Ekim'de Kasım'da Hamile Kalıyoruz.. Göbüşleri Burada Büyütüyoruz :)

Canimcim eşimide aile hekimliğimizin ebesi aramış eşiniz hamile gelsin kontollerini yapalım aşılarını takip edelim diye... Gidip görünmekte fayda var... Aklımıza takılan herşeyi sorabiliriz

Iyi aksamlar hanimlar,

Bugun kaynanam saglik ocagina gitmis orda beni sormuslar, hamileligimi ogrenmisler cuma gunu muhakkak gelsin asi vurulmasi lazim diyolarmis, siz vuruldunuzmu boyle hamilelik asisi tetanus?

aaaa ben ilk defa duyuyorum.
sanirıim saglık ocagına gidip hamile oldugunu bildirmek gerekiyormus..dogrumu?

Bilmiyorum ben yaptirmamayi dusunuyorum cunku hollandada yapmiyolar bu asisi, ancak yurtdisina tatile gidildiginde falan yapiyolar. Emin olmadanda yaptirmam, hollandadaki ev doktoruma mail atim burda boyle boyle diyolar sizce yaptirmam gereklimi diye, cevabi bekliyorum. Esimede demislerki yaptirmazsaniz cezasi varmis, boyle sacmalik varmi herkesin kendi secenegi. Birde 10 yil koruyor bu asi belki gecmis yillarda yaptirmis olabilirim

Bilmiyorum ben yaptirmamayi dusunuyorum cunku hollandada yapmiyolar bu asisi, ancak yurtdisina tatile gidildiginde falan yapiyolar. Emin olmadanda yaptirmam, hollandadaki ev doktoruma mail atim burda boyle boyle diyolar sizce yaptirmam gereklimi diye, cevabi bekliyorum. Esimede demislerki yaptirmazsaniz cezasi varmis, boyle sacmalik varmi herkesin kendi secenegi. Birde 10 yil koruyor bu asi belki gecmis yillarda yaptirmis olabilirim

şok bir kararla aydına yerleştik ev felan yerleştriyoruz uğrayamadım kısaca yazayım bebek iyimi bilmiyorum cuma günü gitmiştim kalp atışları duyulmuyor demişti bu cuma burda başkabir hastaneye gitcem inşallah duyarım ultrasonda benim hesabımdan 3 gün fazla çıkıyo bebek kızlar çok korkuyorum ne miğdem bulanıyo ne uykumkum geliyo sizin gibi ne canım bişey çekiyo yani bebeği görmesem inanmıycam hamile olduğuma ya akıntım bile yok denecek kadar az bağzen oda gelmiyo yoksa gerçekten benim bebek yaşamıyomu ki kızlar canlar net bağlandığı zaman geniş kapsamlı olarak anlatırım durumları mesaj gönderen arkidişler ilginizden dolayı teşekkür ederim aranıza dönmek için sabırsızlanıyorum komacan öpüyorum sizi

günaydın,gayet iyi bir randevuyduu ben kendimi 7+4 hesaplamıştım tam 7 haftalıkmış ve karından gördük kalp atışını da duyduk :)

Oo çok güzel maşallah.. Beklediğine değmiş kalp atışını duymak büyük mutluluk hadi darısı başımıza..

günaydın,gayet iyi bir randevuyduu ben kendimi 7+4 hesaplamıştım tam 7 haftalıkmış ve karından gördük kalp atışını da duyduk :)
cok sevindim yaaa insallah darisi basimiza benim kontrolum de yarin sabah cok heycanliyim dua edin insallah guzel gecer bi sorun yoktur....

sonunda kendi evin oldu canim cok sevindim duzenini kurarsin ne guzel esinin yaninda insallah bebek de iyidir

Iyi aksamlar hanimlar,

Bugun kaynanam saglik ocagina gitmis orda beni sormuslar, hamileligimi ogrenmisler cuma gunu muhakkak gelsin asi vurulmasi lazim diyolarmis, siz vuruldunuzmu boyle hamilelik asisi tetanus?

Bende vurulmadım henüz bir aşı ve doktorum da şuana kadar buna dair bir bilgi vermedi. Ama forumda yapılacak aşı dönemleriyle ilgili başlıklar açılmış.
Kadın, Anne & Çocuk Sağlığı> Gebelik>Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar altında tetanoz diye arattığınızda karşınıza çıkacaktır tüm paylaşımlar. Tecrübe etmiş hamile arkadaşlar genelde 20. haftadan itibaren başlanıyor ve 4 hafta aralıklarla 3 doz şeklinde hem hastanede hem de sağlık ocağında yapılabildiğini söylemiş.

Kızlar, malum bebişlerimiz inşallah sağlıkla yaz başlarında dünyaya gelmiş olacak. Aranızda tatil planını yapan oldu mu?
Ben değil de eşim şimdiden bu yıl tatil de yapamayacağız diye hayıflanmaya başladı. Bebek doğduktan hemen sonrası olmaz tabi, doğumdan öncesinde de biz çok ağırlaşmış olacağız hem uçağa binme hem yurt dışına çıkma engeli vs. vs.de olacak..
Ama bebişler 3 aylık gibi olduğunda uçağa binebilir mi eylül,ekim tarihleri hava şartları ve bebişle seyehat riskli mi olur sakıncaları nasıl olur ?

Bu konularda fikriniz, gözlemleriniz ve tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.

bence ılk yıl tatıl olmaz cunku bebek cok kucuk üşür falan dıye korkarsın kıyamazsın benım etrafımda görduklerım sokaga bıle cıkarmıyo valla bızde öle oluruz sanırım:)

kızlar burası hamıler gurubu heralde hamıle olana arkadaslardan bı rıcada bulunabılırmıyım hamile olan arkadaslar yazabılırlermı acaba sımdıden cok tsk ederım

Son düzenleme:
Hanımlar doğum parası konusunda neler biliyorsunuz?
Çalışan hamileler olarak bu haktan faydalanabilmek için ne gerekiyorsa şimdiden hazırlığını yapalım sonra sorun olmasın.
Biraz araştırdım ama karmaşık geldi sanki bilemiyorum belki de bu aralar kafam çok karışık olduğu için algılayamadım :)

bizim işyerindeki kız geçen sene nisan5te doğum yaptı...
15 martta izne çıktı 1 haziranda döndü.
skkya eksik gün bildirim dilekçelerini de şubat-mart-nisan-mayıs diye yazdı.
sonra temmuz ayı içinde toplu para aldı.. bak burdan hesapla
ne kadar dogum parasi alirim

canım herkes seni merak ediyodu naptın diye hayırlı olsun evin
belirtileree takılma canım doktora gittiğinde de bizi mutlaka haberdar et

arkadas tatil demis de kendi halime guldum okuyunca tatili dusunmek soyle dursun dogum iznimi dusunmekten bi hal oldum yaza denk geldigi icin ogretmenlerin izni yaniyor malesef napacam diye dusuom kara kara tatil felan dusuncek halim yok ne yazikki :-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…