Hayir ben benden buyuklerden sadece yasadiklarini paylasmalarini istedim. Ne para ne koca bisey dedimmi? Sadece burda daha farkli dusunuyo insanlar. Bu hissi bastirmak icin paylasim istedim.koca bekleme calis kendini gelistir demek asagilamak gibi bisey hor gormek. Ben sizi zorlamadim yorum yapmaniz icin. Eger bu konuda bi yasanmisliginiz yoksa cvp vermeseydiniz keske.
25 yaşımda tanıştım eşimle 7 yıl sevgililikten sonra 32 yaşında evlendim hiçte evde kaldım diye düşünmedim hele sen daha 24 yaşındasın sanırsınki 35 40 yaşındaiyiki beklemişim hayatımın tek aşkı
Mutluluklar dilerim ben 31 yasindayim ins bende hayatimin tek askini bulurum.
31 yaşındayım ve geçen sene evlendim. Bu zamana kadar bütün arkadaşlarımın evlendiğine, kimilerinin boşandığına hatta bazılarının ikinci evliliklerini gerçekleştirdiğine şahit oldum. Bu süre içinde hiç evde kaldığımı düşünmedim, kimsenin bana bunu sormasına ya da dayatmasına da izin vermedim. Evlilik benim için amaç değil, sevdiğim adamı bulduğumda onunla yaşayabilmek için araç oldu sadece.
Ve 30 yaşında evlenmeme ve mutlu bir evliliğim olmasına rağmen en güzel zamanlarımın annemin dizinin dibinde olduğum zamanlar olduğunu düşünüyorum. Ve biraz daha geç mi evlenseydim diyorum kendime. Sizin için çok çok erken bence. Bugünlerinizin tadını çıkarın derim.
Bende 31 yasindayim bekarm mutlu bir evllik olmali olacaksa ins datii basima iyi ypmissiniz tam zamaninda evlenmssiniz
31 yaşım da evlendim..
Bu yaşa kadar evliliği düşünmüyordum,nerde sabah orda akşam diyebilirim.
Eşimin yüzüne her baktığım da"neden daha önce karşılaşmadık" diyorum içimden.
Geç oldu ama hayırlısı oldu.
Rabbim tam da gönlüme göre hayırlı bir adam çıkardı karşıma.
Henüz 24 yaşındasın canım,bana göre EKKS için çok erken :)
Erken evlenmek yada geç evlenmek marifet değil,marifet"doğru" insanı bulabilmek.
Hep dua et,hayırlısını iste.
Allah hayırlı bir eş nasip etsin sana inşallah.
Bu arada yazmadan geçemeyeceğim,
Evlilik fikrini bir tık geriye atıp okusan ne güzel olur.
Cok guzel soylemssiniz marifet ogu insani blmak..31 yasindayim ins buluum dogru insani
Konu sahibi ben 31 yasindayim sizin yasinizdayken uzulmuyordum diye hatirliyorum.onunuzde uzun zaman varsiz boye yaparsaniz benim yasimdakiler aglasin
Allah hayırlı bir eş nasip etsin size inşallah.25 yaşımda tanıştım eşimle 7 yıl sevgililikten sonra 32 yaşında evlendim hiçte evde kaldım diye düşünmedim hele sen daha 24 yaşındasın sanırsınki 35 40 yaşındaiyiki beklemişim hayatımın tek aşkı
Mutluluklar dilerim ben 31 yasindayim ins bende hayatimin tek askini bulurum.
Bende 31 yasindayim bekarm mutlu bir evllik olmali olacaksa ins datii basima iyi ypmissiniz tam zamaninda evlenmssiniz
Cok guzel soylemssiniz marifet ogu insani blmak..31 yasindayim ins buluum dogru insani
24te evde mi kaldin kuzum
Ben 27 yasindayim, sevgilim bile yok, ben ne yapayim peki kucukhanim??Ben EKKS na yeni girdim, dun dogumgunumdu Bence 27 uygun bir yas EKKS na girmek icin, gercekten benden kucuk herkes nisanlandi, evlendi, barklandi, ama sen 24 yasindasin ne alaka??
3 yil daha dur, hala ayni seyleri hissediyorsan topigini o zaman ac kardes
Cok aktif degilim ama cogu konuyu takip ediyorum. Bazi ablalarimiz fazla acimasizben gercekten duygusal anlamda istiyorum birini yoksa cok sukur kendime hakim olabiliyorum :)
Bence konu başlığı EKTKS olarak değiştirilmeli.
Dipnot: EKTKS= Evlenmeyi kafaya koymuş kız sendromu
Bazı arkadaşları erken evlenince üzülmüş arkadaş.
