hani yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var diye başlayan şiirdeki gibi,
yaşadıklarımdan öğrendiğim şu:
"vefa" istanbuldaki o meşhur bozacıymış meğer....
bu ektiğini biçek değilde umduğunu bulamamak ya da iyi gün dostlarının çok olduğunun bir belirtisi bana kalırsa.
insan çok arıyor gerçekten başını yaslayack bir omuz, sarılıp ağlayacak teselli bulabilceke bir kalp. herkesi kendimiz gibi sanıpda heran yanlarında olmanın karşılığını bulamamız bizi inciten, parçalayan.
ama inan bi gün onarında senin halini hatrını sormana ihtiyaçları olacak, işte burda herkes ektiğini biçiyor
her akşamın bir sabahı vardır muhakkak kara günler ğelip ğeçecek senin bu anlamda yanındayım .benim ablamda eşinden ayrıldığında o kadar ğeçerli nedenleri vardıki 10 yıl bi psikopatla yaşadı kimseler yanında olmadı çünkü dünyanın diğer ucunda yaşıyordu ,sen çok şanslısın ailen yanı başında .ama ğördüğüm ve hissettiğim kadarıyla sen kocanı çok seviyorsun mücadele et çünkü o güç var sende kazanacak sen olacaksın.
Insan herzaman ektigni bicemiyor malesef Laalem...
Sen sevgi ekiyorsun, sen dostluk ekiyorsun, sen ilgi sefkat merhamet vicdan ekiyorsun ama bictiginde bir bakiyorsunki hepsi bosmus, bütün emeklerin bosa gitmis aynen kurak bir tarlayi sulayip sulayip bir netice alamamak gibi...
Ben Annemi kaybettim 9 ay oldu Laalem 9 ay, onun vefatindan sonra cok degerli akrabalarimiz artik sizin aileniz biziz kizim, biz variz basinizda, teyze anne yarisi demektir, biz kosacaz birbirmize merak etmeyen üzülmeyin dediler.....evet görüyoruz hic yanimizdan ayrilmadilar masallah....artik bu tür seylere öyle karnim tokki...:bbo:
Böyle vaadler duyunca Hadii lannn diyesim geliyor inan...Tutamayacagin sözler vermeyeceksin, Verdigin sözleride tutacaksin, Tutamiyorsanda bunu söyleyecek kadar delikanli olacaksin....hepsi bu...
Senin bir kötü gününde ben sana gelip Laalem benden sana fayda yok benim dertlerim sorunlarim öyle büyükki nasil yardimci olabilirim güzelim sana desem sadece kenara cekilip cöküsünü izlemekten daha Vicdanlidir...a.s
Ben seni anladim takma kafana gün gelir devran döner öyle degilmi,
Evet o kadar merak ediyorum ki..
Acaba ben de dediğin gibi o günleri görebilecek miyim?
Ama ben öğrendim ki sevmek,çok sevmek,çok çok sevilmek,yetmiyor,yetmez de..
Şükürler olsun ki her attığım adıma "Sen doğrusunu bilirsin" diyenler yakınımda duruyor..
Düşünüyorum sabahtan beri ne yazayım diye...okuyup geçiyorum...
dost kazığı konusu değil bu...dost kavramının anlamını bilmek de zordur...
bendim tam 26 günü seninle yaşayan...bendim kabuslarımda seninle olan...bendim sen gibi seni hisseden...bendim...iyi ki de bendim...azıcık yüzünü gülümsetmek için seferber oldum...iyi ki de oldum...senin yaşadıklarını burada konuşmadık hiç...konuşmak istemedin ama bilinsin istedin öyle değil mi...hazır konuyu açan senken fikrimi açıkça beyan edeyim...bitmesi gereken bir evlilikti...bence değil...herkesçe...yaşadıklarını bilen ve hatta sonradan öğrenen herkes de bitmesi gerektiğine emindi...çünkü bizim KIYMETLİMİZ sendin...senin hayatın senin kahkahan...saatlerce dinlediğim gözyaşın...haketmediğini yaşadın...ne evliliğinde ne evlendiğin adamın ailesinde ektiğini biçmedin...hep söyledim...ben bu kadar beklemezdim...kendini kafdağında gören zavallı bir kadından bunca lafı duyup susmazdım...senin yerinde ben olsaydım çoktan medeni halim bekar olurdu...hayatım boyunca bukadar sabırlı, bukadar çaba sarfeden bir eş daha tanımadım ben...ben bile o değilim...olamam...çünkü önce ben derim...sen biz başarabiliriz dedin...yıllardır...ama olmadı...olamadı...vicdanın kalbin rahat olarak bitirdin...haklıydın...sonuna kadar...beklentilerini hem anlıyorum hem anlamıyorum aslında...onlar beklentilerine cevap verebilecek kapasitede vicdanda olabilselerdi zaten bu noktaya gelmezdiniz be canım...zaten çoktan çözülmüştü sorunlar bu noktaya gelmeden...zaten doğru ebeveynler olsalardı şahane bir evliliğin olurdu...hala ne bekliyorsun ki...neden bekliyorsun...zamanında kılını kıpırdatmayan o insanlar şimdi ayağa kalksalar ne olacak ki...unutulacak mı herşey...ya da senin problemlerin bitecek mi...bence hayır...çünkü bunlar seni ikna etmek için sarfedilecek yapmacık çabalar olacak...4 yıldır tanıdığın o insanlardan ne zaman annelik babalık aile olmak kavramlarını gördün ki...ne zaman...arkanı dönüp bak laliş...aile dediğin şeye sen sahipsin sen...onların bu kavramdan haberi bile yok...o yüzden dön yüzünü güneşe...gece arkada kaldı...tüm yarasalarıyla...
