Ekim'de Kasım'da Hamile Kalıyoruz.. Göbüşleri Burada Büyütüyoruz :)

teşekkürler kızlar :)
ayın 31inde doğurarak temmuzu yakaladım ;ağustosa kalıcam diye çok korkuyodum :))

eee hanımlar bebişler nasıllar;emzirebiliyomusunuz bakalım??
bnmki sık sık aranıyo sütümde azçok var;her fırsatta emziriyorum
ben daha hiç süt sağmadım,neye göre niye sağılıyo bilmiyorum,doktor kilo kaybı çok değil aynı şekilde emzirmeye devam et dedi
bi tek sorunumuz sarılık tı işte;yarın tekrar kontrole gidicez dua edin kızlar sarılığımız geçmiş olsun..

bebişlerinizi öpüyorum totolarından :))

hayatım sütünün cogalması için humana cayı tavsiye ederim salgam suyu kayısı kompostosu bol bbol tuket benim bebeğimde de sarılık oldu 500 gr kilo kaybettik kan sekerinin düşmesinden dolayı cok uyur uyandırmakta zorluk cekerdim bıkmadım usanmadım gece güngüz iki saatte bir kalkıp uyandırana kadar ugrastım 1 saat ugrastıgımı biliyorum abartısız emzirdim ama 5 ama 15 dk şimdi cok sükür dogum kilomuza geri gelddik sarılıgımız gecti doktor mama takviyesi yapalım isterseniz dedi kabul etmedim emziririm ben dedim. ki öyle de oldu şimdi düzenli olarak 3 saatte bir emişip uyuyoruz :) doktor kontrolune gittiğimizde doktorumuz süper dedi
maşallah kuzularımıza kurban olurum yaradana

dere otu yedim canım bugün,bol su içtim bide şu malt içeceklerinden aldım dünden beri pek yoktu sütüm allaha şükür buakşam geldi emzirdim birazda olsa rahatladım..
o tok olunca dünyalar benim sanki :))

hanımlar nasılsınız bakalımm..:)

biz iyiyiz cok şkr .. bebişimiz 4.500 gr olmuş. gecen gece hastahaneye gittik bütün gün ağladı yavrum içimi parçaladıı... dr a gitttik ki cok gazı birikmiş... şurup verdi fiitil verdi allah şkr rahatladık sonra...

benim sütüm bebişime yetmiyor kızlarr.. her emişte 1 saat rahat emziriyorum ama doymuyor... dr dedi ki 2 saatte bir sağ 70 ila 80 cc arasında ise mama vermene gerek yok ben sağdım 30 ila 40 cc ve mama kullanmaya başladık.. biberonla verddiim için bazen memeyi emmek istemiyor bende sağıp veriyorum mecbur... bazende zorluyorum.. göğüs ucumda yok bnm resmen beni emerken savaşıyor yavrumm.. hipp in süt arttırıcısını kullanıyorumm...

bebişlerimizz cok gzel maşallah... rabbime hep şkrediyorum bizlere böyle melekler gönderdiği için .. rabbim isteyen herkese nasip etsinn inş...

Ahhh canım bu gaz bebeklerimizi mafetti.. O kadar çok ağlıyor ki artık bahtaniyesinde sallıyoruz, ne kadar gazı olursa olsun hemen rahatlıyor:)) işini biliyor tabi.. Bir de ben gün içinde karnına bebe yağı ile masaj yapıp, ayaklarını karnına çekip bekliyorum. Bu şekilde tuvaletini bile yaptırıyorum.. Mamaya gelince bende ilk 1 ay günde 2-3 kere 30 cc lik kullandım. Son 10 gündür bıraktı çok şükür. Tam 1 ay sonra sütüm beslemeye başladı. Sen de sık sık emzir canım. İstediği yerde mamayı ver tabi. Gazı olan bebekler aç olmasada deli gibi emmek istermiş. Sen onu aç sanıpta mama verme hemen. Ben çok yaptım bu hatayı, hemen kusuyordu oğlum..çok ağladığı için aç sanıyordum ne yapayım:)) Allah bebişlerimize sağlık versin inşallah..

nasıl olalım canımm emzirmeye süt yapmaya çalışıyoruz,ter içinde kalıyorum walla her emzirme sonrası..aklımdada sürekli ne süt yapar ne yiyim ne içim moddayım;evdekiler dalga geçiyo artık benle :))
benim oğluşumada acaba yetiyomu sütüm ya,şimdi gerçi daha küçük 12 günlük bol bol emziriryorum,öyle aman aman bi sütüm yok ama,doktorda kilo kaybı olmadığı için mama desteği vermedi,bnde çok vicdan yapıyorum çocuğum doyuyomu doymuyomu diye;
bol sütlü,bol gaz çıkartmalı,bol uykulu günler bebişlerimize inşallahh..

