Ekim'de Kasım'da Hamile Kalıyoruz.. Göbüşleri Burada Büyütüyoruz :)

Evet cnm öyleymiş ama bilemediğimden ilk hafta hergün içtim çok kötü günler geçirdim ama şuan bıraktım badem ve ceviz yiyorum çok iyiyim allahhıma şükür ben garanti olsun die 6. haftamda gittim ve alttan baktılar cnm hem yumurtalıklarda kist varmı onu da görebiliyorlar bir zararı da yokmuş bebişimin boyunu nekadarlık olduğunu kalbinin nasıl attığını hepsini gördüm :)) Allah sana da nasip etsin

hamileiğii öğrendiğimden beri ağzıma tatlı koymadım,şekerin hiç faydası yokmuş..gereksiz kilo alımına neden oluyor diye hiç yemiyorum...ben ne yersem yiyim boğazıma kalıyor aağıya gitmiyor..değişik bir yanma yaa...

Arkadaşlar merhaba,

bende 6+2 günlük hamileyim, 3 gün önce dr gitttim,kese yi gördük ve kalp atışını duyduk, allahım herkese nasip etsin, inşallah çok güzel farklı bir duygu gerçekten.
2 hafta sonra tektrar kontrole gidicem kan testleri istedi onları yaptırdım 14 aralığıı bekliyorummmmm,tekrar görmek için.

Maşallah darısı başımıza,şimdilik keseyi görmekten öteye gidemedik buna da şükür.. Güzel haberler duyarız inşallah..

canım hayırlı olsun çok güzel bir duygu ,kalpatışını duyduktan sonrada başka şeyler için heyecanlanıyosun benimde yarın kontrolüm net olarak görücem inş.hayırlısıyla kucağımıza aldığımız günleride görürüz inş.hoşça kal.....

merhaba ben aranıza yeni katıldım hamileliğimin 9.haftasındayım ama pazartesi dr gittiğimde bebeğimi göremedi kalp atışıda yok şimdi çok kötüyüm salıya kadar beklicez dedi.zaman geçmek bilmiyor daha önce böyle olan varmı lütfen yardım

günaydın arkadaşlar,
bugün gerçek anlamda ilk randevumuza gidicez..ben daha kese bile görmedim..ilk öğrendiğimde erken diye doktor karından görememişti,alttan ben baktırmadım vs..
şimdi inş.bir problem yoktur...saat 4te randevum..çok zaman var akşama çook...

Bazı hamilelerde yemeklerden sonra yağlı yiyecekler ve asitli içeceklerle mide yanmasının şiddetlendiğini söyleyen Op. Dr. Ferhan Kulu, bu sorunu önlemenin yollarını anlattı.
Hastaların şikayetleri yatar pozisyonda daha da artmaktadır. Hatta hastalar oturur pozisyonda uyuduklarında daha rahat ettiklerini söylerler. 5. gebelik ayından sonra özellikle büyüyen rahim, mideye mekanik baskı yaparak yanma şikayetlerini artırır. Son 3 ayda daha da çok rahatsızlık verici olur.
Tanı için değerlendirmeye detaylı bir öykü almakla başlanmalıdır. Gebelikte göğüs ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, sesli solunum gibi atipik bulgularla başvuran hastalarda reflü hastalığı akla gelmelidir.
Mide yanmasını önlemenin ipuçları
-Az ve sık yemek yenmelidir. 3 ana öğün, 3 ara öğün şeklinde beslenmek önerilir.
-Baharatlı, aşırı yağlı, kızartma yemekler tüketilmemelidir. Salam, sucuk gibi tam pişmemiş baharatlı etler yenmemelidir.
-Çiğ sebzeler mide yanmasını artırabilir.
-Kilo kontrolü sağlanmalıdır. Aşırı kilo almak mide yanmasını artırıcı bir faktör olur.
-Sigara içilmemelidir.
-Yemekler yavaş yenmeli ve çok iyi çiğnenmelidir.
-Karnı çok sıkan sıkı giysiler ve sıkı iç çamaşırlarından kaçınılmalıdır.
-Alkol, kahve ve çikolata mide yanması şikayetini artırır.
-Portakal, greyfurt gibi meyve suları, gazlı içecekler, domates suyu ve salça gibi besinler yanmayı artıracağı için az tüketilmelidir.
-Geç saatlerde yemek yenmemelidir (son beslenme yatma saatinden 2-3 saat önce sona erdirilmelidir).
-Yatmadan yarım saat önce bir bardak ılık su içmek midemizi rahatlatabilir.
-Yatağın başucu takoz yardımıyla 10 cm kaldırılabilir. Bu yöntem şikayetleri azaltmada oldukça etkin olabilir.
-Yüksek yastıkta yatmak mide yanmasını azaltır.
-Bazı ilaçlar mide şikayetlerini artırabilir (antikolinerjikler, sakinleştiriciler, nefes açıcı bazı ilaçlar, bazı tansiyon ilaçları, aspirin ve benzeri ağrı kesiciler).
Yanma şikayeti ile başvuran gebelerde endoskopik tetkik yapıldığında yaklaşık olarak vakaların 2/3 ünde patolojik tanı olarak yemek borusu iltihabına rastlanmaktadır.
Mide yanmasının tedavisi
Yaşam tarzı değişiklikleri gebelerin tedavisinde ilk yapılacak önlemdir ve oldukça yardımcıdır. Bu öneriler arasında yatağın başucunun kaldırılması, gebenin şikayetlerini artıracak öne doğru eğilme ya da karın için basıncını arttıracak diğer pozisyonlardan (ıkınmak, öksürmek, ağır kaldırmak) kaçınılması, az miktarda ancak sık yemek yemesi sayılabilir. Yatmadan 3 saat öncesinden itibaren su dışında yiyecek ve içecek almamak, yağlı yiyecekler tüketmemek, sigara içmemek gibi önlemler önemlidir.
Bu tedbirlerle şikayetleri azalmayan gebelerdeki bir sonraki tedavi basamağı doktor kontrolünde ilaç tedavisine başlamaktır.

