Ekmek derdi :)

Severim beyaz ekmek, sırf peynirle ya da salçayla sabaha kadar yerim

Anılarımı canlandırdın.
Bir gün iş çıkışı fırından ekmek aldık eşimle , trabzon ekmeği ( 4 ekmeğe eş değer) Daha yeni pişmiş, dumanı üzerinde, ve biz 2 kişi o ekmeği sadece salça ile bitirdik

İşte şimdi o dönemlerin acısını çekiyoruz, çavdarlı ekmeğe talim
 
Kampüsteki markette yokmuş, merkezdeki büyük marketlere gidiyorum. Bu arada kahvaltı fişimle aldığım yarım beyaz ekmek odada duruyor, o ne olacak bilmiyorum.
 
Ben şimdi iki ekmek aldım ikisi de tam buğdaylı, birisi çiya tohumlu, tatları da güzel. Yalnız paketin üstündeki son tüketim tarihlerine hiç dikkat etmemişim, birininki 25 birininki 23 mayısta doluyor. İmkânı yok bitmez bu ekmekler o vakte kadar. Sorun olur mu? Yenmiyor mu yani son kullanma tarihleri geçince? Ekmeğin? Bir de ben bunları nerede muhafaza edeyim, buzdolabında mı?
 
Biz de geçen gün arkadaşımla pizza yiyelim dedik, çok da severiz ama tabi sıkça yediğimiz bişey değil. Kampanya var diye sırf iki kişi büyük boy pizza, yanında bir litre kola ve bir tabak patates yedik Pizzanın payıma düşeni de koca pizzanın yarısı bu arada. Tabi hepsini bitiremedim ama ziyan da olmasın diye yemeye çalıştım çok zorladım kendimi. Sonra bi de gittik üstüne waffle yedik Yemin ediyorum o kadar kötü olduk ki, çatlatacaktık nerdeyse. Yurda geldim iki saat boyunca hareket bile edemedim o derece şişmiştim. İki saatin sonunda bu yediğim hazmedildi, çıkışını yaptık vs anca öyle rahatlayabildim Bu her zaman yaptığımız bişey değil ama bundan sonra da yapmam herhalde . Bedeli oluyor değil mi, çavdar ekmeği vs :)
 
Beyaz ekmek yeme. Damak tadına göre tam buğday çavdar bişiler seç. Zaten çok az kaldı bir ayda ne kadar yersen ye aşırı kilo almazsın.
Biri tam buğday diğeri çiya tohumlu tam buğday olan iki tane aldım ama son kullanma tarihi var birinin üç günü diğerinin beş günü var. Geçse bişey oluyor mu? Bitiremem çünkü o kadar kısa zamanda. Tarihi fark etmemişim de. Tatları çok güzel ikisinin de. Bi de nerde saklamak lazım, buzdolabında mı?
 

Yok bişey olmaz. Küflenene kadar yiyebilirsin. Buzdolabında saklarsan bayatlamaz dışarda biraz bayatlar sadece. İmkanın varsa dolaba koy.
 
Geçen nette gördüm. Adını bilmediğim bir doktor ekmek arası yenilen şeyleri , marul arası, kırmızı biber arası yapmıştı. Hoşuma gitti.

Deneyebilirsiniz.
 
İlk iki sene şap atıyorlardı. Yemekler hala kötü. Ben artık yemekhaneden bişey yemem sanırım. Ekmeklerimi aldım. Belki çorba yerim sadece. Zaten hava sıcak, tam buğday ekmeği domates, salatalık, peynirle de güzel gidiyor.
 
Başka bir şey yemiyorsan bununla kg almazsın.
Günlük alman gereken kaloriyi geçmedikten sonra sıkıntı yok.
 
Yok bişey olmaz. Küflenene kadar yiyebilirsin. Buzdolabında saklarsan bayatlamaz dışarda biraz bayatlar sadece. İmkanın varsa dolaba koy.
Koydum dolaba ama başka şeylerim de var tabi, dolap da mini buzdolabı yani dört kişi ufacık dolabı paylaşmak zorundayız. İki ekmek bayağı yer kapladı, kızlar beni kesecek :) Bazı eşyalarımı dolaptan çıkarıp başka bir yere koyup yer açmaya çalıştım ama tepki göstermezler umarım. Teşekkür ederim :)
 
Yemekhaneden bayağı su alıyorum zaten, bunların çoğu çay kahve için gidiyor, geriye de bayağı sişe su kalıyor. Bunları da içmek için kendimi zorlayayım ben de :)
 
Civarda halk ekmek satan bir yerler varsa -bazı marketlerde de bulunuyor- tekli poşet içerisinde minik top ekmekleri var, tam buğday veya tam tahıllı ekmek alabilirsin, fena değiller, Zaten 1 ay kalmış,sık dişini canım.
 
