- Konu Sahibi Pinuspinea
-
- #2.741
hanımlar merhaba . suan size yazarken soluk soluğayım halsizlikten ölücem sanki..
dün bizim kontrolumuz vardı . gittik ben fazla bişey yiyemediğimden ve yediğimi çıkardığımdan bebeğe besin gitmiyormuş az besleniyormuş. 1795 gr bebişimiz... bnm halsizliğimin nedenihepsi şekerdenmiş şekeri düşürmüşüm ama daha düşsün dedi şekere dikkat etmezsen bebği almak durumunda kalabilirim dedi ayrıca erken doğum olabilirmiş sürekli yat dedi. magnezyum verdi.. elevit yazdı ... var olan idrardaki enfeksiyon geçmemiş tekrar antibiyotik tedavi verdi 1 hafta sonra yine gel dedi. nts ye bağlayacağım seni ama enfeksiyonun gecsin dedi. günde 5 -6 kere yemek yemelisin dedi..
doplerde çektirdik ... bebeğin dönmesi gerekiyormuş yavastan ama bizimki dönmemiş bu şekilde giderse sezeryan olabilirmişşş...
tansiyonum 13-7 çıktı tansiyon takibi istedi evde ölç bana sonuç getir dedi...
sonrasında sağlık ocağından aramışlardı oraya gittik hem tetenozun 2. dozunu vurduralım diye . baygınlık hissi bırakmadı bni eve kendimi zor attım aşıyıda vurmudı tansiyonumu ölçtu cok düşük çıktı orda sen git dinlen sonra vuralım dedi. vücudum dayanmayabilirmiş...
dünden beri yatıyorum ama evde yalnızım sürekli bayılacak gibiyim... dün annem geldi bana baktı biraz pazartesi babamla beraber gelcekler ki gelsinler yemek bile yapmaya halim yok akşamki bulaşıklar bile duruyor ve bnm sinirlerim bozuluyor ağlamaklı oluyorummm...
canım benim kıyamam sana, yat dinlen iyice vitaminlerini kullan aksatmadan. ve lütfen kendini zorla birşeyler yemek için. niye yiyemiyorsun ki acaba
hayırlısıyla inşallah hepimiz atlatacağız şu son haftaları. çünkü hepimizin sağlığında sorunlar çıkmaya başladı. son bir kuvvet bebişlerimiz için zorlayıp kendimizi çabalayacağız.
ailen hep kalsın yanında hiçbir şeyi de takma kafana. sen sadece iyi beslen dinlen hemen toparlanırsın hayırlısıyla
kızlar ben yine yoğunluktan yorgunluktan yazamadım ama hepinizin yazdıklarını okudum teker teker.
30lu haftalarda olduğumuza inanamıyorum, kaçınca haftamızda başlamıştık burada yazışmaya. maşallah bize
ben oğluşumu 3 büyutlu gördüm hayırlısıyla. anlaması çok zor ama sanırım babasına benziyor. bu arada dakikalarca yüzünü elleriyle kapadı durdu sıpa her zamanki gibi neyi görmek istesek onu kapatıyor
karnımı sarsa sarsa açtırdık üzünü, gülümsüyordu falan inanılmaz bir mucize bu.
çok merak ediyorum oğluşumu.
bu arada tekmeleri çok kuvvetlendi. bazen cidden canım yanıyor. bütün gün neredeyse hiç durmuyor dönüyor birşeyler yapıyor. soldan attığı tüm tekmeler kemiklerime geliyor sanki çok değişik bir his.
çıksın da dışarı ben ona ne yapacağımı biliyorum
hanımlar merhaba . suan size yazarken soluk soluğayım halsizlikten ölücem sanki..
dün bizim kontrolumuz vardı . gittik ben fazla bişey yiyemediğimden ve yediğimi çıkardığımdan bebeğe besin gitmiyormuş az besleniyormuş. 1795 gr bebişimiz... bnm halsizliğimin nedenihepsi şekerdenmiş şekeri düşürmüşüm ama daha düşsün dedi şekere dikkat etmezsen bebği almak durumunda kalabilirim dedi ayrıca erken doğum olabilirmiş sürekli yat dedi. magnezyum verdi.. elevit yazdı ... var olan idrardaki enfeksiyon geçmemiş tekrar antibiyotik tedavi verdi 1 hafta sonra yine gel dedi. nts ye bağlayacağım seni ama enfeksiyonun gecsin dedi. günde 5 -6 kere yemek yemelisin dedi..
doplerde çektirdik ... bebeğin dönmesi gerekiyormuş yavastan ama bizimki dönmemiş bu şekilde giderse sezeryan olabilirmişşş...
sonrasında sağlık ocağından aramışlardı oraya gittik hem tetenozun 2. dozunu vurduralım diye . baygınlık hissi bırakmadı bni eve kendimi zor attım aşıyıda vurmudı tansiyonumu ölçtu cok düşük çıktı orda sen git dinlen sonra vuralım dedi. vücudum dayanmayabilirmiş...
dünden beri yatıyorum ama evde yalnızım sürekli bayılacak gibiyim... dün annem geldi bana baktı biraz pazartesi babamla beraber gelcekler ki gelsinler yemek bile yapmaya halim yok akşamki bulaşıklar bile duruyor ve bnm sinirlerim bozuluyor ağlamaklı oluyorummm...
kızlar ben yine yoğunluktan yorgunluktan yazamadım ama hepinizin yazdıklarını okudum teker teker.
