Ekonomi çoh mu eyi

işletme sahibi olup ya da belli başlı birikimleri/mülkleri olup mantıklı şekilde kredi çekme işi kafama yatıyor ama diğer türlüsü nereye kadar böyle gider bilemiyorum. instada falan da görüyorum bankalar arıyor telefonları açmıyorum diye mizahi reels çekiyor insanlar

İnsanların neyi nasıl ne sebeple aldıklarını bilemezsiniz. Konumlarını gereksinimlerini bilemezsiniz. Kök aileden durumları nasıl bilemezsiniz. Sevdiğim bir üyesiniz ama insanların çantasına kadar incelemenizi sağlıklı bulmadım. Ben de gelirimin üstünde giyinirim mesela . E kimseden para talep etmediğim sürece kimseyi bağlamaz diye düşünüyorum. Tek çocuk yaptım iyi yaşamak için. Tatile kırk yıl gitmesem aramam ama marka çanta ayakkabım olmazsa mutlu da olmam gibi gibi. Bilemezsiniz yani dışarıdan gözle bakarak. Kendi ekonominize odaklanın. En doğrusu bu. Başarılar yeni işinizde

Sadece işletme sahipleri mi çektikleri kredileri ödüyor sanıyorsun? Asıl onlar takıyor bankalara, maliyeye borçları. Hayattan ve ekonomiden bu kadar bihaberken kendi işini kurman çok mantıklı görünmüyor.

Psikoloji mezunu muydun sen? Yanlış mı hatırlıyorum?

teşekkür ederim.
aslında onları örnek olsun diye yazmıştım. acaba para yönetimini mi iyi yapıyorlar, borç/kredi işlerinin tricklerini mi biliyorlar gibi.

bahsettiğim işini oturtmuş belli güvencesi olan ama parasını ve mülklerini katlamak isteyen kesim. hayata borçla başlama kısmını soruyorum aslında

teşekkür ederim.
aslında onları örnek olsun diye yazmıştım. acaba para yönetimini mi iyi yapıyorlar, borç/kredi işlerinin tricklerini mi biliyorlar gibi.
Ev almak anca krediyle borçla olabiliyor son yıllarda. Çift maaşsa hele , borcu vs düşünmeden alınıyor. İlk 2 yıl biraz sıkıntı çekiliyor ama kendi evinizde oturuyorsunuz . Bekarken bunları çok düşünmeyin. Ne kadar birikirse o kadarı olsun. Gençlik de geri gelmeyecek. Fazlaca sıkmaya da gerek yok şu an.

Trevanian, Şibumi kitabında bundan bahsediyor. Hatta aşırı benzer bir paragraf var.

ben de saydığın insanlar gibiyim. 1 yili aşkındır issizim, bu arada sevgilimle sifirdan ev dizdik, 2 yurtdisi sayisiz yurtici tatile ciktik, evleniyorum, alyansimdan gelinligime herseyimi kendim aldim ha bir de gayrimenkul yatirimi yaptim
su an tum ceyreklerimi de bozdurup borçlarımı odesem kredi kartlarim dahil 84.000 borcum kaliyor (arti bir de 28bin×7 her ay eklenecek)
nasil oldu ben de anlamadim yani ama oluyor iste. ilginc bir ekonomi
bu arada ailemden asla para almiyorum - sadece evde kira fatura vermeden yasiyorum, nisanlimdan da almıyorum. hatta nisanlimla evlenebilmek icin evrak islerimiz cok , şu borcun 10 bini evraklardan benim payima dusen:)
valla sebebini ben de anlamadim dedigim gibi.

bahsettiğim işini oturtmuş belli güvencesi olan ama parasını ve mülklerini katlamak isteyen kesim. hayata borçla başlama kısmını soruyorum aslında
Hayata hepimiz borçla başlıyoruz. Aksi bu ülkede ve bu devirde mümkün değil. Kıt kanaat geçinir, kendin için hiç bir şey yapmazsan belki…

Soruma cevap almadım. Sen şu tuhaf üniversitelerden birinin psikoloji bölümünden mi mezundun? Başka biriyle mi karıştırıyorum? İş kuracağım dediğin kendi eğitiminle alakalı bir iş mi?

valla çok iyi. önceden birikimleriniz vardı ama sanırım.

sizin otoriterlik şaka mı

valla çok iyi. önceden birikimleriniz vardı ama sanırım.
vardi ama bu yatirim yaparken hepsini bozdurdum. sonra iste nişan mişan birseyler geldi ama onlar da cok degildi.
inan ben de anlamadim, daha bugun oturdum hesapladim tek tek kartlarimi, borclarimi...
bereketiyle geldi heralde.
insallah bir an önce işe girersem g.tü toplarim gibi geliyor ama düzgün bir is bulmak da sıkıntı iste
hala daha nikah gunu alamadim, alsam nikahta takilan tllerle belki borcumu kapatirim

Trevanian, Şibumi kitabında bundan bahsediyor. Hatta aşırı benzer bir paragraf var.

Konu sahibi izninizle

Şibumi 'Ruhun sadeliği, gösterişten uzak bir zarafet, özür dilemeden dürüstlük, yapmacıklıktan uzak bir güzellik' anlamına gelen Japon felsefesiymiş.
Benim özür dilemeden dürüstlüğe çok ihtiyacım var

Kitap kurgu anladığım kadarıyla. İçeriği nasıl tavsiye eder miydiniz?

Yaw sen aileden zengin değil misin, sana miras kalacak evler vardı hatırladığım kadarıyla. Günü yaşarsın elbet gayet doğal

O felsefeyle alaka kuramadım kitap arasında. Kitap Türk filmi gibi. Aşırı fakir bir aile, anne ve çocukların başından geçenler diyeyim. Gelişmelerle dolu uzuun bir öykü. Ünlü biri kitabı tavsiye ederken “başka kitaplar düğün salonuysa bu kitap festival” demiş. Tarzınıza uyuyorsa seversiniz.

ama zaten şöyl bişey var
mesela siz çalışmıyorsunuz
sevgiliniz de çalışma izni filan alamadı epey uğraştınız sanıyorum bahsediyordunuz, yani o da ülkesinde iş bıraktı burada tam işe giremedi vs.

siz bir yere giderken illa cuma iş çıkış p.tesi mesai başı olacak, senelik izin olacak gibi şeylerle bağlanmıyorsunuz

genelde mesaili hele hele özel sektörde senede 2 hafta izinli, haftada 6 gün çalışan kesim bu ülkede en pahalı tatilleri yapıyor. anca 1 sene önceden otel tatili alırsa ucuz olur ona da herkesin öceden tatil programı belli olamıyor.

siz bildiğim kadarıyla hiç bir işte zaten senelerce çalışmış kişi değilsiniz, öyle olunca ani ucuz tatillere, pik zamanda olmayan fırsatlara filan daha yatkın olunuyor. mesela ucuz bilet buldun hemen al zaten çalışmıyorsun. benim kaç sefer bileti yanan tanıdıklarım var izin alamadığı için gidemedi, herkes ucuz bilet kovalıyor ama işte, herkes gidemiyor öyle...

Bu yatırımı yeni yapmıştın sanki di mi yengenc? Yeni okudum gibi geliyor. Çalışmıyorken mi kredi çıktı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…