Ekim'de Kasım'da Hamile Kalıyoruz.. Göbüşleri Burada Büyütüyoruz :)

Bende senin söylediğin şekilde olduğunu okuyorum genelde canım bu yüzden zaten biraz endişe düşüp sorma gereği hissettim. Ama doktorumda bu bölgede oldukca bilinen saygın bir uzman bu açıdan ona da güveniyorum ama neyi değerlendirerek henüz gerek olmadığını söyledi aklımda ermiyor.İkilemde kaldım kendim bağımsız da hareket etmek istemediğim için. Ama en iyisi bu cuma olan kontrolümde tekrar endişemi paylaşayım doktorumla.
Görüşlerin ve bilgilendirmen için çok teşekkürler,aslhsn..

slm:) ben 17 kasımda gittim son kontrolüme,kalp atışını dinledik herhangi bir test yapmadı. bir sorun yokmuş şimdilik,17 aralıkta gel birdahaki kontrole dedi,her hangi bir testten söz etmedi. ilk gittiğimde(3 kasım) tiroid ve kansızlığa baktı. folbiol ve kan hapı yazdı.ben de hamilelik öncesi kullanmadım folik asit,çok bilgili değildim bu konuda. 4 gündür folik asiti de kullanamıyorum,çıkarıyorum ne yesem. folik asitin faydalı olup olmadığı konusunda çelişkilerim oluştu benim de,farklı illerde doktora giden bazı arkadaşlara,kullanmasını önermemiş doktor.hatta kullananlar varmış bıraktırmış. ama bazılarına da hamilelik düşünmeye başladığında başlatıyor folik asite doktor. doktorlar arasında tutarlılık yok yani. doktoruna güvenmek lazım sanırım,diğer türlü herşeyden kullanası geliyor insanın:) sevindim kalp atışını duyduğunuza:) cuma günü hangi testlerin yapıldığını bekliyorum mutlaka senden.bir de mide bulantıların nasıl?

kızlar bütün ceseratimi topladım öğleden sonra doktora gideceğim umarım keseyi görürüm dua edin ne olur heyecanımdan yerimde duramıyorum

Gerçekten bende ciddi bir ikileme düşmüştüm ama çok rahatlattı beni açıklamaların teşekkür ederim ekimannesi. Benimde ilk ultrosunuma gittiğimde 5 kasımdı ve kan testinde değerlerime bakmıştı sanırım o gün gerek görmedi herhangi bir şeye. Bu kez Aç gelmemi söylediğine göre bu kan testinde de yeniden değerlendirecek son durumumu sanırım . Seni de bilgilendiririm sonuçlardan. Sonrasında da zaten aylık olacakmış sadece kontrollerimiz.
Mideme gelince canım bende bu haftaya kadar çok rahattım hiç bulantı hissetmedim. Ama son bir kaç gündür sabahları hisseder gibi oluyorum hemen kalkıp tuzlu bir kraker yiyince atlatıyorum hemen durumu. Az az ve sıkça birşeyler atıştırmaya çalış sende sanırım aç kalınca mide bulantısı geri dönülmez şekilde artıyormuş.
Umarım seninde aynı rahatlıkta ve sağlıklı bir şekilde geçer tüm gebelik sürecin.

Son düzenleme:
allah bana da nasip ederinş... adetime 9 gün kaldı bekliyorum heycan basıyo

dünya işleri hayır ve bereket evli kadınlar için evlerinde bolluk eşleriyle iyi geçim huzur yakında gelecek müjdeli haber benim tabirim bu canım hayır olsun allah senin kendinde istediğini değil sende olmasını istediğini sana versin o herşeyin en iyisini bilendir çünki

Kızlar dün bende doktora gittim ultrasonlabakıldı... Dün ilk kez görüştük 1,5 cm ve 5 haftalık olmuş... Herşey güzel normal gelişmesi güzel dedi... Yalnız folbiol kullanma dedi çok ağır senin için fazla dedi senin ihtiyacın 0.40mg folbiol 5 mg... Ki eşim ilaç mümessili herşeyi iyi bildiğini zannediyodu... Doktor plusli bişey alın dedi için b vitamini olsun dedi bakalım bidahaki gittiğimizde kalp atışını dinlicez ozaman başka ilaç verecek mi merak içindeyim

merhaba kızlar. bana da doktorum folbiol verdi. keseyi ilk gördüğünden beri kullanıyorum. herkes kullanıyor sanıyordum şimdi kafam karıştı valla

canım ben tam 5. haftaya gittiğimde görünmez dedi bugün 5+5 oldum senin yazdını okuyunca çok şaşırdım aramızda 4 gün var acaba benimki görünürmü ki şimdi kalp atışları için nezaman gideceksin

ben şu an 6+3üm herhalde 5+3te gittim karından görülmedi,haftaya gidicem ben de doktordan randevu aldım görünür herhale artık 7+2 filan olcam....bu arada benim mide bulantılarım hafiften kendini belli etmeye başladı..akşam iş çıkışı o yol bana o kadar uzun geldiki anlatamam..eve gittim mandaline yedim iyi geldi..benim ilaç mandalina demek k :)

ultrason dediğin karından mı alttan mı?

