• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomik özgürlük ve yapilan evlilikler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Isten gelip kostur kostur ev isi, yemek derdine dusuyordum, esim yardimci olmazdi hic. Kizim dogunca da acikcasi daha kolayima geldi biraktim, maddi sıkıntimiz yok belki o yuzden rahat davrandim, pismanligini hic yasamadim, o zamankinden daha rahatim inan 🤷‍♀️ Ama maddi acidan gercekten calismam gerekseydi birakmazdim
Bence zaten kadinlarda calisiyorsa evdeki is bölumu esit olmali esit degilse kadinlarin neden calismak istemedigini kesinlikle anliyorum

8 yillik evliyim. calismiyorum buyuk kizim dogunca kamu kurumundan istifa ettim.pisman degilim.
Guzel bi evliligim var. Ola ki hersey kotuye gitti, Tekrar calismak istesem kendi ofisimi acacak bi meslegim var.
Calisana da calismayanada saygim sonsuz. Benim bu konuda soyleyebilecegim tek sey; calissanda calismasanda bi meslek sahibi olunmasi.En onemlisi bu bence

Katılıyorum bence de önemli nokta bu
Aslinda konu sahibinin de demek istediği bu bence Meslek sahibi olmak

Ailem kapı gibi arkamda iyi günde de kötü günde de. Ailem 2 ev yaptı üstüme evlenmeden önce. Allah korusun boşanırsam babamdan maaş alırım,evin kira geliri var 900, eşimden de nafakamı alır geçinir giderim. Yüksek lisans mezunuyum ama KPSS den atanamadım bir türlü. Yabancı dil+ALES ile de akademik kadro alamadım. Olmayınca olmuyor dedim evlendim

Ailem kapı gibi arkamda iyi günde de kötü günde de. Ailem 2 ev yaptı üstüme evlenmeden önce. Allah korusun boşanırsam babamdan maaş alırım,evin kira geliri var 900, eşimden de nafakamı alır geçinir giderim. Yüksek lisans mezunuyum ama KPSS den atanamadım bir türlü. Yabancı dil+ALES ile de akademik kadro alamadım. Olmayınca olmuyor dedim evlendim
Tabi turkiyede sartlar cok zor farkindayim siz elinizden geleni yapmissiniz.

Eli öpülesi baba. Hayalimdeki baba.

Sevgili KK hanimlari cok merak ettigim bir konu var.

Bu forumda bir suru kadinin ekonomik özgurlugu, mesela meslegi olmadan evlenenleri okuyoruz. Evlilik sikintili oluncada ekonomik durumlardan bosanamiyorlar. Benim cevremde hep calisan kadinlar oldugu icin bu duruma cok hayret ediyorum. Genc kizlar nasil dusunuyorlar? Karsi cinse nasil bukadar guvenip evleniyorlar? Kesinlikle ev hanimlarina karsi bir sözum yok herkesin kendi secimi ama bir mesleki guvence olmadan evlenenlerin nasil evlendigini cok merak ediyorum:/

Yargilamak veya asagalamak niyetim degil sadece nasil bir dusunce yapisi var cok merak ediyorum. (Turkcem ikinci dilim, kusura bakmayin hatalar icin)

edit:Tabikide kimse bosanacam diye evlenmez onun farkindayim

Her zaman kadının çalışması gerektiğini savunurum ama çalışan kadınlar hep iyi evlilikler yapıyorlar ya da evlilikleri kötü gidince boşalabiliyorlar mı sanıyorsunuz? Ya da çalışmayan kadın asla boşanmaya cesaret edemiyor mu?

Katılıyorum bence de önemli nokta bu
Aslinda konu sahibinin de demek istediği bu bence Meslek sahibi olmak
evet aslinda bunu kast ettim sanirim beni yanlis anladi bazi kisiler

Aynen oyle, bi meslegin olursa eger hayat sartlari ne durumda olursa olsun bi is bulunabilir, kolunda bi bilezigin olacak diyorlar ya kesinlikle oyle.
Allah kimseyi yuvasiyla ailesiyle sinamasin ama hep en kotuyu dusunup okumak sart.

