• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eksikmişim ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence anneye de şeffaf olun durumları kızıştırmaya gerek yok bakın kaç kişi demiş kimin annesi olsa durumu sorgulardı diye. Hallolur canınızı sıkmayın. İnşaallah bundan sonra hep mutlu olursunuz
Ya çık teşekkür ederim ❤️ yok inatlaşıp kızıştırmak gibi bi düşüncem yok. Bize kalsa hiç anlatmayacaktık aslında ama bilsinler sonradan öğrenirlerse sorun çıkar dedik. Şimdi çıktı 😄

erkek arkadaşınızla çok iyi anlaşıyorsanız sakin kalmanızı öneririm. zaten başka bir şehirde yaşıyormuşsunuz. böyle iyi anlaşabileceğin birini bulmak çokkk zor hatta imkansız.

annesi gelince ona şiddet gördüğünüz için boşandığınızı oğlunu çok sevdiğinizi açıklayın. eski kafalı insanlar işte ne desen olmuyor. öyle görmüşler öyle yetiştirilmişler. ama sizi tanıdıkça sizi seveceğini düşünüyorum.

üzülmenizi gerektiren de hiçbir şey yok bunları düşünüp kendinizi heba etmeyin. hayat bu her şey insanlar için kimin başına ne gelecek bilemiyor insan. annesine de önyargılı yaklaşmayın benim ananemde böyle bir tip öyle görmüşler işte dar görüşlü insanlar..

2 aylık evlilik çocuk zaten yok.
Eee sıkıntı ne burda?
Konuşmasın o anası .ayıp kardeşim ya kendi kızı yok mu ? Herkesin başına gelebilir ne var bunda.
Senin erkek arkadaşın adam gibi adamsa anasını susturur.
Paşa oğluna kız begenemiyor .
Emin ol boşanmış olmasanda başka bir kulp bulurdu

çabuk karar vermeyin. onlarada hak verin yaşlı insanlar sonuçta.

iki insan birbirini istedikten sonra hallolur herşey. sakin kalın

İlk basta boyle bir tepki vermeleri cok abes gelmedi klasik turk ailesi ne bekliyodunuz ayrica sizin yaninizda telefonda soylenirmi bu gitsin ailesiyle karisina alip konussun duzeltsin durumu ama siz soylenenleri unutmayip ilerde hep tavirli olacaksiniz yani ikinizde hatalisiniz bu sekilde soylediginiz icin

Psikoloğumda öyle diyor bu bi süreç gözlemlemek için ama benim isteğim böyle büyük bir aile olalım bayram ziyaretleri yapalım filan. Ben oldum olası bayram yaşamadım. İmşallah sizin gibi anlayışlı bir kadındır sonradan pişman olur.
Sizinki istememekten öte biraz nazlanmış gibi geldi. Köken neden sorun olsun ki. Bizimki beni direk beğenmemiş senden çok büyük duruyor filan dedi
E benimki de beğenmedi beni :) Boyum kısaymış, çok minikmişim. Sonra "altın da küçük ama değerli" oldum :))

İnanın bana nazlanma falan değildi, baya baya istemedi beni. Benim şahsımla alakası yoktu olayın aslında, tamamen kimlik bilgilerimle ilgili bir takım önyargılar.. O yüzden hiç takılmadım ben. Sadece işimiz zorlaştı bir dönem o kadar.

Sizin olayınız da tamamen kimlik bilginiz :) Şahsınızla, karakterinizle, aslında nasıl göründüğünüzle hiç ilgisi yok olayın.

Yalnız, bu duyduklarınız gerçekten anne oğul arasında olması gereken, bilmenizin size faydası olmayacağı şeyler. Tanışmaya giderken, siz de önyargılı, zırhlarınızı silahlarınızı kuşanıp gitmeyin. Siz, sadece siz olun.