30lu haftalarda olduğumuza inanamıyorum, kaçınca haftamızda başlamıştık burada yazışmaya. maşallah bize
ben oğluşumu 3 büyutlu gördüm hayırlısıyla. anlaması çok zor ama sanırım babasına benziyor. bu arada dakikalarca yüzünü elleriyle kapadı durdu sıpa her zamanki gibi neyi görmek istesek onu kapatıyor
bu arada tekmeleri çok kuvvetlendi. bazen cidden canım yanıyor. bütün gün neredeyse hiç durmuyor dönüyor birşeyler yapıyor. soldan attığı tüm tekmeler kemiklerime geliyor sanki çok değişik bir his.
bebikim çok geçmiş olsun cnm ya,inan çok üzüldüm ve nihayet doktorun vitamin verdi,
bebiş hep senden beslenmiş haliyle seni güçsüz düşürmüş cnm yaa; ilaçlarını falan düzgnce kullan,bide yat dinlen gıdana dikkat et, inş. biranönce halin yerine gelir sağlığına kavuşursun ..
moralinide yerinde tut emin ol sağlıcakla alcaz sıpaları kucağımızaaa :)))
arkadaşlar bu benim rahatsızlığım aynı sorunu yaşayan var mı diye merak ettim , artan karaciğer enzimlerim kullandığım ilaç sayesinde normale döndü, ama 37. haftayı beklemeden tahmini 36. haftasa, doktor bebeği alacağını söylüyor, sadece genel anestezi uygulanabilirmiş bu durumdayinede moralimi bozmamaya çalışıyorum bilginiz olsun çevrenizdekileride bilgilendirin 28. haftadan itibaren döküntü olmadan kaşıntı durumu varsa özellikle geceleri el içi ,ayak altı şiddetli kaşınıyorsa mutlaka enzimlerine baktırsınlar artmışsa safralarına baktırsınlar benim safrada taş ve çamur çıktı bebekten sonra birde ameliyat var mutlaka kontrol ettirsinler çünkü hamilelikte en korkulan rahatsızlık olarak biliniyor bilginize yaşayan varsada benimle paylaşırsa sevinirim :)) sağlıklı kalın :=)
ve evet bendede yorgunluklar,halsizlikler başladı valla kızlar;normaldede gün aşırı dışarı çıkar gezerim avm lere oraya buraya çok gideerim ama bu akşam üzeri hem biraz yürüyüş olsun birazda deniz havası alalım diye sahil kenarına gitiik yürüdük falan,inanın eve geldim başımı bi koydum yaklaşık 2 saate yakın uyumuşum hemde nasıl yorgunum sanki taş taşıdım başkada hiçbirşey yapmadım bugün;
ağırlaşmalar başladı yani kızlar yavaş yavaş hareketlerimiz nefesimiz yavaşlıyor walla :))) allah yardımcımız olsun
Aynen canım:))) evdeyken hiç bir şey yok, ama biraz dışarı çıkıp geleyim resmen halsizlikten ölüyorum..benim kasılmalarımda çok arttı, bir anda karnım taş gibi oluyo. Allah'tan hemen geçiyor.. 36. Haftayı bir göreyim başka bir şey istemiyorum..
sorma walla bugün bikaç çeşit yemek pişireyim dedim,resmen ayak topuklarımın üzerine basamıyorum şuan acıyolar resmen
ya ben kasılmaları anlamıyorum galiba cnm nasıl oluyoo; benimde genelde akşam yemekten sonra taş gbi oluyo karnım,ben şey diye düşünüyorum,hani midem şişiyo karnıma baskı yapıyo falan ondanmı geriliyo diyorum,yoksa kasılmamı bu ????
Gunaydin hanimlar,
Neler olmus boyle cok gecmis olsun rahatsiz olan arkadaslarima, Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun.
Ben bazen kendimi cok hafif hissediyorum hamile degilmisim gibi her turlu is yapmak istiyorum bazende o kadar agirlasiyorum ki anlatamam sanki dogum yapicam gibi kalkmada yatmada zorlaniyorum en ufak bi iste yoruluyorum bi gunum diger gunumu tutmuyor.
Kizlar yuruyus yaptiginizda karniniz agriyor mu? Dun kv demlerdeydik, geri donuste yuruyerek geldik esimle bi anda karnima agri girdi eve gelene kadar cok zorlandim.
Pinu benimde karnim tas gibi oluyor bi anda hic dokunamiyorum bile oyle oldugunda ben bebisin yer degisikligi yaptigini dusunuyorum kasilma midif bilmiyorum ama o zaman kendimi acayip agir hissediyorum
Canım kasılma şişlikten farklı. Bir anda karnın taş gibi oluyo, olduğun yerde kalıyosun:)) 30 saniye içinde de geçiyor ve rahatsızlık veriyor. Ben 19. Haftamdan beri hergün yaşıyorum,.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?