Bu forumda bir suru kadinin ekonomik özgurlugu, mesela meslegi olmadan evlenenleri okuyoruz. Evlilik sikintili oluncada ekonomik durumlardan bosanamiyorlar. Benim cevremde hep calisan kadinlar oldugu icin bu duruma cok hayret ediyorum. Genc kizlar nasil dusunuyorlar? Karsi cinse nasil bukadar guvenip evleniyorlar? Kesinlikle ev hanimlarina karsi bir sözum yok herkesin kendi secimi ama bir mesleki guvence olmadan evlenenlerin nasil evlendigini cok merak ediyorum:/

Yargilamak veya asagalamak niyetim degil sadece nasil bir dusunce yapisi var cok merak ediyorum. (Turkcem ikinci dilim, kusura bakmayin hatalar icin)

Meslegin garantisi varmı peki bugün hersey yolunda çalısıyosundur yarın belki işsiz kalıcaksındır o yada bu sebeple?bu hayatta neyin garantisi var sizce

ben evlendikten sonra atandim. son kez şansımı denemek için girmiştim. olmasa evde coluk çocuk yuvarlanirdim.

bu konu öyle bi bakış açısıyla açıklanacak bişey değil bence. sosyolojik ekonomik kültürel ve psikolojik olarak ayrı ayrı ele alınması lazım. tartışma programında konu olsa en azından üç bölüm olur🙄🙄

hayatta bizim algimizin ötesinde yaşayan insanlar var😬😬

Her zaman kadının çalışması gerektiğini savunurum ama çalışan kadınlar hep iyi evlilikler yapıyorlar ya da evlilikleri kötü gidince boşalabiliyorlar mı sanıyorsunuz? Ya da çalışmayan kadın asla boşanmaya cesaret edemiyor mu?
Öyle kast etmedim. Aslalar yok tabikide bdv de cok örnekler okuyoruz. bosanmak isteyen bir sekilde bosaniyor veya meslegi olanda ayrilmamaya karar veriyor.

kimin ne yaşadığını, nelere katlanmak zorunda olduğunu, nelerle sınandığını bilemeyiz. aile okutmuyordur ya da kendi okumak istemiyordur. burada birçok kez lisans mezunu olup iş bulamayan hanımların konularını okuduk. gençlik rüzgarına kapılıp, sevip, evleniyorlar. sanırım bize pek bir şey demek düşmüyor. evet ben de mesleğimi kazanıp evlenmek istiyorum ama bu demek değil ki başkaları yanlış yapıyor. herkesin hayatına kendi yön veriyor🤷🏼‍♀️

valla kardes anadilim Türkçe ama ben bile anlayamiyorum şu sorduğunu sorunun yanıtını ki sana anlatayim

Bu bir dert mi?
Buralar iskandinavya ya benzemez

İskandinavya diye bir ülke mi var?
Orada pek çok ülke var
Zannımca iskandinavya ya orası gelişmiş sanırım durum bu

Mune bacının cımbızından bugun bereket akacak
Çok şükür

Öğretmenim, ortaokulda çalışıyorum Kız öğrencilerim arasında ev hanımı olacağım diyen bir kişi bile yok Hepsinin hedefleri hayalleri var

Ama eminim lise bitince bazıları devam etmeyecek Aileler de devreye giriyor bazıları hemen nişan yapıp kızını evlendirmek istiyor Bazıları okusan da calisamazsin zaten vs deyip okutmak istemiyor
Yoksa şuan inanın hepsinin gelecek planlarında meslek sahibi olmak var

Aslında liselerde çalışan meslektaşlarımı da dinlemek isterim bu konuda

Bir doğu ilinde, erkek meslek lisesinde görev yapıyorum değerli meslektaşım. Bazı geceler belletmenlik görevim oluyor kız lisesinin pansiyonunda. Okulla pansiyon arası yakın, yürüyerek gidip geliyorlar ama özellikle hava erken karardığı zaman aklım çıkıyor bir şey olacak diye. Çünkü bir kere başımıza bir olay geldi. Okul çıkışında, kıza göz koyan birileri kızı kaçırdılar. Kızımızı kurtaramadık.