Kizlar selam,

Ben de sut arttirma, emzirme telasindan yazamadim buraya. İlk zamanlar sutum cok azdi cok agladim uzdum kendimimi besleyemiyorum diye. Eczanede mama milk maker diye bir damla var her gun 3 kere 15 damla damlatip suyla iciyorsunuz. Sanirim ise yaradi ama hala doymadigini dusundugumde ek sut veriorum oglusuma. Bir de bol bol sivi tuketmeliymisiz sutu arttirmak icin.
Gaz problemi bizde de var sab simplex diye bir damlaya basladim bebisime, doktorunuza bir danisip alin derim. Daha yeni basladik ama duzenli kullanimda cok iyi geliyormus.
Meme ucu problemleri icin de size medelanin meme ucu koruyucu silikonlarini tavsiye ederim. Philips aventin de var, hem acisiz emzirmenizi sagliyor hem de bebegin gogus ucunu kolay kavramasini sagliyor. Bi deneyin derim.
Benden tavsiyeler bu kadar :) sizi de bebislerinizi de optum

Aynı problemi bende yaşadım canım.. Sütüm artana kadar mama verdim.. Ama sonra sütüm arttı ve mamayı bıraktık.. Çok ağladım bende ama azmettim başardım:)) gaz için uğraşıyorum şimdide.. Herkes kimyonu söylüyor.. Mutlaka yemeklere konulmalıymış.. Çok iyi geliyormuş.. Ben bir de hergün 3-4 defa karnını bebe yağı ile saat yönünde ovalıyorum, hemen çıkıyor gazı varsa.. Bir de hergün 2-3 defa humananın kimyonlu rezene çayını içiyorum.. Çok şükür daha rahatız şimdi.. 44 günlük olduk bile..

bizde cok cekiyoruz gazdan canımm yürek dayanmayan ğlamalarımız oluyorr... gece dr lara taşınıyoruz.... bzde 34 gnlük olduk 40 mevlüdü hazırlıklarımız var sizlerde yapacakmısınız mevlüd...

bizde cok cekiyoruz gazdan canımm yürek dayanmayan ğlamalarımız oluyorr... gece dr lara taşınıyoruz.... bzde 34 gnlük olduk 40 mevlüdü hazırlıklarımız var sizlerde yapacakmısınız mevlüd...

Çok şükür biz atlattık o telaşı.. Kalabalık ve sıcak birleşince biraz zor oldu.. Sıra sizde artık

Huu huuu kızlar nerdesiniz? Gazlı bebişlerin anneleri neler yapıyorsunuz? Bebikim Mevlüt bugün ya da yarın olmalı.. Telaş vardır şimdi sizde:))

Huu huuu kızlar nerdesiniz? Gazlı bebişlerin anneleri neler yapıyorsunuz? Bebikim Mevlüt bugün ya da yarın olmalı.. Telaş vardır şimdi sizde:))

ah canım sorma atlattık cok şkrrr .... bebişimin gazı biraz hafifledi çok şkr.. aktardan muskat aldım sabah aksam cok az veriyorum onu rahatlatıyorr. geceleri hep pırt yapıyoruzz ayrıca rezene de veriyorumm yine gazı oluyor ama eskisine nazaran cok cok daha iyi.. birde sab simplex diye bir damla varmış oda iyimiş arkadas onerdi deneyeceğim inşş....

bakıyorum arada da herkes bebiş derdinde bebekleri doğurdukçç kmse gelmiyoo dormaaa

