el öpmede gerginlik,ne yapacağımı bilmiyorum

Şimdiden benim ailem senin ailen olayına girerseniz ohoooo yani yeni evlisiniz bunların tartışıyorsunuz bal aylarında eşin haklı ben mesela eşimin ablası istemese vs ölene kadar ona ısınmam ve görüşmem de sende aklını başına topla eşin o senin artık ona saygı duy ablan belliki aşağıladığını hissettirmiş madem öyle görüştürme evlendikten sonra senin anan benim anam onun kardeşi benm ablam olayına girerseniz evliliğiniz sürmez
 
merhaba hanımlar,
aklınıza ihtiyacım var.

2 hafta önce kınam ve nikahım oldu. ablam ile nişanlım/nişanlımın ailesi arasında öncesinde çok sorunlar oldu. ablam nişanlımı istemedi, bana uygun görmedi, tavrıyla söyledikleriyle hep aşağıladı çocuğu, ailesini vs vs. hatta beni psikoloğa gönderdi sırf doğruyu görüp ayrılmam için. kime göre neye göre doğru, o da tartışılır. eğitimi mesleği bana denk değil ailesi zengin değil diye. ama sorsan asla bunu kabul etmez. sonuç oalrak eninde sonunda evlenmeme rzı oldu ama biliyorum ki bugün ayrıldım desem kına yakar. nişanlım da inatçı bir karakter ablamla görüşmedi,karşılıklı yanlış anlaşılmalar oldu ama kimse birbiriyle yüzleşmedi hep laf iletildi ben hep arada kaldım. eşimin ailesiyle aram çok iyi bu arada, görümcelerim kardeş gibi, kaynanam anne gibi davranır bana. nşanlımın da annemle arası çok samimi olmamakla birlikte iyidir. hala eşim demeye tam alışamadım kusura bakmayın :)

neyse işte tatsız konular. kına günü de ben sanki el kızıymışım gibi geldi ablam şehir dışından. Allah razı olsun yine geldi riskli olmasına rağmen. benim zaten babam yok, hepi tıopu bir nenem bir annem var aynı şehirde. eşimin ailesi de başka şehirden geldi. teyzesi, 2 görümce, kaynana. ablamla da aramız limoni olunca ben çok gergin ve üzgündüm kınamda. pandemi nedniyle kimse de yoktu... ablam benimle doğru düzgün ilgilenmedi kınada. yurtdışında bir ablam var, elinde telefonla hep ona gösteriyordu. eşimin ailesiyle hiç konuşmadı hal hatır sormadı. onlar da ona yapmadılar gerçi ama. neyse. kına yakılırken eşim ben de elimi açmicam dedi şakayla karışık. hatta öncesinde onun yeşil örtüsünü sırtına atacakları yerde başına örttüler yazık o da bilmiyor öyle durdu bi süre baya gülüştük hatta. eşim ben de elimi açmicam deyince bir karmaşa oldu tabi ama ortam neşeliydi. annem de hemen altınını hazır etti onun da avcuna konuldu. bu sırada salonda diğer insanların ne yaptıklarını ben göremiyorum tabi haliyle.

neyse nikah, kına bitti evimize geldik herşey çok güzel. ama 2 günün sonunda eşimin yüzü düştü ne oldu diyorum söylemiyor. sadece kız kardeşleriyle görüştüğünü söyledi. ben anladım ama ablamdan dolayı bi sorun olduğunu bi kaç gün sonra da balayına gideceğiz arabam annemin evinde kalmıştı ablamlar da annemin evinde. arabanın anahtarını almaya geldiğinizde sizi de bir göreyim yola çıkmadan dedi ablam. hatta kahvaltıya çağırdılar ama eşimin tavrı nedeniyle ben yok kahvaltıya gelemeyız dedim. evde kaldığımız günlerde yurtdışındaki ablam da arayıp tebrik etmek istedi ama eşim telefona çıkmadı.

neyse anahtarı almaya gideceğimizi günün öncesi biz eşimle iyice gerildik. ben gelmeyeceğim diyor. ben de dedim ki bak karı koca olduktan sonra ailemin karşısında ilk kez çıkacağım beni tek gönderme yanlış anlarlar. nuh dedi peygamber demedi. balayından döndükten sonra el öpmeye gideriz ben ablanla karşılaşmak istemiyorum, sen sadece anahtarı al gel dedi. sinirle ve kırgınlıkla gittim annemin evine. ablamlar arabayı hazırlıyorlardı. abla dedim nikah veya kına sırasında benim görmediğim bişey mi oldu yoo dedi eşin nerde dedi gelmedi sonra gelecekmiş dedim sinirlendi falan öptüm sarıldık yolcu ettim onları.

