Ekonomik durum

Ben en baştan düğün istemiyorum o çok önemli değil. Ama gelinlik, kına elbisesi, kına mekanı ve takı benim için çok önemli. İdareli insanım, tamam şu eşya da olmasın derim ama madem salon tutulmayacak kınam güzel olsun isterim. Cidden zor şeyler hele de bu devirde evlilik

Ne 6500 ü
Böyle yüksekten uçarsan evlenemezsin tabi
Yüksek lisans evlenmeye engel değil
Haftada bi kaç dersin var
Hepimiz çalışırken yl yapabiliyoruz.
Merhaba. Bendeki YL tezli, bir üye de üst sayfalarda "çalışma, tezin uzar" demişti. Tecrübem olmadığı için bilemiyorum. YL yaparken çalışabilir mi yani?

Şimdiki kınaların düğünden çok da bir farkı yok, ben hiçbirini yapmayacağım mesela ama bu ben hoşlanmıyorum diye, maddi durumlarla alakalı değil. İstemediğim için kâr da etmiş olacağım o ayrı.

Ev borcuna girerek evlenmeyi düşünüyorduk peşinat biriktirip, şimdi yarını göreceğimiz bile meçhul. Youtube'da çeyiz alışverişi yapıp hâlâ video çekerken evlenen insanlara denk geldiyseniz, bunlar çok fazla, keşke almasaydım diyor hepsi. Çünkü zaten iki kişi de çalışınca gelen giden ister istemez az oluyor. Misafir odaklı düşünmezseniz daha az masrafınız olur. Ben alışveriş yaparken daha kemik şeylere bakıyorum, süs püs çok sevmem zaten, ihtiyacım olacağına kesinlikle inandığım şeylere yavaş yavaş yatırım yapıyorum, sonrasında ihtiyacım olursa alırım diyorum o zaman için. Elektronik eşyalar konusuna bir şey diyemeyeceğim, hem yeni modeller çıkıyor hem fiyatlar yükseliyor iki ucu değnek yani. Eşya alıp bekletmektense birikim yapmak, döviz ya da altın olarak daha mantıklı geliyor.

İşte her insanın bir hayali var, öncelikleri var. Peki bu bahsettiğiniz şeyleri yapabilecek misiniz yoksa onlardan da vazgeçmek zorunda kalacak mısınız? Gönül ister her şey istendiği gibi olsun ama olmuyor maalesef, herkes bir parça vazgeçmek zorunda kalabiliyor durumu iyi olanlardan bahsetmiyorum tabi ki.

Mesela benim kuzenim evlendi, düğünü normal bir salonda yaptı, kınayı da istediği gibi bir yerde organizasyonla yaptı. Gelinliği, kına kıyafeti, ev eşyalarını istediği gibi aldı çünkü düğün masrafını damadın ailesi üstlendi, tek çocuk zaten eşi, hiç borç bırakmadılar onlara onlarda şimdi daha rahatlar haliyle, balayından sonra 2.tatiline gittiler. Eşinin ailesinde olmasa belki bu kadar yapamayacaklardı.

İnşallah herkes hayal ettiğini yaşar diyeyim.

Her şey bir hevesle yapılıyor işte, benimde keşke almasaydım ya da o zaman heves edip alamayıp sonra iyi ki de almamışım dediğim çok şey oldu.

Her şey bir hevesle yapılıyor işte, benimde keşke almasaydım ya da o zaman heves edip alamayıp sonra iyi ki de almamışım dediğim çok şey oldu.

