el öpmede gerginlik,ne yapacağımı bilmiyorum

İnsanın başına ne geliyorsa mesafe koymayı bilmediğinden, vıcık vıcık yaşamakta israrindan geliyor.
Ablaniz eşinizi sevmiyor,eşiniz ablanizi.
Eee, ne halt etmeye buluşup duruyorlar??
Ailenizi ozleyince siz buluşun, ne el öpmesi vs vssi , el öpme mi kaldı bu devirde?
Bayramda seyranda , cenazede düğünde bir araya gelsin eşiniz,yeter.
Ne diye adamı zorluyorsunuz? Ergen çocuklar bile misafir gezmesine gitmek istemiyorsa evde duruyorlar, siz adamı zorla getirme derdindesiniz
Bu tanrınız ilişkinize zarar. Ne ablaniz mutlu olacak bu zoraki görüşmelerden ne aileniz, olan eşinizin gerginlesip sizinle çatışması olacak...
Bazen mesafe iyidir... Benim ablamla aram her zaman iyi olmuştur. Ama düğün zamanı bazı şeyler bizi birbirimizden soğuttu. O yeni evliyken de çok tatsız bir tartışma yasadik, ben de görüşmemeye karar verdim. Yaklaşık 6 ay, onları ziyarete gideceğimiz günler ben bir bahane buldum,onlar bize geleceği günler arkadaşlarımla çıkıp mesaideydim dedim...aylarca görüşmedik. Sonra ara ara , minik minik ayda bir falan görüştük, usulen oturduk. Bir süre sonra buzlar tamamen eridi. Hatta sonra hamilelik,bebek falan filan, gayet yakinlastik, aramız da oldukça iyi. Ama o surtusmenin ustune inatla görüşmeye devam etseydik eminim ki bir şeyler daha dolacaktı, çünkü gerginlik vardı aramızda. Boşu boşuna gerilip gerilip takacak bir şeyler bulacaktık ve belki de bugün aramiz böyle iyi olmayacaktı.
O yüzden, ben oyumu mesafeden yana kullanıyorum.
Bir süre gorusmesinler, önümüz Ramazan zaten, ara ara, minik minik bir araya gelirler, bir süre sonra biraz daha normallesirler. Yeter ki zorlayıp ters tepmesine sebep olmayin
 
Aklınızı başınıza alın. Bu eş ve ailesinin ilk vukuatı da değilmiş. Olmadık şeylere alınmışlar. Eşiniz sizi hiçe saymış. Kendileri ota .oka alınırken, size fare, annenize bok çuvalı, ailenize çingene denilmiş. Size tek açıklaması sinir anında söyledi olmuş ama eşiniz bir fısıltı yüzünden gururuna yedirememiş evlerine gitmeyi.

ablanız ve aileniz sonuna kadar haklı onları istememekte ve kınada yüzlerine bakmamakta. O sinsi görümcelere inanacağınıza, ablanıza inanın.

Eşinizin de ailenize değil, size saygısı yok. Daha fazla harcatmayın kendinizi.
 
Yani burada abla hatalı, görümceler hatalı, damat hatalı. Faturayı sadece ablaniza kesmeniz ise çok garip.
Yalnız damadin elini açmaması falan aşıri itici geldi bana orada olsam içimden ben de bir şeyler derdim kesin. 😏
 
Görümcenin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum böyle bir şey duyduysa koşup abisine yetiştirmesi gerekmezdi. Üstelik damadın elini açmaması olayını ilk defa duydum. Ki muhtemelen oradakiler de ilk defa duyup abartılı bir tepki vermişler tabii adamlığını laf söylememeli gerekirdi ama herkesin görgüsü, saygısı vs aynı değil ağzına geleni söylüyorlar. O evde sadece ablan yok annende varmış en azından onun için eşinin de uğraması daha uygun olurdu seni ilk günden evine tek başına göndermiş. Eşin ablanı sevmiyordur bu kadar aşalama ve dışlamadan sonra da sevmesi imkansız bu yüzden olabildiğince birbirinden uzak tutmaya çalışın. Olayları objektif bir şekilde değerlendirin ve taraf tutmadan olaylara bakın.
Kina yakilirken damatta gelin de elini ilk acmaz yani bizde de Böyle ikisine de altin konur
 
Eski konunuzu dehşet içinde okudum.
Eşinizi haklı bulalım da içiniz rahat etsin diye mi yazdınız şunları?



