• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

el yıkama takıntısı yardım lütfen

dikenlertaci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
152
39
28
merhaba hanımlar benim bu ara mikrop kapma korkusuna sürekli el yıkama takıntım başladı fark ediyorum ve kendimi durdurabiliyorum yani kendi kendime söz verdim gereksiz yerde el yıkamıcam diye ve buna uyuyorum ama şöyle bir sorun var ben nerede gerekli olduğunu nerede takıntı olduğunu anlayamıyorum o yüzden birkaç sorum var size
telefonla oynadıktan sonra yemek yemeden önce elinizi yıkar mısınız ya da diyelim yemeğin fotosunu çektiniz ya da arada bakmanız gerekti mesaj vs ya da video açtınız onu durdunuz telefona dokununca yemeğe ellemeden yıkar mısınız tekrar
tuvaletten önce el yıkar mısınız sonrası gibi evde de
dışarıda bir yerde yemek yemeden önce ellerinizi yıkar mısınız
evdeyken elinizi ağzınıza burnunuza götürmeden ya da sivilce patlatmadan önce yıkar mısınız
diş fırçalamadan ağız çalkalamadan önce el yıkar mısınız
elinize krem sürmeden önce temiz olsun diye yıkar mısınız
dışarıda giydiğiniz kıyafete dokunduğunuz zaman veya anahtara dokunduğunuz zaman el yıkar mısınız
sizce el hangi eylemlerden önce ve sonra yıkanmalı
teşekkürler

merhaba hanımlar benim bu ara mikrop kapma korkusuna sürekli el yıkama takıntım başladı fark ediyorum ve kendimi durdurabiliyorum yani kendi kendime söz verdim gereksiz yerde el yıkamıcam diye ve buna uyuyorum ama şöyle bir sorun var ben nerede gerekli olduğunu nerede takıntı olduğunu anlayamıyorum o yüzden birkaç sorum var size
telefonla oynadıktan sonra yemek yemeden önce elinizi yıkar mısınız ya da diyelim yemeğin fotosunu çektiniz ya da arada bakmanız gerekti mesaj vs ya da video açtınız onu durdunuz telefona dokununca yemeğe ellemeden yıkar mısınız tekrar
evdeyken elinizi ağzınıza burnunuza götürmeden ya da sivilce patlatmadan önce yıkar mısınız
dışarıda giydiğiniz kıyafete dokunduğunuz zaman veya anahtara dokunduğunuz zaman el yıkar mısınız
teşekkürler
Yani sizin icin cok faydali benim kiz kardesimde oyle sacini bagliyo elini yikiyo disardan gelio elini yikiyo elbisesini giyoyo elini yikiyo oda baya takintili

teşekkürler
Aslında hemen hemen bende sizin bu dediklerinizden önce ve sonra mutlaka ellerimi yıkıyorum. Geçen haberlerde gördüm çok önemliymiş el yıkama konusu, ve insanların çoğu doğru el yıkamayı bilmiyormuş bile. Mikrop kapmama açısından çok önemli el temizliği, çünkü elimizde herşeyden daha çok mikrop var.

Aslında hemen hemen bende sizin bu dediklerinizden önce ve sonra mutlaka ellerimi yıkıyorum. Geçen haberlerde gördüm çok önemliymiş el yıkama konusu, ve insanların çoğu doğru el yıkamayı bilmiyormuş bile. Mikrop kapmama açısından çok önemli el temizliği, çünkü elimizde herşeyden daha çok mikrop var.
ama çevremdeki insanlar bunları yapmıyor ve gayet rahatlar örneğin bir kafeye gidiyoruz yoldan gelip direkt elleri ile yiyebiliyorlar ve ben kendi anlatıklarımı abartılı buluyorum çok yorulmuş ve kaygılı hissediyorum

yemekten once yemekten sonra lavaboya girmeden once ve sonra krem surmeden once disardan gelince ellerimi yikarim ama telefona dokundum diyede yikamam arkadasiniz obsesif olmus sanirim yada olmak uzere cunku gorumcemde tam olarak boyle