Minik poşetlerde top ekmekler bizim yemekhanede var ama beyaz ekmek tabi. Çok kısa bi süre için kepekli getiriyorlardı ama o da kalktı. Ben de bugün mecburen marketten Uno marka aldım tam buğday ekmeği. Tabi içinde bi dünya kimyasal var ama yapacak bişey yok. Buradaki bir ayı bununla değerlendireyim diyorum, eve gidince artık yerel fırınlardan da araştıracağım. Tadı güzel ama fiyat biraz pahalı geldi. Ayrıca paketinin üstünde Yeni Türkiye'nin yeni nesillerini besliyoruz yazıyor, açıkçası bu yazıdan da pek hoşlanmadım. Tabi başka bi çare bulamazsam buna devam edeceğim ama başka alternatif bulursam onu tüketirim. (Buğday ekmeği vs konusunda)
 
5 li kepekli bisküviler var ya sunta gibi. ekmek yerine onlardan ye.
 
Eve döndüğünde aslında para biriktirip bir ekmek makinesi alıp kendi ekmeğini kendin yapabilirsin, ben çok uzun yıllardır ekmek aldığımı bilmem. Geceden mazlemeleri hazırlayıp programlıyorsun mesela, sabah 6 da sıcacık ekmek karşında İçine ne koyduğunu bilirsin hiç değilse...
 
Tek başıma yaşıyor olsam her şeyimi kendim yaparım da evdeki ailem bunu gereksiz görür. Zira evde fırın, mutfak robotu, kahve makinası tarzı aslında çok güzel olan mutfak aletlerini gereksiz bulan bir anneanneye sahibim.
 
Bugün aldım iki tane o ekmeklerden :)
Biri tam buğday ekmeği diğeri de tam buğday ekmeği ve çiya tohumlu. Biri daha esmer, ikisinin de tadı çok güzel. Bugün bunları yedim. Öğleden sonrasını 2 dilim çiya tohumluyla. Akşamı da tam buğday unu olanından yedim, yemekhaneye gitmedim. Ben bundan sonra bunlardan yerim, hayatta beyazından yemem. Tatları çok güzel.
 
Ekmek yiyip nasıl kilo alıosunuz ya kendimi bildim bileli günde 1 ekmek yerim bilen arkadaşlarımda çok tuhaf karşılıyor neresi tuhaf anlamıyorum 2 dilim ekmekle gün mü biter ya
 
Yumurta haşlama imkanım yok, kantinden sabah ancak alabilirim pek sevmiyorum gerçi ama doyuruculuğu ortada yani.
 
Ekmek yiyip nasıl kilo alıosunuz ya kendimi bildim bileli günde 1 ekmek yerim bilen arkadaşlarımda çok tuhaf karşılıyor neresi tuhaf anlamıyorum 2 dilim ekmekle gün mü biter ya
Sizin yapınız ya da metabolizmanız gereği kilo yapmıyordur muhtemelen ben de eskiden öyleydim, koca ekmeği yerdim hatta millete kilo yapan ne varsa yerdim ve hiç kilo almazdım. Ama herkesin vücudu farklı ve hamur işi zaten kilo yapan bir yiyecektir. Hamurlu ne olursa olsun çoğu insanda kilo yapar. 2 dilim beyaz ekmekle gün bitmez çünkü doyurucu özelliği yok ama kepektir, tam buğdaylıdır, çavdardır, tahıllıdır falan bu tarz ekmekler zaten içinde bir sürü tahım mahıl, lif vs bulundurduğu için doyurucu. Bu ekmeklerden 2-3 dilim yiyince tıkanıyorsunuz zaten e tıkanınca da daha nereye yiyeceksiniz.

Bir de kilo almaktan ziyade ben beyaz ekmeği o kadar çok tüketmek istemiyorum artık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…