• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

el yıkama takıntısı yardım lütfen

ya mesela geçen piknik yaptık kızlarla elimizi yıkadık ama onlar sonra elleri ile pizzayı ödemek içiin paraya dokundular dışarıda aldıklarımıza vs dokundular sonra da yemek yediler ama ben elimi yıkadıktan sonra yemek yemeden önce hiçbir pis şeye dokunmamak için büyük çaba harcıyorum ya da babam da eve gelir yıkar ama sonra kumandaya telefona çantasına vs dokunur sonra yıkamadan yemek yer ben bunlarda takıntı yapıyorum veya ilaç içmeden önce hapı elimle ağzıma atıyorum diye içtikten sonra da kutular eczaneden geliyor diye yıkıyorum bu da abartı geliyor
Evet biraz kendinizi kaptırmışsınız, ama bende çoğu zaman elimi yıkarım dediğim gibi ama ben hiç takıntı olarak görmedim, paradan sonra mutlaka el yıkanmalı zaten, siz birazcık şu konuda kendinizi telkin edin ben takıntı olarak değil alışkanlık için yapıyorum o zaman belki biraz daha rahatlarsınız. Ben de bazen dışarıya yemek yemeğe çıkınca elimi bi şeye sürmek istemiyorum çünkü biliyorum ya yemek yiyeceğim. Biraz kendini bu takıntı değil diye rahatlatmaya çalışın lütfen, çok güzel bir alışkanlık el yıkamak:KK76:

Evet dışarıda vs yemekte elimi yıkamam

Zaten çoğu Zaman elimi yemeğe de sürmem ekmek tüketmem

Telefona elimi deyince yıkamam zira o Zaman sürekli el yıkamam gerekir

Tuvaletten önce evde isem yıkamam ama dışardan vs geldi isem yıkarım

Krem sürmeden önce yıkarım ama zaten yatacak olduğum için yıkarım

Örneğin bulaşıkları makineden boşaltmadan yıkar kirlileri koyunca yine yıkarım

Çamaşırlar için de geçerli kirlileri atınca zaten yıkarım da temizlere de dokunmadan önce yıkar işim bitince de durularım sanki deterjan kalıyor gibi geliyor

Ama aynı ben ofiste tuvalete gitmek dışında elimi yıkamam yemeğe güdeceğim Zaman yıkar çıkarım ana yine çantamı tutar montumu giyerim vs vs
evet çamaşır bulaşık konusunda ben de öyleyim yıkarım boşaltmadan önce hele iç çamaşırı çıkartıyorsam banyoya girmeden önce mutlaka temiz elle çıkartırım ama eskiden böyle değildim normal kalkıp çamaşırımı kıyafetimi çıkartıp giriyordum yıkamaya dikkat etmeden bi de yemekten önce yıkayınca özen gösteriyorum mont çanta vs tutmamaya benimki abartı işte..

Evet biraz kendinizi kaptırmışsınız, ama bende çoğu zaman elimi yıkarım dediğim gibi ama ben hiç takıntı olarak görmedim, paradan sonra mutlaka el yıkanmalı zaten, siz birazcık şu konuda kendinizi telkin edin ben takıntı olarak değil alışkanlık için yapıyorum o zaman belki biraz daha rahatlarsınız. Ben de bazen dışarıya yemek yemeğe çıkınca elimi bi şeye sürmek istemiyorum çünkü biliyorum ya yemek yiyeceğim. Biraz kendini bu takıntı değil diye rahatlatmaya çalışın lütfen, çok güzel bir alışkanlık el yıkamak:KK76:
Paralar ciddi mikrop yuvası 🤮

