Ekim'de Tp bebek tedavisine balayacaklar...

SUDENAZ222

evli,mutlu,ikiz çocuklu
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2007
6.490
36
358
40
Muğla
merhaba arkadaşlar....

eski arkadaşlar bilirler ama kısaca kendimden bahsedeyim....

25 yaşındayım 2 yıllık evliyim...17 yaşında bağırsak tüberkülozu ve ciddi bir ameliyat geçirdim..bu nedenle o zamandan dr.larım ileride böyle bir durumla karşılaşacağımı söylemişlerdi
bu nedenle hiç korunmadık...önce bi rahim filmi şüpheli çıktı..ardından olur diye 7 ay başarısız yumurtlama takipleri sonucu laparoskopiye karar verdik
ve alacağımız en kötü yanıt olan iki tüpünüzde açılamayacak derecede tıkalı yanıtını aldık..

ardından şubat ayında bahçelievler medikal park ta ilk denememize başladık...hormon testimde yumurta rezervim düşük çıktı ama dr.um yinede yüksek dozlarla tedaviye başlattı..şimdiye kadarki yumurtlama takiplerimde hiç başıma gelmeyen durumlar oldu..yumurtlarım büyümüyordu...
normalde 10-15 gün süren iğne tedavisi ni bana 20 gün yaptırtılar gelişme yavaş olduğundan..dr.uma tedavi yarıda kalırmı diye sorduğumda hayır öyle bir durum yok yanıtını alıyordum..fakat olmayacağını ben bile görebiliyordum...25 yaşında 6000tl lık iğne sonucunda sadece 18 mmlik 1 adet yumurta elde edebildi dr.um..oda toplamada boş çıktı

düşünebiliyomusunuz her kadın zaten her ay 1 yumurta üretebiliyorken ben o kadar iğneyle aynı sonucu elde ettim...daha önceki takiplerde klomen gibi ucuz haplarla bile tam zamanında 20 küsür mmlik en az iki yumurtam oluyoken bu nasıl böyle oluyordu (adetlerimde son derece düzenlidir) ..sonra bu sonuçları başka bir çok dr.a mail attım ve hepsinin bana ortak söylediği şey..iğne tedavisinin bu kadar uzun olmamalıydı..yani başta belliyken tedaviye başlamamalıydı veya daha öncesinden yarıda bırakmalıydı şeklindeydi..

sağolsun dr. um sayesinde ilk denememde transfer bile olamadan 2 tüp bebek masrafı yaptım..maddi açıdan 2. için mecburen ara verdik..sezonluk işe girdim çalıştık belli bi birikimimiz daha oldu.şimdi ise tekrar paramızı çöpe atmak istemiyoruz..bu süre zarfında çok araştırdım ve umut tüp bebek merkezinde karar kıldık...önümüzdeki hafta çalıştığım yerde sözleşmem bitiyor...ekimin ikinci haftası görüşmeye gitmeyi planlıyorum...çider derneğine üye olarak gidicem..ilaçlar dahil 3950 tl olacak tedavim...

rabbim hayırlısıysa bize ve tüm isteyenlere sağlıklı evlatlar nasib etsin inşallah....

allah yardımcın olsun hiç umudunu kaybetme rabbim birgün bizide görecek tedavin şimdiden hayırlı olsun inşallah çok güzel ve olumlu bir süreç geçirirsin:Saruboceq:

rabiimden hayırlısı arkadaşım inşallah bu sefer bebişlerin kavuşursun bende 2.denememi ekimde yada kasımda yapacagım henüz karar veremiyorum bakalım zaman ne gösterecek hayırlısı

Allahım bu uğraşılarını görüyor bu tedavinde inşallah bebeğine kavuşursun Rabbim yüzünü güldürsün hayırlı uğurlu olsun güzel haberlerini bekliyoruz

allahım yardımcın olsun inşallah bu sefer sorunsuzca bebısıne kavusursun

şimdi ilk tedavide rezerv düşüklüğü çıktığından çok endişeliyim aynı şeyi yaşarmıyım diye..o yüzden bu bir iki gün içinde adet olacağım. 3. günü gidip hormon testini yaptıracağım..en azından önümüzdeki ay içinde bir fikir olur diye düşündük...

canim bu kadar stresli gecirdigini bilmiyordum
cok gecmis olsun birinci tedavin icin insallah ikincide yuzun guler allahin izni ile

sudenazcım tedavin hayırlı olsun inşallah bu ay yumurtaların daha fazla olur tedaviye en iyi şekilde cevap verirsin inşallah bayağı stresli günler geçirmişsin o iğnelere 20 dayanmak da zor yani ben de 2. yi ekimde yaptırıcam inşallah Allah hepimize kolaylık versin

canim bu kadar stresli gecirdigini bilmiyordum
cok gecmis olsun birinci tedavin icin insallah ikincide yuzun guler allahin izni ile

sağolun kızlar...inşallah....

eylül sen hangi merkeze gidiceksin....?

bu arada bu sabah adet oldum..çok şükür yine tam günümde oldu....seviniyorum çünkü tüp bebek tedavisinden sonra 3 ay boyunca söktürücülerle adet oluyodum..ama artık düzene girdi...