Annenize "bk çuvalı" diyen kadının kardeşiyle evlenmişsiniz, hiç utanmadan "kardeş gibiyiz" diyorsunuz.
Ablanız az bile yapmış.
Bu gurursuzluğun kaçıncı seviyesi hayretler içindeyim.
 
hala eşim demeye tam alışamadım kusura bakmayın :)
Yahu arkadaşım bu ne koca merakı?
Kendi anneni ablanı gömmek ve elalemi hakli çıkarmak icin burada konu mu açtın?
Seni bir sallamak lazım "kendine gel diye" konu sahibi.

Ayrica sen görümcelerine yağ çekerken, biz kardeş gibiyiz deyip kendi aileni hice sayarken, onlarin senin arkandan güldüğünü ben taaa buradan duyuyorum, haberin ola. :KK14:
 
Hatalı bir evlilik gibi
Siz çok pasifsiniz, eşinizi çok yüceltmiş hayatınızın merkezine oturtmuşsunuz
Eşiniz size sizin gibi bakmıyor kendini merkeze koymuş
Aslında böyle bir evlilik size zarar verse de sorunsuz yürüdü ama sizin etrafınızda akıllı insanlar var anneniz ve ablanız size gerçeği göstermeye çalıştıkları için sular hep bulanık olacak.
 
merhaba hanımlar,
aklınıza ihtiyacım var.

2 hafta önce kınam ve nikahım oldu. ablam ile nişanlım/nişanlımın ailesi arasında öncesinde çok sorunlar oldu. ablam nişanlımı istemedi, bana uygun görmedi, tavrıyla söyledikleriyle hep aşağıladı çocuğu, ailesini vs vs. hatta beni psikoloğa gönderdi sırf doğruyu görüp ayrılmam için. kime göre neye göre doğru, o da tartışılır. eğitimi mesleği bana denk değil ailesi zengin değil diye. ama sorsan asla bunu kabul etmez. sonuç oalrak eninde sonunda evlenmeme rzı oldu ama biliyorum ki bugün ayrıldım desem kına yakar. nişanlım da inatçı bir karakter ablamla görüşmedi,karşılıklı yanlış anlaşılmalar oldu ama kimse birbiriyle yüzleşmedi hep laf iletildi ben hep arada kaldım. eşimin ailesiyle aram çok iyi bu arada, görümcelerim kardeş gibi, kaynanam anne gibi davranır bana. nşanlımın da annemle arası çok samimi olmamakla birlikte iyidir. hala eşim demeye tam alışamadım kusura bakmayın :)

neyse işte tatsız konular. kına günü de ben sanki el kızıymışım gibi geldi ablam şehir dışından. Allah razı olsun yine geldi riskli olmasına rağmen. benim zaten babam yok, hepi tıopu bir nenem bir annem var aynı şehirde. eşimin ailesi de başka şehirden geldi. teyzesi, 2 görümce, kaynana. ablamla da aramız limoni olunca ben çok gergin ve üzgündüm kınamda. pandemi nedniyle kimse de yoktu... ablam benimle doğru düzgün ilgilenmedi kınada. yurtdışında bir ablam var, elinde telefonla hep ona gösteriyordu. eşimin ailesiyle hiç konuşmadı hal hatır sormadı. onlar da ona yapmadılar gerçi ama. neyse. kına yakılırken eşim ben de elimi açmicam dedi şakayla karışık. hatta öncesinde onun yeşil örtüsünü sırtına atacakları yerde başına örttüler yazık o da bilmiyor öyle durdu bi süre baya gülüştük hatta. eşim ben de elimi açmicam deyince bir karmaşa oldu tabi ama ortam neşeliydi. annem de hemen altınını hazır etti onun da avcuna konuldu. bu sırada salonda diğer insanların ne yaptıklarını ben göremiyorum tabi haliyle.