Ben de çocukluğumdan beri böyleyim..
anahtara , paraya, kokulu herhangi bir şeye, saçıma elimi sürersem yıkarım. Yemek yemeden evvel ve yedikten sonra zaten yıkanmalı. Ayağımı yıkasam ellerimi sabunlarım..Yemek yaparken domatesi, sebzeyi, soğanı doğrarken aralarda ayrı ayrı yıkarım :KK45:
Ama ben bunun takıntı olduğunu düşünmüyorum yani olması gereken bu gibi geliyor
Allah yardımcımız olsun :)

merhaba hanımlar benim bu ara mikrop kapma korkusuna sürekli el yıkama takıntım başladı fark ediyorum ve kendimi durdurabiliyorum yani kendi kendime söz verdim gereksiz yerde el yıkamıcam diye ve buna uyuyorum ama şöyle bir sorun var ben nerede gerekli olduğunu nerede takıntı olduğunu anlayamıyorum o yüzden birkaç sorum var size

telefonla oynadıktan sonra yemek yemeden önce elinizi yıkar mısınız ya da diyelim yemeğin fotosunu çektiniz ya da arada bakmanız gerekti mesaj vs ya da video açtınız onu durdunuz telefona dokununca yemeğe ellemeden yıkar mısınız tekrar
tuvaletten önce el yıkar mısınız sonrası gibi evde de
dışarıda bir yerde yemek yemeden önce ellerinizi yıkar mısınız
evdeyken elinizi ağzınıza burnunuza götürmeden ya da sivilce patlatmadan önce yıkar mısınız
diş fırçalamadan ağız çalkalamadan önce el yıkar mısınız
elinize krem sürmeden önce temiz olsun diye yıkar mısınız
dışarıda giydiğiniz kıyafete dokunduğunuz zaman veya anahtara dokunduğunuz zaman el yıkar mısınız

sizce el hangi eylemlerden önce ve sonra yıkanmalı
teşekkürler

Merhabalar, yalnız değilsiniz. Bu saydığınız durumların hepsinde ellerimi yıkarım. (sadece dışarıda kıyafet konusunu anlamadım bir an.) Yıkamam gerektiğini hissediyorsam bu beni rahatsız ediyorsa yıkamadan rahat edemem.

Mesela az önce para saydım ellerimi yıkayıp geldim nemlendirici sürmemle konunuzu görmem bir oldu.

Birkaç sene önce ellerimde yaralar oluşmuştu. Dermatolog kuruluk egzaması olduğumu söyledi. Verdiği kremleri düzenli kullandım geçti. O zamandan beri ellerimi çok iyi nemlendirmeye çalışıyorum bir sorunum yok.

Birde ehliyet yenilerken parmak izimi almaya çalışıp alamamışlardı ( defalarca denemelerine rağmen ) sebebi bu el yıkama olsa gerek. Sizde de böyle bir şey oldu mu?

Bende sizin gibi şüpheye düşüp internette bakmıştım. Şu gibi görselleri bulmuştum içim rahatlamıştı. Bir okuyun lütfen. ;)

7109,1jpg.webp

Merhabalar, yalnız değilsiniz. Bu saydığınız durumların hepsinde ellerimi yıkarım. (sadece dışarıda kıyafet konusunu anlamadım bir an.) Yıkamam gerektiğini hissediyorsam bu beni rahatsız ediyorsa yıkamadan rahat edemem.

Mesela az önce para saydım ellerimi yıkayıp geldim nemlendirici sürmemle konunuzu görmem bir oldu.

Birkaç sene önce ellerimde yaralar oluşmuştu. Dermatolog kuruluk egzaması olduğumu söyledi. Verdiği kremleri düzenli kullandım geçti. O zamandan beri ellerimi çok iyi nemlendirmeye çalışıyorum bir sorunum yok.

Birde ehliyet yenilerken parmak izimi almaya çalışıp alamamışlardı ( defalarca denemelerine rağmen ) sebebi bu el yıkama olsa gerek. Sizde de böyle bir şey oldu mu?

