ben hiç bir zaman ğerçek arkadaşlığa inanmıyorm en samimi dediğimiz arkadaşlarımız bile zaman zaman mutsuzluğumuzdan mutluluk duyuyordur.
ayrıca konu başlığı konun içeriği ile bağdaşmamış canım ,düşenin dostu olmazmış sözü biraz daha uyğundur diye düşünüyorum .
anan baban yanındaysa kardeşlerin de destek se kimsenin fikrine ehemniyet verme derim ben.o çevredekiler sözde dostlar hiçbir zaman bana inandırıcı ğelmezler.
"Ne ekersen onu biçersin"
Son zamanlarda o kadar çok aklımı karıştırıyor ki bu söz..
Örnek vereyim; iş hayatımızda,hani işinizi çok seversiniz,kendinizi geliştirmek ve yetiştirmek için eğitimler görürsünüz,tecrübe sahibi olursunuz,var gücünüzle işinize asılırsınız,iş arkadaşlarınızla aranızın iyi olduğunu sanırsınız ama bir anda işler karışır,yakınlarınız sandıklarınıza ihtiyaç duyarsınız,o canım gülüm diyenler çoktan poposunu dönmüştür sizlere..
İnsan ilişkilerine gelince;herşey yolundayken dibinizden ayrılmazlar,ama canınız yandığında uzanacak bir el aradığınızda ufacık bir telefonla nasılsın demeyi bile çok görürler size..:çok üzgünüm:
Neden,neden,neden?
Normalde hep yanınızda fiziksel görüntüsü olan kişiler,siz zor durumdayken kaybolur..
Sakın ola yanlış anlaşılmasın,bu bahsettiklerim sanal ya da uzak çevre değil en yakınlarımız diye tabir ettiğimiz kişiler. Hani işleri düştüğünde; "Aaaaa bizim bizden kimimiz var canım?" diyerek her işimize burunlarını sokanlar.:tomato:
Şimdi yazdıkça düşünüyorum da belki başlıktaki atasözünü yanlış seçtim,belki de başka bir adı var bunun..
Kaç gecedir,kaç gündür düşünüp düşünüp içinden çıkamadığım,yazıp yazıp yeniden sildiğim cümleler bunlar.
Biliyorum,çok iyi biliyorum..
Bana benden başka hiçkimseden hayır yok. Bunu inanın ben çok iyi biliyorum..
Ama emeklerimin,saygımın,verdiklerimin mükafatı bu mudur,diye düşünmekten geri kalamıyorum..
Ne yazık ki çoğu zaman samimiyetimizin,içtenliğimizin cezasını çekiyoruz.Evet,evet cezasını çekiyoruz.
Mutlu olduğumuzda yanımızdaymış gibi görünenler,sorun yaşadığımızda çil yavrusu gibi dağılıyorlar.:1closedeyes:O an ,onlardan yardım beklemiyor olabiliriz,tek duymak istediğimiz iki çift teselli sözcüğüdür.Bunu yapanların 1.dereceden yakınımız olması belki de bizi daha çok öfkelendiriyor.Bu şekilde davranan biri yakınım da olsa ona olan güvenim o an itibariyle biter .
canım lalecim senin söylediklerini hepsine harfıyen katılıyorum....
ben bunu o kadar acı bir tecrubele anladımkı afedersiniz zamanında g... üstü oturdum...
ama iyikide öğrenmıişim.en azından dostum kımmış kım oyun oynamış kım oynamamış kim gerçekten deger vermiş kim yanımda olmuş bunu birebir anladım...
kime karşı tercih edildim bunları erkenden öğrenmiş oldum...
ve bu kişiler benım çok yakınım olanlar ile çok yakın can dostum dediğim insanlar yaptı bunu bana..
tum olaylarda hep empatı kurup onları anlamaya bile çalıştım..
hatta acaba benım onlara karşı bir suçum varmıydı dıye düşündüm...
ama ben haklıydım hep.ve iyi davranıp deger verip can dostum dediğim insanlardı.