neyse nikah, kına bitti evimize geldik herşey çok güzel. ama 2 günün sonunda eşimin yüzü düştü ne oldu diyorum söylemiyor. sadece kız kardeşleriyle görüştüğünü söyledi. ben anladım ama ablamdan dolayı bi sorun olduğunu bi kaç gün sonra da balayına gideceğiz arabam annemin evinde kalmıştı ablamlar da annemin evinde. arabanın anahtarını almaya geldiğinizde sizi de bir göreyim yola çıkmadan dedi ablam. hatta kahvaltıya çağırdılar ama eşimin tavrı nedeniyle ben yok kahvaltıya gelemeyız dedim. evde kaldığımız günlerde yurtdışındaki ablam da arayıp tebrik etmek istedi ama eşim telefona çıkmadı.

neyse anahtarı almaya gideceğimizi günün öncesi biz eşimle iyice gerildik. ben gelmeyeceğim diyor. ben de dedim ki bak karı koca olduktan sonra ailemin karşısında ilk kez çıkacağım beni tek gönderme yanlış anlarlar. nuh dedi peygamber demedi. balayından döndükten sonra el öpmeye gideriz ben ablanla karşılaşmak istemiyorum, sen sadece anahtarı al gel dedi. sinirle ve kırgınlıkla gittim annemin evine. ablamlar arabayı hazırlıyorlardı. abla dedim nikah veya kına sırasında benim görmediğim bişey mi oldu yoo dedi eşin nerde dedi gelmedi sonra gelecekmiş dedim sinirlendi falan öptüm sarıldık yolcu ettim onları.

Annem ve nenemle başbaşa kalınca onlar bana çok üzüldüler eşin nerde dediler artık dayanamadım başka zaman olsa yansıtmazdım ama çok sinirliydim. gelmedi o ablamı görmek istemiyormuş dedim. napmış ablan die bi başladı annem ne görümcemlerin suratsızlığı kaldı ne doğru düzgün altın takmayışları vs vs ki ben buna da takılmadım herkes kendi abisine takıyor neticede durumları beni alakadar etmez. daha 2 günlük gelin böyle mi gönderilir sen bunu mu hak ettin ben şimdi arayıp saydırıcam dedi annem ama zor tuttum. eve gelince görümcemi aradım abine ne dedin canım bak beni tek gönderdi dedim. o da çok kızdı abisine bana hak verdi eşim demiş ki ben bişey duydum sizin de canınınz çok sıkkındı ben bunun ne olduğunu öğrenirim beni uğraştırma sen söyleç hem görümcem hem de teyzesi ablamın tam o kına yakılırken erkek adam avcunu açmaz mı damat dediğin adam gibi olur dediğin duymuşlar. ben şok oldum. ben abim zaten duymuş diye söyledim yoksa asla söylemezdim dedi görümcem tamam canım bundan sonra abine bişey söyleme aç bana söyle dedim kapattım. kız da çok üzüldü ama iş işten geçmiş artık.
biz eşimle yine kavga ettik 4.günümüzde ne olursa olsun beni tek göndermemen gerek dedim o da ablanla karşılaşmak istemiyorum napsaydım dedi. ona da hak veriyorum ama kendimi de haklı görüyorum. be yine tek kaldım. gelseydi konuşmaysadı ama en azından yanımda dursaydı. ablama olan kini sanki bana olan sevigisinden büyük. bu olaylar nedeniyle balayına da geç gittik. bu konuyu açmadıkça aramızda hiç bi sorun yok. balayı dönüşü ablam aradı ben öyle bişey demedim ailesi ordayken niye öyle bişey söyliyim bunlar ne kdar yalancı insanlar diyor, diğer yanda görümcm,kaynanam ve teyzesi duymuş söylediğini. tabi ki ablam benim kanım canım ama eşimi sevmediği de bir gerçek söylemiş de olabilir kime inanıcam ben? sonra kaynanam aradı. annem onu aramış benim kızımdan (ablamdan) özür dileyecek oğlunuz biz bugüne kadar neleri neleri görmezden geldik vs demiş saymış bir sürü şey demiş ki annemin sinirini biliyorum ağır konuşmuştur 30 yaşında adama çocuk muamalesi yapamam dedi kaynanam, haklı. evet seninle gelmeliydi seni tek bırakmamalıydı ama ablan da biz orada yokmuşuz gibi davrandı kızım ben oğlan anasıyım eve girdik ne karşılandık ne yer gösterildi bize dedi. annemişn söylediklerini söyledi. bu konuştuklarımız da ikimizin arasında annenin beni aradığını sadece sen biliyorsun ben olay büyümsein diye kimseye bişey söylemedim kızım dedi. o kadar mahçup oldum ki... balayından cuma döndük haftasonu yasak diye gitmedik annemlere. ama ben annemlerle hep görüştüm kimin kile ne sıkıntısı varsa görüşmesinler valla uğraşamam dedim, kaynanamla görüştüğümü söylemedim. o da bana kaynanamı aradığnı, ablamdan özür dile dediğini söylemedi.