Hiç de hevesim yok, aile evimde kullandığım şeyler belli, evleniyorum diye şimdi kullanmadığım şeyleri almamak yeterli benim için. Artık herkesin her şeyini o kadar açık saçık görüyoruz ve gösteriyoruz ki. İnsanlar özel yazılı zeytin tabağım olmazsa eksik kalacağım sanıyor. Her şeyi olan insanlar bile yavaş yavaş minimalizme kayıyorlar, çünkü tüketimin sonu yok. Alacak şey asla bitmez. Çok eşya mutluluk getirmez, bunları hep unuttuk. Anneme eşyaları attıramıyorum misal, çünkü o zor zamanları görmüş, biriktirme güdüsü oluşmuş ister istemez ama böyle de mutlu değil. Bunu görerek aynı şeyi kendime yapmamak yapacağım en iyi şey olur. En azından ben böyle düşünüyorum. :)

Herşeyın en lüksünü almak zorunda değilisniz.
Ne demek en dandık halı 1200 tl .
Ben bayada marka bır halıyı 450 tl aldım .
Ki markaya takılmam.
Hoşuma gitsin yeter.

3 kuzenım evlenıyor eylülde. Allaha şükür hepsi evini diziyor yavaş yavaş .
hem gelin hem eşleri çalışıyor. Hemde kiralar 1500 falan .
Aldıkları eşyalar hep makul düzeyde. Öyle olmalı zaten yoksa sıkışmamak için sıkmak lazım . Sonra eliniz bollaşınca en güzelini ennn lüksünü alırsınız.

Canım gayette maddiyata uygun ev düzebilirsin. Başkaları da yazmış. Bir halıya 1200 de veren var 12000 de. Ama ben de bütün evin halılarını 700'e aldım. Perdelerimi 450'ye. Yani herşeyin uygunu da var, pahalısı da. Emin ol en kalitelisini de almış olsan evinde huzur olmadıktan sonra ne yapacaksın eşyayı... Herşeyin uygun paketleri var. Yok günlük tabağım çanağım, misafirlik tabağım çanağım olsun dersen o ipin ucu gelmez. Biraz emek verip herşeyin dayanıklısının uygununu bulabilirsin. Ayrıca birçoğumuz borç harç içinde evleniyor. Çoğunluk evlendikten sonra yıllarca borç ödüyor. Keşke azınlık gibi herkes borçsuz harçsız evlense... Ancak dünyada herkes eşit kefede değil. Rabbimin bir bildiği vardır. Siz bir yola girmeye karar verdiyseniz bir şekilde hallolur. Hakkınızda hayırlısı. Şimdiden mutluluklar...

o 6.500 liralik takim var ya hah iste o takimi aliyosun temizlikten temi,lige altini silip geri yerlestiriyosun bizim gibi maddi durumu kisitli insanlar 6500 litalik takimi makinaya atmaya bile kiyamiyo ya rengi cikarsa diye bende var bir takim inanin kullanmadim kutahya porselende 6 kisilik takimdan 2 paket almistim hergun onu kullaniyorum o takimlari kullanacak kimse gelmiyor evinize evimde 2 televizyon var acan yok bir salon bir oturma odasi var koltuklara oturan yok bizden baska derin dondurucu var dolduran yok tencere takimlarini demlikleri soylemiyorum bile yani demek istedigim cok ucuza daha kullanisli seyler alabilirsiniz geriye kalan hersey fuzuli masraf

halilarinizi falan outlet magazalardan alabilirsiniz ben oyle yaptim perdelerimide sosyete pazarindan diktirdim hic pisman degilim keske mobilyalarimi diger esyalarimida boyle yerlerden alsaydim okadar gereksizmiski verdigim paralar onemli olan uydurabilmek goz zevkinize hitap etmesi ben kimsenin evine gidince bakim koltugunun markasi neymis demedim kimse banada demedi evlenirken niyedir bilmiyorum aman iyisi olsun aman en guzeli olsun mantigi basiyo insana ama cok sacmaymis bir kizim var suan daha kucuk ama simdiden basladi evi tarumar etmeye iyi bir sey alacaksaniz evlenin cocugunuz olsun buyusun oyle alin

