- 25 Nisan 2014
- 4.057
- 7.504
- 168
- Konu Sahibi fernandohoze
-
Bi insan sevisecek kadar yakin oldugu birine nasil "el" diyebiliyo anlamiyorum. Kocasina eloglu diyen kadinlari da karisina elkizi diyen adamlari da. Insanin esi ailesinden bile yakin bencecanımı çok sıkan bişeyi paylaşmak istiyorum...
görümcem, ben, eşim oturuyoduk..
ben dışarı çıkmak üzereydim.
o anda görümcem eşimin sinirleneceği birşey söyledi..
eşim o anda "ümitli gitsin sana diyeceğimi biliyorum" dedi.
ben: gitmiyorum ozaman, kızma sevgi ablaya..(görümcem)
o: git çabuk,gecikecen bak!
ben: niye benim gitmemi bekliyosun, gizli saklımız mı var?
o: el kızının yanında azarlayamam ablamı ayıp olur..
o anda "el kızı" olduğumu ve eşimin bir "el oğlu" olduğunu farkettim..
ne acı, seni gözbebeği gibi gören anne babanı bırak onun için, adın "el kızı" olsun...
yazıklar olsun...
AaaaBen bu el kızı veya oğlu lafını hiç anlamıyorum çevremizde de o kadar varki misal ben kızımı elim oğluna vermem yada oğlum elin kızıyla mı evlensin veya elin kızı gelsin bende mutlu olsun kızım da elin oğlunda sürünsün hiç abartmıyorum tam da bu ilk önce bunun açıklaması varmı?? Ben mi kıtım ?
Evet eşi karısı hayat arkadaşı ailesi sifatina koymus insan el kizini bunlarin yanina yakistiripta soyleyemez cok haklisin kirilmaktada haklisin bende soyleyen bikac kisiye rasgeldimde ilginc gelmisti esine karsi nede olsa yabanci el filan Yapiyolar ama bazen elin yapmadigi kotulugu akraba yapar insana ki bu evlilik bambaska birsey boyle bakilmasi cok kotu insanin akrabanla evlenseydin madem diyesi gelir o laftan sonra hey allahmaynen öyle..
"el kızısın" demek "biz hala bi aile olamadık" demektir bana göre...
Ama sen gittikten sonra azarlayacagim demek azarlamak olmuyor mu zaten? Bir de bu laf disinda da seyler soyluyormus. Kirici bir insan maalesef.Bu cümlede art niyet görmeyen bir ben miyim?Tamam ifade ediş şekli yanlış ama ben de mesela ablamla eniştemin yanında tartışmak istemem. Ya da ablam bana eniştemin yanında ağır bir laf ederse çok bozulurum hatta küserim. O da kardeşini senin yanında paylamak istememiş, çok normak bence zaten görümcen de istememiş fark ettiysen senin yanında paylanmak. :)
Çevreniz de akraba evliliği çok mu yaygın,genellikle kızımı el oğluna vermen yada oğlum el kızıylamı evlensin cümlesi akraba evliliklerinde kuruluyor kendi akrabamız varken ele niye verelim mantığı.Ben bu el kızı veya oğlu lafını hiç anlamıyorum çevremizde de o kadar varki misal ben kızımı elim oğluna vermem yada oğlum elin kızıyla mı evlensin veya elin kızı gelsin bende mutlu olsun kızım da elin oğlunda sürünsün hiç abartmıyorum tam da bu ilk önce bunun açıklaması varmı?? Ben mi kıtım ?
Eşin sana bir şey için kırılsa sen ne yapıyorsun ümitli? Benzerini haketmiyor musun? Eşin en azından kırıldığının farkında mı?
Ama sen gittikten sonra azarlayacagim demek azarlamak olmuyor mu zaten? Bir de bu laf disinda da seyler soyluyormus. Kirici bir insan maalesef.
:) evet insallah o maclar guzel neticelenir.Doğru diyorsun zaten biraz patavatsızca bir söylem olmuş onu kabul ediyorum ama art niyet aramamak gerek sanırım, belki de daha yeni ailesine alışmadı kimleri geç alışır. Neyse bekleyip görelim, önümüzdeki maçlara bakalaım.:)
kırıldığımı farketti..
sabahten beri etrafımda fır dönüyo telafi etmek için..
ama bu sözü ilk değişi değil, ve daha önce uyarmama rağmen yaptı..
oyüzden affetmedim ve soğuk davranıyorum...
