Ekim-Kasim 2014'te tüp bebek yaptiracak kimler var?

hic boyle bisey duymadim canim .peki neden boyle bisey olmus yani yumurtalar erken falanmi toplanmis mikro enjeksiyon yapilir diye dusunuyorum ben..sonucta klasik tup bebege gore sansi arttirmak ve daha cok embryo dollennesini saglamak icin bu yontem...hem yumurtalarin kromozomlarina bakildigini bipmiyordum ilginc...
kac yumurtan toplanmisti ?yasin kac?

ahh canim arkadasim ya daha neler duyacagiz wallai bilmiyorum 34 yasindayim ilk denemem istanbul bahcecide tup yaptiriyorum. 3 yumurta toplandi ama dedigim gibi maalesef daha dollenmeye musait degilmis o yuzden mikroenjeksiyon yapamıyorlarmıs. benim de aklıma ilk olgunlasmadan mı aldılar sorusu geldi embriyologa da sordum normalde olgun bı yumurta opu sonrası 4-6 st sonra dollenmeye hazır hale geliyomus. internette oyle okudum. sorunca yok yumurtalarınız olgun ama dollenmeye musait diil dediler yani cmts sabah opu yapıldı hala bekliyorum. yarın sabah son karar verilecek . bahceciyi de cok arastırıp burda okuyup iyi diye gittim ama kafam cok karıştı suan. neler ogreniyoruz işte hayat!!

canim kac senelik evlisin ? cok beklemissin galiba ilk deneme icin..
canim valla merak ettim bende biraz nette arastirayim su durumu bisey bulursam sana yazarim...

Canim aciklamalari bu mu normalde aynayni gün serbest birakiolar sonra kibuc gün takip ediyorlar döllenmeyiarastir sor bence cçok uzuldum ama dua et dualrimiz seninle

Canim aciklamalari bu mu notmalde

E ekim cim boraz baktimda netten dollenen yumurta 46 kromozomlu dollenmemis ise 23 kromozomlu olur diyor..yani 23 kromozom babadan 23 kromozom annenin yumurtasindan gelir ve 46 kromozom olurmus...seninki dollenmeden nasil 46 kromozom oluyorki? acaba dollendide bolunmedenmi bahsettiler sana yanlis anlamis olmayasin canim?

Tecrübeli arkadaşlara bir sorum daha olacak. Yumurta takibine başlayacağız salı günü, eşime de 22 ekimde geleceksiniz demişti doktor. buna göre sizce transfer ne zaman olur yaklaşık olarak. Salı doktorla görüşeceğim ama şimdiden merak ediyorum. Cevap verirseniz sevinirim.

Hayırlı olsun canim tedavin Sağol cvp yazdığın için. Benim de arastirmalarla Nova art içime siniyor ama yine de görüşmek istedim ikisiyle de sizin sorun ne canim
Rica ederim . Eşimde de bende de hafif sorunlar varmış. Gebeliğe engel değilmiş ama olmadı doğal yolla ve aşılamayla nasip tüp bebekteymiş. Inşallah hayırlı ve olumlu sonuçlanır tedavimiz

Esin 22 ekimde gidecekse demekki o gün yumurtalar toplanacak. Transferin 25 ya da 27 sinde olabilir. Kaçıncı gün embriyosu transfer edeceklerine bağlı. Ama şöyle de bişey var. Belki doktor transferi bi sonraki ay yapmayı uygun görebilir. Bizimki öyle olmuştu. Daha takibe başlamadan eşine gün vermesi ilginç geldi çünkü yumurtaların büyümesini 2-3 güne bir takip ederek uygun büyüklüğe geldiğinde toplama işlemi yapıyolar. Heralde olası tarihi söyledi. Neyse canım sen şimdiden tarihlere takılma. Umarım tedavin çok güzel geçer.

Canim böyle bi durumla karsilasmadim,cok şaşırdım. İnşallah yarın güzel haberler verirler sana. Hangi bahçeci desin,umut mu Fulya mi?