Yoksa 24 yaş tabi ki geç değil. İyiler gitti ben evde kaldım diye düşünüyor herhalde
Ah siz gençler, eskiden kızları 14-15 yaşında evlendirirlerdi, 17-18 yaşına gelip evlenmeyen kız otomatikman kendini evde kalmış hissederdi, böyle hissettirirlerdi, sonraları kızlar okumaya meslek sahibi olmaya başladılar, haliyle evlilik yaşı 20'li 30'lu yaşlara çıktı, malesef hala eskiyle kıyaslandığı için gençler 20'li yaşlara gelince evde kaldım korkusu yaşıyor, ki bu tabiri de hiç sevmiyorum, erkekler için evde kalmış denmez hiç ama konu kadın olunca evde kaldı denir
Konu erkek olunca erkeğin dulu olmaz derler ama kadına dul derler, neden bu çifte standart
Hayat arkadaşı, yaşamı paylaşacağın bir yol arkadaşını 20'li yaşlarda da bulabilirsin, 40'lı yaşlarda da, sevgiyi bulmayı yaşla sınırlamayın, herşey kader kısmettir, önemli olan hayırlısını istemektir
Lütfen artık şu "evde kalmış kız" tabirini de kullanmayın, erkekleri kapsamayan, cinsiyet ayrımını gözümüze sokan bu yakıştırmayı üstümüzden atma zamanı çoktan geçti.
ben 31 yaşındayım. intihar etmeye gidiyorum. var mı benimle gelen24 yasindasin evde kaldin.ben 28 im oleyim bare...
ben seninle aynı gün doğdum ya Fountain, ben de seninle yaşıtım ya, ben başladım ağlamaya...Konu sahibi ben 31 yasindayim sizin yasinizdayken uzulmuyordum diye hatirliyorum.onunuzde uzun zaman varsiz boye yaparsaniz benim yasimdakiler aglasin
Sizin yaşınızdayken evliliği düşünmüyordum bile.
Gerçekten çok ilginç 24 yaşındasınız, evde kaldığınızı düşünüyorsunuz.
Tamam, sevgili ihtiyacı hissedebilirsiniz ama "evde kaldım" demek için aşırı küçüksünüz kaldı ki MUNE ablanın da dediği gibi "evde kalmış kız" vs gibi tabirleri hiç sevmem.
Tek amacınız evlilik olmasın.
Durup onu beklemeyin, hayatı yaşayın bir yandan!
ben 31 yaşındayım. intihar etmeye gidiyorum. var mı benimle gelen
ben seninle aynı gün doğdum ya Fountain, ben de seninle yaşıtım ya, ben başladım ağlamaya...mendil getirin bana, buradakiler bitti.
bence de sence.Ben 37 yim koprudeyim gelen varsa bekliyimhaha sakasi bile kotu be...
Milletin isi gucu yok konusuyor iste. Kendiyle mutlu olan ve kosullarini iyi anlayan bilincli bir kadin bunlari hic takmaz.
Iyi geceler,
Baslikta belirttigim gibi evde kalmis kizlar kervanina bende dahil oldum :)
Kadere inanan birisiyim eminim bigun cikacak ama iyi ama kotu birisi (Sinav icin gelmedikmi sonucta?) Ama seytan surekli yokluyo ben bu duyguyu bastirip isyan etmemem icin size ihtiyacim var.
Soyle soyliyim 24 olmama 2 hafta kaldi. Aslinda cok olgun duran birisi degilim cok kucuk gosteriyorum ama bu yasimin gittikce buyumesine engel degil :) insan etrafinda kendisinden kucuk kizlarin evlendigini duydukca uzuluyo (onlarin huzuru icin dua ediyorum tabiiki. Uzuntum kendi evde kalmisligima) Benim niye yok bi sevenim bi deger verenim diyo ister istemez. Allah en dogrusunu bilir. Hayirlisi insallah.
Sizden istedigim gec evlenen ablalarim ayni duygulari yasadinizmi? Hayatinizin askiylami evlisiniz su an? Iyiki beklemisim simdiye kadarmi diyosunuz? Hatta esinize; niye daha once gelmedin diye sitem ediyomusunuz :)
Belki icimdeki sesi susturabilir paylasimlariniz. Rabbim hayirli esler nasip etsin insallah hekese.
Dipnot: evlilik meraklisi degilim sadece birinin beni dusundugunu bilmek istiyorum artik. Annemden baska merak edenim. Cocuklarim olsun istiyorum ve onlari askla seven bi babalari :)
Iyi geceler :*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?