Ben bu el kızı veya oğlu lafını hiç anlamıyorum çevremizde de o kadar varki misal ben kızımı elim oğluna vermem yada oğlum elin kızıyla mı evlensin veya elin kızı gelsin bende mutlu olsun kızım da elin oğlunda sürünsün hiç abartmıyorum tam da bu ilk önce bunun açıklaması varmı?? Ben mi kıtım ?
eee yani olması gerektiği gibi el kızıyla el oğlu evlenir ama, bende bu lafı anlamıyorum pek, et tırnaktan ayrılmaz, öncelik budur denmek istemiyor herhalde bu laflarla
Anlamaya çalışıyorum kendimi senin yerine koyuyorum
Çok zoruma giderdi umitli..
Cok inanılmaz kırılırdim..
Ne demek el kizi.. hani ben onun karısı sevdiği can Yoldaşi idim..
Demekki kafasında hep böyle bişey var ya..
Genelde kadınlar eşleri için el oğlu veya kvler gelinleri için el kızı tabirini kullanıyorlar. Ama erkeğin eşi için bu tabiri kullanması garip geldi ya. Çünkü bu tabir açıkçası benim eşimin kırk yıl düşünse aklına gelmez. Ha geliyorsa da kendi düşündüğünden değil, Ailesi benim hakkımda eşimin yanında böyle konuşuyorlar diye düşünürüm ben yani. Görümce kv filan.
Tabi siz eşinizi daha iyi bilirsiniz.
Bu cümlede art niyet görmeyen bir ben miyim?Tamam ifade ediş şekli yanlış ama ben de mesela ablamla eniştemin yanında tartışmak istemem. Ya da ablam bana eniştemin yanında ağır bir laf ederse çok bozulurum hatta küserim. O da kardeşini senin yanında paylamak istememiş, çok normak bence zaten görümcen de istememiş fark ettiysen senin yanında paylanmak. :)
Bi insan sevisecek kadar yakin oldugu birine nasil "el" diyebiliyo anlamiyorum. Kocasina eloglu diyen kadinlari da karisina elkizi diyen adamlari da. Insanin esi ailesinden bile yakin bence
Evet eşi karısı hayat arkadaşı ailesi sifatina koymus insan el kizini bunlarin yanina yakistiripta soyleyemez cok haklisin kirilmaktada haklisin bende soyleyen bikac kisiye rasgeldimde ilginc gelmisti esine karsi nede olsa yabanci el filan Yapiyolar ama bazen elin yapmadigi kotulugu akraba yapar insana ki bu evlilik bambaska birsey boyle bakilmasi cok kotu insanin akrabanla evlenseydin madem diyesi gelir o laftan sonra hey allahm
Çevreniz de akraba evliliği çok mu yaygın,genellikle kızımı el oğluna vermen yada oğlum el kızıylamı evlensin cümlesi akraba evliliklerinde kuruluyor kendi akrabamız varken ele niye verelim mantığı.
Evet tamda üstüne bastınız gemde o kadar kavramışlar ve devam ediliyorki aralarında seçiyorlar a falancanın kızı ele gitti bak nasıl sürüyor başına şunları bunları getiriyorlar diye bire şunun altını çizmek istiyorum ki burda sadece ağa veya toprak sahibi değil herkes böyleAaaaAcaba akraba evliliğini teşvik amaçlı mı diyolar böyle? Zengin insanlarda, toprak ağalarında, aile şirketi sahiplerinde çok yaygın akraba içi evlilik miras bölünmesin diye. :)
Eskiden de köylerde bağ bahçe, tarla sahipleri böyle yaparmış hala yapan var gerçi.
Evet oldukça yaygın ama bunun dışana biraz olsun çıkan tek aile biziz hayatta bu yüzden o kadar çok yargılandık ki Abi'm sırf onların tabiriyle yabancıyla evlendi diye anneme bizde senin kızını istemiyoruz evde kalsın da gör bile dediler allahım yarrabbimÇevreniz de akraba evliliği çok mu yaygın,genellikle kızımı el oğluna vermen yada oğlum el kızıylamı evlensin cümlesi akraba evliliklerinde kuruluyor kendi akrabamız varken ele niye verelim mantığı.
bu ifadesinden alındığımı bi çok kez belirttim..
o da "ne var bunda ben de el oğluyum, ona göre fazla beklentiye girme" falan dedi..
daha da canım sıkıldı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?