Ekim'de Kasım'da Hamile Kalıyoruz.. Göbüşleri Burada Büyütüyoruz :)

Kesinlikle çok zor canım.. Benim midemi çok bulandırdı, çok zor içtim.. Senin de temiz çıkmış gözün Aydın:)

sorma cnm ,hele içtikten sonra aç aç bi saat beklemesi yokmu,en beteri o...allah 100grlık yükleme yaptıranlara yardımcı olsun walla ..

Ya kızlar bu arada bebeği hıçkıran var mı. Benimki günde 5-6 kere yaklaşık 10 dk hıçkırıyor. Ve artık çok net anlıyorum.. Eşim su iç canı yanıyordur diyo:))

canım hıçkırdığını nasıl hissediyorsun...bende olmuyor öyle bişey yada ben farketmiyorum....

Hıçkırdığı zaman dinliyorum canım.. Tekmeleme ya da oynama şeklinde değil, yaklaşık 10 dk. boyunca pıt pıt şeklinde ritmik bir oynama. 6. Aydan sonra hissetmek normalmiş.

slm kızlar nasılsınız..biz dün sabah güne kötü başladık malesef..işe giderken dümdüz yolda ayağım takıldı ve düştüm..yüzüstü.ama ellerimle göbeğimi korudum göbeğime darbe almadım.ama yinede doktora gittik bir problem yok Allaha şükür..ben biraz aceleci bir insanım hızzlı hızlı yürürken oldu..siz siz olun yavaş yavaş yürüyün acele etmeyin..Allahım beterinden korusun..

bu arada bebeğim 29+0 da 1300 gr çıktı zayıf mı olacak ne bizimki..sizinkiler nasıl.

bu arada bir kaç tane bebek mağazası gezdik istediğim gibi mobilya yada park yatak bulamadım..sizler ne yaptınız?

bu arada bir kaç tane bebek mağazası gezdik istediğim gibi mobilya yada park yatak bulamadım..sizler ne yaptınız?

Canım dikkat et kendine. Vücudumuz ister istemez dengesini kaybetti. Yavaş hareket etmekte fayda var. bu arada bebeğinin haftasına göre kilosu gayet iyi canım.son kontrolden bu yana üzerine ne koyduğu önemli . Artık ayda en az 500 gr almalılar. Bundan sonra daha hızlı kilo alacak annesi merak etme.bu arada ben odayı çilekten alacağım.. Bir tek onda boya kokusu olmuyo, ablamdan biliyorum. Ufacık bebişleri boya ve mobilya kokusuna boğan çok mağaza var. Ya da önceden alıp odayı havalandırmak lazım. Çok zararlıymış çünkü. Artık bebeklerimiz için en iyisini bulacağız:))

canım doğru söylüysun dikkat etmek lazım. bugün öyle yavaş yürüdüm ki kaplumbağa misali..
2 hafta önce gittiğimde 1000 gr dı şimdi 1300 yani 2 haftada 300 gram almışız..bu mobilya konusunda çok kararsızım.çilek mobilyaya hiç bakmadım ama bir bakmak lazım saol canım :))

Maşallah daha ne kadar büyüsün annesi:)) ay da 600 gram yapar.. Allah sağlık versinde kilo alırlar inşallah..

aman cnm geçmiş olsun,dikkat et kendine ve bebişee ..bence bebişinin gramı iyi gibi geldi bna ; bende bugün kontroldeydim bizimkide 1000 gr geldi :))
gayet iyi dedi doktor;27 haftayla orantılıymışım,sende 29 haftalık olduğuna göre seninkide normaldir ...

Buarada bugün hastane çıkışı,şampuanlarımızı ve biberonlarımızı aldık kızlar;
sebamed 500mg şampuan
sebamed bebe kompakt sabun
sebamed pişik önleyici krem ve sebamedin bebeyağı kalmadı için johnsons baby nin bebeyağını aldım;
bu 4 parçaya toplam 70 küsür lira verdim;
ve aventin 260 ml lik ikili bibebonlarını aldım,bide onların ucuna yenidoğan başlığı aldım,iki tane de nuk emzik aldım :)) bunlarada 67 lira verdim ..
hemen hemen bitirdim gibi alınacakları,her çıktığımda yine ufak ufak bakıcam artık:)))

çok dikket et canım kendine allaha şkr bebişin iyimiş. çok yavaş yürü

bebişin güle güle sağlıklı günlerde kullansın inş canım.. bizde bu hafta tamamlayacağız inş kociş hafta içi bir gün işe gitmeyecek beraber alışverişi tamamlayacağız rabbim kısmet ederse ....

