Ekim'de Kasım'da Hamile Kalıyoruz.. Göbüşleri Burada Büyütüyoruz :)

maden suyu mineraldir zararlı olduğunu kiden duymuş merak ettim? doktorlar da öneriyor zaten..

öyle ama mideyi de tuzdan başka birey bastırmıyor ne yazıkki... tatlılar iyice bulandırıyor..

iyi akşmlar,benim bu haftanın başında mide bulantım çok hafif oldu ama geçti..mide yanması oluyor bende ama z.yağı dokunyor..mahvediyor beni de..çarş.günü randevu var daha bebeği görmek nasip olmadı

benim de kontrolüm 7 aralık cuma günü... az önce bir arkadaş 7 haftalıkken boş gebelik olduğunu öğrenmiş kürtaj olmuş onu okudum ben de çok korkuyorum öyle birşey yaşamaktan
çok tedirginim cumaya kadar zaman nasıl geçecek.....
iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var

Son düzenleme:
Selam hanımlar
Son adet günüm 27 Ekim.Beklenen adet ilk günü Kasım 26
26 kasım pazartesi akşamı eşimle doktora gittik önce ultrasonla baktı rahimde kalınlaşma var,bu rahmin gebeliğe hazırlanması dedi ve beta hcg kan testim 273 çıktı.Hamilesin ama sağlıklı bir gebelik olup olmadığı için değerlerinin gün aşırı 2 ye katlaması gerekiyor ve en önemlisi gebelik kesesi ve sonrasında kalp atımlarını duymamız lazım dedi.28 Kasım beta hcg 743 çıktı 30 kasım beta hcg 1643 ama ulrtason bakmadı ve 6 aralık perşembe günü gelin kontrol edelim deyip folik asit verip gönderdi beni..hanımlar günler geçmek bilmiyor..çok merak ediyorum her an dua ediyorum Rabbime cümlemiz için..dün ilk defa midem bulandı nerdeyse çıkarıyordum...normalde burnum hiç koku almaz saman nezlem var benim...bugün yemekten tiksindim...bi ara kendimi taze yeşil biber yerken buldum...bazen kalbimin çok hızlı attığını hissediyorum...

Rabbim cümlemize sağlıklı gebelik geçirmemizi ve bebeğimizi sağlıklı kucağımıza almamızı...ömrümüz boyunca bebğimizin sağlıklı huzurlu mutlu güvenli hayat sürdüğünü görmeyi nasip etsin..

Hamileliği adet geçtikten en az 10 gün sonra öğrenmek lazım böyle endişeler yaşamamak için...şimdi vakit geçmiyor...durmadan doktora gidesim ve ultrasona giresim geliyor...

bu arada ben kaç haftalık hamileyim..sağ olsun doktorum söylemedi

görüşmek üzere

10 gün sonra da öğrensen 20 gün sonra da öğrensen durum değişmiyor canım, vay keseyi görücem vay kalp atışı duyucam vay gelişimi normal mi vay 2 li test vay cinsiyet.... bekleyişler hiç ama hiç bitmeyecek... doğana kadar:)

doğru söylüyorsunuz "keyfimbilir"

desenize Allah ın izniyle 9 ay çok heycanlı geçecek..

Rabbim sağlık versin inşallah

Kızlar bugun sabah duşa girdim... Duştan cıktım daha bAnyonun kapısını açmadan içim daralmaya başladı nefes alıp vermem zorlaştı aldığım nefes yetmez oldu bana ;( neden böyle oldum anlamdım ;( böyle bişey yaşayan oldu mu kızlar? Hamilelikle alakalımıdır yoksa başka birşeymidir? Hani çoooookkk kilolu insanlar yürüyünce nasıl nefes alırlar ya işte öyle oldu uzandım yarım saat anca kendime geldim ;(

hayırlı olsun canım, inşallah sağlıkla alırsın bebişini kucağına. bu arada o kalp çarpıntısı bende de çok oluyor. geçen gün çarpıntıdan 2 saat uyuyamadım gece.

