayesinde sperm ile yumurtaların birleşmesine engel olan bir tıkanıklık, ya da döllenmiş yumurtanın rahim içine yerleşmesine engel bir rahim anomalisi kolaylıkla saptanabilir. İşlem esnasında kadın röntgen masasına uzanır ve bacaklarını kendine doğru toplar. Doktor jinekolojik muayene esnasında kullanılan spekulum adı verilen aleti vajinaya yerleştirir. Rahim ağzı bir alet yardımı ile tutulur ve rahimi düz bir pozisyona getirmek için çekilir. Rahim ağzına ince bir katater yerleştirilir. Bu katater vasıtası ile sıvı rahim içine verilir. İlacın rahim ve tüplerden geçişi skopi altında gözlenir ve filmleri çekilir. Daha sonra yerleştirilen cihazlar sırası ile geri alınır ve işlem sonlandırılır. Tüm işlem 10-15 dakika kadar sürer.

Ağrılı bir işlem midir ?
HSG çekilmesi oldukça ağrılı bir işlemdir. Özellikle basınçlı ilaç verilirken rahimde bu yabancı maddeye karşı reaksiyonve kasılmalar olur. Bu ağrı nedeni ile bazen tüplerde spazm olabilir ve normalde açık olan tüpler kapalı gibi görülebilir. Bu nedenle HSG'nin genel anestezi altında çekilmesi hem hastanın ağrı duymaması hem de bu spazmın engellenmesi için son derece önemlidir. Ancak bazı hekimler HSG çekimi esnasında genel anestezi uygulanmasına karşıdırlar. Bizim görüşümüz genel anestezi uygulanmasından yanadır.

Bana yaşadıklarını anlatabilirmisin benim korkularım var desteğe çok ihtiyacım var
canım öncelikle sakin ol başta bende çok üzülmüştüm ama insanın başına gelince bi şekilde olup geçiyor herşey..
ben geçen sene mayıs ayında çikolata kistlerim olduğunu öğrendim bi kaç doktora gittim sonunda temmuzun 20sinde laparoskopi yöntemiyle sağ yumurtalığımdan 6 soldan 3 cm kistlerim alındı. arkasından bende senin gibi 3 ay boyunca lucrin 3.75 kullanarak sunni menopoza girdim. daha sonra 2 ay doğal denedik olmadı. zaman kaybetmeden ocak ayında aşılama denedik olmadı. şubatta aşılama tedavisinde folikül kisti oluştuğu için ara verdik mart ayında tekrar denedik yine olmadı. daha sonra benim iş hayatımın yanında okulda vardı okul bitsin diye bekledim haziran ayında tüp bebek için görüşmeye gittim ve o gün tedaviye başladık önce gittiğim doktorumun tavsiyleri ile vitamin desteğine ve biesteron kullanamaya başladım. bu şekilde bir bir adet dönemi geçirdim ikinci adet döneminde yumurta geliştirmek için ilaçlara başadık ama nedense bu tedavide sol yumurtalığımdaki foliküller gelişmedi.aşılamalarda böyle birşey olmamıştı. 15 temmuzda yumurtalarım toplandı 11 yumurta toplanmış 7 si döllendi 6 tanesi 3. güne geldi onlarda donduruldu tedaviye ara verdik bu arada adet olduktan sonra tekrar lucrin benzeri olan decapeptyl depot diye bir iğne yaptırdım geçen hafta 3. sünü yaptırdım. salı günü histeroskopi olacağım bir sorun çıkmazsa transferim ekim sonu kasım başı gibi gözüküyor işte böyle. sormak istediklerin olursa hepimiz yardımcı oluruz.

ben anesteziyi tavsiye etmem. sonuçta anestezinin bir sürü komplikasyonu var kendim anestezisiz çektirmiştim hiç bir sıkıntı yaşamadım ilaç ilk verilirken adet sancısı gibi bir sancı oldu oda o anlıktı hemen geçti.

