Gebeliğe Hazırlık Ekim’e yada Kasım’a kalan gebelik isteyenler buraya 💪🏾👨‍👩‍👧

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bence bekleyin burada da konuştuk yumurtlama gününüzün üzerine 14 gün ekleyin ki benim en erken bat 4 kasım olmasına rağmen ben hala yapmıyorum test :) Doktorun belirttiği günleri değerlendirdik 21-23-24 ekim hemen hemen aynı zamanlarmış. Bir de biliyorsunuz ki spermin yumurtalığa yolculuğu var , 2-3 gün canlı kalabiliyor ama yumurta sadece 24 saat içinde bu olayı gerçekleştiriyor yani kısacası siz 24-25-26-27 yi baz alıyorsanız çok erken. Bence bekleyin derim.En azından reglinize iki üç kala yapsanız daha iyi olur erken gebelik testleri bile en erken 6 gün öncesini veriyor ve sizin daha bat'a göre hesaplarsam 6 gün anca Pazartesi günü oluyor ki ne olur ne olmaz bence yinede siz reglinizi iki üç gün kala yapın beklemek istemiyorsanız malum geç yumurtlama olmuş sizde de benimki de öyle reglimin 11ve13.günleri doktora gittiğimde daha büyüme olmamıştı 15.gün doktora gittiğimde yumurta 18mm idi. 15-17-18.günleri değerlendirdik.

Çok doğru açıklama yapmışsınız elinize sağlık teşekkür ederim ama insan çok heyvanlı oluyor birde erken genelik testleri 6 gün öncesine kadar çıkartıyor deniyor ya orda çok şüphede kaldım ovulasyon 26 bata 1 hafta var ama test yapsam çıkmaz yapmasam içim içimi yiyor çok karmaşık duygular içersindeyim

Doğru diyorsunuz ovulasyona göre hesaplanırsa bat a daha var muhtemelen kasım regli tarihim şaşar

Rica ederim :)
Geçen ay bende yaşadım hemde çok fazla belirtileriyle beraber , zaten 7 aydır korunmuyorduk bu ay en son doktora gittim ( hiç ovülasyon testiyle denemedim). Bakalım bu ayda olmazsa ona göre bazı testler verdi onları yaptıracağım ben.Ama sizin için gerçekten çok erken benim düzenli regl olan arkadaşım bile yumurtlama gününden 11.gün sonra test yapmış o zaman hamile olduğunu öğrenmiş (çok sabırsızdır regl olmayı asla beklemez ) bizde geç yumurtlama olduğu için işimiz daha zor. Bende kendimi regl olacakmışım gibi odakladım gidip almadım test beklicem önümüzdeki haftayı ama eğer bat sizin 9 kasım ise ve düzenliyse , beklemekte istemiyorsanız her ihtimale karşı salı günü erken gebelik testi alıp yapın derim :) Şimdi yaparsanız zaten çıkmayacak , hamile olsanız bile çok erken çıkmaz. Bir de üzüleceksiniz umutsuz olacaksınız ..Ki ben geçen ay çok üzüldüm oradan biliyorum , bende bekleyememiştim , 6 gün önce testi almıştım ve test sonucunu 5 dk sonra elime aldığımda oturup ağlayacak gibi hissetmiştim kendimi..

Çok kötü bir duygu gerçekten insan ister istemez unutlanıyo ve açıkcası kendini kandırıyo hamile olduğuna inandırıyor belirtileri yaşatıyo ve sonuç hüsran.. Dediğiniz çok doğru yumurtlamanın üzerine 14 gün eklenince daha regli tarihime var gözüküyor, peki bir şey daha danışmak istiyorum 24 ündede ovulasyon testim baya koyuydu 26 sındada böyle olması normal midir

