- 23 Ağustos 2012
- 51.831
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.367
- 898
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aaaaa Wurstria sen de hiç işi bilmiyorsun ama yaaaaTek başıma yaşıyor olsam her şeyimi kendim yaparım da evdeki ailem bunu gereksiz görür.Zira evde fırın, mutfak robotu, kahve makinası tarzı aslında çok güzel olan mutfak aletlerini gereksiz bulan bir anneanneye sahibim.
Buna benzer bişeyi benim geçen seneki oda arkadaşım yapıyordu ve kilo verdi. Üstelik kilolu da değildi. Sadece azbişey göbeği vardı ve gitti o da.Eti Lifalif yulaf al.
Yulafın üstüne
Soğuk süt
Tarçın
Dilimlenmiş muz
yap. Sağlıklı bir karbonhidrat. Karbonhidratsız doyma hissi gelmez zaten ekmeğin doyurucu olma ve her öğünde yenme sebebi de bu. Ben sabah yulaf, öğlende bulgur pilavı yerim genelde.
Öyle.Aaaaa Wurstria sen de hiç işi bilmiyorsun ama yaaaaBir şey demene gerek yok ki, sana hediye aldım de tutuştur eline.
Herşeyi anlarımda fırını gereksiz görmek nasıl oluyor yahu?
Öyle.Bizim evde onun sözü geçiyor. Diktatör, diktatör
Fırın defalarca söylendi, annem hatta anneler gününde hediye etmek istedi ama kabul etmiyor kesinlikle. Sebebi de şu: o bu yaştan sonra fırında bişeyler yapmakla uğraşamazmış.
Biz de diyoruz ki sen uğraşmayacaksın zaten, biz yaparız, alalım dursun. Yok, ona da müsade etmiyor. Neymiş efendim, fırın alırsak sürekli kek, poğaça bilmem ne yaparmışız evdeki herkes kilo alıp obez olurmuş, başta kendisi. Siz yaparsınız ben de dayanamayıp yerim onları sonra da kendimi kaldıramam diyor.
istanbul halk ekmeğin kepek ekmeğinden 3 dilim yediğim zaman tıkanıyordum ama normal fırınların beyaz ekmekleri avucunda sık yok oluyor. Tam tahıl çok iyi bencede. Bu arada hamile kalınca alınıyor o kilolar sonra vermesi anca 1 sene :))Sizin yapınız ya da metabolizmanız gereği kilo yapmıyordur muhtemelen ben de eskiden öyleydim, koca ekmeği yerdim hatta millete kilo yapan ne varsa yerdim ve hiç kilo almazdım. Ama herkesin vücudu farklı ve hamur işi zaten kilo yapan bir yiyecektir. Hamurlu ne olursa olsun çoğu insanda kilo yapar. 2 dilim beyaz ekmekle gün bitmez çünkü doyurucu özelliği yok ama kepektir, tam buğdaylıdır, çavdardır, tahıllıdır falan bu tarz ekmekler zaten içinde bir sürü tahım mahıl, lif vs bulundurduğu için doyurucu. Bu ekmeklerden 2-3 dilim yiyince tıkanıyorsunuz zaten e tıkanınca da daha nereye yiyeceksiniz.
Bir de kilo almaktan ziyade ben beyaz ekmeği o kadar çok tüketmek istemiyorum artık.
Balkondan atar valla, çok katı o konudaBir şey demene gerek yok ki, sana hediye aldım de tutuştur eline.
Aslında evet, fırında sadece kek börek yapılmaz. Bir sürü fırın yemeği var hem de çoook lezzetli oluyor. Ama bizim ev halkı için fırın=hamur işi. O yüzden yanaşmıyor.Aslında bir yerde haklı :) :) değil mi?
Ben fırınsız yapamam çünkü fırın yemeği çok yapıyorum. Köfte/tavuk yağsız, domates, biber, mantar yemeği yaparım meselaama şeytana uyup kek yaptığım da oluyor tabi
![]()
Zaten ileride çoluk çocuk yaparsam muhakkak kilo alırım, neden gençken alayım di mi? :) Ben takıntılıyım bir de o konuda.istanbul halk ekmeğin kepek ekmeğinden 3 dilim yediğim zaman tıkanıyordum ama normal fırınların beyaz ekmekleri avucunda sık yok oluyor. Tam tahıl çok iyi bencede. Bu arada hamile kalınca alınıyor o kilolar sonra vermesi anca 1 sene :))
Aslında bir yerde haklı :) :) değil mi?
