Ektiklerimizi Ne Kadar Biçiyoruz?

ben hiç bir zaman ğerçek arkadaşlığa inanmıyorm en samimi dediğimiz arkadaşlarımız bile zaman zaman mutsuzluğumuzdan mutluluk duyuyordur.

ayrıca konu başlığı konun içeriği ile bağdaşmamış canım ,düşenin dostu olmazmış sözü biraz daha uyğundur diye düşünüyorum .

anan baban yanındaysa kardeşlerin de destek se kimsenin fikrine ehemniyet verme derim ben.o çevredekiler sözde dostlar hiçbir zaman bana inandırıcı ğelmezler.

Yanlış anlamışsınız..
Belki de ben anlatamadım derdimi..
Bahsetmek istediğim arkadaşlar,kankalar,dostlar vs. değil..
Yanınızda zaten olması gereken kişiler..
Dostlar sadece derdinizi dinler,oysa derdinize derman olabilecek kapasitesi olduğu halde elini kolunu bağlayıp oturanlardan yana benim derdim..
Konu başlığı dediğim gibi yanlış olmuş olabilir..
Aklım zaten karmakarışık..

Bahsettiğin kişiler kardeşlerin ya da teyzen mi mesela_? Yani bayağı yakın?

Dökül Laaleee..

tek neden,sadece hep bana, deyicilik..yani,.benmerkezcilik.,çıkarcılık,..kısaca,,sadece kendini düşünmek,..

İşte beni tam manasıyla anlayan bir dost daha!:1hug:
Canım benim..
Aynen hissetiklerimi yazmışsın..

Fırtınacım aslında beklemek değil bunun adı..
Olması gereken değil midir?
İyi günde yanında olanların kötü günde de yalnız bırakmaması???

Allahım çok büyük..
Belki de son zamanlarda yaşadıklarım Rabbime daha da yakınlaşmamı sağladı diyorum..
Bu şekilde teselli buluyorum..
Yoksa kafayı yememek elimde değil..
Bu kadar dirayetli olduğum için de şükürler olsun:Saruboceq:

sanırım laale bu kriz döneminde çevrenden duymak istediklerini duyamaman sanırım ,belki çok fazla neyin ne olduğunu bilmeyedebilirler belki bir yuvanın yıkılışında vebal almak istemiyor olabilirlerde .ama şundan da eminim gerçek dost ve düşmanımızı bilemiyorda olabiliriz ben de en çok dost ğibi görünen düşmanlardan çok korkarım.

hayatta iyilik yaptığından nankörlük görmeden ölmezmiş insan.

zor zamanlarda gücü önce yaratandan,sonrada onun sana verdiği kudretten almak gerekir.
böyle zamanlarda annen,baban,varsa on yılda bir karşına çıkmış dostun olur ancak.
bak kardeş bile yazmadım.nitekim onlarında zamanla yamulduğu görülmüştür.
inanan insanın en büyük şansı bittim dediğinde sığındığı bir güç olmasıdır.ben inanmayanlara en çok bu şanstan mahrum oldukları için üzülürüm.

hayat işte böyle malesef.
insan dostunu düşmanını böyle zor ihtiyaçlı dönemlerinde görüyor.düşünsene eğlenmeye gülmeye yanında olacak okadar kişi varki etrafımızda çünkü kolay olan o iyi gün dostluğu derler ya.ama derdini dinleyecek paylaşacak belkide birazda olsa senin yanında olması içini rahatlatacak okadar azınlıkki bu azınlıgı zaten genelde aile eş kardeş çocuk oluşturuyor.senin ailen yanındaysa sıcaklıgını duyup derdini sevgini sevincini paylaşabiliyosan onlarla gerisini boş ver demekki gereksiz elemanmış onlar.bazen iyi oluyor iyi gün dostuyla kötü gün dostunu görüp çevremizden gereksizleri temizliyoruz.

ama tabiki insan kızıyor sinirleniyor kabul edemiyosun yapılanları gördüğün muameleyi.bende hep bunu yaşıyorum bazen kendime bile rol yapıp aman takmıyorum ne yapıyolarsa yapsınlar diyorum ama aslında içim içimi yiyor seni çok iyi anlıyorum.
ama boşver gerçekten ailemiz gerçek dostlarımız yanımızda bizimle olsun Allah onları başımızdan eksik etmesin ayırmasın.gerisi boşşşşş yerimseniben:1hug:

Bahsettiğin kişiler kardeşlerin ya da teyzen mi mesela_? Yani bayağı yakın?

Dökül Laaleee..

Yok benim kanbağım olan kişiler değil..:1closedeyes:
Sevdiğim insanla alakası olanlar...
Ayy güldürdün beni..:1rolleyes:

Insan herzaman ektigni bicemiyor malesef Laalem...

Sen sevgi ekiyorsun, sen dostluk ekiyorsun, sen ilgi sefkat merhamet vicdan ekiyorsun ama bictiginde bir bakiyorsunki hepsi bosmus, bütün emeklerin bosa gitmis aynen kurak bir tarlayi sulayip sulayip bir netice alamamak gibi...

Ben Annemi kaybettim 9 ay oldu Laalem 9 ay, onun vefatindan sonra cok degerli akrabalarimiz artik sizin aileniz biziz kizim, biz variz basinizda, teyze anne yarisi demektir, biz kosacaz birbirmize merak etmeyen üzülmeyin dediler.....evet görüyoruz hic yanimizdan ayrilmadilar masallah....artik bu tür seylere öyle karnim tokki...:bbo:

Böyle vaadler duyunca Hadii lannn diyesim geliyor inan...Tutamayacagin sözler vermeyeceksin, Verdigin sözleride tutacaksin, Tutamiyorsanda bunu söyleyecek kadar delikanli olacaksin....hepsi bu...

