Ekmeiyle oynamak m, deil mi ? Yorumlarnz bekliyorum

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
683
Arkadaşlar ben 4 ay önce şuan bulunduğum işe girdim..yalnız muhasebe şefim akrabamdı onun asistanı hamileydi yerine girdim rapor alcaktı çünkü hem bende üniversite stajımı yapmış olcaktım şefim aldırdı beni yani gel böle bi iş var gir dedi hem öğrenirsin hem de staj yapmış olursun bende geldim 4 ay oldu ve rapor bitmek üzere..patronlar onun çıkmasını istiyor çünkü bebeği oldu devamlı izin alcak die bi de süt izinleri olcak günün yarısını izinli geçirmiş olcaktıı...daha patronların görüşünden haberi yok evi çok uzak ve çocuğunu bırakcağı kimsede yok aslında..o seramik bölümü okudu ama ön muhasebe yapıodu bende üni.mezunuyum ve muhasebe okudum o yüzden patronlar beni istiyor şefimde kal diyor..ya kafayı yicem ağladım kaç kere :sinifsinif: o kızla 2 hafta geçirdim bana anlattı az sonra çıktı çok şeker biri.. mafoldumben fikirleriniz çok önemli siz olsanız napardınız? :çok üzgünüm:[
kızlar konuyu yenileyerek size yazıyorum kız hafta sonu beni aradı ve 2 ay ücretsiz izin almak istediğini yerinde yine 2 ay devam edip edemeyeceğimi sordu yani patronların dediği olaya geldik onlar devamlı izin alınmasını istemiyo konu da bahsettiğim gibi. :1no2:.ayrıca 2 ay izinden sonra dönemeye bilirmiş sen bu arada iş arasın diyo yaa off asıl kendisi gitmek üzere haberi yok ama bakacak kimse yok bebeğe ve belki de dönemem küçük ihtimal dedi ne yapcam yaa ayrıcaa kızlaaarr müdürüm bu yazıyı okumuş simge halinde bırakmıştım böyle düşünmene üzüldüm dedi ayrıca sen olmassan başkasını alırız dedii mafoldumben bu arada kırkını da uçurmaya yanıma geldiii senağlama

Son düzenleme:
çok zor bi durum. bu kadar duyarlı olmandan etkilendim açıkçası.. bi yorum yapamıcam . hakkınızda hayırlısı neyse o olsun ...:teselli:

zor bı durum ..
cocuguna bakıcak kımse yok ıse nasıl calısıcak dıger bayan anlıyamadım..
aslında ekmegı ıle oynamak degıldır ..
işinde etmıyosunuz kı secım yapılması gerekıyo ve sızın artı yonlerıız daha fazla patrolara gore...
iş hayatında tercıhler secımler yapılması gerekıyo eger sız calısmak ıstemıyosanız veya daha ıyı bi iş bulacagınızı dusunuyomusunuz?

ben işimden çok memnunum rahatımm kaç yıllık elemanları gibiyim gerçekten çok iyi.ama bu sorun yok mu ooff..arada bir arıyo hatrımızı soruyor patronlarlada konuşuyor..
şuan da bulqabilirmiyim bilmiyorum burdayken 2 teklifi reddettimm mafoldumben

çok zor bi durum. bu kadar duyarlı olmandan etkilendim açıkçası.. bi yorum yapamıcam . hakkınızda hayırlısı neyse o olsun ...:teselli:

canım yüzü aklımdan gitmiyor 14 yaşımdan beri hem okuyup hem çalıştım hiç bi zaman iş le duyguları karıştırmak istemedim ama birinin işsiz kalmasına sebebiyet vermek kötü :çok üzgünüm:

bence evet ekmeğiyle oynamak....

o şimdi yeni doğum yapmış ve paray ihtiyacı var eğer senin şefin o izne ayrılmasaydı seni oraya almayacaklardı oda izne mecburiyetten ayrılmış...

bu durumdaki bi kadına bide bunu yapmanız daha çok üzücü....

durumları nasıl tek maaş geçinebilirlermi?

kendini onun yerine koyun bide öyle düşünün o zaman farklı açıdan görmüş olursunuz....

bakı iş hayatında secımler başarılı olanın tarafında yapılır patrnlarınız haklıda olabılırler bebeklı bayan belkı işi aksata bılır dıye bebek hastalacak gelemıycek oyle dusunmelerı cok normaldır ..siz calışmıycam dersenız yerınıze belkı başkasınıda alabılırler..
sen memnun ısen patronların calısmanda memnun ıse devam etmelısı..iş hayatında ukadar duygusal dusumemelısın..

bebek sahibi olmaya karar veren her insan bir nebzede olsun bunları zaten göze alıyor..
senin kendini üzeceğin bir durum yok..
gönül rahatlığı ile çalışabilirsin.bence..
tamamen patronlarının ciğersizliğinden kaynaklı bir durum bu..

net kararı işyeri sahipleri alırsa bunda bir sakınca yok...sen olmasan bir başkasını alacaklar neden olduğun yerde kalmayasın ki?bu gerçekleştikten sonra sende durumun izahını yapmak istersen arayaıp hal hatır sorar o bayana konuşma gerektirirse açıklamanı yaparsın...ama işyeri sahipleri net bir karar vermeden hiçbir yola başvurma sen canım..en doğrusu onların yönlendirmesiz alacakları karar...