Benim doktorum 5 gün yazdı,istesem daha fazla da yazacaktı ama istemedim. Ama onu okula vermedim bilmesin ler diye, aile hekiminden aldım rapor. Test günüm pazar ve ben yarından itibaren calisicam.
teşekkürler canım inşallah benimkide yazar gerçi yazmasada ben rapor alacağım ama onun yazması daha işime gelir.

aa sok oldum suan!! bana 46 kromozom olmuyo mu demek istedi acaba ?? ben Zaten hic memnun kalmadım kıZlar bu umut tup bebekten!! ne dogru duzgun bir acıklama var ne bisi!! yarın sabah erkenden arıcam olmadı iştem izin alıp gidicem neler oluyor hıcbişi anlamadım. aglamaktan davul gibi gozlerim utanıyorum yarın işe nasıl gidicem ben bilmiyorum. saatlerdir netteyim boyle bi açıklama alan yok. sadece insanların yumurtaları işlem sonrası dollenmemiş o da olabılecek bişi zaten. bilmiyorum cok bunaldım arkadasslar

vallah canım bende şimdi oturdum araştırdım oogenez sırasında yumurta hücresi 46 kromozom oluyor ama o 46 kromozomluk yumurta hücresi bölünüyor ve yeniden 23 kromozoma düşüyor. çok ilginç bir durum. yarın sen ara sor ve bizide bilgilendir. gerçekten enteresan bir durum. belki başka birşeydir arkadaşın dediği gibi stres ve heyecandan böle anlamışssındır. şuan mikroenjeksiyonmu yapılacaktı yumurtalara ?

ben de benzer bişi buldum. ınsallah dedigin gibidir cycas insallah bişileri yanlış anlamışımdır kromozomları karıstırmısımdır ne biliim 46 23 neyse bilmiyorum .. ilk defa boyle bişi duyyorum bir suru arkadasım var tup yaptıran ilk defa bende duyuyorum.. yarın tum detayları ile ogrenip bilgi veririm sizlere de.. desteginiz icin cok teselkurler. ınsallah sizlerden guzel guzel haberler alırız bolca bolca..

evet canim malesef haziranda benim basima geldi...bana klasik tup bebek yapilmisti ve 7 yumurtamin hicbiri dollenmedigi icin transfer gunu sabahi gelmeyin diye aradilar sok olmustuk..buyuk bir yikim ve moral bozuklugu yasadik...ilk tup bebek tedavimdede 7 yumurtadan 3 u dollenmisti..2. denememde zaten dondurulmus tek emvryoylayapilmisti...benim birdahaki mikro yapilacak insallah birdaha boyle bisey yasamam..ama seninki daha baska bir durummus yani inan hic duymadim...bence onlar erken topladilar yumurtalari baska bir embryologa danis bence bu durumu..onlarin hatasiysa para odeme bence...

[QUOTEn, post: 37279880, member: 625933"]Tecrübeli arkadaşlara bir sorum daha olacak. Yumurta takibine başlayacağız salı günü, eşime de 22 ekimde geleceksiniz demişti doktor. buna göre sizce transfer ne zaman olur yaklaşık olarak. Salı doktorla görüşeceğim ama şimdiden merak ediyorum. Cevap verirseniz sevinirim.[/QUOTE]

Adet tarigin

foruma yeni uye oldum benimde dondurulmu

Adet tarigin[/QUOTE]
canım bu durum senin tedavi protokoluna göre değişir uzun protokolmu kısa protokolmu ayrıca boşuna yumurta takibi denmiyor takip edilip en uygun zamanda yumurtalar toplanıyor sadece zaman aralığı verilebilir net gün toplama işlemine yakın söylenir ne olursa olsun hayırlısı olsun

bu arada foruma yeni üye oldum 4. denememe bu ay başlayacağım dondurulmuş transferi benimki herkese hayırlı olur bu ay inşallah
hayırlı olsun tedavin hangi şehirde hangi merkezde tedaviye başlıyorsun ? kaç embriyon var kaçıncı gün embriyosu ayy ne çok soru sordum daha ilk dakikadan

Senin adına üzüldüm canım aynı zamanda da korktum. Ben de umut tüp bebekte tedavi görüyorum. Böyle bişeyle karşılaşmadım ama yarın iyice bi öğren bakalım neymiş durum. İnşallah bi yanlış anlaşılma vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…