Ekonomik özgürlük ve yapilan evlilikler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlenilir neden evlenilmesin.
Kisi calismiyor ve meslegi yoksa ya baska geliri vardir ya velisi vardir. Esi olacak kisiye velisinden daha fazla guvenebilir, bana normal geliyor.

Bence şöyle: benim annem çalışan kadındı ben böyle bir ortamın içine doğduğum için bebeklikten itibaren şöyle gelişti düşüncem: anne baba çalışır çocuklarına bakar sonra çocukları büyür onlar da çalışır evlenir çocukları olur çocuklarına bakarlar.
Bu benim için ne kadar olağansa annesi ev hanımı ve kendisi de çalışma fikrinden uzak yetişmiş bir kadın için de ‘baba işe gider eve para getirir anne evde çocuğa bakar yemek hazırlar temizlik yapar, çocuk büyüyünce o da anne olur o da çocuğa bakar yemek hazırlar temizlik yapar’ düşüncesi o kadar normal

O yüzden diğerinin yaptığı diğerine anormal gelebiliyor, biz kahvaltıda zeytin yemeyi normal karşılarken bazı toplumların kahvaltıda zeytin mi yenirmiş diyip balık yemesi gibi

Bence her insanın bir mesleği olmalı ve bir engeli yoksa çalışmalı. Evlenmek değil mesele dünyanın bin türlü hali var. Anne babaya güvenirsin malım var dersin zenginim dersin ama yarının ne getireceğini bilemezsin. Ki maddiyat değil tek sıkıntı, üretime katılmak, kendini güçlü bağımsız hissetmek, ruh sağlığı vs.
Ama gerçeklere gelir ve sizin sorunuz üzerinden ilerlersek, kk da okuduğum kadarıyla sorunlu evliliği olan kadınlara bakarsak çalışanla çalışmayan arasında pek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Güzel mesleği ve geliri olduğu halde koca dayağı yiyen kaç kadın işine güvenip boşanabiliyor. Kafada bitiyor bir şeyler.

Yalnız güzel memleketimde çalışan kadınlar daha çok yıpraniyor (%95 ) bana göre.
İşte çalış ,eve gel evde çalış yemeği temizliği vs vs çoluk çocukla uğraş,eşinin gönlünü yap derkennnn kadınlar pert .

Bir çoğu maddi olarak da ciddi sekilde sömürülüyor . Kartını eşine vermekan zorunda kalan kaç yazı okudum bilmiyorum yada çalıştığı halde istediği birşey alamayan vs .

Ben çok üzülüyorum böyle yazılar okuyunca.

Tabi ki herkes okusun maddi gücü olsun o ayrı ama öncelikle sağlam bir kişiliği bir duruşu ve güçlü olmalı her insan .

Bu özelliklere sahip birisi her türlü şeyle başa çıkabilir . İnsanın mecbur kalınca yapamayacağı hiç bir şey yok bu hayatta yeter ki kumaşı sağlam olsun .

Bir doğu ilinde, erkek meslek lisesinde görev yapıyorum değerli meslektaşım. Bazı geceler belletmenlik görevim oluyor kız lisesinin pansiyonunda. Okulla pansiyon arası yakın, yürüyerek gidip geliyorlar ama özellikle hava erken karardığı zaman aklım çıkıyor bir şey olacak diye. Çünkü bir kere başımıza bir olay geldi. Okul çıkışında, kıza göz koyan birileri kızı kaçırdılar. Kızımızı kurtaramadık.

Diğer örneğim, yazımın başında söylemiştim erkek meslek görev yerim. 1 tane kız öğrencimiz vardı. İsteyerek okuyan, elektrik mühendisi olmak isteyen, çalışan. Bir gün, kızımızın okula gelmeyeceğini, abilerinin zorla nişanlandırıp okuldan aldıklarını öğrendik. İletişime geçtik tabi, kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Hocam kendi isteğim, evleneceğim dedi. Ailede baskı kurunca, elinizden kayıp gidiyor tutamıyorsunuz, kurtaramıyorsunuz.

Okumak istemeyen, “yapamıyorum”un arkasına sığınan, evliliği kaçış olarak gören, ailesinin maddi imkansızlıklarından dolayı evlendirilen, okutulmayan, okumasına izin verilmeyen çok kızımız var...

Okumasına izin verse aileler, istediği bölümü seçemiyor kız çocukları. Belletmenlik yaptığım liseden dil sınavına öğrenci hazırlıyorum. Ailesi hala istemiyor içten içe, bir an önce işe gir eve para getir derdindeler. Ama birlikte çalıştık netlerini 39’dan 70’lere çıkardık. Haftaya sınava girecek, dualarınızı eksik etmeyin. Çocuklarımızın emek verdiği hayalleri gerçeğe dönüşsün...

Uzattım kusura bakmayın, gençliğin hevesi ile kendi seçimleri de oluyor, ailelerin dayatması da. Yazık olan hep onlara oluyor...

Ben de ingilizce öğretmeniyim , çocuklarımıza başarılar diliyorum
Özellikle kız çocuklarının okuması konusunda ben de çok hassasım

Benim bi arkadaşım var karı koca ikisi de çalışmıyor aileleri her ay düzenli para veriyor hatta çalışmayı kölelik görüyorum bu devirde moda oldu bu kadar demişti.

Başka bi arkadaşım daha ünv de okurken zengin birini buldu evlendi

Başka birinin yine kocası zengin gününü gün ediyor.

Çalışmakta çalışmamakta herkesin kendi tercihi ve şartları.

Kimseyi yargılamaya lüzum yok.

İmkanı olan evde kendi çocuğunu büyütüyor.

Çalışmadığı halde de geliri olan Kişiler var buna güveniyordur.

Herkesin şartları eşit değil yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X