Senin bir kötü gününde ben sana gelip Laalem benden sana fayda yok benim dertlerim sorunlarim öyle büyükki nasil yardimci olabilirim güzelim sana desem sadece kenara cekilip cöküsünü izlemekten daha Vicdanlidir...a.s

Ben seni anladim takma kafana gün gelir devran döner öyle degilmi,

Valla kimse çocuk değil,saf değil..
Neyin ne olduğunu herşeyi çok iyi biliyor..
Dost kazığı konusunu açmıyım,o konuda da yeteri kadar yaram var zaten..

Doğrusun valla..
Saygı ver,sevgi ver,sonra sana gelince kocaman bir 0!

Amin canım amin inşallah

Yok benim kanbağım olan kişiler değil..:1closedeyes:
Sevdiğim insanla alakası olanlar...
Ayy güldürdün beni..:1rolleyes:

bunu tahmin etmiştim,
çünkü anlatıığın kadarıyla çok iyi bir aileye sahipsin:teselli:
o yüsden yazılarımı sana göre yazmadım

Lalecim seninle çok fazla bi sohbetimiz olmadı ama bu aralar sıkıntılı olduğun mesajlarındanda anlaşılıyo
bu da bi dönem,hayatımızda yaşamamız gereken zor dönemlerden biri olarak düşün
bunu atlatıcaksın ,geçicek:teselli:
ama onlarla ama onlarsız
ben yazdığın mesajlardan seni tanıdığım kadarıyla gerçekten güçlü bi kadınsın
bunun altındanda kalkabileceğine inanıyorum:1hug:

öncelıkle...ilişkilerde ...özlemişim böyle sohbetlerı ve hep beraber yapılan yorumları...

işallah devamı gelir...tesekkurler laalecıgım...

ben kendı adıma ...ilişkilerımde hep cıkarsız ve karsıyı düşündüm...her zaman...
hiç bır beklentım olmadı...
onların sevınci benım sevincim oldu...
fakat benle ilgili bır sorun oldugunda ...pyalaşmak için bır dost aradıgımda...
kimse yoktu ...bir kişi hariç....işte o zamanlar verılen emek ve gıden zaman sevgı saygı hersey ister istemez ınsanın aklına gelıyor...
oysa ben ne yaptım ne gördüm..
sahsım adına ben cok sey ektım....ama mahsulu alamadım...
gercek dost dedıgım yada ...sevdıgım cogu ınsan ..benle degildı...
ınsanlar degişken yaratıklar ...helekı bu zamanda...ilişkiler bile cıkar içinmiş...
onu gördüm...
ve ektigimi biçemedim...

Ahh Gülsümcüm ahhh..
Anladın beni,hep anlıyorsun zaten..:1hug:
Vicdan olmayınca insanda ne desem,ne anlatsam,neremi yırtsam boş..
Anneciğinin mekanı cennet olsun inşallah(konuyu buraya getirmek istemedim ama sen açınca duamı etmeden içim rahat etmedi):Saruboceq:

hani yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var diye başlayan şiirdeki gibi,
yaşadıklarımdan öğrendiğim şu:
"vefa" istanbuldaki o meşhur bozacıymış meğer....

Allah razi olsun canim....

Vicdani olanda allah korkusuda olur, allahtan korkmayandanda hersey beklenir...

Seni Seviyorum bitanem...Şeniz

bunu tahmin etmiştim,
çünkü anlatıığın kadarıyla çok iyi bir aileye sahipsin:teselli:
o yüsden yazılarımı sana göre yazmadım

Çok teşekkürler canım..
Doğru tahmin etmişsin canım..

Çok çok teşekkürler..
Evet güçlüyüm,çok şükür..
Ama sadece zor geçiyor benim için hem de çok zor..
Şaşkın ve üzgünüm sadece..

Rica ederim canım..
İşte ektiklerimizin karşılığında insan avucunda bir meyve beklemiyor mu?
Ufacık da olsa..
Aynen o durumdayım şu anda..:çok üzgünüm:

bu ektiğini biçek değilde umduğunu bulamamak ya da iyi gün dostlarının çok olduğunun bir belirtisi bana kalırsa.

insan çok arıyor gerçekten başını yaslayack bir omuz, sarılıp ağlayacak teselli bulabilceke bir kalp. herkesi kendimiz gibi sanıpda heran yanlarında olmanın karşılığını bulamamız bizi inciten, parçalayan.

ama inan bi gün onarında senin halini hatrını sormana ihtiyaçları olacak, işte burda herkes ektiğini biçiyor

her akşamın bir sabahı vardır muhakkak kara günler ğelip ğeçecek senin bu anlamda yanındayım .benim ablamda eşinden ayrıldığında o kadar ğeçerli nedenleri vardıki 10 yıl bi psikopatla yaşadı kimseler yanında olmadı çünkü dünyanın diğer ucunda yaşıyordu ,sen çok şanslısın ailen yanı başında .ama ğördüğüm ve hissettiğim kadarıyla sen kocanı çok seviyorsun mücadele et çünkü o güç var sende kazanacak sen olacaksın.

Düsenin dostu olmazmis.
bize ancak biz kendimiz yardim edebiliriz yada ailemiz,
bazen onlar bile sirtini dönebiliyo:sm_confused:
sonuc olarak yüzde 99 iyi gün dostlarimiz var sadece:çok üzgünüm:
Çok şükür ailemiz var,dostlarımız var..
Çok şükür..

İnşallah hep böyle kalır senin için inşallah

Kazanmak bile değil derdim inan ki..
Sadece azıcık insanlık görmek o kadar..
Ama dedim ya kimden bekliyorum ki ben hayır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…