el kızı..........

Bu cümlede art niyet görmeyen bir ben miyim? Tamam ifade ediş şekli yanlış ama ben de mesela ablamla eniştemin yanında tartışmak istemem. Ya da ablam bana eniştemin yanında ağır bir laf ederse çok bozulurum hatta küserim. O da kardeşini senin yanında paylamak istememiş, çok normak bence zaten görümcen de istememiş fark ettiysen senin yanında paylanmak. :)

Son düzenleme:
Bi insan sevisecek kadar yakin oldugu birine nasil "el" diyebiliyo anlamiyorum. Kocasina eloglu diyen kadinlari da karisina elkizi diyen adamlari da. Insanin esi ailesinden bile yakin bence

Aaaa Acaba akraba evliliğini teşvik amaçlı mı diyolar böyle? Zengin insanlarda, toprak ağalarında, aile şirketi sahiplerinde çok yaygın akraba içi evlilik miras bölünmesin diye. :)
Eskiden de köylerde bağ bahçe, tarla sahipleri böyle yaparmış hala yapan var gerçi.

Son düzenleme:
aynen öyle..
"el kızısın" demek "biz hala bi aile olamadık" demektir bana göre...
Evet eşi karısı hayat arkadaşı ailesi sifatina koymus insan el kizini bunlarin yanina yakistiripta soyleyemez cok haklisin kirilmaktada haklisin bende soyleyen bikac kisiye rasgeldimde ilginc gelmisti esine karsi nede olsa yabanci el filan Yapiyolar ama bazen elin yapmadigi kotulugu akraba yapar insana ki bu evlilik bambaska birsey boyle bakilmasi cok kotu insanin akrabanla evlenseydin madem diyesi gelir o laftan sonra hey allahm

Ama sen gittikten sonra azarlayacagim demek azarlamak olmuyor mu zaten? Bir de bu laf disinda da seyler soyluyormus. Kirici bir insan maalesef.

Çevreniz de akraba evliliği çok mu yaygın,genellikle kızımı el oğluna vermen yada oğlum el kızıylamı evlensin cümlesi akraba evliliklerinde kuruluyor kendi akrabamız varken ele niye verelim mantığı.

Eşin sana bir şey için kırılsa sen ne yapıyorsun ümitli? Benzerini haketmiyor musun? Eşin en azından kırıldığının farkında mı?

kırıldığımı farketti..
sabahten beri etrafımda fır dönüyo telafi etmek için..
ama bu sözü ilk değişi değil, ve daha önce uyarmama rağmen yaptı..
oyüzden affetmedim ve soğuk davranıyorum...

Ama sen gittikten sonra azarlayacagim demek azarlamak olmuyor mu zaten? Bir de bu laf disinda da seyler soyluyormus. Kirici bir insan maalesef.

Doğru diyorsun zaten biraz patavatsızca bir söylem olmuş onu kabul ediyorum ama art niyet aramamak gerek sanırım, belki de daha yeni ailesine alışmadı kimleri geç alışır. Neyse bekleyip görelim, önümüzdeki maçlara bakalaım.:)

:) evet insallah o maclar guzel neticelenir.

Koyduğun tavırda, kırıldığın her bi konuda bence de kesinlikle sen haklısın.
Hatasını anlasın, eşin 2 düşünüp 1 konuşsun bundan sonra.
Tepkini destekliyorum. Aynı şeyi ben yaşasam, aynen bende böyle davranırdım.

El kizi lafi hos olmamista, esinizin davranisi iyi aslinda... Sizin yaninizda yada herhangi birinin yaninda ablasiyla tartisip kücük düsürmek istememis...

malesef eşimin ailesinde tabirler hep bu şekilde..
kimi zaman şakayla karışık, kimi zaman gerçek..
yani onlara göre gelin, damat dış kapının mandalı...

eee yani olması gerektiği gibi el kızıyla el oğlu evlenir ama, bende bu lafı anlamıyorum pek, et tırnaktan ayrılmaz, öncelik budur denmek istemiyor herhalde bu laflarla

ben de pek çözemedim ama kv'nin bi sözünü söyleyim bunla ilgili..
"ne olursa olsun oğğlum için sen el kızısın, oğlum da senin için el oğlu kızım. senin bi acına kardeşin kadar ahmetin (eşim) üzülmesini bekleme..seni anlamasını da bekleme..koca, bacın kardeşin gibi candan olmaz, bunu bil ona göre çok beklentiye girme"
bunu duyunca çok üzüldüm..
ozaman niye evlendim demek geldi içimden...

evet..malesef kendi içlerin de de damata el oğlu geline el kızı diye çok yorum yaptıkları için eşim bu tabiri yadırgamıyo, ve üzülmeme rağmen normal karşılamamı bekliyo...

zaten kv.nin dilinde sürekli bi el muhabbeti dönüyo..
oğlunun gözünde ikinci plana atılmamak için de oğluna bunu empoze etmiş anlaşılan...

