Saç Uzatma Yöntemleri Ekimden itibaren resimli olarak saç uzatacak arkadaşlar arıyorum :))

• Konu Sahibi Konu Sahibi sucb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

esmerim, eğer ben koyu saçtan sıkılmıyorum hep koyu saçlı olacağım dersen kına mÜkemmel bir seçim...içindeki bakımlarda saçlar muhteşem oluyor ki benim yanık saçlarımı düzeltti...ama yeşil kına Hint kınası değil... Hele saçlarında boya yoksa doğal saça muhteşem oluyor... Parlak, güzel saçlara sahip oluyorsun ve çok güzel uzatıyor benim olumlu sonuç almama hem sinameki hem kına olabilir...okulda bir arkadaşım doğal saçına yapıyor saçları koyu kestane çok güzel duruyor , besliyor... Boya gibi kimyasal değil.. Ve bitkisel boyaların bile içinde kimyasallar olmasına rağmen , kına tamamen doğal ve tamamen bitkisel....parlak, bakımlı ve çok doğal oluyor...bu avantajları:)))

Gelelim dezavantajlarına:)) boya gibi pratik değil, en az dört saat kafanda beklemen gerekiyor..dönüşü çok zor açtırma işlemlerinde yok yıpranıyor... Hatta Mısır püskülü gibi oluyor.. Arkadaşımdan biliyorum... Boyalı saçlarda iki renk oluyor.. Benim saçlarım koyu kumral uçlar koyu kestaneydi dipler çok belli olmasa da açık renk tuttu... Bende yöntemini şöyle bulmuştum.. Uçları kına ile kurtardım, diplere koyu kestane dip boyası yapıyordum , dipler sağlıklı olduğu için üst üste boya yapsan bile yıpranmıyor...kırık ve yıpranık saç uçlarını koparıp atıyor temizliyor ama çoksa kırıklar kötü durabilir..bende durmuyordu çünkü ben saçlarımı parlak yaptığı için çok mutluydum...yanlarım yanıktı oda göze batmıyordu.. Rengine gelince saçların koyu ise koyu kızıl fakat Güneş'te belli olan koyu kızıl oluyor... Çok parlak hoş bir renk oluyor.. Bana mısın diyen kuaför rengini tutturmaz emin ol... Hele de saç doğalsa...erkek arkadaşın farkına bile varmayacaktır.. Benim eşim farketmedi ki çok dikkatlidir çünkü saçlarım koyu idi.. Kokusuna gelince şampuanlara kokusunu yok ediyor , şampuan saç kremi ve glissin bakım suyu ile koku filan kalmadı bende...

yıllarca saçlarım koyu olsun diyorsan ve ben her ay buna katlanırım sekiz saat dururm diyorsan yap... Çok besliyor.. Ama saçların boyalı ise diplerin açık ise yapma iki renk oluyor... Biz bayanlar saç konusunda canımız sıkıldıkça değiştiriyoruz.. Renk konusunda sık sık renk değiştiren biriysen asla yapma o kadar uzattığın saçların açma işleminde elinde kalır...

ama naçizane fikrimi sorarsan, yaşın çok genç kınayalım uğraşma hele de akların yoksa doğal renginde uzat boşver uçlar ne renk olursa olsun dipler sağlıklı olsun... Akların olduğunda kaliteli bir boya ile boyamaya başlarsın... Benim saçlarımda tepede aklar var ama öyle belirgin değil... Artık boya moya yok saçlarım kısacık oldu zaten doğal renginde uzatacağım bakımlar var uzatırımda inşallah... Akların varsa kaliteli bir boya ile boya derim kına çok zahmetli çünkü , bakım için yapacaksan eee biz zaten bakım yapıyoruz yeter ki boyalarda yıpratmayalım:)))

Esmerim zaten en çok saçı üst üste boyalamalar yıpratıyor... Benim ki öyle olmuştu.. Rengine gelince koyu kahve , siyah gibi bir şey oluyor zaten .. 338. Sayfada fotom var bak istersen...

naslacım uzun uzun anlatmışsın çok teşekkür ederim
ben küçükken annem yazları saçıma kına yakardı. saçlarım koyu renk benim. ama ona rağmen koyu bakır kızıl gibi değişik bir renk olurdu . o zamanlar küçük olduğum için saçımın ne renk olduğunu umursamazdım yeter ki renk değişsin değişiklik olsun büyümüş hissedeyim kendimi üniversiteye geçince bir kere kızıl boyadım saçlarımı ama pişman oldum sonra kendi rengine geri döndüm. şu an saçlarımda boya var ama kendi renginde bir boya var. koyu kahve. beyazlarım var ama bir kaç tane. kınanın ne kadar zor ve zahmetli bir iş olduğunu biliyorum. ve ayrıca saçlarım da uzun.uzun saça kına yakması çok zor.kafanda bir ton ağırlık varmış gibi hissediyorsun ayakta duramıyorsun
benim kınada en sevdiğim şey. verdiği o parlaklık. öyle her ay sürekli yakamam yaz geliyor ya yakayım parıl parıl olsun saçlarım diye düşünmüştüm. saçımın rengini değiştirmeyi seven biri değilim. dediğim gibi bir kere kızıla bir kerede açık kahveye boyadım.pişman olup hemen kendi rengime döndüm geri. çünkü bence bir insana en çok yakışan saç rengi onun doğal rengi. doğal renigini değiştirmeden koyu kahve siyah arası bir renk olur mu diye merak ettim.ama eskiden yakıyordum baya baya bakır kızıl gibi birşey oluyordu bende. hiç koyu tuttuğunu hatırlamam

