Ekim'de Kasım'da Hamile Kalıyoruz.. Göbüşleri Burada Büyütüyoruz :)

Kesinlikle katılıyorum sana,yok kese yok kalp atışı derken heyecandan panikten hasta olmasak..

Dr. sordum ilk 3 ay sıkıntı olmaz ama şimdiden alıştırmak için yan yatmaya çalış dedi.Gebelik öncesine kadar sevmeme rağmen yan yatamıyorum psilolojik mi bilmiyorum ama karnımda hafif bir ağrıyla dolgunluk hissediyorum yan yatınca,daha 5 haftalıkken böyle hissetmek normal midir bilemiyorum..

Evet doktor bana da tedirgin olunacak bi durum yok ,çin rahat olsun ,genelde rastlanan bişey bu kist dedi.Ben geçen hafta gördüm kalbini bebeğimin nihayet ,Baktıklarında sat göre 8 haftalıktı ama ultrasona göre 6 haftalık çıktı ben mercimk:)sadece 4 mm.'di.ayın 15.de tekrar kont. var o zamna biraz daha büyümüş olur.Daha net görünür inş...

Darısı bütün kalp atışını bekleyenlere olsun inş.Çok güzel bir duygu...

canım zaten aşırı sıcak ortamlar mesela kaplıca felan hamileyken önermiyorlar, ben de daralıyorum bu yüzden banyonun kapısını açarak duş alıyorum

canım yaa bunu okuyunca halime şükrettim kayınvalidem açısından çok şanslıyım bir tanedir benim kayınvalidem etliye sütlüye karışmaz elinden gelen birşey varsa hemen yardımcı olur canım benim yaa bişey canım çekse hemen pişirir getirir götürür :) Allah herkese böyle kaynana nasip etsin.. :))

o beni avucunda oynatırım diye düşündü ama yemezler :)o şeytansa ben ondan daha şeytanım hevesini kursağında bıraktım gelemedi..bugün kesin eşime şikayet etmiştir bei çoktan..(o söylemeden ben olayı eşime anlattım zaten,bana hiçbir şey demedi beni arada bırakıyorsunuz dedi sadece,haklıyım çünkü)yol geçen hanı mı burası bir ev..valla yaşlıysa yaşlılığıı bilecek..bir yere gezmeye gidilcek herkesten önce o koşuyor..işine gelmeyince de ben yaşlıyım..kadın bir gün dalyana gider,bir gün kuşadasına..geziyor....:)
yalakalıkları oğluna söker bana değil :)ben de anne olucam inşallah..kesinlikli böyle saçma sapan bir insan olmam,,EĞİTİM ŞART :)oysaki kaynanamla arkadaş olmayı çok isterdi ama nerde?yat kalk dua et :)

evet canım çok şükür ama biz kayınvalidemlerle farklı şehirlerdeyiz siz aynı şehirde olduğunu için onun dezavantajını yaşıyorsun.. tabi avantajları da olacak, ilerde bebeğine bakar ne güzel bakıcılara teslim etmek zorunda kalmazsın bizim gibi

Kesinlikle katılıyorum sana,yok kese yok kalp atışı derken heyecandan panikten hasta olmasak..

yan yat çamura bat :)daha 5 haftalıkken esir aldı bizi walla ,ben bugün biraz daha iyiyim ama dün çok fenaydım,inşallah bundan sonra iyiye gideriz :)

hepimizinki ultrasona göre daha ufak çıkıyo yaa,benimkide öle walla,daha minnacık ,hayırlısıyla perşembe bizde duyalım kalp atışınıda rahatlayalım yaaa:)

Merhaba Gulcan_Eren

Kesenin görünmesine çok sevindim inşallah kalp atışlarını duyduğunun haberini de alırız.Rabbim sağlık versin.

Ben de şuan 5. haftamda olduğumu düşünüyorum sat 27 Ekim.

"Beta HCG değerime göre en az 6 haftalık .." yazmışsınız sormak istiyorum beta hcg değeriniz kaçtı? ve nasıl 5 haftalık olduğu anlaşılıyor?

Perşembe gününü iple çekiyoruuumm..çok heycanlıyım.

periprenses hoşgeldin sende aramıza,bu kaç haftalık olayını inan bende anlayamadım benim sat 8ekimdi ama 23 ekimde ilk kan testimi yaptırdığımda doktor bana 5 haftadan ufak falan dedi :)
ee geçen gün gittik keseyi gördük ama allttan tabi,dr muzda sölemedi şukadar kesin diye,oda daha küçük karından göremeyiz dedi
bakalım şimdi bizimde perşembe kontrolümüz var,
hepimizde aynı heyecanlar,kısmetse ilk çocuğum ve daha birbuçuk aylık hamileyken bile diyorumki ; ahh anam ahhh,annelik nasıl bişeysin yaaa :))

guzelim icine atip dert etme lutfen kendine...bazi insanlar boyledir boyle kabul etmek zorundayiz..tabiki es konusunda haklisin..esin sana laf soyletmezse el ustunde tutarsa kimse boyle seyler yapmaya cesaret edemez..malesefki esinde bu konuda sanirsam biraz rahat davraniyor...belki soyle gel annecim sana bir kahve yapim bende meyve suyu iceyim sohbet edelim diyip tatli tatli derdini anlatsan ise yarayabilir...sonucta tatli dil yilani deliginden cikariregerki bunu yaptigindada tavirlari hareketleri degismiyorsa sende gercekten agirligini koy..ama en onemlisi icine atma..cunku kucucuk ve senin sagliginla buyuyebilen bir canli var ancak sen iyi olursan oda iyi olur..kimse bebeginden degerlide degil ayrica:)saglicakla kal:):)

