Ben bu el kızı veya oğlu lafını hiç anlamıyorum çevremizde de o kadar varki misal ben kızımı elim oğluna vermem yada oğlum elin kızıyla mı evlensin veya elin kızı gelsin bende mutlu olsun kızım da elin oğlunda sürünsün hiç abartmıyorum tam da bu ilk önce bunun açıklaması varmı?? Ben mi kıtım ?
malesef eşimin ailesinde tabirler hep bu şekilde..
kimi zaman şakayla karışık, kimi zaman gerçek..
yani onlara göre gelin, damat dış kapının mandalı...
eee yani olması gerektiği gibi el kızıyla el oğlu evlenir ama, bende bu lafı anlamıyorum pek, et tırnaktan ayrılmaz, öncelik budur denmek istemiyor herhalde bu laflarla
ben de pek çözemedim ama kv'nin bi sözünü söyleyim bunla ilgili..
"ne olursa olsun oğğlum için sen el kızısın, oğlum da senin için el oğlu kızım. senin bi acına kardeşin kadar ahmetin (eşim) üzülmesini bekleme..seni anlamasını da bekleme..koca, bacın kardeşin gibi candan olmaz, bunu bil ona göre çok beklentiye girme"
bunu duyunca çok üzüldüm..
ozaman niye evlendim demek geldi içimden...
Anlamaya çalışıyorum kendimi senin yerine koyuyorum
Çok zoruma giderdi umitli..
Cok inanılmaz kırılırdim..
Ne demek el kizi.. hani ben onun karısı sevdiği can Yoldaşi idim..
Demekki kafasında hep böyle bişey var ya..
evet..malesef kendi içlerin de de damata el oğlu geline el kızı diye çok yorum yaptıkları için eşim bu tabiri yadırgamıyo, ve üzülmeme rağmen normal karşılamamı bekliyo...
Genelde kadınlar eşleri için el oğlu veya kvler gelinleri için el kızı tabirini kullanıyorlar. Ama erkeğin eşi için bu tabiri kullanması garip geldi ya. Çünkü bu tabir açıkçası benim eşimin kırk yıl düşünse aklına gelmez. Ha geliyorsa da kendi düşündüğünden değil, Ailesi benim hakkımda eşimin yanında böyle konuşuyorlar diye düşünürüm ben yani. Görümce kv filan.
Tabi siz eşinizi daha iyi bilirsiniz.
zaten kv.nin dilinde sürekli bi el muhabbeti dönüyo..
oğlunun gözünde ikinci plana atılmamak için de oğluna bunu empoze etmiş anlaşılan...
Bu cümlede art niyet görmeyen bir ben miyim?
Tamam ifade ediş şekli yanlış ama ben de mesela ablamla eniştemin yanında tartışmak istemem. Ya da ablam bana eniştemin yanında ağır bir laf ederse çok bozulurum hatta küserim. O da kardeşini senin yanında paylamak istememiş, çok normak bence zaten görümcen de istememiş fark ettiysen senin yanında paylanmak. :)
şöyle deyim..
o anda eşim zaten görümceme ciddi bi şekilde kızmıcaktı..
sadece bi olayın aslını öğrenmeye çalışıyodu..
ama benim varlığımdan rahatsız oldu..
sanki ailevi bişey, seni ilgilendirmez mesajı aldım orda ve çok dokundu..
sonuçta çok derin bi olay değildi..
benim bilmem sorum olmicaktı okadar..
Bi insan sevisecek kadar yakin oldugu birine nasil "el" diyebiliyo anlamiyorum. Kocasina eloglu diyen kadinlari da karisina elkizi diyen adamlari da. Insanin esi ailesinden bile yakin bence
aynen böyle düşünüyorum ben de....
Evet eşi karısı hayat arkadaşı ailesi sifatina koymus insan el kizini bunlarin yanina yakistiripta soyleyemez cok haklisin kirilmaktada haklisin bende soyleyen bikac kisiye rasgeldimde ilginc gelmisti esine karsi nede olsa yabanci el filan Yapiyolar ama bazen elin yapmadigi kotulugu akraba yapar insana ki bu evlilik bambaska birsey boyle bakilmasi cok kotu insanin akrabanla evlenseydin madem diyesi gelir o laftan sonra hey allahm
zaten kaynanam sürekli "bulabilseydim köyden gelin isterdim ama bulamadım" deyip duruyo..
üstüne bu tabirler de tuzu biberi....
Çevreniz de akraba evliliği çok mu yaygın,genellikle kızımı el oğluna vermen yada oğlum el kızıylamı evlensin cümlesi akraba evliliklerinde kuruluyor kendi akrabamız varken ele niye verelim mantığı.
benim değil ama eşimin çevresinde yaygın...
ama ondan ziyade eşimin ailesinin mantığı gelin yada damat aileye dışardan gelen kişi her halukarda el dir....