Ektiklerimizi Ne Kadar Biçiyoruz?

Aslında birikimlerin sonucu bu!
Sadece patladım biranda..:tomato:
İnsan olduğumu hatırladım,hatırlattım..
Aşkımdan da onun aşkından da ufacık şüphem yok..
Ama dedim ya aşk açmıyor her kapıyı işte..

Bir önümü görebilsem ah bir görebilsem Songülcüm..
Biliyorum herşey çok güzel olacak ama hala karanlıktayım sanki..

peki lale üstüme vazife değil ama bişi sorucam günlükte yazdıgın yazıya istinaden;
bu kadar severken niye bu karar?
çünkü orda öyle bi anlatmişsin ki imrenmemek elde değil
sormadan edemiyo insan bu kadar severken niye??? diye...

ayrıca umarım bu serzenişlerin muhattapları arasında değilimdir
zira herne kadar farklı mevzulardan oturu gorusmeme kararı aldı isek de eski bir arkadaşın, dostun yada ner ne haltsam ona vefa'en mail attim, okudun yada okumadın orasını bilemiycem...

ablacım sonuna kadar çirkin betyy ablamız gibi yanındayız.
diğerlerinide boşver biz varken onlara zerre kadar ihtiyacın yok senin :teselli: Şeniz

Sanırım birşey beklemeden birşeyler yapma vakti geldide geçiyor artık.Bettycim çok haklı diyorki "Dön yüzünü güneşe"Okadar haklıki dönki için sıcacık olsun.Geride kalanlar onlar bile yanmasınlar hallerine adı üstünde"Geride KaLDILAR!"
Bundan sonrası çok önemli sana tavsiyem ne ekersen onu biçmek istiyorsan herşeyi Allah için yap ve tabiki sonrasında kendin için. Bu bencillik değil canım benim sadece karşılık beklememek.
Birilerine gülümsüyorsam kendim için.
Yardım ediyorsam kendim için
Dinliyorsam kendim için.
Seviyorsam kendim için
Uzar gider ne kurduğum dostluklarda karşılık bekliyorum nede ettiğim yardımlarda ne sevgimde.Böyle daha mutluyum artık ben
Sevdiklerimden destek beklediğimde hiç kimseden gelmedi.NazLı hep koşan taraf oldu pişmanmıyım hayır asla Allah için yapmıştım onlar bana yapmadı diyede yapmayacağım asla demedim.Karşılığını nerden mi aldım:):Saruboceq:

Birazcık zordur bu dediğimi yapmak zaman zaman zorluğunu hala yaşarım güzel bir söz beklerim vs şükür almadığım olmuyor ama ya olsaydı .Değişen birşey yok Lalecim değişen sadece sen olacaksın .Sen değiştinmi hayatın değişecek.Buna inan ve Dön yüzünü güneşe.
Bettyde öperima.s.Senide çok çok öperim lalecima.s.

bundan sonra gençsin nasıl olsa evleneceksin ,aceba yeni eşin seni ilk eşin kadar sevecekmi sana aşk dolu gözlerle bakacakmı vede aile si sanki dahamı iyi olacak .bence bu güzel aşkı başkalarının ego su nedeniyle yıkmayın eğer tek sorun eşinin ailesiyse eğer.

Dogru sözlere ne denir!!

Her ne kadarda yazari ibret bir betis hatunu olursa olsun...

Kayınvalide dış kapının mandalı olur evet sonuna kadar aynı fikirdeyim..
Pekii; anne ile oğlun arasına girerek daha ne kadar mutluluk tırmalayacaktım ki?
Yapamam ben.. Eşim ailemi sildim dese bile ben huzur bulamam ki o şekilde..
Evimize gelip söyledikleri yüzünden komşuların yüzüne bakamaz oldum..
Evine alma deme,zaten gelirken hiç haber vermezdi ki..
Ne yapacaktık?
Kapıları mı açmayacaktık her gelene?
Hiç kimsenin gazına gelmedim ben..
İlk günler ben döneyim kocama dediğim zaman bile bana "tamam eşine dön bu kapı sana hep açık, bu omuz hep senin" dediler benden yüzlerce kilometre uzakta olanlar..
Kayınvalide için yuva yıkılmaz konusuna gelince,çok üzgünüm ama yapı olarak sakinliği seven bir kadınım ben. Annenin benim yüzümden oğluna ettiği bedduaları dinlemek hoşuma gitmiyor,bu sahnelerle yaşamak istemiyorum ömrüm boyunca

Amin canım amin inşallah..

