Ektiklerimizi Ne Kadar Biçiyoruz?

hani yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var diye başlayan şiirdeki gibi,
yaşadıklarımdan öğrendiğim şu:
"vefa" istanbuldaki o meşhur bozacıymış meğer....

işte buna bayıldım tavığım haklısın. Şeniz

Evet o kadar merak ediyorum ki..
Acaba ben de dediğin gibi o günleri görebilecek miyim?

Ama ben öğrendim ki sevmek,çok sevmek,çok çok sevilmek,yetmiyor,yetmez de..
Şükürler olsun ki her attığım adıma "Sen doğrusunu bilirsin" diyenler yakınımda duruyor..

canım benımde dayım vefat edelı 14 şubatta 1 yıl olucak...
o sıralar kendı en yakın akrabalarımın ne kadar cıkarcı oldugunu ve...
ölüm anında bıle o acı anda bıle ...herkese öyle yada böyle bır emegı olan dayıcıgımın...
meger ekmiö ama bır sey alamamış oldugunu gördüm...
ve ınsanların ne cıkarcı ne yalancı ...
o akan göz yaşlarının ne oyun oldugunu gördüm...
dedımki.....yardım et ....yada bir ömğr boyunca....sevgı ek saygı ek...
yardımına koş....
sonra koca bır sıfır.....şimdi o kişilerle görüşmüyorum...
ınsanlarım gercek yüzlerını görüncede malesef bır yere kada dayana biliyorum....

Lalecim konuyu çok bilmeden yorum yapıyorum. Seni her zaman çok takdir ediyorum:)Eğer eşinin tarafındaki kişilerse destek beklediğin boşver bence. Onun arkadaşlarıysa bu kişiler onun tarafını tutmaları normal. Hele akrabalarıysa onu tutmaları çok normal. Evet sen de onlarla arkadaşlık ettin ama hep en eski olan dostluk daha güçlüdür.Boşver gitsin sağlık olsun de. Her işte bir hayır vardır. İnan sen üzüldükçe bizler de üzülüyoruz. O yüzden üzme kendini canım:)))))))

Dost vardır ekmek gibi
Acıkınca ararsın
Dost vardır akrep gibi
Sen ondan hep kaçarsın
Dost vardır ilaç gibi
Sen hep onu ararsın

Dost vardır
Yağmurla toprak gibi
Nasıl toprak kurumuş
Hasretse yağmura
Dost vardır öyle
Hasrettir dostuna

Dost vardır yakut gibi
Kullanıldıkça parlar
Dost vardır pamuk gibi
Kullanıldıkça yıpranır

Dost vardır ırmak gibi
Seyrine doyamazsın
Dost vardır ateş gibi
Dokunursan yanarsın

Dost vardır dolunay gibi
Geceni aydınlatır
Dost vardır güneş tutulması gibi
Gündüzünü karartır

Dost vardır'AZAD'gibi
Uzaktır ma yürekte
Dost vardır 'HASRET'gibi
Özlemle beklenilmekte...

herkesi her yüregi kendimiz gibi biliyoruz o şekilde davranıyoruz.en çok bu yüzden üzülüyoruz insanların yaptıklarına yada yapmadıklarına.
yine Allah bizi iyi niyetten merhametten ayırmasın :Saruboceq:

Düşünüyorum sabahtan beri ne yazayım diye...okuyup geçiyorum...
dost kazığı konusu değil bu...dost kavramının anlamını bilmek de zordur...
bendim tam 26 günü seninle yaşayan...bendim kabuslarımda seninle olan...bendim sen gibi seni hisseden...bendim...iyi ki de bendim...azıcık yüzünü gülümsetmek için seferber oldum...iyi ki de oldum...senin yaşadıklarını burada konuşmadık hiç...konuşmak istemedin ama bilinsin istedin öyle değil mi...hazır konuyu açan senken fikrimi açıkça beyan edeyim...bitmesi gereken bir evlilikti...bence değil...herkesçe...yaşadıklarını bilen ve hatta sonradan öğrenen herkes de bitmesi gerektiğine emindi...çünkü bizim KIYMETLİMİZ sendin...senin hayatın senin kahkahan...saatlerce dinlediğim gözyaşın...haketmediğini yaşadın...ne evliliğinde ne evlendiğin adamın ailesinde ektiğini biçmedin...hep söyledim...ben bu kadar beklemezdim...kendini kafdağında gören zavallı bir kadından bunca lafı duyup susmazdım...senin yerinde ben olsaydım çoktan medeni halim bekar olurdu...hayatım boyunca bukadar sabırlı, bukadar çaba sarfeden bir eş daha tanımadım ben...ben bile o değilim...olamam...çünkü önce ben derim...sen biz başarabiliriz dedin...yıllardır...ama olmadı...olamadı...vicdanın kalbin rahat olarak bitirdin...haklıydın...sonuna kadar...beklentilerini hem anlıyorum hem anlamıyorum aslında...onlar beklentilerine cevap verebilecek kapasitede vicdanda olabilselerdi zaten bu noktaya gelmezdiniz be canım...zaten çoktan çözülmüştü sorunlar bu noktaya gelmeden...zaten doğru ebeveynler olsalardı şahane bir evliliğin olurdu...hala ne bekliyorsun ki...neden bekliyorsun...zamanında kılını kıpırdatmayan o insanlar şimdi ayağa kalksalar ne olacak ki...unutulacak mı herşey...ya da senin problemlerin bitecek mi...bence hayır...çünkü bunlar seni ikna etmek için sarfedilecek yapmacık çabalar olacak...4 yıldır tanıdığın o insanlardan ne zaman annelik babalık aile olmak kavramlarını gördün ki...ne zaman...arkanı dönüp bak laliş...aile dediğin şeye sen sahipsin sen...onların bu kavramdan haberi bile yok...o yüzden dön yüzünü güneşe...gece arkada kaldı...tüm yarasalarıyla...