Annem ve nenemle başbaşa kalınca onlar bana çok üzüldüler eşin nerde dediler artık dayanamadım başka zaman olsa yansıtmazdım ama çok sinirliydim. gelmedi o ablamı görmek istemiyormuş dedim. napmış ablan die bi başladı annem ne görümcemlerin suratsızlığı kaldı ne doğru düzgün altın takmayışları vs vs ki ben buna da takılmadım herkes kendi abisine takıyor neticede durumları beni alakadar etmez. daha 2 günlük gelin böyle mi gönderilir sen bunu mu hak ettin ben şimdi arayıp saydırıcam dedi annem ama zor tuttum. eve gelince görümcemi aradım abine ne dedin canım bak beni tek gönderdi dedim. o da çok kızdı abisine bana hak verdi eşim demiş ki ben bişey duydum sizin de canınınz çok sıkkındı ben bunun ne olduğunu öğrenirim beni uğraştırma sen söyleç hem görümcem hem de teyzesi ablamın tam o kına yakılırken erkek adam avcunu açmaz mı damat dediğin adam gibi olur dediğin duymuşlar. ben şok oldum. ben abim zaten duymuş diye söyledim yoksa asla söylemezdim dedi görümcem tamam canım bundan sonra abine bişey söyleme aç bana söyle dedim kapattım. kız da çok üzüldü ama iş işten geçmiş artık.
biz eşimle yine kavga ettik 4.günümüzde ne olursa olsun beni tek göndermemen gerek dedim o da ablanla karşılaşmak istemiyorum napsaydım dedi. ona da hak veriyorum ama kendimi de haklı görüyorum. be yine tek kaldım. gelseydi konuşmaysadı ama en azından yanımda dursaydı. ablama olan kini sanki bana olan sevigisinden büyük. bu olaylar nedeniyle balayına da geç gittik. bu konuyu açmadıkça aramızda hiç bi sorun yok. balayı dönüşü ablam aradı ben öyle bişey demedim ailesi ordayken niye öyle bişey söyliyim bunlar ne kdar yalancı insanlar diyor, diğer yanda görümcm,kaynanam ve teyzesi duymuş söylediğini. tabi ki ablam benim kanım canım ama eşimi sevmediği de bir gerçek söylemiş de olabilir kime inanıcam ben? sonra kaynanam aradı. annem onu aramış benim kızımdan (ablamdan) özür dileyecek oğlunuz biz bugüne kadar neleri neleri görmezden geldik vs demiş saymış bir sürü şey demiş ki annemin sinirini biliyorum ağır konuşmuştur 30 yaşında adama çocuk muamalesi yapamam dedi kaynanam, haklı. evet seninle gelmeliydi seni tek bırakmamalıydı ama ablan da biz orada yokmuşuz gibi davrandı kızım ben oğlan anasıyım eve girdik ne karşılandık ne yer gösterildi bize dedi. annemişn söylediklerini söyledi. bu konuştuklarımız da ikimizin arasında annenin beni aradığını sadece sen biliyorsun ben olay büyümsein diye kimseye bişey söylemedim kızım dedi. o kadar mahçup oldum ki... balayından cuma döndük haftasonu yasak diye gitmedik annemlere. ama ben annemlerle hep görüştüm kimin kile ne sıkıntısı varsa görüşmesinler valla uğraşamam dedim, kaynanamla görüştüğümü söylemedim. o da bana kaynanamı aradığnı, ablamdan özür dile dediğini söylemedi.