güvendiğim insanlar düşecegımde bana elını uzatır dedığım insanlar arkamdan vurdu.
tum bunlardan sonra duygularım hıslerım mantığım karıştı..
hep neden dedım...neden..
vardır elbette dedım bununda ilahı yonden bır açıklaması vemantıksal yönden bır açıklaması vardır dedim...
düştüm arkasından sırtımdan vuruldum arkasınsan hançeri almak için geldiler ve yıne aynı hançerle vuruldum. şimdi ise sırtımda kabuk bağlamış bir yaram var...
düştüm ama kalkmasınıda bildim...
hemde tek başıma...
kimseye eyvallahım yok....
şimdi kimseden hiç bir şey beklemıyorum...
bır beklentım yok..
böyle çok daha mutluyum ben...
böyle daha çok büyüdüm..
ve benım en buyuk dostumun yanlızlığım ve YA VELİ OLAN ALLAH olduğunu anladım....
herkes terk etsede onlar terk etmedı benı
herkes suratıma kapıyı kapatsada allah kapatmadı...
ben ektiğimi biçmedim...
ama ya onlar.. pişmanda olsalar
ASIL ONLAR EKTİĞİNİ BİÇTİ..
EKTİĞİNİ BİÇMEK…..
Harun-Reşit, bir bahçelikten geçiyordu.
Saçı sakalı ağarmış, beli bükülmüş bir ihtiyarın Hurma fidanları diktiğini gördü.
Kendisine selam verdi:
“Kolay gelsin baba” dedi.
İhtiyar güler yüzle:
“Sağ ol evladım” dedi.
Halife:
“ Baba ne yapıyorsun” diye sorduğunda
İhtiyar:
“İşte görüyorsun? Hurma fidanı dikiyorum,” dedi.
Halife:
“Hurma ağacı kaç yılda meyve verir?” Diye sorunca.
İhtiyar:
“On yılda, yirmi yılda, otuz yılda. Yüz yılda vereni de vardır,” dedi.
Halife ihtiyara:
“Bu diktiğin hurma fidanlarının meyvesini yiyebilecek misin?” Dediği zaman ihtiyar:
“Belki ömrüm yetmez. Fakat bizden evvelkiler diktiler, biz yedik. Biz dikelim de bizden sonrakiler yesin!” İhtiyarın bu sözüne hayran olan halife kendisine bir kese altın attı.
İhtiyar altınları alıp:
“Allah’a hamd ederim ki, diktiğim fidanlar hemen meyvesini verdi,” deyince, halife ihtiyarın bu sözüne memnun olarak bir kese altını daha ihsan etti.
İhtiyar:
“Allah’a hamdü sena ederim ki, her ağaç yılda bir defa meyve verir, benim diktiğim ağaçlar yılda iki defa meyve verdi,” dediğinde halife ihtiyara bir kese altın daha atarak, yanında bulunanlara dönüp:
“Çabuk buradan gidelim, uzaklaşalım. Bu ihtiyar, bizi beş parasız bırakacak,” diyerek oradan uzaklaştılar.
Öncelikle hepiniz Allah’a emanet olun, razı olacağı hayat yaşayın arkadaşlarım.... Çok severim bu yazıyı paylaşmak istedim....
Laalecim aradığında omzuna kafanı koyacak bir dost bulamıyorsun değil mi? Ya da dost sandıkların yanında yoklar.... Ya da şu anki ruh halinle bunları düşündün belki....
Ben o kadar çok dost kazığı (özür dilerim kaba oldu ama) yedim ki anlatamam... Kalktıkça düştüm onlar sayesinde... Aralarında tabi ki canlarımda oldu olmadı değil.....
Ama sen gönlünü, yüreğini ferah tut, inandıklarına sarıl, inançlarını kaybetme Rabbim her şeyin karşılığını verir.... Bu sadece senin için değil hepimiz için geçerli....
Sevgilerimle.....
Bahsettiğin kişiler kardeşlerin ya da teyzen mi mesela_? Yani bayağı yakın?