annemde zamanında çok kötü şeyler yaşadı, ya da anneme kötü günler yaşattılar. aradan uzun bi zaman geçmesine rağmen annem onların düştükleri halleri görüyor ve diyor ki demek ki "acele etmeden beklemem gerekiyormuş, Rabbim kimsenin yanına bırakmıyormuş ettiklerini. bugünleride bana gösterdi şükürler olsun"

yani ne olursa olsun kimsenin ettiği yanına kalmıyor.

önemli olanda sana en büyük desteği verebilcek kişilerin yanında olması onlarda zaten bildiğim kadarıyla hep yanında. Rabbim onların eksikliğini göstermesin sana, çabuk atlattıcaksın umarım :teselli:

burda bettynin yazdılarından aklıma bişey takıldı,
beklediğin eşinin ailesiyse eğer laalecim,
beklemek bile hata,
az buz konuştuk eşlerimizin ailelerini bana aynı gibime geldi,
ben beklemzdim açıkcası

Sana diyecek tek bir cümlem var;
Seni çok çok çok seviyorum..
Seni tanıdığım güne,telefon numaralarımızı,adreslerimizi aldığımız güne,eşinle beraber haftasonu kaçamağı yapıp evimize geldiğiniz o haftasonu kaçamağına,seninle her yaşadığım ana şükürler olsun..
Allahım seni ayırmasın yanımdan inşallah:asigim:

Rica ederim canım..
İşte ektiklerimizin karşılığında insan avucunda bir meyve beklemiyor mu?
Ufacık da olsa..
Aynen o durumdayım şu anda..:çok üzgünüm:

tabıkı ufacıkta olsa ...beklentı olur...ben ne yaptımda o neden yapmıyor deriz...
helekı sen suanda..belkı bızden farklı bır durumda oldugun ıcın...
haklısın...bır ufak soz bır alo denmesı...
yada senle aglayıp gulmesı...gerekır...
ama ınankı lalecıgım...hepımız ...kendı yasantılarımızda....öyle zor anlarımız oluyor ki...
kimseler olmuyor...
o üzüntünun ıcerısınde ...bırde etrafımızdakı...vefasızlara üzülüyoruz....

Hım demek evliliğin bitiyor Laale ,,Üzüldüm gerçekten..

Ama senin sorunların uzun zamandır var, en azından ben KK ya üye olduğumdan beri var..

Hayırlısı olsun diyelim, bazen nasıl başlarsa öyle gidiyor evlilikler, sen tohumları saçsan da o tarlaya, arkadan ezip geçiyorlar ayaklarıyla, hakkında hayırlısı olsun diyorum, Allah tan sadece bunu dile yeter...

bence bu kadar üzülme yada bekleme boşver ne guzel ki bak ..candan bir dostun var ve hep yanında olmuş....ÇİRKİNBETY..
şimdi imrendim...ne dıyeyım allah herkese nasıp etsın candan dostu ve sırdaşı...

ŞANSLISIN HEMDE COK

İnşallah canım inşallah..
çok teşekkürler.

İleride karşıdan baktığımda ben de beklemek hataymış diyeceğim...
Ama şu an o kadar içindeyim ki herşeyin..

Sadece sabır istiyorum Yaradandan sadece sabır..
İhtiyacım olan tek şey bu biliyorum..