Diğer örneğim, yazımın başında söylemiştim erkek meslek görev yerim. 1 tane kız öğrencimiz vardı. İsteyerek okuyan, elektrik mühendisi olmak isteyen, çalışan. Bir gün, kızımızın okula gelmeyeceğini, abilerinin zorla nişanlandırıp okuldan aldıklarını öğrendik. İletişime geçtik tabi, kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Hocam kendi isteğim, evleneceğim dedi. Ailede baskı kurunca, elinizden kayıp gidiyor tutamıyorsunuz, kurtaramıyorsunuz.

Okumak istemeyen, “yapamıyorum”un arkasına sığınan, evliliği kaçış olarak gören, ailesinin maddi imkansızlıklarından dolayı evlendirilen, okutulmayan, okumasına izin verilmeyen çok kızımız var...

Okumasına izin verse aileler, istediği bölümü seçemiyor kız çocukları. Belletmenlik yaptığım liseden dil sınavına öğrenci hazırlıyorum. Ailesi hala istemiyor içten içe, bir an önce işe gir eve para getir derdindeler. Ama birlikte çalıştık netlerini 39’dan 70’lere çıkardık. Haftaya sınava girecek, dualarınızı eksik etmeyin. Çocuklarımızın emek verdiği hayalleri gerçeğe dönüşsün...

Uzattım kusura bakmayın, gençliğin hevesi ile kendi seçimleri de oluyor, ailelerin dayatması da. Yazık olan hep onlara oluyor...

bir kadın olarak aklını kullan ,çalışsan da çalışmasan da kimseye minnet etme, kendini ezirme ,bunu kendine ilke edin sonra sev ve sevil allahın izniyle .. .rabbim öküzlerle karşılaştırmasın yeterki :)

Öğretmenim, ortaokulda çalışıyorum Kız öğrencilerim arasında ev hanımı olacağım diyen bir kişi bile yok Hepsinin hedefleri hayalleri var

Ama eminim lise bitince bazıları devam etmeyecek Aileler de devreye giriyor bazıları hemen nişan yapıp kızını evlendirmek istiyor Bazıları okusan da calisamazsin zaten vs deyip okutmak istemiyor
Yoksa şuan inanın hepsinin gelecek planlarında meslek sahibi olmak var

Aslında liselerde çalışan meslektaşlarımı da dinlemek isterim bu konuda
Staj yaparken öğrencilerimin çoğu hedefine ulaştı çok iyi bölümdeler. Ailelerde etkiliyor tabi ama ben şuna inanıyorum azmeden her şeyi yapar bir öğrencimin ailesel sırunları vardı şu an mühendislik bölümünde kendini kurtarıcak hepsiyle gurur duyuyorum. Çok yakın bir arkadaşım vardı. Sürekli ilerde zengin biriyle evlenicem kv yi evime sokmayacağım vs derdi biz şaka yapıyor sanırdık. Evlendi düğününe gittim. 6 ay sonra ayrıldı sonra boşandı. Kız beni arıyordu ben üzülüyorumdum sonra öğrendim ki her şey yalanmış. Öğrendim ki kv nin evini başına yıkmış evin eşyalarını parçalamış bana altınlarımı istiyorlar çok borcu varmış dedı. Halbuki altınlarını annesine vermiş biran önce evlenmek için baskı yapmış çocuk borçla evlenmiş çocuğun annesini eve almamakla kalmayıp eşine görüşmeyeceksin demiş. En son eşi annesini markete götürdü diye kadının evini basıp dövmüş saçlarını yolmuş oğlu o ara eve gelmiş darp raporu alıp boşandı. Şu an ise bana zengin birini buldum evlenmeyi düşünmüyorum çalışmıcamda ona çocuk yapar parasını yerim diyor. Çoğu çevremde gördüğüm kadınlar erkek bakmak zorunda diyerek erkeği cüzdan olarak görüyor ne yazık ki

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X