- 7 Aralık 2018
- 7.441
- 19.082
- 248
- 28
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Gırtlağa kadar borçtalar merak etme. Ha mesela kadın 10 çanta yerine 1 vakko çanta alıyordur onu bilemem.Son zamanlarda ekonomik sıkışıklık ve birikim üzerine düşünüyorum. Uzun süredir iş kurmayı düşünüyordum ve nihayet bu yönde adımlar attım. Bir ortağım var masrafları beraber karşılayacağız. Bir yandan gelir gider hesaplıyorum bir yandan da kara kara düşünüyorum.
Çevremdeki insanlar genelde ekonominin çok kötü olduğundan, hayatın pahalı olduğundan şikayet eder. Geçen gün yeni evlenen erkek bir arkadaşımı ziyarete gittik. Eşi çalışmıyor kendisi de özel sektör çalışanı ve lise mezunu. Evlerindeki mobilyalar inanılmaz pahalı. Diğer arkadaşım da çok şaşırdı. Bildiğimiz kadarıyla aileden destek almıyorlar zaten zengin aile çocukları da değiller. Arkadaşımın eşinin çantası vakkodan aşağı değil.
Bir başka arkadaşımız 6 aydır çalışmıyor fakat her hafta tatilde. Bu kısımlar bizi ilgilendirmez fakat örnek olsun diye söylüyorum ve acaba birikim işini mi beceremiyorum diye sorguluyorum. Yapı olarak borç seven biri değilim. Kredi çekmek borcu borçla kapatmak vs kafam bu tip şeylere pek çalışmaz. Acaba bu işin sırrı bu mu diye merak ediyorum. Biliyorsunuz pandemi dönemi pek çok insan fırsattan istifade edip kredi çekti. Maddi konuşarla ilgili püf noktaları bilmek istiyorum ama dediğim gibi yüklü borca girmek de biraz rahatsız edici hissettiriyor. Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz? Birikim yapmak ya da parayı yönetmek için taktikleriniz var mı? Bir yerden tutsam bir yer eksik kalıyor sanki. Uzun süredir çalışıyorum ve 2 senedir tatile çıkmadım bile.(bu dert mi diye düşünebilirsiniz belki ama ihtiyaç oluyor)
Biz de ev araba sahibi olduk ama hep ayağımızı yorganımıza göre uzattık.Evet borçlandık fakat gelir gider dengemize göre.Diğer türlü borçlanıp borçlanıp ağlayanları hiç anlamıyorum ben de zaten.Son zamanlarda ekonomik sıkışıklık ve birikim üzerine düşünüyorum. Uzun süredir iş kurmayı düşünüyordum ve nihayet bu yönde adımlar attım. Bir ortağım var masrafları beraber karşılayacağız. Bir yandan gelir gider hesaplıyorum bir yandan da kara kara düşünüyorum.
Çevremdeki insanlar genelde ekonominin çok kötü olduğundan, hayatın pahalı olduğundan şikayet eder. Geçen gün yeni evlenen erkek bir arkadaşımı ziyarete gittik. Eşi çalışmıyor kendisi de özel sektör çalışanı ve lise mezunu. Evlerindeki mobilyalar inanılmaz pahalı. Diğer arkadaşım da çok şaşırdı. Bildiğimiz kadarıyla aileden destek almıyorlar zaten zengin aile çocukları da değiller. Arkadaşımın eşinin çantası vakkodan aşağı değil.
Bir başka arkadaşımız 6 aydır çalışmıyor fakat her hafta tatilde. Bu kısımlar bizi ilgilendirmez fakat örnek olsun diye söylüyorum ve acaba birikim işini mi beceremiyorum diye sorguluyorum. Yapı olarak borç seven biri değilim. Kredi çekmek borcu borçla kapatmak vs kafam bu tip şeylere pek çalışmaz. Acaba bu işin sırrı bu mu diye merak ediyorum. Biliyorsunuz pandemi dönemi pek çok insan fırsattan istifade edip kredi çekti. Maddi konuşarla ilgili püf noktaları bilmek istiyorum ama dediğim gibi yüklü borca girmek de biraz rahatsız edici hissettiriyor. Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz? Birikim yapmak ya da parayı yönetmek için taktikleriniz var mı? Bir yerden tutsam bir yer eksik kalıyor sanki. Uzun süredir çalışıyorum ve 2 senedir tatile çıkmadım bile.(bu dert mi diye düşünebilirsiniz belki ama ihtiyaç oluyor)
mesela eczacı arkadaşınızın kendi işletmesi var yani para bir şekilde dönüyor. sabit maaşla çalışan biri değil. bu yüzden mantıklı geliyor. işi ilerlettikten sonra borçlanmak koymaz diye düşünüyorum. ama şu an yolun başındayım. cepten yemektense ya da eksiye girmektense vâr olanı nasıl artırabilirim kafam hep o kısma gidiyor. tam anlatamadım gerçi:dGeçen gün bir eczacı arkadaşım nöbet gecesinin ertesinde hasılatını kuyumcuya götürmüştü. 50 gram altın aldı.
Yani biz para falan kazanmıyoruz.
Ölmeyecek kadar kazanabiliyoruz belki de.
Bir de kısmet sanki? Kimisi dükkanını kapatıyor, kimisi o işten milyonları götürüyor.
Uzun lafın kısası depremde babamın 3 evi yıkıldı. 3 sene geçti daha TOKİ çıkmadı. Yaşıyorlar diye seviniyoruz.
Dünya malı için çok da kasmamalı insan.
Konudan konuya atlamışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?