Arkadaşlar eski üye olduğunuzu söyleyince şöyle bir eski konulara baktım.
Ve o zaman yaptığım bir yorumun aynısını yapmak istiyorum;
"Zaten terapistlerin cogu der ki; eğer bir davranış seni haddinden fazla kızdirip sinirlendirdiyse biraz deşince aslında o denene/yapilana değil geçmişimizden bir şeye sinirlenmissinizdir.
Ben bu gözle bakmaya başladığımdan beri beni sinirlendiren çoğu konunun aslında sinirlenmemi gerektirecek bir şey olmadığını ,beni neden kötü hissettirdigini yavaş yavas çözmeye başladım. Size de tavsiye ederim.".

Bosanmanizi siz daha kendi içinizde atlatamamissiniz. Belki iğrenç bir evlilik olduğu için, belki sadece iki ay sürdüğü için bilmiyorum ama sizin teeeee ilk üye olduğunuz zamanki, hatta bu bebe hayatınıza girmeden önceki konularınızda bile hep 'bosandigini soylememek' var. Konuların çocuğunun alt metninde olduğu gibi ismi 'evlenip ayrılmis olmak' olan konunuz bile var.
Şöyle bir baktım da...
Daha çocukla tanismissin,bismillah başladığınız hafta demişsin ki
Hiç istemem böyle bir şeyi o değilde ailesi sorun yapar gibi hissediyorum ben. Geleneksel bi aile yapısı var
Zaten ilk günden kendin bu yargıya varmissin. Hiç 'ben böyle olacağını düşünmedim' diye kendini kandirma.
Bir ay geçmiş, bu sefer her şey çok güzel geçtiği halde sırf daha önceden bosandiginizi söylememek için durduk yere soğumussunuz,hatta ayrilmissiniz.
Bir de kendine hayrı olmayan salak psikologunuzun su vecizesini yazmışsınız - ki muhtemelen hala iç sesiniz size şu cumleleri söyleyip duruyor.
Psikoloğum türk aile yapısında eşler sorun etmese de aileler sorun edebilir demişti.
Bir başka konunuzda hayatıniza bir sürü saçma sapan kişi girdiğini ve sebepsiz yere/ hatta bazen evlenip boşandığıniz için terkedildiginizi yazmissiniz. Yani bu konu hep insanların sizi yaralamak istediğinde ilk vurdukları şey olmuş. Sizin yumuşak karnınız olmuş
evlenip ayrılmış olmamı bile ayrılık sebebi olarak duydum.
Derken tekrar barismissiniz, bu sefer yine içinizde bir korku... Her konunuzda açmissiniz ilk evliliğinizin sorun cikarma ihtimalini
Bir evin bir oğlu ilk evliliği olacak , flört döneminde annesini iki saat aramayınca “ güzel oğlum canım neden aramadın merak ettim” diye yazan bi kadın gerçekten anormal derecede değerli.
Annesi tüm birikimini hemencecik gönderdi arabası için.
Erkek ark. Hiç evlenmemiş hatta adam akıllı uzun soluklu ilk sevgilisi benim. O yüzden heyecanı da çok hevesi de. Ama benim mutluluğum kursagımda kaldı.
Bir gün oğlumuz evlenip ayrılmış biri ile evlendi vs bi cümle duyarsam ne yaparım bilmiyorum aşırı üzülürüm. Bilmiyorum bı bi kusur değil ama toplumun bakış açısı da belli.
Yani hiç burada 'ay bilmiyordum, 'sana saygı duyarlar dedi sevgilim' diyip kendinizi kandırmayın.
Resmen kendi mutluluğunuza çomak sokmuşsunuz işte. Belki sizin konfor alaniniz, büyüdüğünüz ve yetistiğiniz ortam kaos,mutsuzluk dolu olduğu için hiç farketmeden kendinizi kaosa,mutsuzluğa,istenmemeye çekiyorsunuzdur.
Bir de şöyle demişsiniz;
Burda erkek ark ın hatası büyük ya en başında ailesine söyleyecekti ya bana tepki gösterirler diyecekti
Burada da kendinizi kandırmayın. Daha birkaç ay önce ben söylemesini istemedim,kimseye söylememe kararım var demiştiniz. Ayrıca adam ailesine tatili bile söyleyemeyen birisi. Gayet biliyorsunuz ailenizi. Saygı duyacaklar dediyse saygı duyacaklardir. Biraz sabredip o aşamaya gelmelerini bekleyebilirsin. Eşeğin hatri yoksa sahibinin hatri var derler. Oğulları için sizi tanimaya ve sevmeye çalışabilirler.