Bende sizin gibi şüpheye düşüp internette bakmıştım. Şu gibi görselleri bulmuştum içim rahatlamıştı. Bir okuyun lütfen. :KK66:

Eki Görüntüle 2282547
[/QUOT
parmak izi ile ilgili bir olay olmadı ama ileride ne olur bilmiyorum resim için teşekkürler ama mesela anneme domestos verdim elimi yıkamam mı lazım şimdi :D burada tuvalete girmeden önce anahtara telefona dokunduktan sonra diş fırçalamadan önce yazmıyor onlar bende abartı sanırım bir de el yıkamaktan çok yıkamadığımda mikrop kapıcam hasta olucam gibi hissedip zorunluluk olarak yapmak koyuyor sanırım bana o kaygı oluşturuyor bir de bu huy yüzünden ellerim kışın çok çatladı yaralar oldu hep mikroplara daha açık hale geldi ama benim gibilerinin olduğunu duymak rahatlattı biraz sağolun

Yıkarım evet ama bunu böyle siralamam , alışkanlık olmuş artık. Siz yoruldum dediginize göre takıntı yapmışsınız.

Yemekten önce ve sonra zaten mecbur yıkanır , tartışılmaz.

Yemek sırasında da telefonumu sessize alırım ve uzağına bırakırım zaten, ihtiyaç duymam dokunmaya.

Yemen yaparkende dolabın kapağına dahi çıplak elle dokunmam, dokunursam yıkar öyle yemeği yaparım..

Gözlemlediğim ; telefon , dolap kapakları, saçlar , elbise ne ellenirse ellensin yemek yapmaya devam ediyor kadınlar ya da erkekler.

Parmak yalayanlarda çabası .

Ellerini yıkamadan " yardım edeyim mi " çağrısı yapanlara da sesleniyorum lütfen el yıkamadan yemek yapmayın, yardım etmeyin.

Rahatladım.

Ben de öyleyim ellerim hiç kurumaz hatta lavabonun önünden geçerken bile dur bile ellerimi yıkayıp gideyim derim 😂 herkeste böyle değil bu bende takıntı gibi

merhaba hanımlar benim bu ara mikrop kapma korkusuna sürekli el yıkama takıntım başladı fark ediyorum ve kendimi durdurabiliyorum yani kendi kendime söz verdim gereksiz yerde el yıkamıcam diye ve buna uyuyorum ama şöyle bir sorun var ben nerede gerekli olduğunu nerede takıntı olduğunu anlayamıyorum o yüzden birkaç sorum var size
telefonla oynadıktan sonra yemek yemeden önce elinizi yıkar mısınız ya da diyelim yemeğin fotosunu çektiniz ya da arada bakmanız gerekti mesaj vs ya da video açtınız onu durdunuz telefona dokununca yemeğe ellemeden yıkar mısınız tekrar
evdeyken elinizi ağzınıza burnunuza götürmeden ya da sivilce patlatmadan önce yıkar mısınız
dışarıda giydiğiniz kıyafete dokunduğunuz zaman veya anahtara dokunduğunuz zaman el yıkar mısınız
teşekkürler
Söylediğiniz her eylemden önce ve sonra ellerimi yıkarım. Hatta dışarıdan gelince telefonu silerim. Ben makineden çıkardığım camasirlari sermeden yıkarım.yemek yaparken soğan, domates doğradıktan sonra yağ döktükten sonra, yani yemekte her eylemden sonra bol sabunla yıkarım. Sonra hijyenik olsun diye havluya bile değil kağıt havluya kurularım elimi. Ömrüm el yıkamakla geçiyor.

Kesin bir şeyden etkilendin. Ya da igrendin. Ne zaman ve nasıl başladığını hatırlıyor musun?

Bahsettiğin şeyler hayatın akışında gerekli el yıkamalar bence. İnsanlar biraz emaaaan nolacah yıkamakla kafasındalar. Takıntılı olsaydın başkalarının el yıkamaması yüzünden dışarda asla yemek yiyemez duruma gelmez miydin?

