EKT (Beyine verilen elektroşok)

pluton7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
18
16
3
28
Selamlar .. Geçmeyen ve sürekli devam eden intihar düşüncelerimden dolayı doktorum -başlıktan da anlaşılacağı üzere- EKT yani beyine elektroşok vermeyi önerdi ve bende sıcak baktım. Aramızda EKT yaptıran var mıdır, varsa düşüncelerini paylaşabilir mi ?

terapi işe yaramıyor mu belki de doktorunuzu değiştirmelisiniz

Kullandığım ilaçlar ve terapi işe yaramıyor maalesef .. Ve doktoru değiştirmiştim, hâlâ devam ediyor. Yarın da başka bir doktora gideceğim, bakalım ..

Ailen dana bu konuda yardımcı mı pluton?

Tabii ki, ailem bu konuda o kadar yardımcı ki onların yardımı beni sıkacak cinsten. EKT'yi onlar da istiyor.

Bak çok şanslısın.Bazılarının ailesi köstektir.Ciddi şekilde etkiler bu insanı..Çok da gençsin.Okulun da güzel...Allah şifalar versin bunlar geride kalsın tatlım...Hepimize..

Ailen yanında çok şanslısın.
Ekt deneyebilirsin tüm yolları uzun süredir denediysen ve sabrın kalmadıysa. hayati önem taşıyor bu intihar düşüncen çünkü.
Allah acil şifalar versincanım.

Kalici yan etkileri oluyor diye okumustum internette ama sen durumuna göre daha iyi bilirsin...Hastaliklarin neler peki?

Dün yaptırdım bende, o kadar korkulacak bir işlem değilmiş ama anestezi sonrası bilmeden su içince midem haşat oldu. :/

EKT'nin hastalar üzerinde olumlu etkisini bizzat gördüm ama sadece intihar düşünceleri için uygulandığını görmedim, depresyon için yani. Daha çok şizofreni için görmüştüm. Bipolarsanız o zaman da uygulanabilir. EKT'den korkmanıza gerek yok zaten çok çok küçük miktarlarda veriliyor. Ben öneririm doktorunuz uygun gördüyse.

Edit: İlk işleminizi yaptırmışsınız zaten görmemişim :) En kısa sürede sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.

Ekt nin bipolarda ve şizofrenide etkilerinin pozitif taraflarına Hacettepe üni psikiyatri servisinde stajyerken tanık oldum. İlaçla daha uzun zamanda alınan yada alınamayan sonuçlar için Ekt kısa sürede çözüme ulaştırır belli aralıklarla yapılıyor ihmal etmeyin ve ertelemeyin doktorunuz tekrar ekt talep ederse. Bu arada farkındalığınız ve istekliliğiniz de önemli ki bence bunlar sizde yeterince var

Back
X