Ben ev bile dizmedim, eşyalı ev tuttum geçtim ilk başlarda. Sonrasında y.dışına taşınmıştım o yüzden. Evlendikten 4 yıl sonra ev kurdum kendime. Beyaz eşyalarımı kaliteli almaya çalıştım sadece. İyi bir markanın en düz modelleri. Bulaşık makinesinin 3 programlısını aldım mesela 10 programlısı varken. Zaten o programları kullanmıyoruz. Mobilyalarımı falan ikeadan aldım. Sıkılınca kılıflarını değiştiriyorum ev yenileniyor. Eşyaya vereceğim paradan ettiğim tasarruflarlada geziyorum, yiyorum, içiyorum. Eşya benim hayatımı kolaylaştıracak araçtır, asla amacım olamaz. Temizliğiyle, bakımıyla uğraşmak zor olmasın diye minimumda tutuyorum eşyalarımı. Şimdi yine yurtdışına taşınacağım. Orada da ikeadan takılıcam. Daha da sade bir ev kuracağım. Orta sehpa bile almayı düşünmüyorum. Yıllar geçtikçe o eşyalar daha da göze batıyor bence.

Tez döneminde misin ders döneminde mı?
Tez yazmak ciddi bir iş hem çalışıp hem dersane gibi agir bi işte çalışırsan ikisine yetemeyebilirsin. Dersaneler ve özeller çok çalıştırır öğretmeni

Branşın ne bilmiyorum ama kpss düşünmez misin. yanlış anlama işine karışmak değil ama şu an yl mezunu olup kadro bekleyen çok insan var.malesef artik çok sık açılmıyor kadro.

Tek memur maaşı ile evlenmek çok zor.Sadece eşya da deil bu işin gelinliği var düğün salonu var var da var.

Merhaba. Bendeki YL tezli, bir üye de üst sayfalarda "çalışma, tezin uzar" demişti. Tecrübem olmadığı için bilemiyorum. YL yaparken çalışabilir mi yani?

Zaman yönetimi konusunda iyiyseniz neden uzasın ki?
Ders dönemi 1 sene zaten dersler genelde aynı günde biter
Tezde de bölümünüze göre değişir ama uygulamanız deneysel ise zaman alabilir.
Uzaması da kötü bir şey değil

Böyle konuları okuyunca ben çok şaşırıyorum yada benim ruhum fakir. Evim o kadar sadeki içinde hiçbir eksiğim olmamasına rağmen öyle milyarlar dökmedik. Günlük yemek tencere tava kahvaltı seti falan vardı içinde 3 e yakın ödedim ki hala hiç gerek kalmayan açılmamış tencerelerim var içinde. Zaten evlenirken herkes tabak bardak dünyaca şey getiriyor. Hepsi paketinde çünkü sanıldığı kadar çok eşya iyi birşey değil. Perdelerim ve halılarım toptancıdan aldık marka vermeyim ama ünlü markalar. Bütün ev düğün gelinlik damatlık davetiye dış çekim şu bu vs hepsini 30 a yakın hiçte içimizde kalmadan tamamladık. Altınlarımız bizde kaldı düğün salonunuda düğündeki nakitlerden ödedik bitti gitti. Sevgilinizi hiç cesur bulamadım erkek kendine güvenmeli kadına dağ olmalı yoksa o evliliği hep kadın sırtlanmak zorunda kalır. İki tarafta birbirine destek olsun böyle olmaz.

22 yaşındasın , işin yok , aileleriniz yardım edemeyecek.Bu tablo karşısında hemen evlenmeniz şart mı diye sormadan edemiyorum maalesef.Bir işe gir , gerekirse kuruş kuruş biriktir paranı.Zaman çabuk geçiyor , 1 2 yıl beklenebilir.Düğün yapmayacağını sürekli söylemişsin.Ben bundan bile düğün yapmazsan içinde kalacağını düşünüyorum.Acele ediyorsunuz gibime geliyor.Evlilik dışarıdan göründüğü gibi olmaz bir de üstüne maddi sorunlar eklenirse.Her şeyden kısıp feragat edersin , birike birike patlarsın en sonunda.Yıpranmayın boşuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…