EKKS (Evde Kalmis Kiz Sendromu) :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi GmzD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Birde bakıyorsun adam evlenmeye geliyor kaba saba kendini yetiştirmemiş konuşmasını bilmiyor kıyafetine bakıyorsun olmamış kız ne iş yapıyorsun diyor
ticaret diyor ,ticaret diye bir meslek mi var yahu ,birde diyor ki
babamla çalışıyoruz adam daha babasıyla ,halen adam olamamış yani kız bunla evlense babası buna parada vermez nerden tutsan elinde kalıyor ben şu evlenme programlarına bakmıyorum ama arkadaşım bakıyor ve arkası yarın gibi izliyor

Bu evde kalmis kiz ben oluyorum. 31 yasindayim bekarim ama neredeyse tum Turkiye'yi ve yurtdisinda pek cok ulkeyi gezdim farkli yerlerde yasadim. 30 yasina gelmeden iki ev sahibi oldum arabami aldim. Bilemiyorum ya sirf evlendiler diye diger kizlardan eksik oldugumu hic dusunmemistim. Evlenmeden de insan guzel yasayabiliyor, tek beklentiyi bir p.piye baglamamak lazim

Öyle deme canım bizim kızlarımız için iyi bir kriter. Babasının mağazası var ticaret yapıyorlar. Ooo maşallah. Geçen bir akrabamızla karşılaştım. Nişanlandım dedi. aaa oğlan kim nerden tanıştınız okuldan mı ne yapıyor falan. Yok canım o üniversiteye gitmemiş gerek yok çünkü babasının pastanesi var dedi gerinerek. :26:

Ulan diyorum ki adam hiç işin ucundan tutmuş mu acaba. Tutmuşsa da bir şeyler için çaba sarfetmiş mi bir yerlerini yırtmış mı? Yok. Napayım ben öyle adamı allah aşkına ya.. Hayat mücadelesi olmamış herif bana gelmez..

Çevre hep konuşur bence umursama çünkü yaşın evde kalcak bir yaş değil ben senden küçüğüm okulum 25 te bitcek masterla bu devirde evlilik yaşı gerçekten büyüdü o moda girmemelisin

Ben 4 ay sonra 23 olucam hala kendimi küçük görüyorum, ne evliliği diyorum

Bende mi bir sorun var anlamadım;
Fakat yaşın daha çok genç. (benim yargılarıma göre)

Son düzenleme:
24 yaş evlilik için normal hatta erken bile denebilir. Günümüzde bayanlar üni mezunu iş bulup düzenini kuruncaya kadar oluyo zaten 25 26 . nasip kısmet işleri bu işler. Ben mesela 27 yaşıma geldim bi kaç ay kaldı. Kız kardeşim 2 ay sonra evleniyo=)=) düğünü var. .Kendim için bile Evlilik için geç kaldığımı düşünmüyorum. Farklı önceliklerim var. Zamanı gelir hazır olursun her şey olur. takılmaya düşünmeye gerek yok.

aşk istenebilir o yaşlarda,işiniz varsa,karşınıza sevdiğiniz tanıdığınız biri çıktıysa evlilik de olabilir belki ama kısmet bu ve 'ekk' diye kısalttığınız tabir çok yanlış...
29 yaşında bekar abladan selamlar bu arada

Son düzenleme:

Cok gencsin henuz, evde kalmis degilsin, zaten ben evde kalmis sifatina da kizan biriyim, evlenmeyen kac kisi var su dunyada? kimi 15 te, 25 te, kimi 30 ta, kimi 40 ta mutlaka evleniyor. Nasibini bekle umutla ve sabirla, boyle karamsar olma.