Dökül Laaleee..
sanırım laale bu kriz döneminde çevrenden duymak istediklerini duyamaman sanırım ,belki çok fazla neyin ne olduğunu bilmeyedebilirler belki bir yuvanın yıkılışında vebal almak istemiyor olabilirlerde .ama şundan da eminim gerçek dost ve düşmanımızı bilemiyorda olabiliriz ben de en çok dost ğibi görünen düşmanlardan çok korkarım.
hayatta iyilik yaptığından nankörlük görmeden ölmezmiş insan.
zor zamanlarda gücü önce yaratandan,sonrada onun sana verdiği kudretten almak gerekir.
böyle zamanlarda annen,baban,varsa on yılda bir karşına çıkmış dostun olur ancak.
bak kardeş bile yazmadım.nitekim onlarında zamanla yamulduğu görülmüştür.
inanan insanın en büyük şansı bittim dediğinde sığındığı bir güç olmasıdır.ben inanmayanlara en çok bu şanstan mahrum oldukları için üzülürüm.
hayat işte böyle malesef.
insan dostunu düşmanını böyle zor ihtiyaçlı dönemlerinde görüyor.düşünsene eğlenmeye gülmeye yanında olacak okadar kişi varki etrafımızda çünkü kolay olan o iyi gün dostluğu derler ya.ama derdini dinleyecek paylaşacak belkide birazda olsa senin yanında olması içini rahatlatacak okadar azınlıkki bu azınlıgı zaten genelde aile eş kardeş çocuk oluşturuyor.senin ailen yanındaysa sıcaklıgını duyup derdini sevgini sevincini paylaşabiliyosan onlarla gerisini boş ver demekki gereksiz elemanmış onlar.bazen iyi oluyor iyi gün dostuyla kötü gün dostunu görüp çevremizden gereksizleri temizliyoruz.
ama tabiki insan kızıyor sinirleniyor kabul edemiyosun yapılanları gördüğün muameleyi.bende hep bunu yaşıyorum bazen kendime bile rol yapıp aman takmıyorum ne yapıyolarsa yapsınlar diyorum ama aslında içim içimi yiyor seni çok iyi anlıyorum.
ama boşver gerçekten ailemiz gerçek dostlarımız yanımızda bizimle olsun Allah onları başımızdan eksik etmesin ayırmasın.gerisi boşşşşş yerimseniben:1hug:
Yok benim kanbağım olan kişiler değil..:1closedeyes:
Sevdiğim insanla alakası olanlar...
Ayy güldürdün beni..:1rolleyes:
Insan herzaman ektigni bicemiyor malesef Laalem...
Sen sevgi ekiyorsun, sen dostluk ekiyorsun, sen ilgi sefkat merhamet vicdan ekiyorsun ama bictiginde bir bakiyorsunki hepsi bosmus, bütün emeklerin bosa gitmis aynen kurak bir tarlayi sulayip sulayip bir netice alamamak gibi...
Ben Annemi kaybettim 9 ay oldu Laalem 9 ay, onun vefatindan sonra cok degerli akrabalarimiz artik sizin aileniz biziz kizim, biz variz basinizda, teyze anne yarisi demektir, biz kosacaz birbirmize merak etmeyen üzülmeyin dediler.....evet görüyoruz hic yanimizdan ayrilmadilar masallah....artik bu tür seylere öyle karnim tokki...:bbo:
Böyle vaadler duyunca Hadii lannn diyesim geliyor inan...Tutamayacagin sözler vermeyeceksin, Verdigin sözleride tutacaksin, Tutamiyorsanda bunu söyleyecek kadar delikanli olacaksin....hepsi bu...
Senin bir kötü gününde ben sana gelip Laalem benden sana fayda yok benim dertlerim sorunlarim öyle büyükki nasil yardimci olabilirim güzelim sana desem sadece kenara cekilip cöküsünü izlemekten daha Vicdanlidir...a.s
Ben seni anladim takma kafana gün gelir devran döner öyle degilmi,
Yanlış anlamışsınız..
Belki de ben anlatamadım derdimi..
Bahsetmek istediğim arkadaşlar,kankalar,dostlar vs. değil..