Merhaba arkadaslar, az once geldim doktordan, yine sinirlerim tepemde. Bizmi cahil gorunuyoruz bizi mi oynatiyo bu doktorlar anlamis degilim. Ultrasonda goremedik yine hic idrarin yok goremiyoruz dedi doktor git su ic skisigin gelirse gel dedi. Gittim zor bela su ictim, saat 11di doktor ta 1bucukta gel dedi. Ee bende hemen skistim tuvaletim geldi dedim doktor gitmeden goruneyim baktim gitmis 1bucukta gelecek dedi. O zamana kadar dururmuyum durmazmiyim cok fena tuvaletim geldi tutacak gibi degildim. ben gidiyom tutamicam artik dedim wc ye girdigimle ciktigim bir oldu. Kadinlar bu kadar mi pis olur Allahim insanlarda hicmi zerre kadar temizlik duygusu olmaz. Yerler komple sidikti wcye oturulacak gibi degil. Ciktim hemen ordan baska bi wcye girdim aynen yine yerler les gibi sidik sanki wcye degilde yerlere yapmislar gibi. Bende tutamadim kendimi wcnin ustunu komple kagitla kapladim ama oturmicam zaten bi yerime degmesin diye. Ne oturur vaziyetteyim nede ayakta o bicim yapmaya calistim tuvaletimi, aman allahim oyle bir agri saplandiki karnima dogrulamadim tansiyonum dusecek gibi oldu bayilmayla bayilmama arasindayim karnimin agrisindan kivrandim oyle bi agri gormemistim. Kendimi zorladigimdan oldu sanirim simdide hafif hafif karnim agriyo. Zor bela ciktim yukari bekleme yerine, sinirlendim o wcnin pisligine onun yuzunden kendimi zorlayacam diye karnimdada siddetli agri olustu. Kalk gidiyoz dedim artik ne bi hastane nede bi doktor gormek istemiyom. Kalktim geldim eve simdi yatagimin icinden yaziyorum, bebege bi zarar olmusmudur onun icin endiseliyim cok siddetli agri 2dakika boyunca durmadi agrisi hala devam ediyor (

ya insanlar aynen çok pis,hiç düşünmüyorlar onun dışında hastanede en temiz olması gereken yere önem vermiyor..bu arada çok su içtiğin zaman insanda karın ağrısı oluyor...varsa birileri sırtını karnını sıvazlasın..o zaman iyi geliyor..su sende gaz sanı yaptı herhalde..bir şey olmaz ya neden olsun..sana su dokundu..

kız bende geçenlerde acayip mandalina yiyodum şimdi portakalı bekliyorum en iyi marketlerde bakıyorum hiç güzel portakal bulamadım kızzzzzz 5+5 değilmiş 5+6 olmuşum bugün pazartesi zannediyorum :) yarın tekrar gidicem bakalım alttan baksalar görürler aslında onada bakarlarmı bilmiyorum 7+2 de kalp atışlarını duyarsın yaaaaaa görmekten ziyade bide şöyle bir durum var cihazlar çok önemli bir görüntü izledim netten 6haftalık bebeğin kalp atışları duyuluyodu hemde karından yani devlet babanın cihazları biraz basit gibime geliyo

devlete gitmeyi düşünmüyorum artık hiç sallamıyorlar adamı,özelden aldım randevu..ücreti sordum 12+8,5 dedi ama kesin bir şeyler için extra masraf çıkacak...bu arada izmiredeyim ben..:)

kızlar selam, bugün anlaşılan herkes doktora gitmiş :) bende gittim sabah 10 da eşimle birlikte,sonra geldim yattım uyudum bugün çok halsiz hissediyorum kendimi.
doktor karından değil aşşağıdan bakalım dedi, ve gayet güzel gördük kesemizi hatta ilk fotoğrafımızı aldık bile,
bu gittiğim doktor benim asıl doktorum olucak bundan sonra doğuma kadar ona gitmeyi planlıyorum,
bi özel hastanede bildiğimiz tanıdığımız gayet iyi bir doktor,
haftayada yani yaklaşık 8-9 gün sonrada kontrolümüz var kalp atışlarını dinlenicez,inşallaah duyarım çünkü benim bebişim daha 5 haftalıkmış doktor öle söyledi
minicikkk ama çok tatlı :)

devlete gitmeyi düşünmüyorum artık hiç sallamıyorlar adamı,özelden aldım randevu..ücreti sordum 12+8,5 dedi ama kesin bir şeyler için extra masraf çıkacak...bu arada izmiredeyim ben..:)

fiyat gayet iyiymiş bencede özele git, istanbulda 40 lira walla hergidişte 40 tl oyy oyy oyyy :)

canım hayırlısı olsun, için rahat olsun doğru zamanda bebişini alacaksın kucağına.

kızlar bütün ceseratimi topladım öğleden sonra doktora gideceğim umarım keseyi görürüm dua edin ne olur heyecanımdan yerimde duramıyorum
sonucu mutlaka yaz canım, ben de heyecanlandım şimdi :)

birşey olmamıştır bebişine merak etme canım, arada bana da sebepsiz karın ağrıları giriyor. Bir de sen sinirlenmişsin haklı olarak, o da etkilemiştir.
Yatağında rahat rahat dinlen, hastaneyi hiç düşünme bak ağrın geçecek.

ne güzel haber bu böyle :) maşallah canım benim
ilk fotosunu bebişinin albümüne koyarsın :)

bana linki atsana bulursan merak ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…