arkadaşım bak bu kurduğun cümle şimdi kullanılacak bi cümle gibime gelmedi
bundan sonra gençsin nasıl olsa evleneceksin

yanii konu çok güzel başka yerlere dağılsın istemiyorum ama

yanlış bi cümle olmuş bence

Bir önümü görebilsem ah bir görebilsem Songülcüm..
Biliyorum herşey çok güzel olacak ama hala karanlıktayım sanki..[/B]

Laalecim hayatta insanoğlunun başına herşey gelebiliyor maalesef...
şuan belki çok erken,önünü görebilmen için ama
güçlü olmak zorundasın,hep deriz ya
hayat herşeye rağmen devam ediyor ve
edecek de...
daha çok gençsin...ve çocuğun yok...ailen yanında..
bunlar çok önemli..eğer hep eskiyi düşünerek yaşarsan
hayat çekilmez hale gelir...anılarda kalması gerekenler kalacak,
silinmesi gerekenler silinecek...
başka türlü yeni başlangıç yapamazsın...
insanlar neden depresyona,bunalıma giriyor??
hep düşünüp,içine attıkları için,keşkelerle yaşadıkları için...
sen güçlü bir kadınsın ve belki de hayat yeni başlıyor senin için...
ben inanıyorum ki herşey istediğin gibi olacak...
ama önce aynanın karşısında dimdik duracak Laaleye bak ve ona güven...
sevgiler...

Kayınvalide dış kapının mandalı olur evet sonuna kadar aynı fikirdeyim..
Pekii; anne ile oğlun arasına girerek daha ne kadar mutluluk tırmalayacaktım ki?
Yapamam ben.. Eşim ailemi sildim dese bile ben huzur bulamam ki o şekilde..
Evimize gelip söyledikleri yüzünden komşuların yüzüne bakamaz oldum..
Evine alma deme,zaten gelirken hiç haber vermezdi ki..
Ne yapacaktık?
Kapıları mı açmayacaktık her gelene?
Hiç kimsenin gazına gelmedim ben..
İlk günler ben döneyim kocama dediğim zaman bile bana "tamam eşine dön bu kapı sana hep açık, bu omuz hep senin" dediler benden yüzlerce kilometre uzakta olanlar..
Kayınvalide için yuva yıkılmaz konusuna gelince,çok üzgünüm ama yapı olarak sakinliği seven bir kadınım ben. Annenin benim yüzümden oğluna ettiği bedduaları dinlemek hoşuma gitmiyor,bu sahnelerle yaşamak istemiyorum ömrüm boyunca

ben senin kararını yargılamak istemem ama laalecim,
sen o kadına mutluluk sağlamış olursun bu kararınla...
ğer eşininde suçu varsa bu konuyla ilgili onu bilemem ama,
sanırım yokki sende hiç onu suçlamıyorsun...
Rabbim kimsenn yuvasını bozmasın:Saruboceq:
senn bu kakarı çok düşğnerek aldığında çok belli ama,
belkide yşadıklarımdanmıdır nedir bilemiyorum
eğer annesiyse bu kararın temel taşı,
o taşı ben yerinden kaldır derim,
sevinmesine neden olmuşsunsur şimdi diye düşünüyorum
Ama nedendir bilemedim sen yokken baya merak ettim seni,
Rabbim verdiğpin kararda seni yanıltmasın,
Her daim gülücklerle dolsun o güsel yüzün,:Saruboceq:

ey dostlarım dünyada dost yoktur der tolstoy
ne kadar kalabalık yaşasakta hayatımızı eş dost akraba
yalnız degil miyiz en zor anlarımızda yalnız değil miyiz iç savaşlarımızda
bir şarkı vardı şimdi kulaklarımda cınladı yalnızlık ömür boyu
ama ama necip fazıl da der ki tohum ek bitmesse toprak utansın
belki de bu mantıkla hareket ediyor ve bile bile kendimizden başkalarına fazlaca deger veriyor karsılıgını bekliyoruz

ben seven insanların ayrılmasına hele dış etkenlerden dolayı ayrılmasına asla tahammül edemiyorum nasıl olur sevği emektir mücadele etmektir ,kocanda yanında daha ne olsun adam ailesinin ne olduğunu biliyor sonuçta .