Çok haklısın...Gayet normal istekler bunlar. İnsan bir süre sonra kendi ailesi evi düzeni olsun istiyor hele de yaşıtları bir bir evlenmeye başlayınca. Kendi adıma konuşmak gerekirse ben 27 yaşındayım yeni evliyim. Ailevi sebeplerden dolayı evliliği pek düşünmemiştim senin yaşlarındayken. Eşimle aşık olarak evlenmedim ama eşimi çok seviyorum maddi manevi mantığıma uygun biri. karakter olarak da tam bana göre diyebilirim yumuşak başlı sakin olgun...Ben eski sevgilimden ayrılır ayrılmaz eşimle tanıştım. Hatta ayrılmama o vesile oldu da denebilir. Aslında eşim beni eski sevgilimden bir nevi kurtardı çünkü eşim karşıma çıkmasaydı eski sevgilim dediğim o adamla evlenecektim belki de. Eski sevgilimin bana davranışlarını yaptıklarını düşününce ne salakmışım neden izin vermişim ki iyi ki onunla evlenmedim diyorum...ama işte o zamanlar aşıktım seviyordum...
Evlilik için çok acele edecek bir yaşta değilsin henüz evde kalmış sayılmazsın. Okuyor musun üniversite mezunu musun çalışıyor musun bilmiyorum. Öncelikle ekonomik özgürlüğünü elde etmeni sağlam bir iş sahibi olmanı tavsiye ederim.
Ama bunlar olurken evliliği de kenara atma, adaylarını değerlendir, çevrene bak :)) Çok da ertelemek iyi bir şey değil. Sonra geçekten kafana uygun birini bulman zorlaşır, çok geciktirirsen alternatifler de azalır. Hayırlısı olsun bol bol dua etmek lazım. :))

Daha 20 yaşındayım ve 25 ten önce asla evlenmeyi düşünmüyorum. Sevgilim benden daha istekli evlenmeye. Erken evlenmek kesinlikle marifet değil. İsteyen herkes önüne gelenle evlenir hemde evde kalmış kız baskısından kurtulur dimi

Aşık olayım, hayatı doya doya yaşayayım denecek yaştayken evleneyim çoluk çocuğa karışayım deniliyor.
Üzülünüyor bir de.. Bu zihniyetin ben yetişme tarzından kaynaklandığına yüzde yüz emin oldum artık.
Okumakla falan da değişmiyor. Çevremden de gördüğüm durum bu yönde. Üniversiteyi kazanıp ilk iş kendine kısmet aramak
Ya tamam herkes ister aşık olmak tanıdıktan sonra aynı hayatı paylaşmak.
Ama aşkı bulmadan evlilik isteyenleri gördükçe şok oluyorum..

24 ünde evde kaldığını düşünmen ilginç Ben 25imdeyken evlendim, o zaman eşim bir kız kurusuyla mı evlendi yani
Şaka bir yana ben bile eşimle 18 yaşında tanışmış olmama ve o zamandan beri beraber olmamıza rağmen, arkadaşlarım benden önce evlendiklerinde falan, içim buruluyordu açıkcası, bizim de düğünümüz olsa artık diye iç geçiriyordum ama nasip bu işler.. Vakti gelince olacak elbet. 24 yaşında evde kalmış değilsin ama merak etme :))

Cocuklarim olsun istiyorum ve onlari askla seven bi babalari :)

Hahahah cok tatlısın yaaa. :))

Ne güzel ne masum bi düşünce bu. Kısa zamanda en güzelini yaşarsın hayırlısıyla inşallah.

Yaşıtız ben 15 aylık evliyim. :)
Evliliğe daha yeni alıştım cünkü hazırlıksızdım.
Sen hazırlıklısın evlensen arayı kapatırız. Beni geçersin belkide

Zamanında enn huzurlusunu yaşatsın rabbim sana.

Ben seni merak ederim istersen :))

Ben de bu yıl 24 oluyorum hatta yıl olarak oldum bile

Çoğu arkadaşım doğurdu bile

Dünyanın en ulaşılmaz, en harika, en en en-i gibi "aa sen de yok mu bi'şeyler, evde kaldın kız hahaha, bak benim oğlan büyüyo siz evlenmezseniz benim gelinim olursun" gibi soğuk, berbat espriler yapıyolar.

Üzülsünler istemiyorum ama eğitimden yana darbe vurasım geliyor vallahi, evlenmeyi üstünlük başarı sayıyorsak bunun dışında hayatında neyi başardın diyesim geliyo.

Şahsen hala büyümedim ben evlilikle ilgili gözümde canlanan hala saat sıkıntısı olmadan vakit geçirmek, beraber uyuyup uyanmak, tatillere gitmek vs vs.
Ama malesef evlilik sadece bunlar değil diğer kısımlar için biraz daha olgunlaşıp, güçlenmem gerek.

Ancak bu demek değildir ki evlenme teklifi istemem, isterim ama yan cebime koyarım şimdilik

Almancisin galiba? Aklima baska yurt disinda senin cevren gibi bir cevre gelmiyor ..

