Merhaba.
Yaşın kaç bilmiyorum ama sanırım bana göre (26'yım) oldukça gençsin. :) Böyle bir karar verdiğin için tebrik ediyorum ve sonunu getirebilmen için de sana bol irade diliyorum. Ama şu "yemeklere-yemeye aşık olmak" düşüncesini unut artık, yok öyle bir şey. Yemeyi değil, başka şeyleri sev. Kendini sev, güzel kıyafetleri sev... Ama yemeyi sevme. Çünkü böyle bir psikolojiyle başlarsan çok zorlanırsın.
Vücudunda 12-13 kiloluk ödem varsa bile, öyle bir kerede gitmez. Zamanla, sen yağ kaybettikçe gider. Ayrıca hedefin çok yüksek. Bir haftada 10 kilo verebilmek mümkün değil. Eğer veriyorsan, çok az yağ ve bol bol kas ile su kaybediyorsun demektir. 7000 kalori = 1 kg yağ. Hesap budur. Yani verdiğin 1 kilonun hepsinin yağdan gitmesi için 7000 kalori harcamış olman gerekir. Yetişkin kadınların günlük kalori ihtiyacı yanılmıyorsam 2200 civarı. (Nispeten daha genç yetişkinleri tabi...) Ne kadar gençsen kalori ihtiyacın o kadar fazladır. Ergenlikteysen çok daha fazladır. Yani kısacası, bütün bir hafta anca açlıktan ölmeyecek kadar yesen bile sadece 1 kilo yağ verirsin. Tabi bunun yanında yaşanan su kayıplarıyla o rakam tartıda 1,5'u, ilk haftalarda belki 2-3 ü bile gösterebilir. Ama uzun vadede haftada 5-6 kilo vermek mümkün değil. İlk zamanlarda hızla vereceksin kiloyu ama her bir azalan rakamla hızın da yavaşlayacaktır. O yüzden hedefinin tarihini biraz uzatmalısın. 2015'in başı olsun mesela...

Ama bunu beklemek zor olacağı için kendine küçük hedefler koymakla da başlayabilirsin. "Ekim'e kadar 99'u göreceğim" gibi... Dukanı ise hiç düşünme. Hiç sağlıklı bir rejim (!) değil. Dukan yapan tanıdıklarım var, tırnakları kırıldı, saçları döküldü...
Niyetim hevesini kırmak kesinlikle değil. Ama bu beklentilerin pek gerçekçi değil. Önünde seni bekleyen yolda, hayal ettiğinden daha fazla sabır ve çaba göstermen gerekiyor. Kendini buna hazırlamalısın. Unutma, başarı 65 olmak değil. Başarı her bir verilen kilodur. Başarı onluk basamakları düşürmektir. Bunu böyle kabul et ve ilerlemeye başla. Cesur ol ve pes etme.
İlk gününde başarılar diliyorum, sonucunu merakla bekliyorum. :)
Bir de ticker'ında şuanki kilon hatalı gösterilmiş, onu da düzelt istersen.