Rica ederim canım..
İşte ektiklerimizin karşılığında insan avucunda bir meyve beklemiyor mu?
Ufacık da olsa..
Aynen o durumdayım şu anda..:çok üzgünüm:
annemde zamanında çok kötü şeyler yaşadı, ya da anneme kötü günler yaşattılar. aradan uzun bi zaman geçmesine rağmen annem onların düştükleri halleri görüyor ve diyor ki demek ki "acele etmeden beklemem gerekiyormuş, Rabbim kimsenin yanına bırakmıyormuş ettiklerini. bugünleride bana gösterdi şükürler olsun"
yani ne olursa olsun kimsenin ettiği yanına kalmıyor.
önemli olanda sana en büyük desteği verebilcek kişilerin yanında olması onlarda zaten bildiğim kadarıyla hep yanında. Rabbim onların eksikliğini göstermesin sana, çabuk atlattıcaksın umarım :teselli:
burda bettynin yazdılarından aklıma bişey takıldı,
beklediğin eşinin ailesiyse eğer laalecim,
beklemek bile hata,
az buz konuştuk eşlerimizin ailelerini bana aynı gibime geldi,
ben beklemzdim açıkcası
tabıkı ufacıkta olsa ...beklentı olur...ben ne yaptımda o neden yapmıyor deriz...
helekı sen suanda..belkı bızden farklı bır durumda oldugun ıcın...
haklısın...bır ufak soz bır alo denmesı...
yada senle aglayıp gulmesı...gerekır...
ama ınankı lalecıgım...hepımız ...kendı yasantılarımızda....öyle zor anlarımız oluyor ki...
kimseler olmuyor...
o üzüntünun ıcerısınde ...bırde etrafımızdakı...vefasızlara üzülüyoruz....
bence bu kadar üzülme yada bekleme boşver ne guzel ki bak ..candan bir dostun var ve hep yanında olmuş....ÇİRKİNBETY..
şimdi imrendim...ne dıyeyım allah herkese nasıp etsın candan dostu ve sırdaşı...
ŞANSLISIN HEMDE COK
Hım demek evliliğin bitiyor Laale ,,Üzüldüm gerçekten..
Ama senin sorunların uzun zamandır var, en azından ben KK ya üye olduğumdan beri var..
Hayırlısı olsun diyelim, bazen nasıl başlarsa öyle gidiyor evlilikler, sen tohumları saçsan da o tarlaya, arkadan ezip geçiyorlar ayaklarıyla, hakkında hayırlısı olsun diyorum, Allah tan sadece bunu dile yeter...
canım benımde dayım vefat edelı 14 şubatta 1 yıl olucak...
o sıralar kendı en yakın akrabalarımın ne kadar cıkarcı oldugunu ve...
ölüm anında bıle o acı anda bıle ...herkese öyle yada böyle bır emegı olan dayıcıgımın...
meger ekmiö ama bır sey alamamış oldugunu gördüm...
ve ınsanların ne cıkarcı ne yalancı ...
o akan göz yaşlarının ne oyun oldugunu gördüm...
dedımki.....yardım et ....yada bir ömğr boyunca....sevgı ek saygı ek...
yardımına koş....
sonra koca bır sıfır.....şimdi o kişilerle görüşmüyorum...
ınsanlarım gercek yüzlerını görüncede malesef bır yere kada dayana biliyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?