El yıkanır yıkanmasına ama yıkarken ne düşündüğün önemli bence. Takıntılı olanların çoğu mikrop kapmaktan korktuğu için yıkıyor sanırım.
Ben yemek yaparken kaç defa elimi yıkarım bilmiyorum, ama yemek temiz olsun diye yaparım bunu ay elim kirlendi dur temizleneyim diye değil.
Çamaşır sermeden önce de yıkarım, olur ya elimde bir şey varsa çamaşırı kirletmeyeyim diye.
Dışardan geldiğim an mutlaka yıkarım, hiçbir şeye dokunmam. Dışarda da ne yiyeceğime bağlı olarak yemeklerden önce elimi yıkarım, ama yarım saat önce yıkayıp bir yere dokunmadıysam yıkamam mesela.
Bence bu konunun bir sonu yok.
Siz durumdan rahatsız olduğunuza göre belli ki ters giden bir şeyler var.

Bahsettiğin şeyler hayatın akışında gerekli el yıkamalar bence. İnsanlar biraz emaaaan nolacah yıkamakla kafasındalar. Takıntılı olsaydın başkalarının el yıkamaması yüzünden dışarda asla yemek yiyemez duruma gelmez miydin?
İlaçla tedavi gören bir arkadaşım vardı, temizlik takıntısı yüzünden. Elleri aşınmıştı ve inanır mısın işaret parmağını bilgisayarın dokunmatiği görmüyordu.
Evde yemek yaparken pek çok şeyden tiksinip saatlerce temizlik yapmaktan bunaldığından çoğu yemeklerini de ailecek dışarda yiyorlardı.
Baktığın zaman çok saçma ama takıntı denilen şey baştan sona saçmalık zaten.

parmak izi ile ilgili bir olay olmadı ama ileride ne olur bilmiyorum resim için teşekkürler ama mesela anneme domestos verdim elimi yıkamam mı lazım şimdi :KK70: burada tuvalete girmeden önce anahtara telefona dokunduktan sonra diş fırçalamadan önce yazmıyor onlar bende abartı sanırım bir de el yıkamaktan çok yıkamadığımda mikrop kapıcam hasta olucam gibi hissedip zorunluluk olarak yapmak koyuyor sanırım bana o kaygı oluşturuyor bir de bu huy yüzünden ellerim kışın çok çatladı yaralar oldu hep mikroplara daha açık hale geldi ama benim gibilerinin olduğunu duymak rahatlattı biraz sağolun

Rica ederim özellikle yazmak istedim.

Ben sizi anlıyorum ama bu konuda kendiniz rahatlatmalısınız. Her durumda el yıkama düşüncenizin olması sizi yorar. Ve çevrenize bu kadar takılmayın, onlarla kendiniz karşılaştırmayın derim.

Domestos için; kutusundan aşağı akmadıysa ben olsam yıkamazdım. :)

Görselde yazmıyor oluşu yıkamamamız anlamına gelmez ki. Daha çok var.

Tuvaletten önce ve sonra ellerimi yıkarım.
Bozuk ve kağıt paraya, anahtara, telefonuna dokununca ellerimi mutlaka yıkarım.

Çevrenizden verdiğiniz örneklerde el yıkanmalı zaten olması gereken o.
Paraya dokunup sonra pizzayı elle yemek de nedir? :olamaz:

Sadece ilaç kutusunu yıkamanız abartı geldi. Ben olsam yıkamam ama poşetinden çıkarmazdım.

Ben kendi durumumu normal görüyorum, olması gereken o zaten diyorum.

O anda ne hissettiğime odaklanmaya çalışıyorum. Rahatsızlık hissi veriyorsa yıkıyorum yoksa yıkamıyorum. Yıkamadığım durumlarda oluyor tabi.

Ellerinizi yeterince nemlendirmediniz mi acaba? Yara, çatlak olması üzücü. Valla ben ellerime bakıp bakıp üzülüyordum, ellerimi saklıyordum bazen.

El bakımına ekstra dikkat edince yanımdan nemlendiricilerimi eksik etmeyince sorun kalmadı. Kış aylarında yoğun yapılı bir nemlendiriciyi güzelce sürüp ellerinize eldiven giyip öyle uyuyabilirsiniz mesela ben öyle yapıyordum.

