Eşimle farklı şehirlerde yaşıyoruz bu nedenle hesaplarımız da tamamen ayrı diyebilirim.
Ben de öğretmenim.
2000 kredi, 400 kira, 100 yol ücreti, kışın 60 lira aidat, yaklaşık 200 lira bireysel emeklilik, ortalama 200 kadar da evin faturaları aylık sabit harcamalarım. Mutfak, ekstralar, kredi kartı vs değişken elbette.
Böyle alt alta sıralayınca ölmüşüm de gömen olmamış gibi görünse bile düzgün para yönetimiyle hiç sıkıntı çekmiyorum. Canım ne isterse alıp, nereye istersem gidecek mutlaka bütçem oluyor.
Yerinizde olsam bu yaz için kendimi kasmazdım zira ek ders varken düzeltemediğiniz bu ek hesap, yazın hiç düzelmez.
Eylül ayında gelecek eğitim ödeneğini unutun, direkt borca gitsin. Eylülün ortası itibariyle 2000 borcunuz kalır. Sonrasında da kredi taksidinizi 1300 değil 2000 gibi planlayarak birkaç ayda içinden çıkarsınız. O aylarda ek ders de geleceği için yazın olacağı kadar sıkıştırmaz sizi.
Ayrıca her eğitim-öğretim yılının başı itibariyle her ay kenara 200 atarsanız haziranda Temmuz ve Ağustosta ek ders gibi harcayabileceğiniz mis gibi bir 2000 liranız olur. Benim sevdiğim bir yöntem.
İyi tatiller.