Sahsen tüm konularınıza hakim birisi olarak mutsuzlukla beslendiğinizi söyleyebilirim. Devamlı sorun cikarma arzusundasiniz.
Tabii ki isteyerek yapmıyorsunuz ama şu telefon isteğiniz bile sorun cikarma arzunuzdan. Hem kendiniz saklamak istiyorsunuz,böyle büyük bir olay sizin için. Hem de kadın ani tepki ile kötü şeyler söyledi diye ayrılmak istiyorsunuz.
Önemli olan ani tepki ile ağzından çıkan değil ki. Önemli olan size olan saygısından davranış şekli.
Benim şu anki erkek arkadaşım yabancı. Benim annem de çok agzindan çıkanı kulağı duyan biri değil, dünyanın hakaretini eder sonra unutur,bir gün hatirlatirsan 'ben asla öyle bi şey demedim' der 🙈🙈 benim sevgilim mesela 'ya ailesi beni begenmezse' korkusunda olsa, ben de ona 'merak etme,saygı duyarlar' derim, sevgiliniz gibi. Çünkü elbet yolun sonunda saygı duyarlar,sadece bir ikna sürecinden geçmek lazım. Ama ısrarla yanında aratıp (ki aynı kötü haber verir gibi bu aramak. Gercekten çok sacma bir hamle) telefonda annemin cigliklarini duyunca gözleri yaşarıp 'yalniz kalmak istiyorum' triplerine girse gerçekten uyuz olurum . Sizin yaptığınıza da empati yapıp uyuz oldum.
Hayat zaten zor, neden kendinize daha da zorlastiriyorsunuz ki???? Bir diğer uyuz olduğum şey de , kırıcı olmak istemem ama tatile gittiğini söylemedigi konusunda da aynı şeyi savunmuştunuz.
Hayır (annem tepki) vermedi. Ben 2. Evliliğini yapmış biriyle evlendim . Zamanında ilk tanıştıklarında herkesin başına gelebilir dedi saygıyla yaklaştı o konuda bir kere eleştirmedi .
Benim anneme birlikte tatile gittigimizi söyledim bir şey demedi, benim annem exin boşanmış olacağını duydu bir şey demedi.
Yani senin annen sence gerçek bir anne miydi? Her konunda yazmışsın çocukken ne varlığını hissettik ne sevgisini diye. Her zaman donuk,umursamaz bir kadinmis. Seni de çok evlattan saymamis. Krizler geçirdiğinde bile ertesi gün lütfedip 'iyi misin' diye arayan, çok zor dönemden geçip yanına gitmek istediğinde bilet fiyatlarını hatırlatıp gelme diyen annen sevgilinle tatile gitmene mi takılsın,evlendigin adamın boşanmış olmasına mi?
Kadının umru bile değil, he diyip geçiyor.
Sanki annenizin hali tavrı cok normalmiş gibi 'benim annem bir şey demedi' diyip durmayın. Keşke anneniz de biraz umursasa, biraz mutluluğunuz için endişe eden bir insan olsa belki de siz şu an bu kadar travma ile dolu bir kadın olmayacaktıniz...
Benim önerim kendini sabote etme, mutluluğunu sırf gerginlik ve dışlanma hissi sana kendini daha güvende hissettiriyor diye sabote etme. Mutluysan bir adım geri çekil, sevgilinin ailesinin sana saygı duyup güler yüzle yanına gelmelerini bekle.
Dediğim gibi ben de hemen bugün evlensem annem cam çerçeve indirir, büyük kaos yaşarız. Ama sonrasında ,o eşiği atlattıktan sonra sevgilime bayılırlar.
Dedemler de ikinci evliliği ve hakkında güzel şey duymamalari ve kendileri gibi memur/müdür olmadığı için babamı hiç sevmezlermis, ama zamanla ne kadar harika bir insan olduğunu görüp sevmeye başladılar.
Benim annem kedi fikrine nasıl karşıydı, ilk zamanlar eve kedi getirdim diye nasıl bağırıp çağırmıştı. Şimdiyse kedi koynunda uyuyor. Kedim de mi küssün 'ilk zaman beni dislamistin' diye 🙈🙈🙈
Çok anlam yükleme,kendini doldurma. Sana bireysel saygisizliklari olursa o zaman düşünürsün