saçlarına baktım.
benim ki böyle tutsa hemen yakarım kınayı valla
birde sen içine neler kattın kınanın

ince telliyse en iyisini yapıyosun canım :) kimyasal yaptırma bence maşa kullan canım ince telli kolay yıpranır. benim kalın telli gür zaten her an kabarma modunda tarak yaklaştığı an bonus oluyor bu serum çok iyi geldi sevdim :) uzatmayı düşünüyorsan bu sinemaki kürünü dene 3 kere yaptım daha hissediyorum uzadığını dedim ya dün fön çektirmiştim 1-2 cm uzamış gibi geldi :)

canım emin ol ara verdiğinde gene uzama olacaktır saçınada makas değdi ya bi kere
artık uzar sonrada gene kürüne devam edince güzelce uzatırsın
ama moralini kesinlikle yüksek tut

saçlarına baktım.
benim ki böyle tutsa hemen yakarım kınayı valla
birde sen içine neler kattın kınanın

Parlaklık için yılda iki kez filan yapacaksan kesinlikle yapmanı tavsiye ederim.. diyorum ya benim yanık tülerik saçlarımı toparladı ve parlak yaptı fotodan belli zaten...senin saçların sanırım tutar çünkü saçların koyu renk ... Benim saçlar koyu kestane boyalı idi kınayı yaktığımda..ilk yaktığımda kızıl kahve oldu sonra bir ay içinde açıldı.. Sinamekide rengini açtı sanırım iki kez üst üste iki gün arayla tekrar yaktım işte o zaman fotodaki renk oldu..

Ben koyu kızıl olsun Güneş'te yansımaları olsun diye ( ki siyaha yakın bir renk oldu :)) koyu çay demi ile yoğurdum.. Anlatayım neler kattım

badem yağı bir tatlı kaşığı
zeytinyağı göz kararı
bir yumurta
lipton earl Grey ile demlenmiş çay suyu sade bu olacak üç paket demledim
adaçayı kaynattım suyunu kattım koyuluk için..
çörek otu yağı bir tatlı kaşığı
hint yağı bir tatlı kaşığı
zerdeçal aktarlarsa satılıyor bir tatlı kaşığı ucu ile kızıllık yapıyor diye kattım ama sen katma siyah istiyorsun( bi işe yaramadı ama siyah oldu gördüğün gibi)

hepsini kardım bir saat kaloriferin yanında beklettim sonra uyguladım saçlarım ipek gibi olmuştu üstelik yanıkları gitti .. Bazı sitelerde kına iyice asidim olsun çabuk tutsun diye sirke yoğurt limon suyu katmışlardı ben bunları koymadım yukarıdaki tarifi üç kez uyguladım çok iyi geldi saçlarıma tamamen bitkisel olduğu için memnun kaldım ...

kolay gelsin canım inşallah yardımcı olmuşumdur...

canım emin ol ara verdiğinde gene uzama olacaktır saçınada makas değdi ya bi kere
artık uzar sonrada gene kürüne devam edince güzelce uzatırsın
ama moralini kesinlikle yüksek tut

canım çok teşekkür ederim... Her sabah uyandığımda uzayla bağlantıya geçtiğimde moralim bozuluyor :))) kısa düz saçlarım yandan arkadan dik dik oluyor sanki bomba yutmuş kedi gibi ... :))) yaklaşık on yedi yıl uzun saçla gezince birden kocamın asker arkadaşı oldum... Eşimin bile saçları benden uzun moralim bozuluyor.. Zaten yüzüm ufak.. Bir de saçlarımın önüne toka takınca ilkokul bebelerine dönüyorum :)))) Çarşamba son kürüm bir ay ara verip tekrar küre devam edeceğim .. İnşallah uzar xAyx im yaaa....