Gunaydin kizlarrr uzun zamandir giremedim kk ya, neler yapiorsunuz nasilsiniz bakalim? Bebisler napiyolar?

Ben ailemin yanindayim carsamba gunu donuyorum turkiyeye, ailemle bol bol hasret giderdik. Benim gobisim bayagi buyudu ama cok sukur henuz catlamadim hergun azimli azimli yaglaniyorum malum son aylarda catlama riski daha cok oluyor. Artik bebisimin tekmelerinide goruyorum dokunmadan karnimin icinde kipir kipir. Biraz kalca ve bel agrilarim oluyor bazen de mide eksimeleri. Ondan haric cok sukur bir sıkıntımız yok hamd olsun Rabbim herkese rahat hamilelik geçirmeyi nasip etsin.

Sizler neler yaptınız bebişlerin odası hazır mı neler alıp sattınız? Bende artık evime döndüğümde yavas yavas bebişimin odasını hazırlamak istiyorum. Annemler bebiş kıyafetlerinin çoğunu halletmişler, zıbınları tulumlae pijamaları günlük kıyafetleri yazlık kışlık montlarımız kusma mendillerimiz ve saymadığım daha çok şeyimiz hazır ana kıyafetlerimiz. Geriye kalan biberon emzik yatak odası sampuan yag bez bebek arabası ana kucağı gibi şeyler kaldı ve tabiki herşeyden önemlisi kendisi eksik. Benden haberler bu kadar :))

Güzel anneler ve bebişleri nasıllar?

Biz oğluşumla gayet iyiyiz çok şükür. Oğluşum çok enerjik maşallah Bu arada hıçkırıklarını ben de hissedebiliyorum. Oldukça ritmik tekme gibi hareketler. Önceleri anlam veremiyordum nasıl bu kadar ritmik olabilir, müzisyen mi olacak benim oğluşum diye hehehe
Bu aralar hem alışverişimizi yapıp eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz hem de hediyelerimizi kabul ediyoruz bu aralar. İlk defa birşeyler aldık oğluşumla. Ben genellikle oyuncak ve kıyafet hediyesi geldiği için çok beğensem de bunlardan almıyorum. Özellikle hiç hediye gelmeyecek diğer eksikleri alıyorum. Neler aldım bu aralar önemli olarak size de yazayım kızlar belki ihtiyacınız olur. Öncelikle markaları çok araştırdım kullanan arkadaşlarımdan, bunca parayı verdikten sonra en iyilerini almaya çalıştım. fiyatlarını net hatırladıklarımı yazıyorum.