ama çevremdeki insanlar bunları yapmıyor ve gayet rahatlar örneğin bir kafeye gidiyoruz yoldan gelip direkt elleri ile yiyebiliyorlar ve ben kendi anlatıklarımı abartılı buluyorum çok yorulmuş ve kaygılı hissediyorum
Haklısınız böyle hissetmekte ama çoğu el yıkama nedenleriniz çok mantıklı özellikle telefondan sonra yıkamak, yemekten önce ve sonra, tuvaletten önce de bi nevi mantıklı çünkü hijyen önemli, en çok mikrop elden geçiyor. Tabi bunu takıntı gibi yapmaktansa gerekli durumlarda yaparsanız kendinizi çok yıpratmamış olursunuz. Kendinizi takıntılı gibi hissetmeyin öyle düşünmeyin bu durum daha çok zor olur, Rabbim yardımcınız olsun :KK200:

ama takıntı boyutuna geldi ve ben çok daraldım eskiden böyle biri değilim mikrop falan da bulaşmazdı çevremdeki insanlar benden 1000kat rahattır
Dogrudur herkesin bi takintisi vardir mesela ben geceleri evin bi kosesi daginik olsun yerde bi oyuncak her hangi bisey goriyim temizlemedn uyumam asla

Ben gunde 40 kere yıkıyorumdur abartısız az evel biseyden tiksindim aslında tiksincek bisey yok ama hala huzursuzum mesela. Tuvaletteydim,o esnada sifonu çektim ve taharet muslugunu açtım yanlışlıkla cok açıldı musluk o an ve klozet ve yerlere su sıçradı
Cildirdimmmmmmm hemen cifle temizledim oysa sıçrayan su yani bişey değil.
Bence haline şükret
Yemekten önce el yıkanır
Tuvaletten sonra yıkanır
Yemek yaparken yıkanır
Evi temizledikten sonra yıkanır
Yataga girmeden evel yıkanır
Makinaya camasirlari attiktan sonra da yıkanır
Neticede çamaşır da pis yani.

telefonla oynadıktan sonra
ya da diyelim yemeğin fotosunu çektiniz ya da arada bakmanız gerekti mesaj vs ya da video açtınız onu durdunuz telefona dokununca yemeğe ellemeden yıkar mısınız tekrar
tuvaletten önce

bunların hiç birinde yıkamam.
hele diş fırçalamadan öncesi aklımın ucuna gelmiş değil..

teşekkürler
Dediklerinin hepsini yapmadan önce elimi yıkarım canımmm.. normal olan bu bence!! Dokunduğumuz her yer mikrop kaynıyor özellikle telefonlar, anahtar, kapı kolları... özellikle büyük tuvalete çıkmadan önce yıkarım ki sonra oraları yıkarken pis elimizi sürüp de başımıza iş mi alalım yani.. tabi İşim bitince tuvaletten çıkarken tekrar yıkarım ...

Haklısınız böyle hissetmekte ama çoğu el yıkama nedenleriniz çok mantıklı özellikle telefondan sonra yıkamak, yemekten önce ve sonra, tuvaletten önce de bi nevi mantıklı çünkü hijyen önemli, en çok mikrop elden geçiyor. Tabi bunu takıntı gibi yapmaktansa gerekli durumlarda yaparsanız kendinizi çok yıpratmamış olursunuz. Kendinizi takıntılı gibi hissetmeyin öyle düşünmeyin bu durum daha çok zor olur, Rabbim yardımcınız olsun :KK200:
çok teşekküre derim mesajları görünce acaba ben abartmıyorum da öyle mi geliyor demeye başladım ama mesela dışarıda kullandığım telefon kalem defter gibi şeyleri kullanırken elimle aynı anda bir şey meyve vs yiyemiyorum elim pisleniyordur diye

