- 3 Kasım 2012
- 132
- 0
- 46
- Konu Sahibi Pinuspinea
-
canm berhaba bende 6 haftalık hamileyim ama folik asit gebelik planlanırken ve ilk 3 ayında kullanılır.ben hastanede çalışıyorum daha hamile değilken kansızlık için folik asitli vermişti doktorum yani ne kadar erken kullanırsan o kadar iyi.bunda bi yanlış anlama var sanki.tekrar görüş istersen yada başka bi doktora sor bence.hatta ilk 3 ay kullanılıyo sonrasında gerek yok deniyor.çünkü bbeğin sinir sistemi bu dönemde oluşuyor
slm canım seninle bebişlerimizin gelişiminleri paraleldir diye düşünüyorum. Ben folik asit tarzı bir vitamin filan kullanmıyorum. Doktoruma sordugumda o henüz erken oldugunu ve 3.aydan sonra başlayacagımı söyledi. Hamileliğimde planlı değildi haliyle öncesinde de hiç kullanmadım.Senin durumun nedir doktorun ne önerdi merak içerisindeyim. Bebişin kalp atışını duyduk bir sıkıntı yok şükür .Sadece bu cuma bazı testler yapılacagını için ac olarak kontrole gelmemi istedi.Senin içinde bu yakın tarihte böyle bir test süreci söz konusu mu? Durumunu paylaşırsan sevirinirim.
Herkese hayırlı ve sağlıklı gebelikler diliyorum..
kızlarrr merhaba bugun kan testi yaptırdım beta hcg 7660 çıktı sanırım hamileyim değilmi?
İkinci sorum ben neden hala hamile olduğuma inanamıyorum nasıl bır duygudur bu öyle donmuş gibi geziyorum şok etkisi yarattı herhalde bende
sizce hemen doktora görünmelimiyim yoksa bikaç gün sonra gitsem olurmu çünkü gitmek istediğim doktor şehir dışındaymış
birde doktora gittiğimde beni normal ultrasonla muayene eder değilmi öyle alttan falan bakmaz umarım
slm:) ben 17 kasımda gittim son kontrolüme,kalp atışını dinledik herhangi bir test yapmadı. bir sorun yokmuş şimdilik,17 aralıkta gel birdahaki kontrole dedi,her hangi bir testten söz etmedi. ilk gittiğimde(3 kasım) tiroid ve kansızlığa baktı. folbiol ve kan hapı yazdı.ben de hamilelik öncesi kullanmadım folik asit,çok bilgili değildim bu konuda. 4 gündür folik asiti de kullanamıyorum,çıkarıyorum ne yesem. folik asitin faydalı olup olmadığı konusunda çelişkilerim oluştu benim de,farklı illerde doktora giden bazı arkadaşlara,kullanmasını önermemiş doktor.hatta kullananlar varmış bıraktırmış. ama bazılarına da hamilelik düşünmeye başladığında başlatıyor folik asite doktor. doktorlar arasında tutarlılık yok yani. doktoruna güvenmek lazım sanırım,diğer türlü herşeyden kullanası geliyor insanın:) sevindim kalp atışını duyduğunuza:) cuma günü hangi testlerin yapıldığını bekliyorum mutlaka senden.bir de mide bulantıların nasıl?
allah bana da nasip ederinş... adetime 9 gün kaldı bekliyorum heycan basıyoMerhaba hatunlaaaaar :124:
Ekim ve Kasım ayında göbüşümüzü 9 aylığına kiralayan minik kiracılarımızı burdan takip edelim:119:
Yeni hamilelere deneyimlerimizle destek olalım :126: :103:
Maksat muhabbet olsun,gelin hep beraber doğuralım işte :124:
Hamileliğinizi nasıl öğrendiniz
Eşinize nasıl müjde verdiniz :123:
Kız mı erkek mi hissediyosunuz:13:
Öğrendiğinizden beri ne yer ne içersiniz:104::131::125:
Hamilelik takibinde önemli olduğunu düşündüğünüz noktalar neler :94:
Doktorunuzun daha rahat bi hamilelik için önerileri
Aklınıza gelenleri bizimle paylaşın :118:
Hepimize sağlıklı hamilelikler,kolay doğumlar,hayırlı evlatlar diliyorum :129:
Sağol canım güzel haberlerle döneceğimi düşünmüştüm ama olmadı bu defa da
Tedavi olacak ama nereye kadar ne olacak bundan sonra,korkularımı anlatamam sana
inşallah korktuklarım başıma gelmez
çok umutlanmıştım ağrılarım bile yok gibiydi ama bu sorun çok sinsi bi şekilde devam ediyomuş meğer
sağol canım ne deseniz avutmuyo gerçekten ama sağolun desteğiniz için
keşke kendime anlatabilsem şunları ama söz geçmiyo tahmin edersiniz
allah kimseye yaşatmasın,başka bişey diyemiyorum
amin helenascım şükürler olsun ne yapayım
ne yazılmışsa onu yaşıyoruz olacağı varmış,bundan sonrası için dua ediyorum artık
ay nolur sen sakin ol asican cadım rüyaların hayra çıksın iyiye yoralım öyle olsun
ben rüyamda torba torba ekmek gördüm nedir ki acaba?