yarın akşam annemlere gideceğiz el öpmeye. ortam gerilecek diye çok korkuorum. eşime dedim ki kimle ne sorunun varsa söyle tavrını oraya koy ben kimseye adaletsizlik yapmam. bu senin ailene karşı da böyle benim aileme karşı da böyle. ,
kızlar ben kime inanıcam? eşim çok inatçı ve gururlu biri, ne annem ne da ablam bu insanları aşağıladıklarının farkında değiller ama ben farkındayım. eşimn nişanlılık evresinde psikolojisi bozuldu bu tavırlardan. ablam desen diliyle gömer insanı. bana bile yapmadığını bırakmadı. yıllarca kendimi hep yetersiz gördüm. ayrı şehirlerdeyiz bi araya gelemiyoruz zaten ablamla ama annem kesinlikle ablamın tarafını tutuyor ve eşimin ailesinin yalancı olduğunui ortalığı karıştırdıklarını söylüyor. yarın tavrım nasıl olmalı sizce? eşimle ya da annemle öncesinde bir konuşma yapmalı mıyım? benim artık evli bir kadın olduğum, eşime yapılacak haksız bir muameleyi hoş karşılamayacağımı, çocuk gibi eşimi ona buna şikayet edemeyeceği anlasın isitiyorum. eşimden de beklentim ne olursa olsun yanımda olması kimseyi sevmesi gerekmiyor ama yanımda durması gerekliydi diye düşünüyorum artık onun eşi olduğumu aile olduğumuzu anlamalı. yorumlarınızı bekliyor hepinizi çoook öpüyorum
Ablaniz çok fena ve densiz
 
Eski konuyu okuyup geldim de.

Siz bu görümceyle yağlı ballı olduysaniz

annenize b.k çuvalı

Ailenize çingene

Kendinize fare


Denmesini içinize sindirmissiniz demektir. Bundan sonra her laf her hakaret size iltifat gelir.
Yazık annenize yazık ablalariniza.
Size her şey müstahak. Her lafı hak ediyorsunuz bundan sonra. Hala daha o aileyi insan yerine koyduğunuz yetmiyor kendi ailenizin önüne koyuyorsunuz ya bundan böyle başınıza her geleni hak ediyorsunuz.

Görümceler yüzünüze tükürse yarabbi şükür dersiniz.

Çünkü koca önemli.