PS; evet işsizim🤫🤫🤫

Son düzenleme:
Nişan atınca bile önyargıyla yaklaşılan bir ülkedeyiz konu sahibi. Ayrılmak, boşanmak, nişan atmak bunlar elbetteki ayıp şeyler değil ama senin zınk diye anlayışla karşılanmasını beklemen çok ütopik. Ben şahsen tanıştığım kişilerin sevgilisinden bile neden ayrıldığını merak ediyorum (sormuyorum tabi :KK53:)

Bence sen boşandığın için kendini eksik görüyorsun ve bunu kendine kanıtlamak ister gibi yanında konuşmasını istemişsin. İstediğin olunca da suçlu karşı taraf olmuş.
Çok masum bulmadım seni.

Bakın evlilik konusunu açmadı. Zaten teklifi öncesini vs biliyorlardı.
Telefonla konuşmasından öte bir kadınjn başka bir kadına yaptığı şeyi konuşmamız gerekiyordu Şuan. Ama herkes telefon konuşmasını duymama takılmış.
O da bi kadın ve yarın kocası onu terk edebilir ölebilir. Kızları boşnabilir kaç tane torunu var vs. Kadının kadına yaptığı eziyeti değil siz telefon konuşmasına takılın.
1.5 yıldır ilişkiniz var ve söylememiş erkek arkadaşınız.
Az uz bir zaman dilimi değil bilmeye hakları vardı.
Bakın onca sayfadır bikac istisna dışında herkes yaptığınızin yanlış olduğunu söyledi bı durup düşünmek iyi gelebilir belki size.

Arkadaşlar eski üye olduğunuzu söyleyince şöyle bir eski konulara baktım.
Ve o zaman yaptığım bir yorumun aynısını yapmak istiyorum;
"Zaten terapistlerin cogu der ki; eğer bir davranış seni haddinden fazla kızdirip sinirlendirdiyse biraz deşince aslında o denene/yapilana değil geçmişimizden bir şeye sinirlenmissinizdir.
Ben bu gözle bakmaya başladığımdan beri beni sinirlendiren çoğu konunun aslında sinirlenmemi gerektirecek bir şey olmadığını ,beni neden kötü hissettirdigini yavaş yavas çözmeye başladım. Size de tavsiye ederim.".

Bosanmanizi siz daha kendi içinizde atlatamamissiniz. Belki iğrenç bir evlilik olduğu için, belki sadece iki ay sürdüğü için bilmiyorum ama sizin teeeee ilk üye olduğunuz zamanki, hatta bu bebe hayatınıza girmeden önceki konularınızda bile hep 'bosandigini soylememek' var. Konuların çocuğunun alt metninde olduğu gibi ismi 'evlenip ayrılmis olmak' olan konunuz bile var.
Şöyle bir baktım da...
Daha çocukla tanismissin,bismillah başladığınız hafta demişsin ki

Zaten ilk günden kendin bu yargıya varmissin. Hiç 'ben böyle olacağını düşünmedim' diye kendini kandirma.
Bir ay geçmiş, bu sefer her şey çok güzel geçtiği halde sırf daha önceden bosandiginizi söylememek için durduk yere soğumussunuz,hatta ayrilmissiniz.
Bir de kendine hayrı olmayan salak psikologunuzun su vecizesini yazmışsınız - ki muhtemelen hala iç sesiniz size şu cumleleri söyleyip duruyor.

