Ekonomik özgürlük ve yapilan evlilikler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

JaneEyre___

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2019
496
2.008
43
Sevgili KK hanimlari cok merak ettigim bir konu var.

Bu forumda bir suru kadinin ekonomik özgurlugu, mesela meslegi olmadan evlenenleri okuyoruz. Evlilik sikintili oluncada ekonomik durumlardan bosanamiyorlar. Benim cevremde hep calisan kadinlar oldugu icin bu duruma cok hayret ediyorum. Genc kizlar nasil dusunuyorlar? Karsi cinse nasil bukadar guvenip evleniyorlar? Kesinlikle ev hanimlarina karsi bir sözum yok herkesin kendi secimi ama bir mesleki guvence olmadan evlenenlerin nasil evlendigini cok merak ediyorum:/

Yargilamak veya asagalamak niyetim degil sadece nasil bir dusunce yapisi var cok merak ediyorum. (Turkcem ikinci dilim, kusura bakmayin hatalar icin)

Bu forumda bir suru kadinin ekonomik özgurlugu, mesela meslegi olmadan evlenenleri okuyoruz. Evlilik sikintili oluncada ekonomik durumlardan bosanamiyorlar. Benim cevremde hep calisan kadinlar oldugu icin bu duruma cok hayret ediyorum. Genc kizlar nasil dusunuyorlar? Karsi cinse nasil bukadar guvenip evleniyorlar? Kesinlikle ev hanimlarina karsi bir sözum yok herkesin kendi secimi ama bir mesleki guvence olmadan evlenenlerin nasil evlendigini cok merak ediyorum:/

Yargilamak veya asagalamak niyetim degil sadece nasil bir dusunce yapisi var cok merak ediyorum. (Turkcem ikinci dilim, kusura bakmayin hatalar icin)
Ben 18 yaşından beri çalışıyorum bi erkeğe güvenip işimi birakmazdm ki birakmadim da cocugum 3 aylık olunca ise donucem tekrar mesela benim de çevremde herkes çalışır annem dahil ama kardeşimin evleneceği kız şimdi calisiyo evlenince calismiycam diyo bizde ailece yadirgiyoruz bu düşünce yanlış düşünce erkek diye sömürmeye gerek yok isteyen istediğini desin şimdi bı ton laf edecek çıkar

Belki de ailelerine güveniyorlardır. Bir arkadaşım var hayatı boyunda tek gün olsun çalışmamıştır. Ailesinin Durumu iyi ve hep arkasındalar. Bir ara eşiyle araları kötüydü ailesi boşanırsan ister yanımıza gel ister sana ayrı ev açarız dediler. Genelde insanlar ya boşanırsam diye düşünmüyor her şey hep çok güzel gidecekmiş gibi hesaplıyorlar.

8 yillik evliyim. calismiyorum buyuk kizim dogunca kamu kurumundan istifa ettim.pisman degilim.
Guzel bi evliligim var. Ola ki hersey kotuye gitti, Tekrar calismak istesem kendi ofisimi acacak bi meslegim var.
Calisana da calismayanada saygim sonsuz. Benim bu konuda soyleyebilecegim tek sey; calissanda calismasanda bi meslek sahibi olunmasi.En onemlisi bu bence

Öğretmenim, ortaokulda çalışıyorum Kız öğrencilerim arasında ev hanımı olacağım diyen bir kişi bile yok Hepsinin hedefleri hayalleri var

Ama eminim lise bitince bazıları devam etmeyecek Aileler de devreye giriyor bazıları hemen nişan yapıp kızını evlendirmek istiyor Bazıları okusan da calisamazsin zaten vs deyip okutmak istemiyor
Yoksa şuan inanın hepsinin gelecek planlarında meslek sahibi olmak var

Aslında liselerde çalışan meslektaşlarımı da dinlemek isterim bu konuda

8 yillik evliyim. calismiyorum buyuk kizim dogunca kamu kurumundan istifa ettim.pisman degilim.
Guzel bi evliligim var. Ola ki hersey kotuye gitti, Tekrar calismak istesem kendi ofisimi acacak bi meslegim var.
Calisana da calismayanada saygim sonsuz. Benim bu konuda soyleyebilecegim tek sey; calissanda calismasanda bi meslek sahibi olunmasi.En onemlisi bu bence
Yanlış anlamazsanız eşiniz ne iş yapıyor?

Bana göre de bir kadın illaki çalışmalı, ama eğer evlenince eşi ile eşit işbölümü yapmıyorlarsa kesinlikle işi bırakmalı. Neden işten gelip koştura koştura yemek yapsın iki dk dinlenmeden. Yada ertesi güne ütü yetiştirmeye çalışsın? Bebeğine doyamadan neden işe gitsin?

Benimki de öyle arada ben de bassam istifayı diyorum sonra ne yazık ki tasarruflu bir insan olmadigim aklıma geliyor.
Isten gelip kostur kostur ev isi, yemek derdine dusuyordum, esim yardimci olmazdi hic. Kizim dogunca da acikcasi daha kolayima geldi biraktim, maddi sıkıntimiz yok belki o yuzden rahat davrandim, pismanligini hic yasamadim, o zamankinden daha rahatim inan 🤷‍♀️ Ama maddi acidan gercekten calismam gerekseydi birakmazdim

Bende merak ediyorum, yemek yapmayı bilmeyen, ütüden anlamayan, elektrik süpürgesi kullanamayan, yerleri silemeyen, bir misafirin önüne kek ve çay koyamayan erkekler nasıl el kızına güvenip evleniyorlar? Ne düşünüyorlar acaba?
Bence erkekler kesinlikle bunlari yapmali ama islerine gelmiyor cok sinir bozucu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X