Ben üzerime alınmadım tabii ki
Demişsiniz ya kimse borçla gezmez . Ya da gezmek uğruna borca girmez diye .
Siz söylemek istediğimi hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz .
Bazı harcamalar zaruridir . Bazıları ihtiyaç . Bazıları istek. İstek de ihtiyaç da kişiden kişiye , zamandan zamana bile değişir .
Diyorum ki herkesin kafa yapısı farklı . Siz gezmek için borcu göze almıyorsunuz diye kimse de almayacak diye bir kural yok .
İsteyen istediği şey için borcu göze alır .
Borçlanmadan yapmak istiyorsa bazı şeylerden kısar . Bu da yine kimseyi ilgilendirmez .
Bir de o dönem kışın bile çok sıcak olan bir bölgedeydim , çocuğum üşümüyordu . Aksine doğalgaz yaktığımda kısıkta bile olsa , çok sıcak diyip gidip sürekli pencereyi açıyordu . Öyle olduğu için ben de sadece kendim için doğalgazı yakmaya gerek duymadım . Oğlum üşümüyordu yani .
Ayrıca yattığım yerden de çocuğuma “uyku saati” diyebiliyorum elhamdülillah. Ve ödev yönlendirmesi de yapabiliyorum .
İlla çocuğun tepesinde dikilmeye gerek yok bazı beceriksiz ebeveynler gibi .
Ayrıca ben her yıl sıfır araba parası kadar para verip çocuğumu 2 yıl koleje gönderen bir anneyim .
Çocuğuma yaptığım alışverişlerin olsa da fotoğraflarını atsam aklınız şaşar . Siz muhtemelen zerresini yapmamışsınızdır .
Siz hala anlattıklarımı anlamıyorsunuz ne yazık ki .
Özetle ;
İsteyen istediği yere harcar parasını , kimse de bu konuda kimseyi -eleştirmeyi bırakın yorum bile yapmamalı .