Net bilgim yok genelde art arda günlerde internette gördüm mesela 24-25 gibi ama geç yumurtlama olduğundan belki bu şekilde görmeniz normal olabilir araştırmak gerekebilir veya bilen varsa yazabilir :) Bana doktor çünkü 15-17.günleri değerlendir her ihtmale karşı 18.günüde değerlendir demişti işte o günlerde 21-23-24 ekim oldu.
Beklemek çok zor gerçekten. Ben aslında 2018 aralıkta doğum kontrolü bıraktım artık çocuk düşünüyorduk , geçici kistlerden oluştu, onla uğraşırken eşim işsiz kaldı benim kist temizlendi tam her şey yolunda derken bu sefer ben işsiz kaldım Allahtan eşimin ek işi vardı da geçimimizi sağladık Nisandan beri korunmadıkta olursa olur dedik olmadı ben ilişki sonrası hemen kalkıyordum o zamanlar. Eşim işe girdi geçen ay , hiç kalkmadım hatta uyudum bile ama yine hamile kalamadım . Ovülasyon testi alacaktım ama arkadaşlarımda doktora git bi göster dedi , bir de doktor kontrolünde denedim olmazsa testleri yaptıracağım eşim içinde istedi. İkimizde de problem yokdsa o zaman ovülasyona başlayacağım malum yaşta 30 benim :)

Ooo baya şanssızlıklar atlatmışsın çok geçmiş olsun canım zor zamanlar gerçekten rabbim hepimize tez zamanda sağlıklı bebişlerimize kavuştursun stres yaparak psikolojikmen kendimizi etkiliyoruz aslında

Çok teşekkür ederim canım.
Evet stres her şeyin başı baktığında , bu yüzden bu ayda olmayacakmış gibi hissediyorum olmazsa da üzülmeyeceğim gerekli kontrolleri yaptırdıktan sonra herhangi bir sıkıntı olmadığını gördükten sonra gerisi Allah'a kalmış diyorum . Nasipte varsa olur canım kimisi ilk seferinde tutturuyor kimisi bir kaç ay kimisi ise yıllarca bekliyor. Rabbim en iyisini bilir vardır bir vakti zamanı diyorum böyle avutuyorum artık kendimi.

Canım tebrikler bende gördüm :)
Ama sen yine de hemen gidip bir kan tahlili yaptır ne olur ne olmaz diye.
Darısı bizim başımıza :)
Allahım razı olsun darısı en hayırlı şekilde isteyen herkesin başına şimdilik adeti bekliyorum bat 5 kasım

Bende bu ay ovülasyon testiyle denemeyi düşünüyorum doktor kontrolündeydim olmazsa bir de ovülasyon testiyle deneyeceğim bakalım nasıl olacak :)
Ben ilk hamileliği hep ovulasyondan öğrendim ilki düşük oldu ve ilk kullanımda hamile kaldım bu düşükten sonraki 3. Ayımdı bu ay da ovuyle takip edip yakaladım yumurtlamayı

Ben kendimden ornek vereyim 7 ekim sat 19 ekim yumurtlama pikti değerlendirme oldu 5 kasım bat bugün yaptım erken gebeliği 6 gün var adete ince çizgi cıktı seninki yumurtlama geç olmuş bana göre o yüzden çıkmayabilir bu benim fikrim gene de doğrusu nedir sen bilirsin

Peki pikten sonra, gün gün akıntın nasıldı söyler misin canım başka belirtiler var mıydı hepsi benim için önemli
Hayır akintim sadece son iki gündür fazlalaştı kasıkağrım vardı ve benim ayak altıma sıcaklık basıyordu bu daha önceki hamileliğinde de olmuştu yumurtlamadan 3 gün sonra başladı ve ben bundan ötürü şüphelendim ilk hamilelikte olan belirtilerden hiçbiri yoktu sadece ayak altı vardı. Ilk hamileliğinde ise göğüs ağrısı ve aşırı akintim vardı sırtım da ağrıyordu bunda olmadi göğüs hala ağrımıyor sırtım bugün ağrıyor ben belirtileri gün gün yazmıştım sebebi de eğer hamile kalırsam yardımcı olurum eğer hamile değilsem gelecek ay bu belirtilere umitlenmeyeyim diye. Istediğinizi sorabilirsiniz

Gözün aydın olsun , rabbim sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin sana ve isteyen herkesin başına olsun darısı
Allahim razi olsun insallah cok ama cok tesekkur ederim bu msji okuyan herkesin duasina ihtiyacim var ilk hamileligim düşükle sonuçlandı bunda bisey olmasın Allahım insallah

Allahim razi olsun insallah cok ama cok tesekkur ederim bu msji okuyan herkesin duasina ihtiyacim var ilk hamileligim düşükle sonuçlandı bunda bisey olmasın Allahım insallah
Rabbim tutunma gücü versin canım . Çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışmıyorsan evde dinlen bol bol istirahat et .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…