çok geçmiş olsun canım, tansiyonla ilgili mi birşey oldu acaba

kızlar şimdi size bir şey anlatcam bunun hamilelikle alakası yok ama haklı mıyım değil miyim ben mi abarıyorum size sormak istedim.
şimdi ben 3 yıllık evliyim ve eşimin annesi var.1 saatlik uzaklıkta oturuyoruz.bu ne zaman evime gelmek istese önce bizim mahallee oturan eşimin arkadaşının yanına gidiyor,önce onu ayarlıyor(eve gidecek mi diye,bizimle aynı mahallede oturuyor,arabayla geliyor)sonra eşimi arıyor,gelmesine 1-2 saat kala beni arayıp bana bir şey lazım mı diye soruyor...Yani en son benim haberim oluyor.kaç kere eşime dedim ben neden aranmıyorum diye,insan nezaket gereği de olsa arar diyorum...şöyle olmuştur,böyle olmuştur diye annesini koruyor...neyse cts yine böyle bir şey oldu(sözde beni tebrik edeceklermiş)aradı beni kadın 1-2 saat kala.ben de sordum neden beni aramıyor musunuz diye..en son benim haberim oluyor.ben size gelmeyin mi dicem dedim.olaylar baya ilerledi filan,benim kaynanaın ayarı yok sabah 9da gece 12 de arama kapasitesi var.sizde dedim ayar problemi var,saat ayarınız yok dedim.kafanıza göre arıyorsunuz dedim.burası bir ev biz de evliyiz dedim.orası benim oğlumun evi istediğim saatte ararım diyor bana.siz beni bariz takmıyorsunuz dedim.ne demek istediğim saatte aramak dedim.kadın sanane demeye getirdi.bir de görümcemle ikisi gelcek diye biliyorum,kardeşini e getiriyormuş bundan ne eşiin haberi var ne benim,ben 1 gece yatılı kalcaklar diye biliyorum 2 gece kalcaklarmış..hep son anda duyuyorum..ben çalışan bir insanım bir de...üstelik bize danışmadan da gitmiş başka yere misafirlik sözü vermiş.(bize yakın oturuyor,misafirliğe gidilecek kişi)düşündüm de diyor yıllardır görmüyormuşum ben eşimin kuzeni,gitmek istersin dedim diyor..hey allahım yaa,,,bundan da haberimiz yok...bize danıştınımız bir dedim.bir hafta sonumuz var onu da kadın kendi planlarını yapmış...benim eşim vardiyalı çalışıyor çok da görüşemiyoruz.her pzt başlıyor kaynanam aramaya h.sonu gelcek misiniz...eşim para yok diyor,gelemeyiz diyor o zaman ben geleyim diyor...sanki ona masraf yapılmıcak..özetle gelmediler cts günü..şimdi soruyorum haksız mıyım???

-\;

haklisin...kaynanalar biraz huysuz oluyor sanirsam..ama senin yapicagin tek sey saygini kaybetme ve mesafeni koru...esini annesiyle senin aranda birakma...sonucta kimse annesinden vazgecmez...biraz politik davran...hi tabikide kendini ezdirme..ama laf dalasina girme ne olursa olsun...en guzel cevap susmaktir anlayana....birak seni atesin icine cekmeye calissada dengesiz tavirlariyla attigi top yere dussunki buyukluk sende kalsin..ne yazikki oglan anneleri esinden kiskaniyo...sorumsuzca davranabiliyo..sonucta siz bi ailesiniz ve bebegini lutfen bu tur konularla uzme:):)

Alissa ne güzel söylemiş... Kaynanalar işteadı üstünde kaynana biraz sorumsuz oluyorlar maalesef bende geçen sene çalişiyordum birgeliyordum evde misafir var bide şaf sokar neden yemek yapmadın diye o zamanlar sinirimden ölüyordum ama şimdi saçmalığa gülüyorum... Sadece kaynanam olsa yine iyi diyordum tutmuş misafirinide getirmiş... Eşime sakin birşekilde dedimki keşke haber verselerdi güzel birşekilde ağırlardık... Boşver takma kafana benşm akrabalarım sanane dedi örneklerim uzarda gider artık herkesin canı sıkılıyor vakit geçircek yer arıyo sanki bizim anamız babamız yok bunları düşünüp kafanı hiç yorma... Önündeki güzel günlerin tadını cıkar hatta avantaja cevir