:kusmuk:
 
Kocanızı sevmedim baştan söyleyim. Nedir bu kin ? Daha ilk günden sizi yalnız bırakmış ailenize karşı nefret dolu demek ki ailenizin bildiği gördüğü birşey var demekki istemiyorlar. Umarım siz de görürsünüz ailenizin gördüğünü. Ben hep bunu bilir bunu söylerim ailenin istemediği onay vermediği evlikik yürümüyor
 
merhaba hanımlar,
aklınıza ihtiyacım var.

2 hafta önce kınam ve nikahım oldu. ablam ile nişanlım/nişanlımın ailesi arasında öncesinde çok sorunlar oldu. ablam nişanlımı istemedi, bana uygun görmedi, tavrıyla söyledikleriyle hep aşağıladı çocuğu, ailesini vs vs. hatta beni psikoloğa gönderdi sırf doğruyu görüp ayrılmam için. kime göre neye göre doğru, o da tartışılır. eğitimi mesleği bana denk değil ailesi zengin değil diye. ama sorsan asla bunu kabul etmez. sonuç oalrak eninde sonunda evlenmeme rzı oldu ama biliyorum ki bugün ayrıldım desem kına yakar. nişanlım da inatçı bir karakter ablamla görüşmedi,karşılıklı yanlış anlaşılmalar oldu ama kimse birbiriyle yüzleşmedi hep laf iletildi ben hep arada kaldım. eşimin ailesiyle aram çok iyi bu arada, görümcelerim kardeş gibi, kaynanam anne gibi davranır bana. nşanlımın da annemle arası çok samimi olmamakla birlikte iyidir. hala eşim demeye tam alışamadım kusura bakmayın :)

neyse işte tatsız konular. kına günü de ben sanki el kızıymışım gibi geldi ablam şehir dışından. Allah razı olsun yine geldi riskli olmasına rağmen. benim zaten babam yok, hepi tıopu bir nenem bir annem var aynı şehirde. eşimin ailesi de başka şehirden geldi. teyzesi, 2 görümce, kaynana. ablamla da aramız limoni olunca ben çok gergin ve üzgündüm kınamda. pandemi nedniyle kimse de yoktu... ablam benimle doğru düzgün ilgilenmedi kınada. yurtdışında bir ablam var, elinde telefonla hep ona gösteriyordu. eşimin ailesiyle hiç konuşmadı hal hatır sormadı. onlar da ona yapmadılar gerçi ama. neyse. kına yakılırken eşim ben de elimi açmicam dedi şakayla karışık. hatta öncesinde onun yeşil örtüsünü sırtına atacakları yerde başına örttüler yazık o da bilmiyor öyle durdu bi süre baya gülüştük hatta. eşim ben de elimi açmicam deyince bir karmaşa oldu tabi ama ortam neşeliydi. annem de hemen altınını hazır etti onun da avcuna konuldu. bu sırada salonda diğer insanların ne yaptıklarını ben göremiyorum tabi haliyle.

neyse nikah, kına bitti evimize geldik herşey çok güzel. ama 2 günün sonunda eşimin yüzü düştü ne oldu diyorum söylemiyor. sadece kız kardeşleriyle görüştüğünü söyledi. ben anladım ama ablamdan dolayı bi sorun olduğunu bi kaç gün sonra da balayına gideceğiz arabam annemin evinde kalmıştı ablamlar da annemin evinde. arabanın anahtarını almaya geldiğinizde sizi de bir göreyim yola çıkmadan dedi ablam. hatta kahvaltıya çağırdılar ama eşimin tavrı nedeniyle ben yok kahvaltıya gelemeyız dedim. evde kaldığımız günlerde yurtdışındaki ablam da arayıp tebrik etmek istedi ama eşim telefona çıkmadı.

neyse anahtarı almaya gideceğimizi günün öncesi biz eşimle iyice gerildik. ben gelmeyeceğim diyor. ben de dedim ki bak karı koca olduktan sonra ailemin karşısında ilk kez çıkacağım beni tek gönderme yanlış anlarlar. nuh dedi peygamber demedi. balayından döndükten sonra el öpmeye gideriz ben ablanla karşılaşmak istemiyorum, sen sadece anahtarı al gel dedi. sinirle ve kırgınlıkla gittim annemin evine. ablamlar arabayı hazırlıyorlardı. abla dedim nikah veya kına sırasında benim görmediğim bişey mi oldu yoo dedi eşin nerde dedi gelmedi sonra gelecekmiş dedim sinirlendi falan öptüm sarıldık yolcu ettim onları.

