EKKS (Evde Kalmis Kiz Sendromu) :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi GmzD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hic aklimda yokken 25 yaşında pat diye evlendim. Ben hep 30 a dogru olsun isterdim.
Kismet bu is . Sen istemesende evleneyim diye kendini yırtsan da
Kaderde ne yazili ise o oluyor......

Daha 24 yasindasin ve evde kaldiginimi dusunuyosun ??
Sacmalik......
Bende basligi okuyunca , sonra yazina gecince , yasini gorfum
Ve yok daha neler dedim....

ben suan 28 yasindayim ve daha yeni evlencem allah nasip ederse , iyiki beklemisim ve iyiki baskasi olmamis.
daha cok gencsin , 24 yasinda hayata yeni atiliyor insanlar.
Evlilik suan en son dusunecegin sey olmali bence.

Neye cevap vericegime sen karisamazsin .buraya bir konu actiysan olumsuz seyleride duymaya hazirlikli ol.Evet kendini gelistir dedim bunun nesi aşağılama. Ben sana akil veriyorum senden büyük ve bekar biri olarak. Neyse beklemeye devam et ekss mis olaya bak.

Konu sahibi ben 31 yasindayim sizin yasinizdayken uzulmuyordum diye hatirliyorum.onunuzde uzun zaman var siz boye yaparsaniz benim yasimdakiler aglasin

24te evde mi kaldin kuzum

Ben 27 yasindayim, sevgilim bile yok, ben ne yapayim peki kucukhanim?? Ben EKKS na yeni girdim, dun dogumgunumdu Bence 27 uygun bir yas EKKS na girmek icin, gercekten benden kucuk herkes nisanlandi, evlendi, barklandi, ama sen 24 yasindasin ne alaka??

3 yil daha dur, hala ayni seyleri hissediyorsan topigini o zaman ac kardes

Inanmiyorum sana ya, 24 yasinda bunlari düsünüyosan 30 lu yasdakliler kendini gidip Atsin
Biyerden. Evlenmedikten sonra ne anlami var hayatin demi yani.. Allahim ya!!

Ben 37 yasindayim oleyim o zaman. Ben evde kaldigimi dusunmuyorum aksine karsilastigim erkeklerin evlenmeye layik olmadigini ve layik olan birini bulunca evlenecegimi dusunuyorum. Daha zamani var...

Bu kadar kasmayin canim :)))

Cok aktif degilim ama cogu konuyu takip ediyorum. Bazi ablalarimiz fazla acimasiz ben gercekten duygusal anlamda istiyorum birini yoksa cok sukur kendime hakim olabiliyorum :)

Neden acimasizlar, bence akliniz bi tarafinizda oldugu icin degil paylasim aradiginiz sevgi aradiginiz icin oyle soyluyorsunuz. Konu yas degil askinda. Kime ne zaman dogru geliyorsa ozaman evlenmeli ister 18 ister 28 ister 38. 24 yas icin erken yada gec demem.

Bende 24 yaşında iş peşindeydim Hayat kovalamacısındaydım :) 29 yaşında üzüldüm ama 8 ay sonra geçti

Bence konu başlığı EKTKS olarak değiştirilmeli.
Dipnot: EKTKS= Evlenmeyi kafaya koymuş kız sendromu

Bazı arkadaşları erken evlenince üzülmüş arkadaş.
Yoksa 24 yaş tabi ki geç değil. İyiler gitti ben evde kaldım diye düşünüyor herhalde

yani yaşınız küçük ama sonuçta doğru insanı bulmak, onu tanımak, zaman geçirmek, ailelerin tanışması, nişan derken evliliğe kadar en az 1,5 - 2 senenizi alır bunların tümü. yaşınızla ilgili bir problem oldugunu düşünmüyorum. geç olduğunu da düşünmüyorum. bence neden bulamadım diye üzülmektense Allah karsıma yalancı, kötü insanları bu zamana kadar çıkarmadı diye sevinmeniz lazım. inşallah en doğru zamanda en doğru kişiyi bulursunuz. :)

Ben de bazen arkadaslar arasinda dalga geciyorum, evde kaldim filan diyorum ama asla oyle dusunmuyorum.