Ooooo mail adresimi kapatalı çok oluyor..
Daha tam kapanmamış sanırım sana hata maili gelmemiş..
Kullanmıyorum o adresi ben..
Senin Böceq'e söylediklerini biliyorum sadece..Eksik olma,benim için üzülmüşsün..
Ben de aslında senin gibi şaşırdım.. Ama benim için üzülmene değil,senin benim hakkımdaki tahminlerine şaşırdım.. Ben ne etmişim ya böyle dedim Neyse konu sen ve ben değiliz zaten,uzatmak istemiyorum,bir sürü derdin arasında sen onu demişin ben bunu demiştim vs...
Evliliğime gelince; Sevgi çözemedi düğümleri işte,kaldık ortada elimizde bir avuç aşk kırpıntıları ile..:çok üzgünüm:

Ben sunu bilir sunu söylerim, senden sana daha iyi dost olamaz!! Sen kendine bakacak sen kendine kiymet verecek sen kendini herzaman tekrar ayaga kaldiracaksin...bekleme hicbir zaman bekleme...Ne kadar cok beklersen yasadigin hayal kirikligida o kadar büyük olur...Dayindada allahtan rahmet diliyorum tüm ölmüslerimize insallah:teselli:[/QUOTE]

İşte budur...gülsüm sultanım..ne güzel içten yazmışın ve dogru yazmışın...tesekkurlerŞeniz

galıba ögrenmemız gereken tek şey şu....beklemıyecegız hiç bır şeyı kımseden ...
ve takmıyacagız....o kişiler bizi umursamıyor ve bır şekilde .....
yanımızda olmuyorlarsa...biz eskisine göre daha saglam ve daha güçlü olucagız...
herkese inat ...ve şunu bilecegız...

HAYATTA TEK DEGERLİ VARLIK KENDİMİZ ..KENDİMİZDEN BAŞKASINA DEGER VERMIYECEGIZ.....:lepi

Laale'cim ne mutlu sana...İçin dışın birmiş ki en başından beri burda ufak tefek bir şeyler yazıp çizmişsin hayatına dair.Kimsenin evliliği dört dörtlük değildir.Ne ketum insanlar vardır,onca sorun yaşıyordur,ama ''Bayan Mutlu'yu'' oynuyordur.Öncelikle bu yüzden seni takdir ediyorum.
Evlenmeden bir şeyler söylemek bana da kolay geliyordu.O hengamenin içine girince anladım.Eşiyle zerre kadar sorun yaşamayanlar,kayınvalide,arkadaş...vs dış etkilerle evliliğini yıpratabiliyor.Ben en çok buna üzülüyorum.Başkaları yüzünden zedelenen evliliklere...Rahat bıraksalar o çiftten mutlusu olmaz ,bundan eminim.O zat-ı muhteremler emellerine ulaşınca elbette ortadan kayboluyorlar.Durum böyle olunca insan sevdiği eşine onlara kızdığı kadar kızamıyor . Tüm yaşananlara rağmen onlar birbirlerini sevmekten vazgeçmiyor,vazgeçemiyor...a.s.

Son düzenleme:

canım evlenir evlenmez orasını kimse bilemez ve kimseyi ilgilendirmez.
ama eminimki severek durduk yere hiç sebepsiz kimse yuvasını yıkmaz evinden ayrılmaz.

laale sana bir daha düşün emin ol seviyosun bunu düşün ne desek boş ne yaşadıgını bir tek sen biliyosun çünkü bizim bütün söylediklerimizi mutlaka düşündün ölçtün tarttın en doğru kararı vericek olan yine sensin.

haddim olmayarak soruyorum cevap vermek yada vermemek senin elinde(çünkü bu dönemleri çok iyi bilirim mantık olarak dogru karar desende için mutlaka yanar)
kesin kararınmı yani biraz düşünüp kafanızı toplayıp mı karar vericeksiniz?

hakkında hayırlısı olsun ne diyeyim umarım pişman olmazsın keşkelerin olmaz ,tek tesellin çocuğun olmaması bu konuda tebrik ederim akıllıca bi tutum.

Canım kayınvalidenin tutumu acaba bebek sahibi olmak istememenizle mi ilgili?Öyle ise belki bebek sahibi olursanız o da yumuşar ve eşinden de ayrılmak zorunda kalmazsın.

valla bu kadar severken ayrilmak bana sacma geliyor

kaynana zaten nedense hep bahane ediliyor

ben kocami sevdikten sonra gerisi bos ya

ister ayilsinlar ister bayilsinlar

umrumda olmaz

YETER KI BEN KOCAMI SEVEYIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Davamı açtım arkadaşım..
Bu evlilik adına aynı çatı altındayken çok düşündüm,çok kafayı dağıtıp yeniden topladım..
Benim için bitmiştir..
Güzel düşüncelerin için çok teşekkürler..a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…