EKKS (Evde Kalmis Kiz Sendromu) :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi GmzD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aynen öyle düşüncelere sahibim Petunya...
Hatta geçen bir talipli çıktı da benim de aklım çıktı ailemden ayrılacağım diye...
Tabii elektrik alamadım o da ayrı.

sorma valla, benim annemin uykuları kaçmış, ağlıyor arada..
anne işte; evde kalırsın ağlar.. evlenirsin gene ağlar.. :44::44:

diyorum ki, çok ağlama gitmem, dedi ki bana ben hep ağlarım sen bana bakma

GERÇEK: Gençken enerji+zaman vardır,para yoktur. orta yaşlarda enerji+para vardır,zaman yoktur. yaşlanınca zaman+para vardır, enerji yoktur.

Ahahahaaa iyiymiş..
Bizim yaşlılarımız da zamanında parasızlıktan yiyemezdik,şimdi de tansiyondan,şekerden gönlümüzce yiyemiyoruz derler..

süpermiş bu

ana yüreği işte...

Ahahahaaa iyiymiş..
Bizim yaşlılarımız da zamanında parasızlıktan yiyemezdik,şimdi de tansiyondan,şekerden gönlümüzce yiyemiyoruz derler..
o da doğru.

Seninki sayılmaz, yaşamamışsın sen.

En güzeli enn.
Ailesine baglı kadından iyi bi eş ve şahane bi anne olur.
Allah karşına senin gibisini çıkarsın.

Ben hiçbir kadına güvence amacıyla okusun/okuyor diye bi lafı yakıştırmam.
Ama burdaki yorumlar pek öyle deişl.
Biri ben okudum onlar doğurdu, eğitimden dem vurmak istemiyorum ona gibilerinden bişey yazmış.

Şimdi bu arkadaş ne için okumuş? Kim için? Yada okumak ondaki bazı şeyleri köreltebilmiş mi?

Bence eğitim kendini geliştirmektir. Diploma sana sadece iş verir.
Özgüven, saygı bilinçli kişilerin iradesinde gelişir.
Öyle olmasaydı maaş kartlarını eşlerine veren kadınlar yerine aile bilincini anlayıp emeğine sahip çıkan kadınlar olurdu.
Hepimizin bildiği bi atasözü var ama yazmayayım şimdi.

konu nereye gelmiş bilmiyorum ama 27 yaşımda evlendim.şuan 30 yaşındayım bikça ay sonra 31'e girecem.benim tek sıkıntı yaptığım konu çocuktu bekarken .25 yaşımda anne olmayı çok isterdim mesela..ama nasip .31 olacam hala çocuk yok.içimi rahatlatan tek şey sanırım kadere iman

Seninki sayılmaz, yaşamamışsın sen.

En güzeli enn.
Ailesine baglı kadından iyi bi eş ve şahane bi anne olur.
Allah karşına senin gibisini çıkarsın.

...
Ne güzel bir dua bu. Yeminle duygulandım. Allah razı olsun. Amin!

Miskamber, aynen! Şöyle 25 - 26 gibi anne olsam nefis olurdu. Fakat hâlâ bekarım. Evlenmek meraklısı değilim ama dediğim gibi hayırlısıyla sağlıklı bebeler doğurmak, anne olmak isterdim.

GERÇEK: Gençken enerji+zaman vardır,para yoktur. orta yaşlarda enerji+para vardır,zaman yoktur. yaşlanınca zaman+para vardır, enerji yoktur.

çok gereçekçi olmuş..

bide toplumumuzun özelliği şu gençken para biriktiri yaşlanınca o parayı hastaneye yatırır.

ne bileyim ya, para biriktir onu da hastaneye yatır. biriktirmesen de olmaz. lazım falan filan kısır döngü

Allah razı olsun Petunya'm, bilmukabele...

genelleme olarak yazdım ben onu.dengeyi iyi kurmak lazım.aslında şunu demek istedim : tamam çalış birikim yap ama aynı zamanda bulunduğun anı da iyi değerlendir.yoksa yeri geliyor bende yatırım birikim falan yapıyorum eşimle birlikte.sonuçta ilerisini bilemiyoruz...göremiyoruz....

Son düzenleme:
24 yaşında evde kalmak mi:)
24umde universiteden yeni mezun olmuştum. Atanmak için deli gibi çalışıyordum. Tüm amacım geleceğime iyi bir şekilde yön verebilmekti. Çok şükür hepsini başardım Allah da nasip etti evlendim. 26 yasindaydim. Asla evde kaldığımı falan düşünmedim, hissetmedim.

ben 26 yaşındayım yeni evlendim. benim 24 yaşındayken yani sadece 2 yıl önce bir eş adayım yoktu aniden kısmet çıkabiliyor. sana tavsiyem herşeyin hayırlısını iste ve oluruna bırak :)

maşallah allah huzurunuzu daim etsin. şimdi de bebek bekleniyor gördüğüm kadarıyla? kız mı

Amin canım hepimizin inşallah.. oglumuz olacak Allah nasip ederse :)

tebrik ederim, allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. hayırlı sağlıklı ömür versin.

bende erkek çocuk meraklısıyım :26: ismi belli mi acaba ?

Son düzenleme:
Benim de anlatmaya çalıştığım bu: önümüzü göremiyoruz. Tedbirli olmak lazım.

bu sözlerin çok yakın bi arkdşmı hatrlattı bna inanki yaşını söylemesen o musun dicektim
bak ben şuan evliliğimle ilgili problemler yaşıyorm 24 yaşndym ve dha 20 aylık evliyim bnce hep hayrlısnı iste ne zmn olursa olsn isterse 40 yaşında olsun mutlu olablceğn huzur duyablceğn bi insan olmdktan snra hç bi anlamı olmuyo sen sabrla umutla duayla bkle rabbim inşlh hayrlı bi eş çıkarır karşına aeo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…