ama sustum sustum hep içime attım patladım,kadına gezmek olsun..para yok dyruz gelcem de gelcem..oğlumn evi diyor ister gelirim ister giderim diyor..eşim de ben de çalışıyorum..geldiği zaman da akşama kadar evde yalnız ,yatıyor bişe yaptığı da yok..gelmekten ne anlıyor anlamıyrum...evimde bişe görsün heme gider çarşı pazar,onu aramaya çalışır...beni çocuk görüyor hala..ben seslenmiyorum diye,avucunda oynatmaya çalışıyor..ama yapamıyor..öğrencek öyle ya da böyle..yaptıklarını anlatsam size ağzınız açık kalır,ben olsam konuşmazdım bile dersiniz..ama erkeklerde hata ..eşim de yani..annesinin karşısında büyülenmiş gibi sesi çıkmıyor...kadın üstelk yalancının teki ama allah büyük tek tek göstercek şime yaptıklarını...benim kaynanam insan kılığına girmiş şeytan...hep ben de 2.5 aylıkk hamileyim düşünmesi lazım

Dr. kontrolünden geldim çok şükür kese gözüktü.. 2 hafta sonra gel kalp atışını duyarız dedi.. 2 hafta beklemek çok zor..
SAT 15 ekimdi demekki geç döllenme olmuş,ben 7 haftalık sanırken 5 haftalık çıktı..
Hepimiz hayırlısıyla hissedelim bebişlerimizi inşallah..

Güzel duaların için yürekten amin.. Ben de seninle aynı fikirdeyim gebeliği erken öğrenmek bu açıdan kötü oluyor yok keseyi görür müyüz yok kalp atışını duyabilecek miyiz diye düşünmekten günler geçmek bilmiyor.. Sabır cümlemiz için.. Ben de bugün dr. kontrolüne gittim kesem gözüktü,bhcg değerlerime göre en az 6 haftalıktır diye hesaplarken 5 haftalık çıktı o yüzden ultrasondan sonra dr. söylediği daha doğru bir bilgi olur.. İnşallah iyi haberler alırsın..

Canım ben derdimin nedenini buldum balık yağıymış bana dr balık yağı iç demişti meğerse oymuş bulantımı tetikleyen insanın bütün günmü aralıksız mide bulantısı olur mahfetti beni birgece içmedim rahatladım bulantım yine var ama arada dağlar kadar fark var,normal gebelik bulantısına döndüm sanırım :)) aynı şeyi yapan arkadaşlarıma bir faydam dokunur inş.

bendede aynı seninki gibi oldu,bende geçen hafta gittiğimde 5haftalık çıktı,allahtan vaginal gördük keseyi
bakalım perşembe günüde kalp atışlarımızı dinlicez inşallahh,erken öğrenince böyle yaa bekleki onu öğrenesin bunu öğrenesin

bide ne sorucam kızlar ya,iyice pipirik oldum walla buraya takıldığımdan beri :))
ben yüzüstü yatarım hep,şimdi dikkat etmeye çalışıyorum amabi zararı olurmuki yüzüstü yatmanın,kasıklarımda çok batıyo özellikle sol taraf,
acaba bunun bi etkisi varmıdır ??

Canım bana doktor yatmayla ilgili sadece 4. aydan itibaren kendini sol tarafa yatmaaya alıştır dedi.Birde benm de sol tarafımda daha baskın bi ağrı vardı ,ona da kist başlangıcı var ve hamilelikte genelde olur dedi.

işte bende hep yüzüstü yatıyorum ama kendimi alıştırmam lazım sağa sola yatmalıyım,sanki zarar veriyomuşum gibi geliyo :)

Ben de seninle aynı durumdayım,sol kasığımda bazen iğne batığı hissi oluyor.Benim de kistim var ama dr. tedirgin olacak bir durum yok dedi,genelde rastlanıyomuş.. Bir de kalp atışlarını duysak rahat bir oh çekicez inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…