Ekim'de Kasım'da Hamile Kalıyoruz.. Göbüşleri Burada Büyütüyoruz :)

kızlar siz de benim gibi her gün beyaz peynir yumurta yemekten bıktıysanız size bir kahvaltı önerisi.
sadece kendinize yapıyorsanız 1 yumurta 1 kibrit kutusu peynir ve biraz da yağı iyice ezip lapa gibi bir karışım elde ediyorsunuz. sonra dilimlenmiş tam tahıllı ekmeğin üstüne bolca sürüyorsunuz. önceden ısıtılmış fırına koyuyorsunuz. üstü parça parça kahverengileşene kadar pişiyor. sonra domates, zeytin ve süt eşliğinde afiyetle yiyorsunuz. biz buna atom diyoruz. yarasın bebişlerimize!

kızlar 1 kaç gündür tuvaletimi yaparken hafif zorlanmaya başlamıştım ve dün gecede idrar yanması oldu..doktora gittim enfeksiyon oluşmuş..infex 200 verdi ve 2 tane daha ilaç..antibiyotik kulanacam bebeğe zararı omaz inş..gerçi doktor verdi sonuçta ve enfeksiyon bebeğe daha çok zarar verirmişş.hadii hayırlısı.

Canım ben hiç kilo almıyorum ya enteresan bir şey ilk 3 ay kilo verdim 48,5 la başladı 46.5 a düştüm şimdi 3 ayım bitti hala aynıyım kızlar bana da cvp verin benim gibi olan varmı allah aşkına?

benim de aynı canım...7 kilo verdim ben ilk 3 ay...78 ile hamile kaldım şuanda 71 deyim...yemem içmem düzeldi ama kilo artışım yok daha..3,5 aylık olduk bu arada...

benim de aynı canım...7 kilo verdim ben ilk 3 ay...78 ile hamile kaldım şuanda 71 deyim...yemem içmem düzeldi ama kilo artışım yok daha..3,5 aylık olduk bu arada...

Bu topicte 9. aya yaklaştığımızdaki yorumları da çok merak ediyorum acaba ozamanda hangimiz daha çok kilo aldık die yakıncaz :) inş o günleri de görürüz ne tuhaf bir his sürekli bir endişe bir merak :))

Buarada kızlar hani bahsetmiştim ya radyolojide bebeğim daha büyük çıktı diye şöyleki burdaki hesaba yani SAT a göre 13 haftalık 3 günlük gözükürken orda 14+1 çıktı ben ilk daha doktor gittiğimde iki tarih vermiştim normalde düzenli tarihime göre 10Ekimde gördüm regl daha sonra 22 sinde tekrar gördüm (belkide üstünü gördüm ) ama doktor nedense ısrarla 22sini alıyor. Ama 10unu aldığımda radyoloji sonucuyla aynı çıkıyor :) napcamı bilemedim yahuu

Bende iyim cok sukurr, canim ben pilates degilde evde basit egzersiz hareketlerine basladim, internetten bi kac video izledim bi kac siteleri gezdim ordaki tariflere gore hafif hafif yapmaya calisiyorum

ben bi ara bayagi hissediyordum segirme falan, bugunde nedense karnim agriyor birde kasiklarim. Inan bende artik eteklerime sigmiyorum sanki halbuki o kadar gobegimde cikmadi ama etek giydigimde daraliyorum bunaliyorum :) acilen hamilelik alisverisine cikmamiz lazim bence.
benim pilates topum yok o yuzden evde muzik kanalini acip hafif hareketler yapmaya calisiyorum, tabi bi anda fazla egzersiz zararli olur vucudu alistira alistira yapmak lazim

Kızlar dikkat! Daha önce spor yapmayan bir kişinin hamile kalınca spora yada platese saldırması tehlikeli olabilir.. Doktorunuza danışın ne olur ne olmaz

Merhaba canim, spora saldirmak demeyelim buna cunku cahil biri degilsek zaten bi anda o kadar sporu hem yapamayiz hemde zararli oldugunu bilmemiz gerekir :) ben ilk basta basit hareketlerle basladim ve sadece 15 dakka yapiyorum cunku dedigin gibi vucudum spora aliskin olmadigi icin agir gelebilir ve bi yerlerimizi incite biliriz, tabiki doktora sormakta fayda var ama hangi doktora sorarsan sor hic bir spor dusuge sebep olmaz. Cok sukur 3 uncu ayimizida doldurduk, uyariin icin tskler yinede bilmeyen insanlar olabilir

r

Bende yuz ustu yatmadan uyuyamiyorum, sakincasi varmi bilmiyorum ama yavas yavs sirt ustu yana dogru yatmaya alissak iyi olur, gobekler sisince hic yatamicaz yuz ustu:)