ben de seviyorum bu serumu :) şimdi kendine gelsin kırılmadan uzasın diye dalgalı yapmak için örüyorum oluyor, ne güzel senin saçlar dalgalı insan kendinde olmayanı istermiş sanırm :) sinemaki kürünü okuyorum sizden arada denk gelince, ama tam tarifini göremedim ben bi yerden duymustum adını tam bilmiyorum ama bak kullandıklarımı yazııyım, bemiks, bepanten, evigen, tüm yağların karışımı saç bakım yağından koyuyorum içine, 3-4 damla fındık yağı damlatıyorum, biraz da çam esansı(bemiksin kokusunu yok ediyo dün arkadaşa yaparken farkettim aldığımız saç bakım yağı yoğun çam esansı içeriyordu tesadüf keşfettim:) bunu ayda 1 kez yapıyorum ama, bana da uzuyo gibi geldi, şampuanımın içine de çam esansı aldım koyuccam az, annemi ikna ettim küveti batırıyorsun diye kızıyordu da :)))

Son düzenleme:

uzar canımcım yeterki sen ilk zamanlardaki gibi inançlı ve hevesli ol
bizim elimizden bişi kurtulmaz biliyosun
bu dinlenme süresinde yılanyağı uygula derim hem az ve öz bişi yapmış olursun saçını yormazsın hemde gene bişiler yapmış olursun

Canım yılan yağı badem yağı karışımı yaptım şu an saçımda bekliyorum iki hafta oldu başlayalı:)) acaba bir ay dinlenme süresinde turplu su yapsam gün aşırı bi faydasını görür müyüm ne dersin???

bence yorma saçını canım sadec bu yağlarla geçiştir şimdilik
çünkü turpa başladın mı çok uğraşman gerekecek ara verdiğin belli olmayacak bu sefer
yada turp yaparsan 1 ayda ona ara verip bidaha sinamekine başlaman gerekecek :44:

Canım sarım saklı şampuan yapmıştım. Bir hafta önce ama ender saraçın kokusu kalmasın diye bir tarifi vardı sütte kaynattım.. Rendeledim şampuana kattım çam terebentin koydum ... Yıkadım gerçekten koku kalmadı .. Etkisi kayboldu mu acaba ?? Kokusundan dolayı göze alamıyorum Çiğ olarak koymayı.. Sen nasıl yapıyorsun kokusu kalıyor mu kullanmayı düşünüyorum çünkü herkes memnun kalmış...

Hımmm turptan vazgeçtim:)))

Turp bndede yaramamisti naslacim senden daha once yeni sac kesiminle bi foto istemistim sanirim gõrmedin merak ediyorum nasil bi sac kedimi yapip yaniktan kurtuldun bi fotoraf görebilirmiyiz

canım valla ben genelde evdeyken yapmaya çalışıyorum koku kalsa bile halledeyim diye
benim pek koku kalmıyo saçımda ama artık burnumda kaldı kokusu
içine lavanta yağı döktüm şamp. ama sarımsaklar fazla olduğu için çok bastırmadı malesef
sende lavanta al bence aktardan hem çayını yapıp içersin cildine ve saçına faydalı olur hemde durulama suyu yaparsın
ha bide çok tavsiye edemesem de kokusu için beyaz sabun deneyebilirsin ama sonrasında uçlara filan krem sür biraz canım

Turp bndede yaramamisti naslacim senden daha once yeni sac kesiminle bi foto istemistim sanirim gõrmedin merak ediyorum nasil bi sac kedimi yapip yaniktan kurtuldun bi fotoraf görebilirmiyiz

görmedim canım en yakın zamanda eklemeye çalışırım... Benim saçlarım dipten dört parmak sağlıklı , uçları yanıktı.. Boyadan ve açma işlemlerinden dolayı yandı... En son ufak bir kaza ile saçlarımın yan tarafı ocaktan yandı..kuaföre gittim kurtarabileceğimiz kat kat kesim dedi ve tepeden itibaren enseye kadar kat kat kesti.. Bir şeye benzemiyor oğlan çocukları gibi.. Ama yanıklar tamamen gitti .. Saçlarımada kırık bile yok:))) o kadar uzatmıştım hepsi gitti ama sağlık olsun kökü bende uzar .. Ara sıra moralim bozuluyor ama ne yapayım... Boyanfilan yapmayacağım aklarım var ama olsun duruma bakıp boyalardan uzak duracağım ... Biz bayanların en büyük hatası saçımıza çok uğraşmak ve kararsız kalmak... Bundan sonra tövbe ettim... :))) en büyük tesellim saçlarım artık yanık değil ama kısa işte :))))

ne güzel demişsin naslam yanık değil ama kısa diye
kısa saç uzar ama yanık saç kesilmeye mahkumdur unutma dadlıııımmm

tarifi not ettimm canım yaz gelsin büyük ihtimal yaparım çok yardımın oldu allah razı olsun canım.upuzun saçların olur inşallahh

bende birazdan havuç suyumu yapacağım.
dünde yaptım b yarında yapacağm. sonra gün aşırı iki hafta boyunca devm edeceğim havuca inşallah işe yararr
birde gliss sıvı saç kremim az kalmıştı sıvı saç kremi aldım. glissin siyahını ve de elseve aldım değişiklk olsun diye. ikisi 14 oldu. elseve nin ilk defa bir ürününü kullanacağım.yorumlarımı yazarımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…