bende pko yok ama ilaç dozu fazla gelmişti 75 lik puregon fazla geliyor. 50 lik te 3-4 yumoşum olgunlaşıyor.Sizde pkomu var bende öyle olmasından korkuyorum bnmde çok oluyor yumurta
İnsallah yeterli sayıda olur
aşılama günü alıyorlar tüp bebek merkezlerinde 1 saat önceden alıp aşılama yapıyorlar diğer hastanelerde 3 saat önceden yıkamaya alıp aynı gün aşılama yapılıyorcnm spermleri önceden mi alıyorlar yani aşılamânın yapılacagı gün alınmıyor mu spermler
Himm anladım bn gonal f kullaniyorum 75 lık bakalım hayırlı sonuçlanır insallahbende pko yok ama ilaç dozu fazla gelmişti 75 lik puregon fazla geliyor. 50 lik te 3-4 yumoşum olgunlaşıyor.
Bence de öyle olabilecek en yakın yere koyarlartam yumurtaların yanına mı koyuyorlAr acaba dimi
ultrasonla aşılama sırasında bakıyorlarsa çatlamış yada çatlama ihtimali en yakın olan yumurtanın olduğu yere koyuyorlar ama ultrasonla bakılmıyorsa denk gele iki yumurtalıklarada damlatıyor.tam yumurtaların yanına mı koyuyorlAr acaba dimi
Benim ilk asilamada bakmadilar ultrasonla rast gele sıkıldı iceriultrasonla aşılama sırasında bakıyorlarsa çatlamış yada çatlama ihtimali en yakın olan yumurtanın olduğu yere koyuyorlar ama ultrasonla bakılmıyorsa denk gele iki yumurtalıklarada damlatıyor.
devlet ve ünv. hastanelerinde bakmıyorlar . özel hastanelerde karından ultrasonla bakıp aşılamayı ona göre yapıyorlar. bence olması gereken ultrasonla baklıp aşılama yapılması şans %5 daha artıyordur eminim.Benim ilk asilamada bakmadilar ultrasonla rast gele sıkıldı iceri
devlet ve ünv. hastanelerinde bakmıyorlar . özel hastanelerde karından ultrasonla bakıp aşılamayı ona göre yapıyorlar. bence olması gereken ultrasonla baklıp aşılama yapılması şans %5 daha artıyordur eminim.
Dogrudur cnm ama nasip iştedevlet ve ünv. hastanelerinde bakmıyorlar . özel hastanelerde karından ultrasonla bakıp aşılamayı ona göre yapıyorlar. bence olması gereken ultrasonla baklıp aşılama yapılması şans %5 daha artıyordur eminim.
devlet hastanelerinde doktor kendi karar vermiyor. ellerindeki imkanlar sınırlı. iki görüntüleme cihazını aynı oda da tutmazlar aman insanlarımız daha iyi şartlarda incelensinler tedavi edilsinler yoktur. elimizde ki imkan bu , sende bundan yararlanmak zorundasın , istemiyorsan özele git diyorlar.onu doktor kndi karar veriyordur heralde. ya zaten çok düşük olasılıklar. inşallah en iyi şekilde yapacaklardır.
devlet hastanelerinde doktor kendi karar vermiyor. ellerindeki imkanlar sınırlı. iki görüntüleme cihazını aynı oda da tutmazlar aman insanlarımız daha iyi şartlarda incelensinler tedavi edilsinler yoktur. elimizde ki imkan bu , sende bundan yararlanmak zorundasın , istemiyorsan özele git diyorlar.
aşılama da şans aslında söylenen kadar az değil bizlere %10 şansınız var diyorlar. ama normal ilişkide bile sorunsuz çiftlerin %25 şansı varken bizim 2-4 yumurtamızın olduğu spermin yıkanıp bırakıldığını düşünürsek şansımız %35 olmalı ee ultrasonla da bakılırsa bu %40 olur , neredeyse tüp bebekle aynı orana denk gelir. tek farkı suni döllenme olmaması , sonuçta aşılamada döllenmeden rahime sperm gönderiliyor, tüp bebekte döllenmiş yumurta aynı rahime konuluyor.