Kızlar dün bende doktora gittim ultrasonlabakıldı... Dün ilk kez görüştük 1,5 cm ve 5 haftalık olmuş... Herşey güzel normal gelişmesi güzel dedi... Yalnız folbiol kullanma dedi çok ağır senin için fazla dedi senin ihtiyacın 0.40mg folbiol 5 mg... Ki eşim ilaç mümessili herşeyi iyi bildiğini zannediyodu... Doktor plusli bişey alın dedi için b vitamini olsun dedi bakalım bidahaki gittiğimizde kalp atışını dinlicez ozaman başka ilaç verecek mi merak içindeyim
canım ben tam 5. haftaya gittiğimde görünmez dedi bugün 5+5 oldum senin yazdını okuyunca çok şaşırdım aramızda 4 gün var acaba benimki görünürmü ki şimdi kalp atışları için nezaman gideceksin
Kızlar dün bende doktora gittim ultrasonlabakıldı... Dün ilk kez görüştük 1,5 cm ve 5 haftalık olmuş... Herşey güzel normal gelişmesi güzel dedi... Yalnız folbiol kullanma dedi çok ağır senin için fazla dedi senin ihtiyacın 0.40mg folbiol 5 mg... Ki eşim ilaç mümessili herşeyi iyi bildiğini zannediyodu... Doktor plusli bişey alın dedi için b vitamini olsun dedi bakalım bidahaki gittiğimizde kalp atışını dinlicez ozaman başka ilaç verecek mi merak içindeyim
Merhaba arkadaslar, az once geldim doktordan, yine sinirlerim tepemde. Bizmi cahil gorunuyoruz bizi mi oynatiyo bu doktorlar anlamis degilim. Ultrasonda goremedik yine hic idrarin yok goremiyoruz dedi doktor git su ic skisigin gelirse gel dedi. Gittim zor bela su ictim, saat 11di doktor ta 1bucukta gel dedi. Ee bende hemen skistim tuvaletim geldi dedim doktor gitmeden goruneyim baktim gitmis 1bucukta gelecek dedi. O zamana kadar dururmuyum durmazmiyim cok fena tuvaletim geldi tutacak gibi degildim. ben gidiyom tutamicam artik dedim wc ye girdigimle ciktigim bir oldu. Kadinlar bu kadar mi pis olur Allahim insanlarda hicmi zerre kadar temizlik duygusu olmaz. Yerler komple sidikti wcye oturulacak gibi degil. Ciktim hemen ordan baska bi wcye girdim aynen yine yerler les gibi sidik sanki wcye degilde yerlere yapmislar gibi. Bende tutamadim kendimi wcnin ustunu komple kagitla kapladim ama oturmicam zaten bi yerime degmesin diye. Ne oturur vaziyetteyim nede ayakta o bicim yapmaya calistim tuvaletimi, aman allahim oyle bir agri saplandiki karnima dogrulamadim tansiyonum dusecek gibi oldu bayilmayla bayilmama arasindayim karnimin agrisindan kivrandim oyle bi agri gormemistim. Kendimi zorladigimdan oldu sanirim simdide hafif hafif karnim agriyo. Zor bela ciktim yukari bekleme yerine, sinirlendim o wcnin pisligine onun yuzunden kendimi zorlayacam diye karnimdada siddetli agri olustu. Kalk gidiyoz dedim artik ne bi hastane nede bi doktor gormek istemiyom. Kalktim geldim eve simdi yatagimin icinden yaziyorum, bebege bi zarar olmusmudur onun icin endiseliyim cok siddetli agri 2dakika boyunca durmadi agrisi hala devam ediyor(
ben şu an 6+3üm herhalde 5+3te gittim karından görülmedi,haftaya gidicem ben de doktordan randevu aldım görünür herhale artık 7+2 filan olcam....bu arada benim mide bulantılarım hafiften kendini belli etmeye başladı..akşam iş çıkışı o yol bana o kadar uzun geldiki anlatamam..eve gittim mandaline yedim iyi geldi..benim ilaç mandalina demek k :)
kız bende geçenlerde acayip mandalina yiyodum şimdi portakalı bekliyorum en iyi marketlerde bakıyorum hiç güzel portakal bulamadımkızzzzzz 5+5 değilmiş 5+6 olmuşum bugün pazartesi zannediyorum :) yarın tekrar gidicem bakalım alttan baksalar görürler aslında onada bakarlarmı bilmiyorum 7+2 de kalp atışlarını duyarsın yaaaaaa görmekten ziyade bide şöyle bir durum var cihazlar çok önemli bir görüntü izledim netten 6haftalık bebeğin kalp atışları duyuluyodu hemde karından yani devlet babanın cihazları biraz basit gibime geliyo