peki canımcım anesteziyi nasıl uyguladılar? yani belden iğne yapıp mı yoksa genel anestezi mi oldun? ben ilk kez çektiricem çok korkuyorum.
Canım korkuyorsan anestezi ile yaptır.ben özelde çektirdim 500 tl genel anestezi yapıyorlar damar yolundan 5 dk sürüyor zaten kendine gel falan toplam 15 dk.korkuyorsan kıpırdarsın kendini kasarsın ama yinede sn bilirsin.anestezi ile rahat olur çok ağrın olmaz

Kizlar cok sagolun valla korku dolu gunler geciriyorum. Bizi de mevlam guldursun ne olur. Bu ay dogal yoldan hamile kalsam ahhh nasil guzel olur ki....
Icim cok aciyor. Hele ilk asilama yapilacagi zaman dogumhaneye girdim nasil agliyorummm..herkesin dogum icin geldigi yere ben asilama icin gelmisti...cok agir bir imtihan... halimizi birtek bu sikinti ile mucadele eden anliyor...

aa bak aşılama olmuşsun ya işte hsgde onun gibi bişey benim canım aşılamada spermler enjekte edilirken acıdığı kadar acımıştı. gerçi iki kez aşılama oldum ikisindede gece evde çektiğim acıyı hiç bir zaman hissetmedim. sanırım vücut reaksiyon geliştiriyordu.

Kisti engellio canim ahh o lucrini 6ay oldum ameliyat sonraki ve menopoza sokuldu m igneyle

Canim benzer şeyler yasamisiz bende iki sene önce kist ameliyati oldum ardından 6ay lucrinle menopoza sokuldum sonra tüp bebeğe başlama istedik yine kist vardi araliktan marta kadar gidip geldim sonra iğneler 7yumurta 5i toplqndi 2si dollendi ve donduruldu rahim filmi çekildi sivi var diye sonra laparosopsi denendi basarilamadi sonra temmuzda hoca ameliyat etti kisti ve tüpü temizledi adetin 21.guni lucrin başladı sonra estrofem sonra kontrol sonra günde 3estrofem sabah aks.am crinone JEL 1coraspron ve 1folik ve uç günde1pruloton igne ve yarin transferrrrr dua edin ne olirrrr

rahim filmi cektirmek isteyen arkadaslar anestezi yaptırmayın derim ben ben de 4 ay once cektırdım cok sukur ıyı cıktı.Istanbul avrupa yakasında 1 merkez var orda agrısız rahım fılmı cekilir.Dıger yerlerde fıyat nasıl bilmem orda 450 tl vermıstım ben. bı de kendı ucretsiz servislerı var anadolu yakasından da alıyorlar.

canım dualarım seninle evet başımızdan geçenler hemen hemen aynı hadi inşallah bu zorlu yolda mutlu bir şekilde sona ulaşırız. umarım pozitif sonuçlar alırsın bize umut olursun..

Bana da dua edin ne olur yarin opu var yumurtalarim cok degil ama insallah kaliteli olurlar

Ben de bu ay tedaviye baslayacak olanlardanım. Salı günü adetimin ikinci günü olacak. Yumurta takibine baslayacak doktor. Süreci hiç bilmiyorum. Ama doktor tüp bebekte şansımızın yüksek olduğunu söyledi. Umarım öyle olur. Doktoruma güveniyorum, moralim iyi, her sonuca da hazırlmaya çalışıyorum kendimi. Yalnız tek sıkıntım ne kadar rapor almam gerektigini bilmemem. Ankara dısında yasiyorum ve tedavim.Ankarada olacak. Surec konusunda tecrubeli arkadaslardan yardim istiyorum

dualarim sizlerle kizlar...hepimiz birbirimize dua edelim olurda dualarin kabul oldugu ana gelirse hepimize verir Rabbim o duayi kabul ederek...
@sevcanf kac yumurtan varmis? birde yasin kac?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…