EKKS (Evde Kalmis Kiz Sendromu) :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi GmzD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Daha dur daha dur
Daha dur daha dur
Hak yazdıysa olur
Hem kul hemde pul
Birde aşkkkkkkkk
çifte kavrulur

Bu sendrom için dahaaaa çokkk vaktin var
hayata yeni atılıyor insanlar bu yaşta
acele ye panik e gerek yok

Yalniz degilmisim

Bende 24 yasindayim ve evli degilim hatta sevgilim bike yok bazen bende senin gibi hissediyorum ama sonradan düsünüyorum ki erken evlenenler yada cabuk evlenenler bikac ay sonra bosaniyor bende böyle olmak istemedigim icin kendimi bu cümleyle teselli ediyorum: erken evlenip bosanacagina gec evlenirsin ömür boyu tutar.

Bazen kizkardesim beni kizdirmak icin sunu söyler: abla belki hic evlenemiceksin ne biliyon belki evlenmemek senin icin daha hayirli olur.
Düsünüyorum da belkide dogrudur.

Takma kafana cok. Dua et ve kismetini bekle.insallah gelir bir gün

31 yaşındayım ve geçen sene evlendim. Bu zamana kadar bütün arkadaşlarımın evlendiğine, kimilerinin boşandığına hatta bazılarının ikinci evliliklerini gerçekleştirdiğine şahit oldum. Bu süre içinde hiç evde kaldığımı düşünmedim, kimsenin bana bunu sormasına ya da dayatmasına da izin vermedim. Evlilik benim için amaç değil, sevdiğim adamı bulduğumda onunla yaşayabilmek için araç oldu sadece.
Ve 30 yaşında evlenmeme ve mutlu bir evliliğim olmasına rağmen en güzel zamanlarımın annemin dizinin dibinde olduğum zamanlar olduğunu düşünüyorum. Ve biraz daha geç mi evlenseydim diyorum kendime. Sizin için çok çok erken bence. Bugünlerinizin tadını çıkarın derim.

24 yaş geç kalınmış bir yaş değil ki. Hatta bana sorarsan ben 28 yaşımdan önce evlenmeyi düşünmüyorum. :

valla canım ben 21,5 yaşında isteyerek evlendim üniversite son sınıftım daha okulum bitmemişti şimdiki aklım olsa 30u bulmadan evlenmezdim hayatında içinde uhde bırakma ne istiyorsan yap sonra evlilik yap daha genceciksin 24 yaş neki hep derdim küçükken ben dünyayı dolaşıcam şunu yapıcam bunu yapıcam 35ten önce evlenmiycem diye ama karşıma eşim çıktı pişman değilim yine olsa yine evlenirdim ama hayatının tadını çıkart sana abla diyenler bence erken evlenmiş sende sıkıntı yok Allah hayırlısını versin hakkında

Canım ben 28 yaşındayım ve bekarım, yakın arkadaşlarımın çoğu evlendi. Bir çoğunun çocuğu var, onların düğünlerine gittim, evlilik telaşelerine ortak oldum, yeni hayatlarını gördüm, bebeklerini sevdim, onlara baktıkça ben de istiyorum evlenmek, eşim olsun başımı omzuna yaslayayım kendime ait mutfağım olsun, orada eşime çeşit çeşit yemekler yapayım, Allah nasip ederse bebeklerim olsun istiyorum ben de. Bunların hepsini istemen çoook normal, her kadın evlenmek, sevmek ve sevilmek ister. Ama... aması var işte, önemli olan evlenmek, çocuk sahibi olmak değil, önemli olan mutlu olmak. Demek ki senin henüz karşına seveceğin bir insan çıkmamış, benim mesela en son karşıma birisi çıkmıştı, o kadar çok olumlu özelliği vardı ki, olmadı ama, çok üzüldüm ben de neden dedim, sürekli sorguladım, kendimi yalnız hissettim, aradan 1 hafta geçmedi, o insanın gerçek yüzünü gördüm, Allah gösterdi bana, boşuna üzülmüşüm, iyi ki dedim sokmamışım hayatıma. Her şeyin bir yeri zamanı var, önemli olan doğru insanla doğru zamanda karşılaşmak, artık herkes geç evleniyor, sen sanıyor musun ki o evlenenlerin hepsi de mutlu ? Takma kafana bu evlilik mevzusunu, su akar yolunu bulur, elbet senin kaderin de çıkar bir gün karşına. Zamanını güzel geçir şimdi, en güzel yaşlar, bir daha geri gelmeyecek, kıymetini bil...