Biliyorum Duygucum biliyorum..
Her söylediği,yazdığı bıçak gibi yüreğime saplanır benim..
Her seni seviyorum diye çığırdığında gözlerimden yaş dökülür benim..senağlama
O az önce yazdıklarını okurken de o bilir nasıl olduğumu..
O sadece onun profiline"nasılsın?" diye yazdığımda moralimin ne durumda olduğunu anlar..
Onu buraya yazmak,anlatmak,tarif etmek çok zor..:1hug:

Evet Denizcim..
Bitirme kararı aldım..
Tek tesellim doğru bir karar olduğuna eminim ve vicdanım çok rahat..

bazen seninle konuşacak çok şey olduğumu düşünüyorum. seni hep güçlü gördüm şimdiye kadar bunuda her fırsatta dile getirdim,
ama özeline ait sorular sormak istemiyorum az çok hepimiz biliyoruz ana sorunu.
ama nasıl oldu da kopma noktasına gelebildiniz hala anlamış değilim, üstelik bu kadar aşıkken birbirinize :uhm:

karşı taraf ama bu kim olursa olsun,beklentilerimizi yüksek tutmamamız lazım hatta
hiçbirşey beklemememiz lazım...neden mi??
çünkü hayal kırıklığı yaşamamak için...
kişi başkasını kendi gibi görürmüş,ama çokta yanılırmış...
işte yanılmamak için,hayal kırıklığı yaşamamak için
kim olursa olsun karşı taraftan beklenti içine girmeyeceksin...
eğer beklemediğin anda bir adım gelirse,süpriz olur ve sevinirsin...
ama o adım gelmezse de zaten beklemiyordum,ne üzüntü ne de sevinç....
aynı durumda bizim gibiler kayıtsız kalamaz,karşılığı kocaman bir SIFIR olsa bile...
ama derler ya işnsanoğlu çiğ süt emmiş diye...
sen varsan herşey var,
sen mutluysan, hayatın tadı var,
amacın varsa ve yaşadıkların yıkmadıysa
bence mutluluk ve başarı her zaman seninledir...
sonuçta herkes kendi hayatını ve
alnına yazılanı yaşıyor...
başkalarının seni üzmesine müsaade etme lütfen...
sevgiler...

Sana herkese burdan çok açık birşey itiraf ediyim....

İstenmeyen bir gelindim.... Aralarına girdiğimde öcü gibi bakanlar vardı bana.... Eşimle direndik, duymadık, şimdilik biz galip geldik.... Ama eğer bugün ayrılalım bayramı olan o kadar çok insan çıkar ki ortaya... Hala boşanmamızı bekleyip kızını eşime vermek isteyen bir aile var 3,5 yıldır yılmadı bekliyorlar.... Bırak teselliyi bir Allah'ın kulunu bulamam eşimin tarafından....

İstemezdim gerçekten yenilmenizi ama insanız işte ne olacağını kestiremiyoruz, bir yere kadar direniyoruz, yıpranıyoruz ve bitiyoruz....

Rabbim sana dediğin gibi sabırların en büyüğünü versin, aileni başından eksik etmesin... Geleceğe gülücüklerle baktırsın her zaman....

Bak bütün arkadaşlarım ne güzel şeyler yazmışlar bende üstüme aldım yazılarını kabul ederlerse hepsinden bir ders, bir sonuç çıkardım kendimce.... Herkesin eline yüreğine sağlık....

Sana da yine yeniden mutlu günler....

Evet duygucum bir yere kadar dayaniyorsun dedigim gibi yine böyle lafla göye seninleyim diyenlere "hadi ordan ulan" demek istiyorsun.....

Acin taze iken anlamiyorsun bunu hani elini kesersinde ilk basta acimaz ama sonra sonra öyle sizim sizim sizlarya bu konuda böyle birsey....önceleri koymaz insana belki vakti yoktur belki görmedi belki duymadi beni dersin ama bir zaman sonra anlarsin ve görürsünki
sen ektigni bicememissin....ondan sonra dank eder kafanda heeee dersin...

Ben sunu bilir sunu söylerim, senden sana daha iyi dost olamaz!! Sen kendine bakacak sen kendine kiymet verecek sen kendini herzaman tekrar ayaga kaldiracaksin...bekleme hicbir zaman bekleme...Ne kadar cok beklersen yasadigin hayal kirikligida o kadar büyük olur...

Dayindada allahtan rahmet diliyorum tüm ölmüslerimize insallah:teselli:

umarım verdiğin karar seni mutlu eder ve keşkelerin olmaz .yaşayan bilir çektiğini veya çekmediğini sadece ben kendimi senin yerine koyuyorum şu an eğer seviyorsam vedea seviliyorsam kaynana dış kapının mandalı olur kocamda ardım daysa eğer.onun bunun gazına gelmem çoğu zaman en dibindeki seninle beraber göz yaşı döken insanların timsah gözyaşları dökmediğinden emimisin .aceba o insan kayınvalide yüzünden kocasından ayrılırmı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…