1-asik ol bir iliski nasil anla ve neyi isteyip neyi istemedigini idrak et

2-yeni diller ogren

3-kariyer yap

4-dunyayi gez bilmedigin yerler kulturler kesfet

5-yazin surf gibi kisin snowboard gibi extreme sporlarla ilgilen

6-arkadaslarinla eglen

7-kisisel gelisime yonel

8-caldigin bir muzik ensturmani yada ilgilendigin muzik turleri olsun konserleri takip et

9-hayir isleri yapan derneklerle calis

Hayatta evlenip ev supurmekten baska 24 yasinda yapilacak o kadar sey var ki..

Ohoooo

Bende nisanda 24 olacağım evet insan hayatı bi düzene girsin istiyor ama evde kalmalıkta bir durum değil bu

Kendini boş yere kasma canım

Hayaaat güzeeel

Ülkemizin zihniyetinde bir problem görmüyorum. Rusyada da kizlar 18-25 arasi evlenir. Onlarda evde kalmis /kiz kurusu diye tabirler var :)
Biz fazla kompleksi olmusuz herhalde .. yok eziliriz, yok isimiz olsun bilmem neler..
Bende yurt disinda yasiyorum ve cogu rus arkadaslarim hemen hepsi genc yasta evlendiler. Evlenmek icin 24 yas ideal yastir.
Artik evlilik istemen gayet normal. Herkes üstüne gelmis cok gencsin kücüksün vsvs ay ne sinirlendim ya... takma kimseyi.
Karsina insallah istedigin gibi biri cikar cok mutlu huzurlu bir evliligin olur.
Hayirli sabahlar herkese

Son düzenleme:
24 yaşın neresi küçükmüş anlamadım.
işinize gelince 18e yeni giren birine ''sen 18sin artık sen bir bireysin kendi kararlarını kendin almalısın kimsenin lafına bakmamalısın'' gibi sözler ediliyor ama
24 yaşında üniversitesini bitirmiş bir kız ben evlenmek istiyorum dediğinde ''ayyy zihniyete bak, zavallı kocasının eline bakacak, ezik olacak'' vs. gibi sözler ediliyor.
ne yani gezmek tozmak iş sahibi olmak kariyer yapmak sadece bekarken yapılacak bir şey mi?
bir insanın hatta 24 yaşına gelmiş artık ilk gençliğini atlatan bir insanın yuva kurmak istemesi eşinin olmasını istemesi e kadar kötü bir şey olabilirki.
evlilik sizin bahsettiğiniz gibi birinin boyunduruğunun altına girmek gibi bir şeymi.
insan kendini bildikten sonra kimse onu ezemez, kimse baskı yapamaz. yeterki kendini bilsin insan.

Yahu ben anlayamadım bi anlatın zahmet olmazsa..
Lise 17de bitiyor ve seneye üniversiteye başlanıyor.
18+4=22 ??
2 yıl çalışsa yada sizin deyiminizle hayatını doyaaa doya yaşada oldu 24. 24 yaşında şak diye evleneneyecegine göre?
Suan düşünmesi neden bu kadar garip?
Karşınızda olsa domates atıcaksınız sanıyorum.

Bu kız gelip burda okumıyorum hem çalışmıcam evlenicem evlenicem dememiş.
Evlilik meraklısı olmadıgını belirtmiş ve hisletinden/ hissetmek istediklerinden bhsetmiş.
Bunları yaşamanın en güzel yolu elbette evlilik.
Ben 4 yıllık bi ilişkiden sonra evlendim. Okul vs sartların uygunluguna göre bu durum uzadı.
Eger eşimi 24 yasında tanısaydım bu kadar uzatmazfdm bu durumu.

Bana göre bu yaştan sonra 4-5 yıllık ilişkiler pek masumane kalmıyor. Türlü türlü sorunlar oluyor.
Bide hayatı dolu dolu yaşayacak ya bu olmadı diyip diğeriyle deneyecek. Baktı o da olmadı..
Bunlarla karşılaşan genç kızın kafasında kurdugu aşk/evlilik bu olmadıgı için evlilikten uzaklaşıyor.
İşte ozaman mantık evliliğine gidiyor iş o da 30-35 te belki daha sonra.

Şimdi kız aşık olup evlenmek istiyorum diyince tepkilere bak 'aşık olup folu dolu yaşayacagına evlilik istiyor' peh peh.
Aşk evlilikle taclanır. İnsanın helal dairesinde yaşadıgından dolu dolu ne yaşayabilir ki?
Cok dolu dolu yaşarsa sonra boş boş havaya bakıp dertlerle bogusuyorlar.

En temiz ve masumane düşüncelerinle inşallah yakın zamanda güzel bi aşk ve evlilik yaşarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…