yarın akşam annemlere gideceğiz el öpmeye. ortam gerilecek diye çok korkuorum. eşime dedim ki kimle ne sorunun varsa söyle tavrını oraya koy ben kimseye adaletsizlik yapmam. bu senin ailene karşı da böyle benim aileme karşı da böyle. ,
kızlar ben kime inanıcam? eşim çok inatçı ve gururlu biri, ne annem ne da ablam bu insanları aşağıladıklarının farkında değiller ama ben farkındayım. eşimn nişanlılık evresinde psikolojisi bozuldu bu tavırlardan. ablam desen diliyle gömer insanı. bana bile yapmadığını bırakmadı. yıllarca kendimi hep yetersiz gördüm. ayrı şehirlerdeyiz bi araya gelemiyoruz zaten ablamla ama annem kesinlikle ablamın tarafını tutuyor ve eşimin ailesinin yalancı olduğunui ortalığı karıştırdıklarını söylüyor. yarın tavrım nasıl olmalı sizce? eşimle ya da annemle öncesinde bir konuşma yapmalı mıyım? benim artık evli bir kadın olduğum, eşime yapılacak haksız bir muameleyi hoş karşılamayacağımı, çocuk gibi eşimi ona buna şikayet edemeyeceği anlasın isitiyorum. eşimden de beklentim ne olursa olsun yanımda olması kimseyi sevmesi gerekmiyor ama yanımda durması gerekliydi diye düşünüyorum artık onun eşi olduğumu aile olduğumuzu anlamalı. yorumlarınızı bekliyor hepinizi çoook öpüyorum
Daha ilk gunden sevmeyen birbiriyle gorusmesin derseniz yanlis edersiniz benim babam da sirf isine gelmediginden gorusmuyor anne tarafimla ve annem mahvoluyor suan hissetmezsiniz belki ama ileride toplu organizasyonlarda olsun eve cagirmalarda olsun cok buyuk sorunlarla karailasirsiniz benden demesi esinizle ve ablanizla ayri ayri konusun ve samimi olmalarina gerek yok ama oyle yok gitmem gormem olayi olmasin benden size tavsiye yarin öbürgün cocugunuz olur yegenleriniz olur ozel gunleri olr olan size olur diyim
 
Ablanı dışlaması yanlış başın sıkışsa yine ablan koşar , ablanın dedikleri ,gördükleri çıkacak gibi
 
Ablanız zaten baştan hatalı. Öyle ben damadı beğenmedim diye yüz çevirerek sadece sizi üzüyor. Yeni kurduğunuz ailenin köküne kibrit çakıyor. Artık bir yola girilmiş. Surat yapmanın anlamı yok.

Ama eşiniz de hatalı. Ne olursa olsun bu kadar kırılıp küsmek yerine sizin hatrınıza yanınızda durmalı.
 
Merak etmeyin o hanımefendinin de fal konuları ile ilgili bir sürü mesajı var 😂

Bu arada ban yedim diye bir şey söylemek istemiyordum ama sonuçta o hala banlı olduğu için polemiğe girmiş sayılmam bence:KK53:


Feminist hanımefendi ülkenin tüm kadınlarını gömmüş bir mesajında.



Burada da yine özgür kadın muhabbeti yapılmış.