İnşallah güzel haberler alırsın.. İyi düşün iyi olsun.. Ben randevu saatini beklerken heyecandan titremiştim.. Hadi hayırlısı canım..

kızlar günaydın .. ben de hamileyimm :) aşılama yöntemiyle hamile kaldım .. allah herkese nasip etsin bu duyguyu ..
geçen hafta doktor kontrolümde keseyi görmüştük ..15 aralıkta tekrar gidicem kalp atışlarını duymak için rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah ...

Kötü düşünme.. Bazen geç gözükebiliyomuş telaş yapma sakın..

Maşallah ne güzel.. Rabbim sağlıkla versin kucağına.. İnşallah hep güzel haberler alırız..

İnşallah güzel haberler alırsın.. İyi düşün iyi olsun.. Ben randevu saatini beklerken heyecandan titremiştim.. Hadi hayırlısı canım..

AMİN!!
mide yanması bilgilerin için de teşekkür ederim..sanırım benim mie yanması erken başladı..şu an yediğim hiçbir şeyden zevk almıyorum...

AMİN!!
mide yanması bilgilerin için de teşekkür ederim..sanırım benim mie yanması erken başladı..şu an yediğim hiçbir şeyden zevk almıyorum...

Bende de başladı mide yanması,yasaklı şeyleri de yemiyorum ama yine de midem tuhaf.. Katlanıcaz artık ne yapalım,bebeklerimiz sağlıklı olsun da başka ne isterizki..

stres yapmıyorum aslında çok rahatım,ben hamileliğimi öğrenir öğrenmez doktora gittim,karından baktı çok küçük görünmez dedi,alttan baksam kesin görünür dedi.istemedim.haftaya gel dedi,o zaman görünür dedi..ben e 2 hafta beklemeyi tercih ettim.iyice büyüsün diye..içim rahat aslında şu an..iyisi de bizim için kötüsü de bizim için..Allah neyi hayırlı görüyorsa o olur,umarım bir sorun yoktur o ayrı ama bakalım kısmet..

Bebiş bi sürpriz yapıp kalp atışını da duyurursa sana değme keyfine.. İnşallah öyle olur çünkü fazladan beklemişsin.. Hadi hayırlısı inşallah..

Bebiş bi sürpriz yapıp kalp atışını da duyurursa sana değme keyfine.. İnşallah öyle olur çünkü fazladan beklemişsin.. Hadi hayırlısı inşallah..

duyarım diye düşünüyorum..20 kasımda kan değerim 4950ydi o değere göre 5 haftalıktım..şimdi 7 bitmek üzere..sanırım duyarım..inşallah :)

hayırlı uğurlu olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…