Bir başka konunuzda hayatıniza bir sürü saçma sapan kişi girdiğini ve sebepsiz yere/ hatta bazen evlenip boşandığıniz için terkedildiginizi yazmissiniz. Yani bu konu hep insanların sizi yaralamak istediğinde ilk vurdukları şey olmuş. Sizin yumuşak karnınız olmuş

Derken tekrar barismissiniz, bu sefer yine içinizde bir korku... Her konunuzda açmissiniz ilk evliliğinizin sorun cikarma ihtimalini

Yani hiç burada 'ay bilmiyordum, 'sana saygı duyarlar dedi sevgilim' diyip kendinizi kandırmayın.
Resmen kendi mutluluğunuza çomak sokmuşsunuz işte. Belki sizin konfor alaniniz, büyüdüğünüz ve yetistiğiniz ortam kaos,mutsuzluk dolu olduğu için hiç farketmeden kendinizi kaosa,mutsuzluğa,istenmemeye çekiyorsunuzdur.
Bir de şöyle demişsiniz;

Burada da kendinizi kandırmayın. Daha birkaç ay önce ben söylemesini istemedim,kimseye söylememe kararım var demiştiniz. Ayrıca adam ailesine tatili bile söyleyemeyen birisi. Gayet biliyorsunuz ailenizi. Saygı duyacaklar dediyse saygı duyacaklardir. Biraz sabredip o aşamaya gelmelerini bekleyebilirsin. Eşeğin hatri yoksa sahibinin hatri var derler. Oğulları için sizi tanimaya ve sevmeye çalışabilirler.
Sahsen tüm konularınıza hakim birisi olarak mutsuzlukla beslendiğinizi söyleyebilirim. Devamlı sorun cikarma arzusundasiniz.
Tabii ki isteyerek yapmıyorsunuz ama şu telefon isteğiniz bile sorun cikarma arzunuzdan. Hem kendiniz saklamak istiyorsunuz,böyle büyük bir olay sizin için. Hem de kadın ani tepki ile kötü şeyler söyledi diye ayrılmak istiyorsunuz.
Önemli olan ani tepki ile ağzından çıkan değil ki. Önemli olan size olan saygısından davranış şekli.
Benim şu anki erkek arkadaşım yabancı. Benim annem de çok agzindan çıkanı kulağı duyan biri değil, dünyanın hakaretini eder sonra unutur,bir gün hatirlatirsan 'ben asla öyle bi şey demedim' der 🙈🙈 benim sevgilim mesela 'ya ailesi beni begenmezse' korkusunda olsa, ben de ona 'merak etme,saygı duyarlar' derim, sevgiliniz gibi. Çünkü elbet yolun sonunda saygı duyarlar,sadece bir ikna sürecinden geçmek lazım. Ama ısrarla yanında aratıp (ki aynı kötü haber verir gibi bu aramak. Gercekten çok sacma bir hamle) telefonda annemin cigliklarini duyunca gözleri yaşarıp 'yalniz kalmak istiyorum' triplerine girse gerçekten uyuz olurum . Sizin yaptığınıza da empati yapıp uyuz oldum.
Hayat zaten zor, neden kendinize daha da zorlastiriyorsunuz ki???? Bir diğer uyuz olduğum şey de , kırıcı olmak istemem ama tatile gittiğini söylemedigi konusunda da aynı şeyi savunmuştunuz.