Neyse ben Virgina Woolf okumaya gidiyorum :KK55:
Ban yemiş olduğum için herkes arkamdan atıp tutmuş haliyle yazdıklarımdan rahatsız olan ne çok kadın varmış üzüldüm :)
Birinin kilosuna laf söylemişim ki o konuyu hatırlıyorum az çok herkes kendine baksın bakımlı olsun demek istemiştim.Yoksa bir erkeği elde tutmak için 36 beden olun demedim hiçbir zaman.Zaten bu erkeği elde tutmak falan pek umrumda olan bir konu olmadı hiç hayatımda:)
Bir kadın şişman halimle kocam beni seviyor sen 36 bedensin sevgilin aldatmış oh olsun sana diye komik komik konuşuyor güya benim canımı acıtmak ne kadar aşağılıkça farkında değil !
Biri çıkmış Paris’te kahve içmekle olmuyor yazmış:) Ben orda Simone de Beauvoir konusu açıldı diye espirili bir cevap vermek istedim !Ünlü bir cafede kahve içmekle övünmedim kaldı ki övünülecek birşey değil !
Son olarak Simone ,Plath falan bir Woolf değildir olamaz!Biraz edebiyat ,felsefe bilgisi olan bir insan buna güler geçer.Ortamlarda sadece Woolf tanıyorsun bide bunlar var demeyin gülerler :)
Woolf sadece bir feminist yazar değil bilinç akışı tekniğini geliştiren okunması kolay olmayan önemli bir yazardır.Proust ,Joyce gibi!
Entellektüel kelimesi entelektüel olarak yazılabilir Türkçede batı dillerinde iki ‘l’ile yazılır Türkçede nasıl yazılıyor umrumda bile değil :)Zaten Fransızca kökenli bir kelimeyi bükmüş entelektüel yapmışlar bide bunun üzerinden birileri bana ders vermeye kalkmış :)
Jean Paul Sartre yazmadım diye Sartreyi google dan falan baktığımı söyleyip komik olmayın ya !Bu kadar düşmeyin
Kafka demiş biri bide nasıl geleceğini şaşırdım.Descartes deseler anlarım da Kafka nedir arkadaş bu kadar mı bilgisizsiniz!
Ben burdayım tartışmak isteyen gelsin karşıma felsefe konuşalım bilmiyorsanız da susun!
Arkadaşın konusunu bölmek istemiyorum burda ama o kadar çok hakkımda yazılmış ki
Aaaa bu arada evet fal baktırıyorum :)))
 
Ya işte o yazdıgı kitapları okumakla fitifitlikle olmuyor demek ki anlamistır umarım ha feminizmide çok yanlış anlamış yazık cahillik mutluluktur bak ben nasıl mutluyum 🤣
O yazdığım kitapları okumakla oluyor arkadasım
Bence de cahil insan mutlu insan
Biz çok meraklıyız sıkıntı bu
Sığ olalım kendimizi geliştirmeyelim dünyayı tanımayalım birileri bunu yapmaya çalışıyor diye onları aşağıya çekmeye çalışalım gelişimin yolu bu değil mi?
İşte bu ülkenin sorunu bu !
Burayı okudukça gerçekten ülkemden ve kadınlarından soğuyorum
Evet inadına feministim sonuna kadar meraklıyım okuyorum biliyorum zorunuza gitse de gitmese de kocam olmasa da
Tek başına ekonomik özgürlüğü olan araştırmacı dünyayı gezen meraklı güçlü bir kadınım !İyi ki böyleyim kendimle gurur duyuyorum !!!
 
O yazdığım kitapları okumakla oluyor arkadasım
Bence de cahil insan mutlu insan
Biz çok meraklıyız sıkıntı bu
Sığ olalım kendimizi geliştirmeyelim dünyayı tanımayalım birileri bunu yapmaya çalışıyor diye onları aşağıya çekmeye çalışalım gelişimin yolu bu değil mi?
İşte bu ülkenin sorunu bu !
Burayı okudukça gerçekten ülkemden ve kadınlarından soğuyorum
Evet inadına feministim sonuna kadar meraklıyım okuyorum biliyorum zorunuza gitse de gitmese de kocam olmasa da
Tek başına ekonomik özgürlüğü olan araştırmacı dünyayı gezen meraklı güçlü bir kadınım !İyi ki böyleyim kendimle gurur duyuyorum !!!
Tamam 🤣
 
Ya senin anlayamadığın o işte okumuyorum etmiyorum evdeyim calısmıyorum ama keyfim nasil istiyorsa öyle davraniyorum ne kocam karışabilir ne arayış içine girer ne kvde sorunu yaşarim sen kendine bi bak çok biliyorsun ya güya 😁
O zaman okuyan çalışan insanlara laf söylemeyeceksin tamam mı
Sizin gibi sığ beyinler yüzünden feminist hareket ilerleyemiyor bu ülkede!
İnsanlarla dalga geçip sürekli aşağıya çekmekle de olmuyor hani okuyarak olmuyor ya!
Saydığım kitaplardan bir tanesini bile okumamış insanla ne tartışıcam
Kocam beni seviyor senin kocan bile yok diyorsun senin kocan benim umrumda mu sanıyorsun ?
Evlenmek zorunda değilim birinin karısı birinin annesi olmak istemiyorum belki de
Böyle de düşünen insanlar var hayatta
Sana ütopik geliyor olabilir ama var işte
Fal baktırmamla ilgili bile konuşmuşsunuz arkamdan
Cevap hakkı olmayan birini linçlemek nedir ya!
Bana her fırsatta banlayıp sizin gibileri konuşturan yönetime ne demeli
 