Merhaba cici anneler kilolar ne durumda ben meraktan internetten sürekli araştırıyorum kaç kilo almam gerek diye Ben 13+4 günlük hamileyim ve 3 kilo almışım sizler ne durumdasınız ?

merhaba canim, ben 50 kiloyla hamile kaldim, suan 51 kiloyum.. insallah cok fazla kilo almayiz, 3-3,5 kilosu cocuga ait olsa, 1-2 kiloda karnimizdaki sivi ve bebegin esi olsa, vucudumuzunda su topladigini dusunursek 8 kilo benim icin iyi fazlasini alirsam dogumdan sonra veremicegim icin cok kilo almamaya dikkat edelim cunku gerisi hep bize kalacak, ama aklimda 6 kilo var:):):)

evet bir an önce hamile kıyafetleri almalıyız, benim şu an sadece 1 pantolonum ve 1 de ince uzun kollu tshirtum var
canım bu arada bebek için 10 kilo mutlaka alınmalı diyor doktorlar. 6 az olabilir
ben çok kilo alacakmışım gibi hissediyorum

Bu arada kandiliniz mubarek olsun arkadaslar hayirli kandiller Rabbim dualarinizi kabul eylesin

evet evet hayırlı kandiller hepimize!

kızlar bugün doktora gittim kültür testim için...ikili test ultrason hepsini çıkardık aradan...antibiyotik verdi doktorum...
bu aradaaaaaa ellem ettim kallem ettimmmm doktora söylettim cinsiyetini kızlar...
oğluşummmm geliyooo......

Ayyyy maşallah
Allahım nazarlardan korusun...

maşallah maşallah canım ne güzel hemen göstermiş.bizimkisi kız gibi dedi ama net değil benim bebişim açmadı bacakları.bu arada bana da antibiyotik infex 200,monurol saşe bir de.sana hangi antibiyotiği verdi doktorun.

kızlar bendede bakteri çıktı yaa, banada antibiyotik verdi doktor, Zinnat 500,hamilelikte kullanılabilir korkmayın dedi doktor,iki deFA üst üste tekrarladı doktor,bizim şüpheli bakışlarımızı görünce ,
ben hala almadım off hiç istemiyorum kullanmak ama annem falan kızdı,daha kötü olur sonra diyolar,yarın alıp başlıcam galiba???
siz napptınız başladınızmı kullanmaya ????

Canım ya süper bende mi gitsem yarın tekrar acaba yaaa çok merak ediyoruz eşimle pofff gösterir mi acaba :) Kızlar medipolde cinsiyeti kolay söyleyen bir doktor var mı ?

canım kesinlikle kullan bence antibiyotiği..çünkü bakteri daha kötü birşey eğer ilerlerse..Allah korusun düşülere ve erken doğuma sebeb oluyormuş..ben doktoruma güvenip içiyorum..doğum yapan arkadaşlarım var onlarda kullanmışlar..bende ilk çok stres yapmıştım ama şimdi rahatım..sadece ağrı kesi vermişti sabah öğle akşam onu içmiyorum çünkü çok ağrım yok..olsada ağrıyı çekerim problem değil..ama antibiyotik önemli..

hepimizde de bakteri çıkmış bu arada enterasan.demek ki gebelikte çok olan birşey..

kızlar öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum...darısı sizlerin başına...bu duruma en çok eşim sevindi.her ne kadar farketmez sağlıklı olsun yeter dese dehissettirmemeye çalışarak coştu ama tabi benden saklayamadı...
Doktorum bana ampisina dlye bir antibiyotik verdi 1 mg lık...kan hapını vitamini ve onu hergün alıyorum bir yan etkisini görmedim allaha şükür...evet antibiyotik kullanmak mecbur kalmadıkça önerilmiyo hamilelerde ama enfeksiyon antibiyotikten daha zararlı malesef...

Kesinlikle çok doğru enfeksiyon daha zararlı
herşey bebişler için Allahım bebeklerimizi korusun..

canım benim hayırlı olsunnn :)
ufak bi tavsiye, doktor oğluş dedi diye hemen erkek bebiş için eşya alma, birkaç hafta daha bekle olur mu? erkek bebiş yanıltıyor. benim birçok arkadaşıma önce oğluş sonra da kız geliyor dediler aklında bulunsun

canım çok geçmiş olsun bir şikayetin vardı da öyle mi test yapıldı? sen mutlaka kullan antibiyotiğini, güven doktoruna ihmal etme canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…