Hamilelik nedeniyle bir kadını işten çıkarmak iş kanununa aykırıdır zaten. Süt izni kanunen vermeleri gereken bir hak. ınsani olarak fikrimi soruyorsanız ben olsam kızı çıkardıkları yerde durmazdım. Ama sen durursan da ayıplamam kınamam elbette. Kadınlık çok zor koca bebek bekler patron bebek istemez. He yarebbim

Sinir oluyorum şu işyeri sahiplerine. Sanki kendi karıları, kızları doğum yapmadı hiç, hiç emzirmediler bebelerini.Çok üzgünüm çoook

Ben burda patrona kızarım başka birine değil. Madem o kızcağızı yetersiz görüyordu vakti zamanında işe almayacaktı. Aldı madem devam etmesi gerekir onunla. Neymiş efendim günün yarısı izn alırmış, yok ya:mymeka:, süt izni zaten annenin yasal hakkı.

Çok sinir bir durum, yazık kızcağıza, onca yolu tepip yavrusunu bırakıp 3 kuruş kazanmak için uğraşıyor ve patronun düşündüğü adileğe bakın.:mymeka:

Bende benzer durum oldu arkadaşım.Bende sıfırdan geldim ve muhasebe sorumlusu olan bir abla vardı o bana çok şeyler öğretti sağolsun.Sonra müdür benimle konuştu açık açık tabi ozamana işi tam olarak kapmıştım.Muhasebeden sorumlu olan abla için çıksa tüm işleri yapabileceğine ben inanıyorum sen yapabilirsin dimi dedi? Eğer evet deseydim o ablada krediyle ev almıştı onun ödemeleri yapamayacaktı belkide.Çünkü iş bulmak çok zor.Bende herşeyi yapamam dedim:sinifsinif: Ve o ablada işinden olmadı. Ailemden bazı kişilere anlatınca yükselcektin çok salaksın felan gibi yorumlar alsamda vijdanım rahat.Çünkü bana onca şey öğretmiş arkasından kuyu kazamam.Ama müdür ablayı çağırıp,konuşup çıkarsa vijdan azabı duymazdım.Çünkü benim yaptığım birşey yok.Seninkide bunun gibi bir durum ama işte gelde vijdanına anlat.İnşallah hayırlısı olur canım sen hayırlı olanı iste..

Öyle düşünmeyin iş hayatı acımasızdır. Tamam hamile olmak, bebek sahibi olmak çok kutsal bir olay ama iş hayatında duygusallığa yer yoktur... yoksa batmaya mahkumsunuz, ayrıca yapılan tek bir hata, yapılan tek bir yanlış seçim bir anda milyarlarca lira borca sürükleyebilir. Ayrıca muhasebe bir işletmenin bel kemiğidir, ihmale gelmez, hata kabul etmez .Bence çok acı ama patron doğru karar vermiş....Belki de hamile bayanda işten ayrılacaktır..bebeğine zaman ayırmak ister...Sende boşuna üzülmüş olursun ...

Hamilelik, doğum vs durumlarından sonra işten çıkarılan çok bayan var..

Sonuçta işveren de kendi çıkarlarını düşünüyor..

Konusu geçen kişinin, doğum izninde yerine alınan elemanın, daha çok işe yarayacağı düşüncesi çok uzak bir ihtimal değil ve bu da sadece işvereni bağlayan bir durum sizi değil.

Siz, etik olmayan yollardan onun işten çıkartılmasını sağlamaya çalışmadınız ki?
Neden vicdan yapıyorsunuz?
Sonuçta gözden çıkarılmış bir eleman şu an için, sen olmazsan belki başkasını alacaklar belli mi olur?

Sonuçta o arkadaşınız da, böyle bir durum olacağını hesaplamış olmalı, çünkü dediğim gibi böyle durumlarda işine son verilern çok bayan var.

Siz yolunuza bakın, iş hayatında da duygusallığı da yer yoktur unutma bu dediğimi.

Son düzenleme:

HAklısın kuzucuk ama malesef , özellerde durum bu, en ufak bir açıkta(doğum vs onlar için açık olabiliyor) tekmeyi yiyebilirsin, a.sçok kalifiye bir elemansan böyle bir riskin yok tabii kolay kolay vaçgeçemezler senden.

aynı durumdayım. seninle değil, işten çıkartılmak istenenle.

gebeliğimin 27.haftasında hastaneye yattığım için işten apar topar izne ayrıldım hemde daha 2 gün önce.
yokluğu 4 aydan da fazla yani. yerime benim işmi yapabilecek kimse yok şirkette.
bana çok iyiliği geçmiş bir şirket, hiç kötü söz diyemem onlar için.
eğer bu süreçte yerime birini alırlarsa da tüm haklarımı fazlasıyla verirler iyi biliyorum.
geçici birini alırlar derseniz şu işsizlikte giren herkes canını dişine takar o işi kaybetmemek için uğraşır.

yani ben doğum sonrası işsizkalsam n yerime gelne kızarım, ne de patronuma.
sonuçta herkes için önce can, sonra canan..

şöylede bi durum var...

şuan siz hayır ben böyle bişeyi kabul etmiyorum dediğinizde ne olacak peki....

yerinize bebeği olan bayanmı gelecek yoksa farklı bi eleman mı alınacak....

ayy zor bi durum...bilmiyorum yerinde olsam ne yapardım...sizin suçunuz yok sonuçta çalışmaya devam edin bence....

ya arkadaşın ne kabahati var ki..neden o ekmeğiyle oynuyor oluyormuş? bu patronların tercihi ayrıca bu arkadaş akabul etmese sanki kızı işe alacaklar..başka birisini bulmak çok mu zor..onlar işe almamayı kafalarına koymuşlarsa yapacak bişi yok..bu durumda arkadaşa kabahat bulmanız yanlış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…