Ellerinizin şu an ki durumu nedir? Kötüleşmeden hemen bir cildiye doktoruna gösterin lütfen.

teşekkürler
El yıkamak iyi bir alışkanlık ama mikroptan da bu kadar korkmayın bence. Bağışıklık sisteminizde bir sıkıntı yoksa çoğu mikrobu halledecektir. Üstüste elimi yıkadığımda oluşan kuruluk hissi daha rahatsız edici geliyor bana.

teşekkürler
Ben bunların çoğunu yapmıyorum ama yapabilsem ne güzel olur. Takıntılı değil dikkatli hareketleriniz var. Takıntıya çevirmemek için dikkat etmek gerek tabii.

Rica ederim özellikle yazmak istedim.

Ben sizi anlıyorum ama bu konuda kendiniz rahatlatmalısınız. Her durumda el yıkama düşüncenizin olması sizi yorar. Ve çevrenize bu kadar takılmayın, onlarla kendiniz karşılaştırmayın derim.

Domestos için; kutusundan aşağı akmadıysa ben olsam yıkamazdım. :)

Görselde yazmıyor oluşu yıkamamamız anlamına gelmez ki. Daha çok var.

Tuvaletten önce ve sonra ellerimi yıkarım.
Bozuk ve kağıt paraya, anahtara, telefonuna dokununca ellerimi mutlaka yıkarım.

Çevrenizden verdiğiniz örneklerde el yıkanmalı zaten olması gereken o.
Paraya dokunup sonra pizzayı elle yemek de nedir? :olamaz:

Sadece ilaç kutusunu yıkamanız abartı geldi. Ben olsam yıkamam ama poşetinden çıkarmazdım.

Ben kendi durumumu normal görüyorum, olması gereken o zaten diyorum.

O anda ne hissettiğime odaklanmaya çalışıyorum. Rahatsızlık hissi veriyorsa yıkıyorum yoksa yıkamıyorum. Yıkamadığım durumlarda oluyor tabi.

Ellerinizi yeterince nemlendirmediniz mi acaba? Yara, çatlak olması üzücü. Valla ben ellerime bakıp bakıp üzülüyordum, ellerimi saklıyordum bazen.

El bakımına ekstra dikkat edince yanımdan nemlendiricilerimi eksik etmeyince sorun kalmadı. Kış aylarında yoğun yapılı bir nemlendiriciyi güzelce sürüp ellerinize eldiven giyip öyle uyuyabilirsiniz mesela ben öyle yapıyordum.

Ellerinizin şu an ki durumu nedir? Kötüleşmeden hemen bir cildiye doktoruna gösterin lütfen.
ayrıntılı anlatım için teşekkür ederim aslında çok anormal bir durumum yok sanırım kendime çok kızıyorum bazen ellerimde şuan hiç çatlak vs yok çok şükür kışın vardı düzeldi şuan hava+el yıkama olunca kışın kötü olmuştu

El yıkanır yıkanmasına ama yıkarken ne düşündüğün önemli bence. Takıntılı olanların çoğu mikrop kapmaktan korktuğu için yıkıyor sanırım.
Ben yemek yaparken kaç defa elimi yıkarım bilmiyorum, ama yemek temiz olsun diye yaparım bunu ay elim kirlendi dur temizleneyim diye değil.
Çamaşır sermeden önce de yıkarım, olur ya elimde bir şey varsa çamaşırı kirletmeyeyim diye.
Dışardan geldiğim an mutlaka yıkarım, hiçbir şeye dokunmam. Dışarda da ne yiyeceğime bağlı olarak yemeklerden önce elimi yıkarım, ama yarım saat önce yıkayıp bir yere dokunmadıysam yıkamam mesela.
Bence bu konunun bir sonu yok.
Siz durumdan rahatsız olduğunuza göre belli ki ters giden bir şeyler var.
evet kesinlikle yıkamadığım zaman mikrop kaparım diye bu kadar gerilmesem sorun olmayacak ama ben aman hasta olmayayım diye yıkıyorum yoksa temiz olsun diye yıkasam bu kadar gerilmem hatta bazen unutunca acaba mikrop kaptımmı diye düşünüyodum

Back
X