Merhaba PeriPrenses,
Sat 27 Ekim olduğuna göre yaklaşık bir hafta adetin sürmüştür ve adetten sonraki bir hafta da yumurtlamaya en müsait zaman yani muhtemelen bu dönemde hamile kalmışsındır.Sat'a göre hesaplıyoruz ama sonuçta adet olduğumuz gün hamilelik başlamıyor buna göre adet haftanı çıkararak hesaplaman daha doğru olur.Sat aşağı yukarı bir gebelik hesaplama yöntemidir,aslolan ultrasondur.
Dr. kese boyutunu ölçerek 5 haftalık olduğunu söyledi bana,embriyo oluşunca kaç haftalık olduğu daha da netleşecek.
Umarım her şey yolunda gider hepimiz için..

Yaklaşık bir hafta adetin sürmüştür ve adetten sonraki bir hafta da yumurtlamaya en müsait zaman yani muhtemelen bu dönemde hamile kalmışsındır.Sat'a göre hesaplıyoruz ama sonuçta adet olduğumuz gün hamilelik başlamıyor buna göre adet haftanı çıkararak hesaplaman daha doğru olur.Sat aşağı yukarı bir gebelik hesaplama yöntemidir,aslolan ultrasondur.
Umarım her şey yolunda gider hepimiz için..
Annem annem diye ağlamaya başladım bile..

Kızlar dün doktora gittim :) bebeğimin kalp atışını duydum 6+6 mışım :) acayip birşey herşeyi unuttum bulantıymış bilmem neymiş tavsiye ederim boyu da 0,91cm gözüküyor baştan popoya :)) süper bişey ya bi de dr um dediki boşuna balık yağı içme onun yerine ceviz ve madem ye hergün bir avuçç daha fazla yararı olur :)

bebeğimi baktıracağım son kişi kendisidir..bakıcı bulucam mecburen...aynı şehirdeyi ama 1-2 saat uzaklıktayız o farklı ilçesinde..gelip bize yerleşesi gerekir onu da ben istemem

kimse benim sevincimi paylaşmıyo sürekli ben yazıyorum cvpsız kalıyorum çıkcam artık formdan

günaydın, :)
ben kendi derdime dalmışım,şimdi okudum canım yaa...benim de yarun randevum var..inşallah ben de duyuca ve de görcem..5 hatalıkken gittim karından görünmedi alttan baktrmadım..yarın inş..görücem..hayırlı olsun süper bir şey ya...bu arada mide bulantın vs..var mı?ben de sabah uyanınca çok hafif bulantı var bir de yemek yedikten sonra boğazıma yumru gibi kalıyor midem yanıyor...

Canım sevindim herşeyin yolunda gitmesine ve bebişinin sağlıkla gelişimine devam ediyor olmasına,maşallah diyelim.Bu arada seninle doktorlarımız aynı görüşteymiş benimki de doğal olanı yani cevizi önerdi, günlük 3-4 tane cevizin kesinlikle gerekli olan yeterli omega3 desteğini sağlayacağını söyledi.

Son düzenleme:

Canım sevindim herşeyin yolunda gitmesine ve bebişinin sağlıkla gelişimine devam ediyor olmasına,maşallah diyelim.Bu arada seninle doktorlarımız aynı görüşteymiş benimki de doğal olanı yani cevizi önerdi, günlük 3-4 tane cevizin kesinlikle gerekli olan yeterli omega3 desteğini sağlayacağını söyledi.

Not:İnternet bağlantımdaki sıkıntı nedeniyle aynı mesaj iki kez gelmiş,bir forum acemisi olarak silemedim de affınıza sığınıyorum kızlar , bilginize.

Son düzenleme:

Maşallah ne güzel inşallah ben de duyarım bebeğimin kalp atışını hayırlısıyla.. Mutluluğun daim olsun çok sevindim canım.. Bence de balık yağı hapı kullanmak yerine ceviz badem yemek daha iyi hem mide bulantısını da bastırır..

yuppi teşekkür ederim benimle de ilgilendiğiniz için :)) ben buraya ilk bulantılarım yüzünden gelmiştim felaketti anlatamam 4. haftada başladı o hafta beni öldürdü sonra anladıkki nedeni balık yağıymış ama bulantım sürekliydi yani 1 lokma yemek yiyemedim 1hafta 1buçuk kilo verdim sonra balık yağını bıraktım bir rahatladım anlatamam tabi bulantım var özellikle sabahları başlıo yemek görmek istemiyorum özellikle kokular beni benden alıyo ama ara ara bulantım oluyo yani bu da hamileliğin getirdiği birşey normalmiş, mide yanması çok tatlı şeyler yeme o yaparmış. gece yatmadan organik yoğurt yiyorum bu 4 lü minik satılanlar varya Ü.lk.r in çok iyi geliyo. Buarada umarım sen de kendini daha iyi hissedersin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…