Yanınızda zaten olması gereken kişiler..
Dostlar sadece derdinizi dinler,oysa derdinize derman olabilecek kapasitesi olduğu halde elini kolunu bağlayıp oturanlardan yana benim derdim..Konu başlığı dediğim gibi yanlış olmuş olabilir..
Aklım zaten karmakarışık..
Ahh Gülsümcüm ahhh..
Anladın beni,hep anlıyorsun zaten..:1hug:
Vicdan olmayınca insanda ne desem,ne anlatsam,neremi yırtsam boş..
Anneciğinin mekanı cennet olsun inşallah(konuyu buraya getirmek istemedim ama sen açınca duamı etmeden içim rahat etmedi):Saruboceq:
bunu tahmin etmiştim,
çünkü anlatıığın kadarıyla çok iyi bir aileye sahipsin:teselli:
o yüsden yazılarımı sana göre yazmadım
Lalecim seninle çok fazla bi sohbetimiz olmadı ama bu aralar sıkıntılı olduğun mesajlarındanda anlaşılıyo
bu da bi dönem,hayatımızda yaşamamız gereken zor dönemlerden biri olarak düşün
bunu atlatıcaksın ,geçicek:teselli:
ama onlarla ama onlarsız
ben yazdığın mesajlardan seni tanıdığım kadarıyla gerçekten güçlü bi kadınsın
bunun altındanda kalkabileceğine inanıyorum:1hug:
öncelıkle...ilişkilerde ...özlemişim böyle sohbetlerı ve hep beraber yapılan yorumları...
işallah devamı gelir...tesekkurler laalecıgım...
ben kendı adıma ...ilişkilerımde hep cıkarsız ve karsıyı düşündüm...her zaman...
hiç bır beklentım olmadı...
onların sevınci benım sevincim oldu...
fakat benle ilgili bır sorun oldugunda ...pyalaşmak için bır dost aradıgımda...
kimse yoktu ...bir kişi hariç....işte o zamanlar verılen emek ve gıden zaman sevgı saygı hersey ister istemez ınsanın aklına gelıyor...
oysa ben ne yaptım ne gördüm..
sahsım adına ben cok sey ektım....ama mahsulu alamadım...
gercek dost dedıgım yada ...sevdıgım cogu ınsan ..benle degildı...
ınsanlar degişken yaratıklar ...helekı bu zamanda...ilişkiler bile cıkar içinmiş...
onu gördüm...
ve ektigimi biçemedim...
Çok şükür ailemiz var,dostlarımız var..Düsenin dostu olmazmis.
bize ancak biz kendimiz yardim edebiliriz yada ailemiz,
bazen onlar bile sirtini dönebiliyo:sm_confused:
sonuc olarak yüzde 99 iyi gün dostlarimiz var sadece:çok üzgünüm:
çok güzel bi konu açmışsın gerçekten....
çok düşünülesi bi konu ama......
bilmiyorum cevabını belkide hiç düşünmediğimden olsa gerek varsın böyle kalsın düşünmeyeyim
böyle yaşamak daha güzel........[/B]
aslında hep bu hataya düşmüyormuyuz biz,
tam anlamıyla kimseye güvenmicem dediğimiz an ağlayarak gelen birine omuz açmıyormuyuz,
sonra onun her sıkıntısında elimizden geleni yapmaya çaba sarfetmiyormuyuz,
her darda olduğu anda,koşmuyormuyuz,
sonra gün oluyor devran dönüyor ve ağlamak sırası bize geliyor,
içimiz yanıyor,kalbimiz sancılı ama kim var dönemde en yakınım yok,
o destek olduğumuz kişi yok,
bir sesi,bir alosu bile yok,
iştee o an gene sözler verir yüreğimiz,
laaleciğiminde dediği gibi benim benden başka dostum yok der içinden,
bir daha asla der...
iştee laalecim bunu böyle düşe kalka öğreniyoruz ne yazıkki,
biraz ağır oluyor ama,sonrasında belkide kazanan biz olacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?