Benim anneme birlikte tatile gittigimizi söyledim bir şey demedi, benim annem exin boşanmış olacağını duydu bir şey demedi.
Yani senin annen sence gerçek bir anne miydi? Her konunda yazmışsın çocukken ne varlığını hissettik ne sevgisini diye. Her zaman donuk,umursamaz bir kadinmis. Seni de çok evlattan saymamis. Krizler geçirdiğinde bile ertesi gün lütfedip 'iyi misin' diye arayan, çok zor dönemden geçip yanına gitmek istediğinde bilet fiyatlarını hatırlatıp gelme diyen annen sevgilinle tatile gitmene mi takılsın,evlendigin adamın boşanmış olmasına mi?
Kadının umru bile değil, he diyip geçiyor.
Sanki annenizin hali tavrı cok normalmiş gibi 'benim annem bir şey demedi' diyip durmayın. Keşke anneniz de biraz umursasa, biraz mutluluğunuz için endişe eden bir insan olsa belki de siz şu an bu kadar travma ile dolu bir kadın olmayacaktıniz...
Benim önerim kendini sabote etme, mutluluğunu sırf gerginlik ve dışlanma hissi sana kendini daha güvende hissettiriyor diye sabote etme. Mutluysan bir adım geri çekil, sevgilinin ailesinin sana saygı duyup güler yüzle yanına gelmelerini bekle.
Dediğim gibi ben de hemen bugün evlensem annem cam çerçeve indirir, büyük kaos yaşarız. Ama sonrasında ,o eşiği atlattıktan sonra sevgilime bayılırlar.
Dedemler de ikinci evliliği ve hakkında güzel şey duymamalari ve kendileri gibi memur/müdür olmadığı için babamı hiç sevmezlermis, ama zamanla ne kadar harika bir insan olduğunu görüp sevmeye başladılar.
Benim annem kedi fikrine nasıl karşıydı, ilk zamanlar eve kedi getirdim diye nasıl bağırıp çağırmıştı. Şimdiyse kedi koynunda uyuyor. Kedim de mi küssün 'ilk zaman beni dislamistin' diye 🙈🙈🙈
Çok anlam yükleme,kendini doldurma. Sana bireysel saygisizliklari olursa o zaman düşünürsün

PS; evet işsizim🤫🤫🤫
Valla emeğinize sağlık 🤘 Ben de en çok psikolog kısmına takıldım.
Nasıl bir psikolog anne oğul arasında özel bir konuşmayı dinlemeyi mantıklı bulur ki ?
Ayrıca hadi gelin itiraf edelim hepimiz yabancı insanların yanında farklı 1.derece yakın akrabalarimizin yanında bazen farklı konuşmaz miyiz ?
Bu bizi kötü biri mi yapar ?
Benim annem de kardeşimin sevgilisiyle ilgili başta olumsuz şeyler söyledi sonra tanıdıkça sevdi.
Hiçte cadı kayınvalide olmadı karışmaz etmez kimseye.
Ama kardeşim sevgilisinin yanında telefonla böyle bir konuyu açıp bir de kıza dinletseydi oğlum sen salak mısın iliskine dinamit mi döşemek istiyorsun diye sorardım.

Aslında bi nefret değildi. Erkek arkadaşım yaptığım esprilere taklitlere çok güler. Bende arkadaş ortamında normalde çok enerjik esprili biriyim. Arkadaşımla konuşur gibi yazmıştım yani o minvalde yazılmış bi konuydu. Ama yazım dilinde öyle anlaşılmıyor tabi onu hesap edemedim.
Çakal feyzo komik bir hitap değil ki. Yani bunun gülünecek neyi var?

