- 2 Şubat 2017
- 3.372
- 3.509
- 133
- Konu Sahibi dikenlertaci
-
evet anormal....ya bazıları aşırı normal geliyor ama mesela tuvaletten önce veya dışarıda giyilmiş kıyafete dokununca veya dış kapıyı kapatıp kilitleyince bunlar da anormal mi
evet çoğunu yapıyorum.iş yerinde çok fazla mouse kullandıgımda gidip ellerimi dirseklere kadar yıkıyorum. kendimi serinletiyorum ve sabunla temızlenmıs oluşu hosuma gidiyor.yemek önce sonrası, tel vs hepsinimerhaba hanımlar benim bu ara mikrop kapma korkusuna sürekli el yıkama takıntım başladı fark ediyorum ve kendimi durdurabiliyorum yani kendi kendime söz verdim gereksiz yerde el yıkamıcam diye ve buna uyuyorum ama şöyle bir sorun var ben nerede gerekli olduğunu nerede takıntı olduğunu anlayamıyorum o yüzden birkaç sorum var size
telefonla oynadıktan sonra yemek yemeden önce elinizi yıkar mısınız ya da diyelim yemeğin fotosunu çektiniz ya da arada bakmanız gerekti mesaj vs ya da video açtınız onu durdunuz telefona dokununca yemeğe ellemeden yıkar mısınız tekrar
tuvaletten önce el yıkar mısınız sonrası gibi evde de
dışarıda bir yerde yemek yemeden önce ellerinizi yıkar mısınız
evdeyken elinizi ağzınıza burnunuza götürmeden ya da sivilce patlatmadan önce yıkar mısınız
diş fırçalamadan ağız çalkalamadan önce el yıkar mısınız
elinize krem sürmeden önce temiz olsun diye yıkar mısınız
dışarıda giydiğiniz kıyafete dokunduğunuz zaman veya anahtara dokunduğunuz zaman el yıkar mısınız
sizce el hangi eylemlerden önce ve sonra yıkanmalı
teşekkürler
merhaba hanımlar benim bu ara mikrop kapma korkusuna sürekli el yıkama takıntım başladı fark ediyorum ve kendimi durdurabiliyorum yani kendi kendime söz verdim gereksiz yerde el yıkamıcam diye ve buna uyuyorum ama şöyle bir sorun var ben nerede gerekli olduğunu nerede takıntı olduğunu anlayamıyorum o yüzden birkaç sorum var size
telefonla oynadıktan sonra yemek yemeden önce elinizi yıkar mısınız ya da diyelim yemeğin fotosunu çektiniz ya da arada bakmanız gerekti mesaj vs ya da video açtınız onu durdunuz telefona dokununca yemeğe ellemeden yıkar mısınız tekrar
evdeyken elinizi ağzınıza burnunuza götürmeden ya da sivilce patlatmadan önce yıkar mısınız
dışarıda giydiğiniz kıyafete dokunduğunuz zaman veya anahtara dokunduğunuz zaman el yıkar mısınız
teşekkürler
Diş fırçalamadan, yüzümü yıkamadan, yemek yemeden, dışarfan eve gelince, evde kitapları karıştırdıktan sonra, mutfakta en ufak iş yapınca, tuvalet sonrası, banyo temizliği sonrası, kumandaya dokununca ellerimi sabunla yıkarım.merhaba hanımlar benim bu ara mikrop kapma korkusuna sürekli el yıkama takıntım başladı fark ediyorum ve kendimi durdurabiliyorum yani kendi kendime söz verdim gereksiz yerde el yıkamıcam diye ve buna uyuyorum ama şöyle bir sorun var ben nerede gerekli olduğunu nerede takıntı olduğunu anlayamıyorum o yüzden birkaç sorum var size
teşekkürler
surekli silerim ama telefona her dokundugumda ellerimi yikamaya kalksam banyodan cikamam ben heralde
kizim sagolsun firsat buldugunda elindeki herseyi telefona surdugu icin surekli siliyorumYok, sık sık temizleyince o kadar kirli olmaz zaten.
Peki temiz çamaşırlara eklemeden önce çamaşırlar kirlenmesin diye ve makyaj yapmadan yüzünüze gözünüze dokunmadan önce yıkıyor musunuzEvet el yıkamak hijyen açısından önemli, inandığım dine göre de temizlik imandandır ama siz sanki biraz abartmışsınız gibi geldi. Dikkat edin obsesiflik boyutuna geçmeyin.
Kendimden örnek vereyim, yemek öncesi ve sonrası, yemek yapmaya başlarken, tuvaletten sonra (eğer dışardaysam öncesinde de yıkıyorum), paraya, toplu taşımadaki herkesin tutunduğu tutamaçlara dokunduktan sonra, kızımın altını değiştirdikten sonra, makineye kirli çamaşırları, bulaşıkları attıktan sonra mutlaka ellerimi yıkarım. Kızımla parktan gelince ikimizde elimizi yıkarız. Ama saça dokununca el yıkandığını ilk defa burda okudum. Zaten kişisel temizliğimize dikkat ediyorsak saçımıza dokununca niye ellerimizi yıkayalım ki?
Sorun, el yikamaktan ziyade cok gerekli olmayan zamanlarda el yikanmazsa duyulan kaygi..merhaba hanımlar benim bu ara mikrop kapma korkusuna sürekli el yıkama takıntım başladı fark ediyorum ve kendimi durdurabiliyorum yani kendi kendime söz verdim gereksiz yerde el yıkamıcam diye ve buna uyuyorum ama şöyle bir sorun var ben nerede gerekli olduğunu nerede takıntı olduğunu anlayamıyorum o yüzden birkaç sorum var size
teşekkürler
Kesinlikle. Ne yapmalıyımSorun, el yikamaktan ziyade cok gerekli olmayan zamanlarda el yikanmazsa duyulan kaygi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?