Weewell sterilizator, kurutma özelliği de var. Çoğu sterilizatorun kurutma özelliği yok ve kurutması oldukça zaman alıyormuş. O nedenle tercih ettim. İstanbulda all for kids diye bir mağazadan %10 indirimli aldım. 153 tl
Avent elektrikli göğüs pompası, 1 pompa yetiyor diyorlar ve çekim gücü olarak en iyisi aventmiş. bu cihazı aynı zamanda pilli ve manuel de kullanabiliyorsunuz. e-bebekten aldım, yanında göğüs pedi hediye. içinden küçük bir biberon da çıkıyor. 179 tl
Avent 10'lu süt ve mama saklama kapları, poşetlerin sızma yaptığı söyleniyor. 1 damlası bile çok önemli bebişlerimiz için o nedenle tercih ettim. yine e-bebek. hem sonrasında mamalar için de kullanılabilir bir de göğüs pompası ile uyumlu.
Tefal biberon ve mama ısıtıcı. ayrıca tercih etmemin sebebi küçük olması sebebiyle gittiğimiz her yere beraberimizde götürebiliriz. Electroworldden 29 tlye aldım. 3 dk içinde ısıtıyor ve her biberonla uyumlu.
2 adet Dr Brown's biberon, içindeki mekanizma sayesinde süt içerken hava gitmesini engelliyor. Bebişlerimiz için çok önemli.
Chicco Goodnight Star müzikli ışıklı gece lambası, Mothercare'de %23 indirimliydi çok hoşuma gitti aldım. tavana yıldızlar yansıtıyor ve klasik müzik çalıyor.
Chicco ortodontik emzik.
Bebedor tırnak makası, çıtçıtlı olanı tercih ettim.
Bebedor biberon temizleyici, içinde hem büyük hem de küçük fırça olanlarından
Otribebe burun aspriratoru, kullanan arkadaşlarım en rahatının bu olduğunu söylediler. Eczanelerde bulabilirsiniz. yedek bir kutu daha aldım, onunla birlikte 20 tl.
Bebedor banyo termometresi
Summer deluxe baby bather, sezlong gibi bebek banyo filesi. hem ebeveyn hem de bebek kuvetinde kullanılabiliyor. oldukça şirin ve kolay göründü gözüme. yine Mothercare'den indirimli. 46 tl diye hatırlıyorum.
Lansinoh göğüs ucu kremi, emzirmede oluşan yara ve ağrılara iyi geliyormuş. doğumdan 1 ay önce başlamayı tavsiye ediyorlar. bir de emzirmeden önce temizlemeye gerek yokmuş. şimdilik 2 kutu aldım. yine Mothercare. 1 kutu 23 tl (indirimli)
Avent göğüs kalkanı, emzirme ve pompalama dışındakiş zamanlarda sütü biriktirmeye yarıyor. Ped kullanınca sütler boşa gidecek çünkü. 1 damlası bile önemli.
Avent göğüs ucu koruyucu, ne olur ne olmaz diye aldım. rahat kullanılabiliyor mu bilemiyorum
Bebedor silikon kaşık, olur da birşey içirmek gerekir diye aldım. inşallah gerek kalmaz ama ilaç vb için gerekebilir. 6,90 tl
Bir de kendime Penti'den iççamaşırı aldım. Göğsümde akıntı olduğu için gece de sütyenle ve göğüs pediyle uyumam gerekiyor. Şu yumuşak yarım büstiyer gibi olan atletimsi sütyenlerden aldım. Gece de giyiyorum. Normalde hiç dayanamam sütyenle uyumaya ama bunlar rahatsız etmiyor çok fazla. 3 al 2 öde kampanyası var. farklı renklerinden alabilirsiniz. Galiba toplamına 36 tl ödemiştim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırlarsam eklerim. Birçok yerde indirim gördüm fiyatlarını iyice araştırmadan almayın derim. Baya bir farkediyor.

Ben bu aralar bir İstanbul seyahati, taşınma derdi derken pek yazamadım ama aklımdasınız.
Hepinize kocaman sevgiler.

Son düzenleme:

canım maşallah baya bi tamamlamışşın alışverişini bu aldıklarının hepsini joker mağazasından alsaydın hediye çeki kazanırdın.fiyatlar hemen hemen senin aldıklarınla aynı 300 tl lışverişe 100 tl hediye çeki veriyorlar..e bebek te 250 tl alışverişe 50 tl hediye çeki veriyorlar...

ben daha hiçbirşey almadım doğru dürüst..sadece şampuan,pişik kremi.sabun.göğüs,vucut sütü aldım bühchen marka.prima premium 1 adet yeni doğan.2 adette büyüklerinden aldım.

Ne güzel canım alış verişler başlamış.. bende bir çok şeyi aldım.. Haziran ayı içerisinde de odasını almak istiyorum inşallah.. Allah hepimize kullandırmayı nasip etsin inşallah

Maşallah canım.. Sen her şeyi halletmişsin. Allah kullanmayıda nasip etsin inşallah.. Bu arada bebeğinin hıçkırığını hisseden birini buldum sonunda.. İster istemez korkmaya başladım, başka bir şey midir diye:) ama bildiğimiz hıçkırık işte..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…