Son düzenleme:
Ben de erken evlenenlere üzülürüm, hayatta yaşamayadıklarında akılları kamıştır diye.
Ben ünideyken, benden 1 yaş küçük komşumun kızı evlenmişti. 20 yaşındaydı, 2 yılda 2 çocuğu oldu. Üzülmüştüm açıkçası.

Şunu desen haklısın ama, aşık olmak, sevmek sevilmek istiyorum, evet tam da güzel yaşıdır aşkın ama evlenmek? Orda durmak lazım, kolay karar değil.

bu sendrom size çok hata yaptıracak gibi duruyor

24 yaş ... Daha hayatın o kadar başındasın ki..
Ama sen ölmüş de ağlayanı yok modundasın.
Sana böyle düşündüren nedir? Çevren mi?
Yoksa kendi kendine mi eziyet ediyorsun?
Bir kere evde kalmak ne demek onu bile anlayamıyorum.
Evliliği seçersin ya da alternatif bir yaşamı tercih edersin..
Ben böyle bilirim.
Kendini yaftalamaktan ve evden kalmaktan vazgeç..
Bak dışarıda kocaman bir dünya var

30 yaşında evlilik kararı aldığımda bile acaba erken mi diye kendime baya sormuştum EKKS için erken değil mi?

Gelecek ,kariyer planlarını gerçekleştirdin sanırım ki bunu takar oldun :44:

ben 25 yaşında evlendim. benim için erkendi bile . acaba evliliğin üstesinden gelebilir miyim hem iş hem koca yürütebilir miyim diyordum..

yani demem o ki...... ne mahalle baskısına kulak ver. ki yaşın daha küçük.. artık 30 ideal görülüyor

hobilerini yap, işin varsa onda ilerle.. o kişi karşına çıkar.

sonra evlenir gelirsin kv şöyle yaptı görümcem böyle dedi diye çok matah bişi değil yani

Bende 23 oldum etrafımda benle yaşıt hatta benden küçük olup evlenenleri gördükçe bende kendi kendime triplere giriyorum ama çokta geç bir yaş değil 24 ideal yani hemende öyle evde kaldık diye düşünmemek lazım 30 a kadar yolu var

ben doğuluyum.. doğuda evlilik yaşı daha küçüktür bilirsiniz..
bizim ailede ilk üniversiye giden benim. kendi ayakları üstünde duran benim.. şimdide benim peşimi kardeşlerim takip ediyor..
üniversite okuyorlar sınavlara hazırlanıyorlar..
bende 25 yaşındayım.. hatta tam sene düşünüce 26 :111:
benden küçük bir sürü amcamın kızları evlendi.. 18 yaşında 19 yaşında 20 yaşlarında.. bir çoğu çocuk aklıyla bana nispet yaptılar.. ama hiç üzülmedim.. ben bugün olduğum yerden de bulunduğum konumdan da memnunum.. elimce çocuğum karnımda bebeğim ev hanımı olmayı şuan hiç istemezdim.. bunun için 25 yaş çok genç bence..
evlenmek istiyor muyum şuan ? evet şuan çok istiyorum. çocuğum olsun huzurlu mutlu bir yuvam olsun.
sırf evlenmek içinde evlenmemek lazım diye düşüyorum.. beklemek doğru zaman gelince doğru insanla evlenmek nasip olsun..

aklıma şu geldi..
kibar feyzonun filminde duvarda EKK yazıyordu kibar feyzo bu ne diyordu. oda Evde kalmış kızlar diyordu biz artık kardeşlerle aramızda böyle takılıyoruz

valla 26 yaşında evlendim ki 6 ay önce evlenmiş bulunuyorum şimdiden evliliğimi sorgulamaya başladım neden bu kadar erken evlendim evlenince ne oluyo sanki diye. evde kaldığın falan yok ayrıca severek evlen ( ben evlendim de ne oldu sanki odunun birine dönüştü kocam sanki 10 yıldır evliymişiz gibi hissediyorum üstüne hemen hamile de kaldım ) önce kariyer sonra evlilik bence canım

bana abla diyen kızlar evleniyor diyorsun sonra da benden büyük evlenen ablalarım sizde bu duyguları yasadı mı diyorsun :)
Yani benim gibi 24 unden sonra evlenip coluk cocuga karisinca benden buyuk olmuyolarmi? Evleniyim yuvami kurayim cocuk yapiyim ? Mantiken dusunursek. Ki ben benden iki yas buyukte olsa abla derim

Iste istedigim bu tur tavsiyeler :) tesekkur ederim abla. Allah tamamina erdirsin :)

Aslinda askla yaptigim bi isim var yogunluktan bunlar aklima gelmiyo su bikac gundur kendi kendimeyim o yuzden vesvese tuttu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…