şöyle deyim..
o anda eşim zaten görümceme ciddi bi şekilde kızmıcaktı..
sadece bi olayın aslını öğrenmeye çalışıyodu..
ama benim varlığımdan rahatsız oldu..
sanki ailevi bişey, seni ilgilendirmez mesajı aldım orda ve çok dokundu..
sonuçta çok derin bi olay değildi..
benim bilmem sorum olmicaktı okadar..

Bi insan sevisecek kadar yakin oldugu birine nasil "el" diyebiliyo anlamiyorum. Kocasina eloglu diyen kadinlari da karisina elkizi diyen adamlari da. Insanin esi ailesinden bile yakin bence

aynen böyle düşünüyorum ben de....

zaten kaynanam sürekli "bulabilseydim köyden gelin isterdim ama bulamadım" deyip duruyo..
üstüne bu tabirler de tuzu biberi....

Çevreniz de akraba evliliği çok mu yaygın,genellikle kızımı el oğluna vermen yada oğlum el kızıylamı evlensin cümlesi akraba evliliklerinde kuruluyor kendi akrabamız varken ele niye verelim mantığı.

benim değil ama eşimin çevresinde yaygın...
ama ondan ziyade eşimin ailesinin mantığı gelin yada damat aileye dışardan gelen kişi her halukarda el dir....

Evet tamda üstüne bastınız gemde o kadar kavramışlar ve devam ediliyorki aralarında seçiyorlar a falancanın kızı ele gitti bak nasıl sürüyor başına şunları bunları getiriyorlar diye bire şunun altını çizmek istiyorum ki burda sadece ağa veya toprak sahibi değil herkes böyle

Evet oldukça yaygın ama bunun dışana biraz olsun çıkan tek aile biziz hayatta bu yüzden o kadar çok yargılandık ki Abi'm sırf onların tabiriyle yabancıyla evlendi diye anneme bizde senin kızını istemiyoruz evde kalsın da gör bile dediler allahım yarrabbim

Siz de deseydiniz ya.Peki sen nesin ? Ozur dilerim de en nefret ettim sozdur.Heleki es bunu soyluyorsa. Esinizle konustunuz mu peki ? (Yorumlari okumadim:/ )

eş insanın yarısı, eksik parçası değil midir?
kendimizi onunla tamamlar da acıları, sevinçleri...kardeş payı yapmaz mıyız..?
bazen kendimizin bile önemsemediği, fark etmediği onca şeyi eş anlar, bilir, dengeler...

gerçekten kırıcı olmuş...
annenin, babanın, kardeşin, eşin...her birinin yeri başkadır, öyle de olmalı
kıyaslanacak bağlar olarak göremem ki hiç!

Evleniyorsunuz diye hersey paylasmak zorunda degilsiniz. Herkesin özeli vardir. Tamam beraber bir ailesiniz fakat senden önce, esin ve görümcen 20-25 küsür yildir abi kardeslerdi. Herseyi senin önüne sermek zorunda degiller.

Ayni durumda ben olsam, çikar giderdim. Kendi aralarinda konussunlar diye. Bu niye "gizli sakli" olarak görülüyor ki? Sen ablan ile yada annen ile her konustugunu esin ile paylasiyormusun? Yada ablan ile paylastigin sey, istermesin o'da esine paylassin diye?

Yani evet, hepimiz belli bir dereceye kadar "el kiziyiz" ve erkeklerde "el oglu" oluyor. Bu gayet normal birseydir. Ha bu demek degilki seni hor görsünler yada hirpalasinlar yada senin yaninda birbirlerin kulagina birseyler fisildasinlar. Herseyin bir adabi var tabi fakat böyle seyler çok fazla abartiliyor gibime geldi.

bu ifadesinden alındığımı bi çok kez belirttim..
o da "ne var bunda ben de el oğluyum, ona göre fazla beklentiye girme" falan dedi..
daha da canım sıkıldı...

bu ne ya? eşin sanırım henüz evliliğin anlamını kavrayacak kapasitede değil. evrimini tamamlamamış. bu patavatsızlıktan da öte bence. sen de senden birşeyler beklediğinde ben el kızıyım, ona göre fazla beklentiye girme de. allah kolaylık versin canım, insanı soğutur herşeyden böyle adamlar.

Niyeti iyi de kelime seçimleri talihsiz bence. Ablasına eşinin yanında kızmak istememiş, bunda bir terslik yok da, el kızı lafı biraz ters olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…