Evet malesef baya dusuk olasiliklar. Dr bana kadin ve erkegin hic bir sorunu yoksa en iyi olasilik %20 dedi. Yani kadinda birsey yoksa erkegin spermleri saglikli ve hizliysa normal birliktelikteki sans kadarmis. Cogumuzda da bi sıkıntı var iste. Bizdeki sperm hareketi vr morfolojisi. Asilamayla bunu normal iliski seviyesine cekmeye calistilar yoksa oranimiz %7 mis. Hayirlisi artik kismette varsa olur zaten. Hepimiz milyonda bir ihtimalden dogmadik mionu doktor kndi karar veriyordur heralde. ya zaten çok düşük olasılıklar. inşallah en iyi şekilde yapacaklardır.
Evet malesef baya dusuk olasiliklar. Dr bana kadin ve erkegin hic bir sorunu yoksa en iyi olasilik %20 dedi. Yani kadinda birsey yoksa erkegin spermleri saglikli ve hizliysa normal birliktelikteki sans kadarmis. Cogumuzda da bi sıkıntı var iste. Bizdeki sperm hareketi vr morfolojisi. Asilamayla bunu normal iliski seviyesine cekmeye calistilar yoksa oranimiz %7 mis. Hayirlisi artik kismette varsa olur zaten. Hepimiz milyonda bir ihtimalden dogmadik mi
özelde de kötü davranan doktorlar olabiliyor, ne oldum delisi olanlar diyorum ben onlara, devlette de iyi muamele yapan doktorlar hemşireler var hepsi şans işi , bazen iyi günleri yada kötü günlerine göre muamele yapıyorlar ama genelde kısırlık tedavisi gören hastalara daha insancıl davranabiliyorlar. umarım iyi doktorlarla karşılaşırsın.Devlet hastanelerinde yapıldığını bilmiyordum. Bir kere muayeneye gitmiştim orda da öküz gibi davrandıkları için bi daha gidemedim korkumdan. Muayene olmak bile benim için zorken. Özelin de tek kötü yanı bir dünya para bayılıyor olmak.
çatlamayan yumurta bir sonraki reglde yavaş yavaş eriyor. bende de çatşlama iğnesi etki etmiyor hatta fazla geliştirip kistleşiyor. 2 kere başıma geldi . ilkinde aynı regl döneminde ovitrelle ile çatlamayan foliküle kistleşmiş dediler (çatlama iğnesinden 2 gün sonra baktılar kistleşmiş dediler) 1 hafta geçti o kistleşmiş folikül yırtıldı yoğun kanama oldu ben erken regl sandım doktora gittim reglime 1 hafta vardı. Aa bu kist yırtılmış doktor hemen ilişki dedi biz şansımızı denedik tabi doktor önerisi ya .. aa 7-8 gün geçti regl günümde öğrendim ki hamileyim. 2250 gibi bir değerdi . sevinsem mi üzülsem mi bilemedim şaşırdım kaldım. ikiz hamilelikmiş değer ondan yüksek çıkmış tabi 2 gün sonra ki değer artmadı yeteri kadar 2700 gibi bir değer ben korkmaya başladım doktor ikizlerden biri yok oluyorsa değer tek hamilelik gibi artar dedi2 gün sonra arın gel dedi 3250 olmuş. değer yeterli armıyordu dış gebelik dediler ertesi güne ameliyat oldum. tüplerimi almadılar pataloji sonucu tüpte kalmış ikiz gebelik çıktı. belki 1 hafta beklesek tüpten geçecek çünkü geç döllenme ama doktor tüp patlarsa iç kanama riskini alamam hayati teklike dedi. bizde doktora güvendik. rahim dışında yalancı gebelik kesesi görülmüştü ne olur ne olmaz dediler başhekim bir kaç doktor daha geldi inceledi neyse uzattımevet aşılamada spermleri yumurtaya yakın koyarlarsa dediğiniz gibi bunu ultrasonla bakarak yaptıkları zaman şans artar ama öylesine içimize bırakıp geçiyorlarsa bence ilişkiden bir farkı yok hatta ilişki daha iyi gibi ama tabi doktorun hastanen çok önemli birde benim geçen ay ovitrellle çatlama iğnesine rağmen yumurtamın teki çatlamadığı için korkuyorum çünkü çatlayamayan yumurtanın yanında sperm olsa ne olur olmasa ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?