Nasıl bir psikolog anne oğul arasında özel bir konuşmayı dinlemeyi mantıklı bulur ki ?
Ayrıca hadi gelin itiraf edelim hepimiz yabancı insanların yanında farklı 1.derece yakın akrabalarimizin yanında bazen farklı konuşmaz miyiz ?
Benim annem de kardeşimin sevgilisiyle ilgili başta olumsuz şeyler söyledi sonra tanıdıkça sevdi.
Ama kardeşim sevgilisinin yanında telefonla böyle bir konuyu açıp bir de kıza dinletseydi oğlum sen salak mısın iliskine dinamit mi döşemek istiyorsun diye sorardım.
Tripkolik bir psikolog ya. Onunla ilgili konuları da var. Ergenden farksız bazı davranislari, trip atıp seanslarini silmeler, sosyal medyadan mesaj atıp konu sahibi okumadan silmeler falan.
Başarısız diyetisyen ufuk var ya,karikatür serisi. Aynı ona benzetiyorum psikologunu

erkek arkadaşınızla çok iyi anlaşıyorsanız sakin kalmanızı öneririm. zaten başka bir şehirde yaşıyormuşsunuz. böyle iyi anlaşabileceğin birini bulmak çokkk zor hatta imkansız.

annesi gelince ona şiddet gördüğünüz için boşandığınızı oğlunu çok sevdiğinizi açıklayın. eski kafalı insanlar işte ne desen olmuyor. öyle görmüşler öyle yetiştirilmişler. ama sizi tanıdıkça sizi seveceğini düşünüyorum.

üzülmenizi gerektiren de hiçbir şey yok bunları düşünüp kendinizi heba etmeyin. hayat bu her şey insanlar için kimin başına ne gelecek bilemiyor insan. annesine de önyargılı yaklaşmayın benim ananemde böyle bir tip öyle görmüşler işte dar görüşlü insanlar..

Psikoloğumda aynı böyle dedi. Bekleyip göreceğim daha sakinim Şuan. 🤭🥰 çok teşekkür ederim

Yok yok yanlış yazdım orda dinle demedi. Kg Düşüncesine ve bunun sonucunda erkek arkadaşının tavrına göre şekillendirirsin tavrını dedi. Dinlemekle hata yaptım evet kabul ediyorum sakin kafa ile düşününce. Ama dinlememiş gibi devam etmeye çalışacağım hayatıma. Teşekkür ederim ☺️

Yani evet kim olsa hiç evlenmemiş çocuğu gelip evlenip boşanmış biriyle evleneceğim dese mutlaka bir kırıklık yaşayacaktır. Ama sorun bu kırıklığın hangi sebepten olduğu ki bunun sebebini kurulan cümlelerden anlayabiliriz. Şimdi ünide olan bir oğlum var böyle bir şeyle gelse benim de aklımda belli soru işaretleri olabilir. Ama aklıma "senin ne eksiğin var" falan gibi bir cümle gelmez. En fazla ilk heyecanlarını daha önce yaşamış, biraz daha tecrübeli bir insanla belli konularsa sıkıntılar çıkabilir mi onu düşünürüm. O da 2 aylık evlilikte düşüneceğim şeyler olmayabilir çünkü 2 ayda kayda değer bir tecrübe yaşanma ihtimali düşük. Ortada bir çocuk meselesi falan olsa daha fazla anlarım bu durumu. Diyeceğim şey oğlum gelince etraflıca konuşalım olur. Ama "Senin neyin eksik" cümlesinde bekarete dair bir atıfta var aslında, bazen insanlar daha önce kullanılmış bir eşyadan söz eder gibi konuşuyorlar bu durumlarda. Kişi ardı ardına ortadoğunun dilini kullanarak saydırıyorsa açıkçası benim için de kişi hakkında fikir sahibi olmak için iyi bir neden olur bu da. 2 ay evli kalmış bir insan için en fazla endişe edilen ne olabilir burada. Hırlı mı hırsız mı, kendi hataları sonucu mu evlilik bitmiş bu tarz şeylerdir merak edilecek ve çocuğu için endişe uyandıracak olan şeyler. Bilmiyorum ben bu ortadoğu cümlelerini haklı ve makul bulamıyorum. Bu konuşmalarla insanı kendine de sevdiği insana da ilişkiye de yabancılaştırıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X