Çok zor bir durum ama şu bir gerçek sizin de söylediğiniz gibi artık eşiniz.Ablanızın davranışları saygısızlık ve saygısızlık asla affedilemez hem de erkek grurunu etkilediği zaman.Eşin için gönlünü dinle ne düşünürsen onu yap.Ailenin veya eşinin ailesinin konularını kapıda bırkamak lazım.Gelmez erkekler böyle gruru krilirsa annenle bile görüşmez.
 
Banlanıcam yine kına yakın
Arkamdan linçleyenler niye yüzüme konuşamıyor anlamadık
Sartreyi bilmiyordum google mantarıydım ben ne oldu?
Hadi gelin varoluşçuluk konuşalım Bulantıyı tartışalım
Ben bunları google dan bakıyormuşum
Sevdiğim düşünürlerin isimlerini yanlış yazmışım
Tamam gelin tartışalım
Yok ben banlanınca siz gidin eski konularımın üzerinden beni aşağılamaya çalışın daha kolay değil mi?
Kiloma sevgililerime falan laf sokun
Feminist miyim değil miyim kafanıza göre yargılayın sığ bilgisiz halinizle
Kimseye cahil demek haddime değil
Ama ben sizin gibi okumuş cahillerden yoruluyorum !Herşeyi çok iyi bildiğini sanan bir konu hakkında konuşan insanı dinlemeyip yüksek sesle konuşunca kendini haklı sanan tiplersiniz !
Aksi halde sadece Woolf u tanıyorsun gibi abuk bir cümle kurup bunlarda var derken Woolftan kat kat aşağıda olan isimler saymazdınız!Hepsini biliyorum okudum niye zorunuza gitti?
Aaa bide Kafka vardı değil mi?
Abartılmış bir balonu ilah yapıp ayy Kafka var biliyor mu deyip bana hava yapmaya kalkmış bir kadın!!!!!!
 
Son düzenleme:
Sana neden cevap veremiyorum çunkü sen gibi 2 gune geri gelmiyorum yoksa merak etme sen :KK66:
Banlanınca üzülmüyorum tombik sen rahat ol
Kilonla o kadar barışıkmışsın ki gidip ameliyat olmuşsun
Benim sevgililerimin msjlarından sanane güya beni mi acıttın
Yarın gelip kocanın telefonundaki msjı buraya yazarsın
Ama nick falan değiştiriyorsunuz işte sıkıntı bu
Anlamıyoruz kim olduğunuzu
 
Tombik mi :KK53: kocamın mesajlarını yazmam çünkü üzülürsün :KK66: nickimi değismiyorum hatırası var 10 yildırda uyeyim beni boşa araştırma birsey bulamazsın hiç saklanmadım saklanmam neyse konu sahibinin konusunu hortlattin boşa derdin ne ki anlamadım
 
Tombik mi :KK53: kocamın mesajlarını yazmam çünkü üzülürsün :KK66: nickimi değismiyorum hatırası var 10 yildırda uyeyim beni boşa araştırma birsey bulamazsın hiç saklanmadım saklanmam neyse konu sahibinin konusunu hortlattin boşa derdin ne ki anlamadım
Ay ne üzülecem ya gözüm yok merak etme🤣
Burda atarlanıp aldatılma sonra senin için diyorum böyle büyük konuşanların sonu belli
Benim aşk hayatımın çetelesini tutmak sana düşmedi tombik
Bu arada başka biriyle birlikteyim yine msj yakalayıp yazarım sende okuyup çetele tutarsın
 
X