Annem ve nenemle başbaşa kalınca onlar bana çok üzüldüler eşin nerde dediler artık dayanamadım başka zaman olsa yansıtmazdım ama çok sinirliydim. gelmedi o ablamı görmek istemiyormuş dedim. napmış ablan die bi başladı annem ne görümcemlerin suratsızlığı kaldı ne doğru düzgün altın takmayışları vs vs ki ben buna da takılmadım herkes kendi abisine takıyor neticede durumları beni alakadar etmez. daha 2 günlük gelin böyle mi gönderilir sen bunu mu hak ettin ben şimdi arayıp saydırıcam dedi annem ama zor tuttum. eve gelince görümcemi aradım abine ne dedin canım bak beni tek gönderdi dedim. o da çok kızdı abisine bana hak verdi eşim demiş ki ben bişey duydum sizin de canınınz çok sıkkındı ben bunun ne olduğunu öğrenirim beni uğraştırma sen söyleç hem görümcem hem de teyzesi ablamın tam o kına yakılırken erkek adam avcunu açmaz mı damat dediğin adam gibi olur dediğin duymuşlar. ben şok oldum. ben abim zaten duymuş diye söyledim yoksa asla söylemezdim dedi görümcem tamam canım bundan sonra abine bişey söyleme aç bana söyle dedim kapattım. kız da çok üzüldü ama iş işten geçmiş artık.
biz eşimle yine kavga ettik 4.günümüzde ne olursa olsun beni tek göndermemen gerek dedim o da ablanla karşılaşmak istemiyorum napsaydım dedi. ona da hak veriyorum ama kendimi de haklı görüyorum. be yine tek kaldım. gelseydi konuşmaysadı ama en azından yanımda dursaydı. ablama olan kini sanki bana olan sevigisinden büyük. bu olaylar nedeniyle balayına da geç gittik. bu konuyu açmadıkça aramızda hiç bi sorun yok. balayı dönüşü ablam aradı ben öyle bişey demedim ailesi ordayken niye öyle bişey söyliyim bunlar ne kdar yalancı insanlar diyor, diğer yanda görümcm,kaynanam ve teyzesi duymuş söylediğini. tabi ki ablam benim kanım canım ama eşimi sevmediği de bir gerçek söylemiş de olabilir kime inanıcam ben? sonra kaynanam aradı. annem onu aramış benim kızımdan (ablamdan) özür dileyecek oğlunuz biz bugüne kadar neleri neleri görmezden geldik vs demiş saymış bir sürü şey demiş ki annemin sinirini biliyorum ağır konuşmuştur 30 yaşında adama çocuk muamalesi yapamam dedi kaynanam, haklı. evet seninle gelmeliydi seni tek bırakmamalıydı ama ablan da biz orada yokmuşuz gibi davrandı kızım ben oğlan anasıyım eve girdik ne karşılandık ne yer gösterildi bize dedi. annemişn söylediklerini söyledi. bu konuştuklarımız da ikimizin arasında annenin beni aradığını sadece sen biliyorsun ben olay büyümsein diye kimseye bişey söylemedim kızım dedi. o kadar mahçup oldum ki... balayından cuma döndük haftasonu yasak diye gitmedik annemlere. ama ben annemlerle hep görüştüm kimin kile ne sıkıntısı varsa görüşmesinler valla uğraşamam dedim, kaynanamla görüştüğümü söylemedim. o da bana kaynanamı aradığnı, ablamdan özür dile dediğini söylemedi.