EKKE = Evde Kaldigini Kabul Eden kizlar

EKDK= Evde Kalmadim Disarida Kaliyorum diyen kizlar

EKM= Evde Kaldim ama Mutluyum diyen kizlar

vs vs uzar gider :)

Ah siz gençler, eskiden kızları 14-15 yaşında evlendirirlerdi, 17-18 yaşına gelip evlenmeyen kız otomatikman kendini evde kalmış hissederdi, böyle hissettirirlerdi, sonraları kızlar okumaya meslek sahibi olmaya başladılar, haliyle evlilik yaşı 20'li 30'lu yaşlara çıktı, malesef hala eskiyle kıyaslandığı için gençler 20'li yaşlara gelince evde kaldım korkusu yaşıyor, ki bu tabiri de hiç sevmiyorum, erkekler için evde kalmış denmez hiç ama konu kadın olunca evde kaldı denir

Konu erkek olunca erkeğin dulu olmaz derler ama kadına dul derler, neden bu çifte standart

Hayat arkadaşı, yaşamı paylaşacağın bir yol arkadaşını 20'li yaşlarda da bulabilirsin, 40'lı yaşlarda da, sevgiyi bulmayı yaşla sınırlamayın, herşey kader kısmettir, önemli olan hayırlısını istemektir

Lütfen artık şu "evde kalmış kız" tabirini de kullanmayın, erkekleri kapsamayan, cinsiyet ayrımını gözümüze sokan bu yakıştırmayı üstümüzden atma zamanı çoktan geçti.

Ben hep 24 yaşından önce evlenmem diyordum. Bana göre olgunluğa adım atma yaşıdır.
Tabi ne olduğunu anlamadan 21 imde şıp diye evleniverdim
Gerçi ben kendimden en fazla 3 yaş büyük birinle evlenirdim diyordum eşim 8 yaş büyük benden. Sanırım büyük konuşmamak gerek

Bunun daha kotusu birde "kiz kurusu" terimi var. Ben halimden memnunum millete ne anlamiyorum.

Sizin yaşınızdayken evliliği düşünmüyordum bile.
Gerçekten çok ilginç 24 yaşındasınız, evde kaldığınızı düşünüyorsunuz.
Tamam, sevgili ihtiyacı hissedebilirsiniz ama "evde kaldım" demek için aşırı küçüksünüz kaldı ki MUNE ablanın da dediği gibi "evde kalmış kız" vs gibi tabirleri hiç sevmem.

Tek amacınız evlilik olmasın.
Durup onu beklemeyin, hayatı yaşayın bir yandan!

24 yasindasin evde kaldin.ben 28 im oleyim bare...
ben 31 yaşındayım. intihar etmeye gidiyorum. var mı benimle gelen

Konu sahibi ben 31 yasindayim sizin yasinizdayken uzulmuyordum diye hatirliyorum.onunuzde uzun zaman var siz boye yaparsaniz benim yasimdakiler aglasin
ben seninle aynı gün doğdum ya Fountain, ben de seninle yaşıtım ya, ben başladım ağlamaya... mendil getirin bana, buradakiler bitti.

Ben 37 yim koprudeyim gelen varsa bekliyim haha sakasi bile kotu be...

Milletin isi gucu yok konusuyor iste. Kendiyle mutlu olan ve kosullarini iyi anlayan bilincli bir kadin bunlari hic takmaz.

Ben 37 yim koprudeyim gelen varsa bekliyim haha sakasi bile kotu be...

Milletin isi gucu yok konusuyor iste. Kendiyle mutlu olan ve kosullarini iyi anlayan bilincli bir kadin bunlari hic takmaz.
bence de sence.

Evlilik = Mutluluk
Evlilik = Hayatın Amacı değil bence...

Tabii ki insan gönlüne göre bir insanı sevmek , aşık olmak, onun çocuklarını doğurmak ister!

AMA her şey o kadar tozpembe değil. Bir de akışa bırakmak lazım, zorlamayla olmaz bu işler...

şaka mısın arkadaşım ya? 24 bile olmamışsın evde kaldım mı diyorsun?

ben de yaklaşık seninle aynı yaştayım karşıma deliler gibi aşık olduğum bana da aşık olan biri çıksa bile evlenmem.

bana göre bir kız kendi ayakları üstünde durmayı öğrendiği adam gibi bir işe sahip olduğu zaman evlenmeli.

erkeklere güven olmuyor çünkü.

senin bu yaşta yeni üniversiteyi bitirmiş olup nasıl iyi bir işe girmeliyim diye düşünmen lazımdı.

elbette evlenmek de lazım ama ne biliyim bana en erken evlilik yaşı 26 olmalı gibi geliyor ki kendim 28 ten önce evlenmek istemem.

bende mi sorun var anlamadım?

ki bence hayır yani iki gün sonra aldatıldım kocam beni dövüyor olucak yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…