Kızlar valla bebişler tüm günlerimize el koydular :) iyiki varlar ,izlemeye doyamıyorum oğlumu emerken :) şap şup çekmesi çok hoşuma gidiyor,hele birde oyunlar yapmaya başladı,ağzıyla aranıyo,memenin ucunu buluyo şap atıyo dışarıya :))

henüz 24 günlük olduk,hastalıklar olmasa keyfimiz çok yerinde ama burnumuz tıkandı,bi damla aldık onu damlatıp otribebe denen bi aletle çektik,2-3 gündür onunla uğraştık ama allaha şükür şuan atlattık,
annemde kalıyoruz,saolsun çok iyi bakıyor bana ve torununa,ama 3 gün önce kayınvalidem çok özlemiş torununu gelin birazda burda kalın dedi,
hadi dedim gönlü olsun kırılmasın gittik,2 günde çocuğumu hasta ettik geri döndük,eşim bile çok kızdı annesine 'Kayınvalidem bu çocuğa gül gibi bakıyor,ne dicez şimdi ona' dedi ...biraz bozuldu ama gerçekten bebek bakımından hiç anlamıyor,çok iyi kadındır kaynanam allah razı olsun ama yok yok bidaha bebeğim büyüyene kadar asla yatıya gitmem çok özlerse kendisi gelsin ...

sizlerde durumlar nasıl , galiba gaz problemleri var,bizimkinde de başladı alttan güzel çıkarıyo ama üstten pek çıkarmıyo ayaklarını karnına çekiyo yawrum ,bişey yapamamak çok kötü walla (

benimkinin sesi gelmeye başladı uyuyodu ;daha anlatacak çok şey var ama önce oğluşuma bi bakayım :)))

Evet ya çok ihmal ediyoruz burayı:)) hadi atlatmışsın Mevlüt'ü, sevindim.. Bu arada muskat ne canım, nerden bulabilirim?

Evet canım 24 saatimiz bebeklerle geçiyor..vakit nasıl geçiyor hiç anlamıyorum artık:))
Benimki alttan üsten gaz çıkarmasına rağmen hala çok gazlı maalesef.. Nerde altına yapıyor, orada gaz tekrar başlıyor:))
Benim kayınvalidemde aynı.. Bebeği kendinle bir tutuyor, sıcakta bırakma, şunu yapma bunu yapma:)) sanki onur menepozlu:)) en rahat annelerimizin yanında, ama maalesef aramızda 750 km var..

anneme yakın olmanın herzaman rahatlığını yaşadım walla,allah annelerimizden razı olsun onlara uzun sağlıklı ömürler versin :))) duygu patlaması yaşadım biran; kendimde anne olunca daha çok kıymet bilir oldum :))

benimkide sürekli bir pırt pırt durumu var,özellikle eşim kucağına aldığında sanki inadına öyle pırtlıyorkiii :) çok gülüyorum aferin oğluma babayı gazladı diyorum :)
bide bizimkinin bezi azıcık bile kirlense hiç durmuyor,hemen değiştirmek gerekiyor:) dehşet derecede bez harcıyoruz:)
napalım canı sağolsun oğluşumun,yeterki gazını çıkarsın :))

Evet ya çok ihmal ediyoruz burayı:)) hadi atlatmışsın Mevlüt'ü, sevindim.. Bu arada muskat ne canım, nerden bulabilirim?

canım muskat aktarda var.. hindistan cevizi olarak ta geçiyor. alıp rendeliyorsun sabah akşam cok az ağzına yalatttır iyi geliyor gazını rahat cıkartıyor oğlumun o kadar gaz cıkarmasına rağmen hala cok gazlı gaz sancılarında ağlamasına dayanamıyorumm.. yavrumun gözünden yaşlar geliyorr...

bizimde tam tersi durum annem ve ablam birde halalar var tabi... herşeye karışıyorlarrr kayınvalidemm hiç karışmıyor... tabiki tecrübelerine ihtiyacımız var ama bazen abrtıyor annem tary-tışıyoruz .. biguyn bebeğe süte karıştırılmış bebek bisküvisi vermiş.. yavrum o gece kabızlıktan inledi durdu... anneme cok kızdem uyardımm ama aradan bi zaman sonra yine verdi... bnde çok kızmıştım onaa sonradan üzüldüm ama ne yapayımm... annelik herhaldee cok hassasım ben...

ha birde demezlermi biz böyle büyüttük bişey olmadı sanki bnde onlar gibi yapmak zorundayım....

pinucum bnde imza istiyorum nasıl yaptın onu tatlım ya bnde istiyorum yapmak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…