yarın akşam annemlere gideceğiz el öpmeye. ortam gerilecek diye çok korkuorum. eşime dedim ki kimle ne sorunun varsa söyle tavrını oraya koy ben kimseye adaletsizlik yapmam. bu senin ailene karşı da böyle benim aileme karşı da böyle. ,
kızlar ben kime inanıcam? eşim çok inatçı ve gururlu biri, ne annem ne da ablam bu insanları aşağıladıklarının farkında değiller ama ben farkındayım. eşimn nişanlılık evresinde psikolojisi bozuldu bu tavırlardan. ablam desen diliyle gömer insanı. bana bile yapmadığını bırakmadı. yıllarca kendimi hep yetersiz gördüm. ayrı şehirlerdeyiz bi araya gelemiyoruz zaten ablamla ama annem kesinlikle ablamın tarafını tutuyor ve eşimin ailesinin yalancı olduğunui ortalığı karıştırdıklarını söylüyor. yarın tavrım nasıl olmalı sizce? eşimle ya da annemle öncesinde bir konuşma yapmalı mıyım? benim artık evli bir kadın olduğum, eşime yapılacak haksız bir muameleyi hoş karşılamayacağımı, çocuk gibi eşimi ona buna şikayet edemeyeceği anlasın isitiyorum. eşimden de beklentim ne olursa olsun yanımda olması kimseyi sevmesi gerekmiyor ama yanımda durması gerekliydi diye düşünüyorum artık onun eşi olduğumu aile olduğumuzu anlamalı. yorumlarınızı bekliyor hepinizi çoook öpüyorum
Eşin orda şaka mayetinde elini acmamazlik yapmış ablanda bu gelenek kıza özel diye biseyler soylemistir ben burda buyutulupte daha 2gunluk evli adama bu lafı sokusturan kişiye hayırdır sen derim sonra döner eşim olacak kişiye bunami alindin da beni tek gönderiyorsun ne sorunun varsa ablamla var anneme bu saygısızlık niye derim he baktım gelmiyormu bende gitmezdim arabayı almaya bu kadar net. Saçma bişey yuzunden olay büyümüş. Gorumcen kendini tutamamış lafı sokusturmus eşine buda sana patlamis
 
Fazla iyi niyetlisin görümcenin hiç iyi birisi olduğunu düşünmüyorum ne demek abim duydu diye söyledim ? Öyle bile olsa ortalığı daha da alevlendirmiş.
 
Kina yakilirken damatta gelin de elini ilk acmaz yani bizde de Böyle ikisine de altin konur
Bu kina olayi zaten kizlara ait bir eglence ritueli degil midir? Bi nevi gelin kaynana iletisimi bu gelinin elini acmayip nazlanmasi ve kaynananin da al şu altini da hadi ac elini tarzi bir hosluk, rituel tarzi yani erkek de yapinca o kina gecesi eglencesinin ne anlami kalir ki?
(Bu arada yukarıda yazdiklarim bendeki izlenimler)
 
Eşiniz şaka maka almış altını annenizden.
Şaka diye elini kapatıp altını alan eş kişisi iyi niyetli ama şakayı bozmayıp altın tedarik edip avucuna koyan anneniz kötü niyetli!

Abisine laf yetiştiren görümce iyi niyetli ama eş ailesi dışında kimsenin duymadığı lafı söylediği iddia edilen abla kötü niyetli!

Konu sahibi kendi geleceğini öyle bir hazırlıyorsun ki! Eşinizin size saygısı olduğunu düşünmüyorum.

Sadece şunu tavsiye etmek istiyorum. Unutmayın en iyi kv, görümce bile sizi kendi evladından üstte tutmaz. Çıkarlar çatışırsa size dişlerini gösterirler. Ama en kötü anne, abla (psikopat olmadıkları sürece) sizin her zaman iyiliğinizi isterler. Belki hatalı davranıp yanlış bir söz söyleyebilirler. Ama unutmayın istedikleri tek şey sizin mutlu olmanızdır.
 
X