şimdi yarın hormon testlerimi yenileyeceğim...inşallah bi aksilik çıkmaz...en önemlisi tsh değerim...öncekilerde 12 çıkmıştı..1. denememe başladığım 9 du....dr. yüksek bulmuştu..yani gerçekten de tedavide yumurtalarım oluşmadı ve büyümedi...5- 6 gibi çıkarsa süper olur valla...inşallah...

bu arada bu sabah adet oldum..çok şükür yine tam günümde oldu....seviniyorum çünkü tüp bebek tedavisinden sonra 3 ay boyunca söktürücülerle adet oluyodum..ama artık düzene girdi...

şimdi yarın hormon testlerimi yenileyeceğim...inşallah bi aksilik çıkmaz...en önemlisi tsh değerim...öncekilerde 12 çıkmıştı..1. denememe başladığım 9 du....dr. yüksek bulmuştu..yani gerçekten de tedavide yumurtalarım oluşmadı ve büyümedi...5- 6 gibi çıkarsa süper olur valla...inşallah...

sağolun kızlar...inşallah....

eylül sen hangi merkeze gidiceksin....?

ben trabzona gidiyorum özel karadeniz hastanesine artvinde yaşıyorum şimdilik en yakını orası bu arada tsh da çok önemli bende hipotiroid hastasıyım yıllar önce ameliyat oldum bazen tsh yükseliyor ilaçları her gün düzenli içmek gerekiyor ben ramazanda pek düzenli içemedim yükselmişti ben artık bunun takibini kendim yapabiliyorum ilacımı ona göre ayarlıyorum sen de ilaçlarını sakın unutma çok etkiliyormuş

canım merhaba tüp bebek merkezini doğru secmek cok onemli, nerdeyse basarının yarısı onlar sayesinde(labaratuar)
bendede yumurta yetmezliği var umut tüp bebek merkezine gidiyorum. iğnenin yanında ilk beş gün femara diye bir ilaç kullandım sanada bunu verdilermi. yumurta için altın vuruş deniliyor bu ilaca en son teknıkmış. ???? özellikle yumurta yetmezliği olanlarda kullanılıyor. bende 6 adet yumurta oluştu 3 sağda 3 solda. tabi kalıteleri anca toplanacağı zaman belli olur. bu hafta sonu toplanıcak umarım güzel sonuclar alırım. aynen bende çider uyesi olarak gittim umut tüp bebeğe ççookk memnunum canım. 3950 ilaçlar dahıl. enver bey doktorum sanada femara protokolu uygulayacaktır mutlaka:))) hayırlı olsun şimdiden

tedavin hayırlı bir şekilde sonuçlanır inşallah canım ....bende çok yumurta vardı ama kısmet meselesi allah ne zaman verirse ozaman olacak... dua etmekten başka çaremiz yok tabi tedavimizide en ii şekilde yaptırmalıyız....arkadaşlar hepimize umut olsun diye bir şey anlatmak istiyorum .....sizlerde belki bu tür şeyler çevrenizden duymuşsunuzdur......benim bir arkadaşımın abisinin 17 yıl çocuğu olmamış erkek infertilitesi....istanbula geliyorlar tüp bebek deniyorlar defalarca olmuyor maddi manevi bitiyorlar....nerdeyse eve kapınıyorlar....2 yıl önce doğal yoldan hamile kalıyor eşi tedavisiz mucize....fakat çocuk doğuyor 2 aylıkken sebepsiz ölüyor...büyük bir yıkıntı yaşıyorlar bende çok üzülmüştüm...daha bitmedi arkadaşlar ve şu anda 7 aylık hamile ....ben çok dua ediyorum ...lütfen sizde edin arkadaşlar allah tamamına erdirsin...sağsalim kucaklarına almayı nasip etsin....inşallah hepimiz en kısa zamanda çocuklarımıza kavuşuruz.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…