devlete gitmeyi düşünmüyorum artık hiç sallamıyorlar adamı,özelden aldım randevu..ücreti sordum 12+8,5 dedi ama kesin bir şeyler için extra masraf çıkacak...bu arada izmiredeyim ben..:)
canım hayırlısı olsun, için rahat olsun doğru zamanda bebişini alacaksın kucağına.Kizlar benimde hevesim kisa surdu haberler iyi degil
Bugun doktora gittim degerlerim iyice dusmus maalesef bu seferde kimyasalmis
Bugun yarin kanamam baslicakmis, bu son 4 ay icindeki 2. kaybim olucak
Bundan sonra birazcik oluruna birakicam ve bir sure calismalara ara vericem sanirim, o sure icinde olursa Allah'in takdiri
Sizleri takip etmeye devam edicem taa ki hepiniz dogurana kadar =)
sonucu mutlaka yaz canım, ben de heyecanlandım şimdi :)kızlar bütün ceseratimi topladım öğleden sonra doktora gideceğim umarım keseyi görürüm dua edin ne olur heyecanımdan yerimde duramıyorum
Merhaba arkadaslar, az once geldim doktordan, yine sinirlerim tepemde. Bizmi cahil gorunuyoruz bizi mi oynatiyo bu doktorlar anlamis degilim. Ultrasonda goremedik yine hic idrarin yok goremiyoruz dedi doktor git su ic skisigin gelirse gel dedi. Gittim zor bela su ictim, saat 11di doktor ta 1bucukta gel dedi. Ee bende hemen skistim tuvaletim geldi dedim doktor gitmeden goruneyim baktim gitmis 1bucukta gelecek dedi. O zamana kadar dururmuyum durmazmiyim cok fena tuvaletim geldi tutacak gibi degildim. ben gidiyom tutamicam artik dedim wc ye girdigimle ciktigim bir oldu. Kadinlar bu kadar mi pis olur Allahim insanlarda hicmi zerre kadar temizlik duygusu olmaz. Yerler komple sidikti wcye oturulacak gibi degil. Ciktim hemen ordan baska bi wcye girdim aynen yine yerler les gibi sidik sanki wcye degilde yerlere yapmislar gibi. Bende tutamadim kendimi wcnin ustunu komple kagitla kapladim ama oturmicam zaten bi yerime degmesin diye. Ne oturur vaziyetteyim nede ayakta o bicim yapmaya calistim tuvaletimi, aman allahim oyle bir agri saplandiki karnima dogrulamadim tansiyonum dusecek gibi oldu bayilmayla bayilmama arasindayim karnimin agrisindan kivrandim oyle bi agri gormemistim. Kendimi zorladigimdan oldu sanirim simdide hafif hafif karnim agriyo. Zor bela ciktim yukari bekleme yerine, sinirlendim o wcnin pisligine onun yuzunden kendimi zorlayacam diye karnimdada siddetli agri olustu. Kalk gidiyoz dedim artik ne bi hastane nede bi doktor gormek istemiyom. Kalktim geldim eve simdi yatagimin icinden yaziyorum, bebege bi zarar olmusmudur onun icin endiseliyim cok siddetli agri 2dakika boyunca durmadi agrisi hala devam ediyor(
ne güzel haber bu böyle :) maşallah canım benimkızlar selam, bugün anlaşılan herkes doktora gitmiş :) bende gittim sabah 10 da eşimle birlikte,sonra geldim yattım uyudum bugün çok halsiz hissediyorum kendimi.
doktor karından değil aşşağıdan bakalım dedi, ve gayet güzel gördük kesemizi hatta ilk fotoğrafımızı aldık bile,
bu gittiğim doktor benim asıl doktorum olucak bundan sonra doğuma kadar ona gitmeyi planlıyorum,
bi özel hastanede bildiğimiz tanıdığımız gayet iyi bir doktor,
haftayada yani yaklaşık 8-9 gün sonrada kontrolümüz var kalp atışlarını dinlenicez,inşallaah duyarım çünkü benim bebişim daha 5 haftalıkmış doktor öle söyledi
minicikkk ama çok tatlı :)
kız bende geçenlerde acayip mandalina yiyodum şimdi portakalı bekliyorum en iyi marketlerde bakıyorum hiç güzel portakal bulamadımkızzzzzz 5+5 değilmiş 5+6 olmuşum bugün pazartesi zannediyorum :) yarın tekrar gidicem bakalım alttan baksalar görürler aslında onada bakarlarmı bilmiyorum 7+2 de kalp atışlarını duyarsın yaaaaaa görmekten ziyade bide şöyle bir durum var cihazlar çok önemli bir görüntü izledim netten 6haftalık bebeğin kalp atışları duyuluyodu hemde karından yani devlet babanın cihazları biraz basit gibime geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?