Ben fırınsız yapamam çünkü fırın yemeği çok yapıyorum. Köfte/tavuk yağsız, domates, biber, mantar yemeği yaparım meselaama şeytana uyup kek yaptığım da oluyor tabi
![]()
O zaman yapacak bir şey yok, paket ekmeklere devam ama eve döndükten sonra zaten ekmeği azaltacaksın, malum şimdi karnını doyurmak için mecburen ekmek yiyorsun.Balkondan atar valla, çok katı o konudaYa da balkondan atmasa bile (tabi bu şakaydı) bizim evde bi dayı var, boğazına da düşkün biraz, sürekli anneannemden bişeyler isteyeceği için anneannemin cinleri tepesine çıkar, sürekli çenesini de çekmek istemiyorum ne yalan söyleyim. :)
Arada kek de lazım amaAslında bir yerde haklı :) :) değil mi?
![]()
Kesinlikle öyle. Ev sıkıntı değil, pişirme imkanı da var. Yurtta bu imkan yok. Şu anki en büyük amacım zaten yurttaki yağlı yemeklerden kaçmak ve bunu ekmeğe fazla sarmadan yapmak. Bunun yanı sıra yemeklerde sorun olmasa bile muhtemelen yemek istemezdim çünkü artık birçok şeyden tam anlamıyla bıktım. Benim durumumda olan bir sürü insan var. Oda arkadaşım 34 beden, kız diyor ki yemekleri yiyemiyorum, yoğurt ekmek yiyorum.O zaman yapacak bir şey yok, paket ekmeklere devam ama eve döndükten sonra zaten ekmeği azaltacaksın, malum şimdi karnını doyurmak için mecburen ekmek yiyorsun.
1 ay kaldı şunun şurasında sık dişini...Kesinlikle öyle. Ev sıkıntı değil, pişirme imkanı da var. Yurtta bu imkan yok. Şu anki en büyük amacım zaten yurttaki yağlı yemeklerden kaçmak ve bunu ekmeğe fazla sarmadan yapmak. Bunun yanı sıra yemeklerde sorun olmasa bile muhtemelen yemek istemezdim çünkü artık birçok şeyden tam anlamıyla bıktım. Benim durumumda olan bir sürü insan var. Oda arkadaşım 34 beden, kız diyor ki yemekleri yiyemiyorum, yoğurt ekmek yiyorum.
Ağzım sulandı marifetli hatun.yarın mantar ve sebze alıp fırında yapayım bari.
Geçen de yulaf demiştin, muz , süt ve tarçınla karıştırıp yiyorum sayende![]()
Çok değil 2 sene kadar önce ben de öyleydim, çok severdim ve hiç başıma dert olmamıştı. 2 sene içinde biraz kilo almaya başladım ama ben zaten zayıftım. Bana herkes kilo al kilo al biraz derdi. O süre içinde normale döndüm. Bu seneye kadar öyle devam ettim fakat eski kıyafetler hafiften olmamaya falan başladı. Dedim tamam, buna bir dur demeli yoksa bu başıma iş açacak. Zaten sağlıksız besleniyorum burada. Bence şimdiden önlemini al, nasıl olsa ben zayıfım bişey olmuyor falan deme ileride oluyor çünkü. Ben 4 sene önce resmen skinny diye tabir edilen şekildeydim, şu an değilim. O zamana kıyasla vücut hatlarım falan daha bi olması gereken duruma geldi diyebilirim ama önlemini almazsam kilo fazlalığı şeklinde bana dönecek.Oofff o dert bende de var.ekmek olmadan doymuyorum.cok zayifim normalde ama yinede ilerde benim de basima dert olacak bi konu olacak eminim bu ekmek mevzusu.
Fırınsız ev, bilmiyorum ya limonsuz salata, sossuz makarna, patatessiz köfte gibi. Terk edilmiş sevgili gibi, benden söylemesi.Arada kek de lazım ama
Bu arada evde fırın olmasa ne yapardım bilmem, ben kabak dolmasına bile kaşar peyniri rendeleyip fırına atan insanım![]()
Canim yasin kac bilmiyorum ama 30 yastan sonra vucut aliyo ister istemez.31 yasindayim ben bu yasima kadar hep 45 kiloydum.30 uma girdikten sonra 2 kilo aldim.yine ayni sekilde zayifim hala 34 bedenim yeme seklimde degismedi ama artik vucut aliyo sanirim.tabi suan hamileligi saymiyorum.Çok değil 2 sene kadar önce ben de öyleydim, çok severdim ve hiç başıma dert olmamıştı. 2 sene içinde biraz kilo almaya başladım ama ben zaten zayıftım. Bana herkes kilo al kilo al biraz derdi. O süre içinde normale döndüm. Bu seneye kadar öyle devam ettim fakat eski kıyafetler hafiften olmamaya falan başladı. Dedim tamam, buna bir dur demeli yoksa bu başıma iş açacak. Zaten sağlıksız besleniyorum burada. Bence şimdiden önlemini al, nasıl olsa ben zayıfım bişey olmuyor falan deme ileride oluyor çünkü. Ben 4 sene önce resmen skinny diye tabir edilen şekildeydim, şu an değilim. O zamana kıyasla vücut hatlarım falan daha bi olması gereken duruma geldi diyebilirim ama önlemini almazsam kilo fazlalığı şeklinde bana dönecek.