çok teşekküre derim mesajları görünce acaba ben abartmıyorum da öyle mi geliyor demeye başladım ama mesela dışarıda kullandığım telefon kalem defter gibi şeyleri kullanırken elimle aynı anda bir şey meyve vs yiyemiyorum elim pisleniyordur diye
Bazıları biraz abartı evet yani kimse kalem elledi diye el yıkamaz ama bende özellikle telefondan sonra yıkıyorum, yada yemekten önce bişeye dokunduysam mutlaka yıkarım, yemek yapmadan önce yıkarım, yemek yaparken bişeye dokunduysam bende yıkarım, aslında çoğu olağan şeyler ama kendinizi çok strese kaptırmışsınız. El yıkamak güzeldir temizliktir, bunu takıntı olarak değildi güzel bir alışkanlık olarak düşünürseniz, böyle kendinizi yıpratmazsınız :KK200:

Kısacası ben de el yıkamaya çok önem veriyorum.. ama erkekler bu konuda inanılmaz bilinçsiz.. ya heladan çıkıp yıkamayan mı dersin, yemekten önce de sonra da yıkamayan, leş gibi geziyolar.. ben artık tiksiniyorum ve o pis elleriyle bi de bana dokunmaya kalkıyorsa birisi ( yüzüme, gözüme, omzuma vs ) direkt çıldırıyorum.. aşırı rahatsız oluyorum.. ellerini yıka deyince de ellerim temiz diyorlar.. sırf elini yıkamıyor diye hattatımdan çıkardığım çok erkek oldu.. emin olun birisi elini yıkamıyorsa kıçını da yıkamıyordur !!!

Evet dışarıda vs yemekte elimi yıkamam

Zaten çoğu Zaman elimi yemeğe de sürmem ekmek tüketmem

Telefona elimi deyince yıkamam zira o Zaman sürekli el yıkamam gerekir

Tuvaletten önce evde isem yıkamam ama dışardan vs geldi isem yıkarım

Krem sürmeden önce yıkarım ama zaten yatacak olduğum için yıkarım

Örneğin bulaşıkları makineden boşaltmadan yıkar kirlileri koyunca yine yıkarım

Çamaşırlar için de geçerli kirlileri atınca zaten yıkarım da temizlere de dokunmadan önce yıkar işim bitince de durularım sanki deterjan kalıyor gibi geliyor

Ama aynı ben ofiste tuvalete gitmek dışında elimi yıkamam yemeğe güdeceğim Zaman yıkar çıkarım ana yine çantamı tutar montumu giyerim vs vs

Emin ol bizdeki özenin yarısı kadar bile bilinç olsa insanlarda dünya mikrop yuvası haline gelmemiş olurdu günümüzde ...

Bazıları biraz abartı evet yani kimse kalem elledi diye el yıkamaz ama bende özellikle telefondan sonra yıkıyorum, yada yemekten önce bişeye dokunduysam mutlaka yıkarım, yemek yapmadan önce yıkarım, yemek yaparken bişeye dokunduysam bende yıkarım, aslında çoğu olağan şeyler ama kendinizi çok strese kaptırmışsınız. El yıkamak güzeldir temizliktir, bunu takıntı olarak değildi güzel bir alışkanlık olarak düşünürseniz, böyle kendinizi yıpratmazsınız :KK200:
ya mesela geçen piknik yaptık kızlarla elimizi yıkadık ama onlar sonra elleri ile pizzayı ödemek içiin paraya dokundular dışarıda aldıklarımıza vs dokundular sonra da yemek yediler ama ben elimi yıkadıktan sonra yemek yemeden önce hiçbir pis şeye dokunmamak için büyük çaba harcıyorum ya da babam da eve gelir yıkar ama sonra kumandaya telefona çantasına vs dokunur sonra yıkamadan yemek yer ben bunlarda takıntı yapıyorum veya ilaç içmeden önce hapı elimle ağzıma atıyorum diye içtikten sonra da kutular eczaneden geliyor diye yıkıyorum bu da abartı geliyor

Back
X