Elalem elalem..

elalem de bi şeye laf etmese .. gitmesen de vefasız olursun. ayrıca eşinin bi kabahati yok.

Yaw he deyin geçin. Eşiniz sorun etmiyor. Kp kv laf ediyor diye sıkıntı yapmayın. Onlara haber vermeyin hatta gelirken

Eşiniz bir şey dememiş ki boşanmayı düşünüyorsunuz.
Boşanmak kolay mı?
Başka bir şehirde ve uzaktaysanız bir kaç ayda bir gidilebilir.
Eskisi gibi değil ki görüntülü konuşma var, sürekli telefonda konuşma var. O bağımlılık durumu sebebiyle belki de evliliğinizi gözden çabuk çıkarıyorsunuz.
Bu kayınpederinizin size karışması, elalemin size karışma hakkını tanımıyor elbette.

Kimseyi alakadar etmez annenize kaç defa gittiğiniz, herkes yerini haddini bilecek. Bir daha cevap vermeye bile tenezzül etmeyin ve ben olsam ay da bir gitmeyi ay da ikiye çıkarırım. Öyle olmaz böyle olur.

Annenize babanıza gittiğiniz kadar eş ailesinede gidiyorsunuz
Onlarda bu kadar sık gelme diyor işte daha ne olsun belki millet eşiniz hakkında kötü konuşuyordur
Oğlun eve bakmıyormu kavgamı ettiler acaba vs milletin ağzını susturmak imkansız
Kendi ailenize gelince gittiğinizi söylemeyin olsun bitsin sizin anne babanıza gitmenizden eş ailesinin komşusuna neki yani
Kayınvalidenin işleri bunlar belkide sağa sola ağlıyordur 🤣

Sende gittiğinde onları ziyaret etme?
Neden gidiyosun ki onların yanına?
Adamın bir suçu yokmuş,ailesi kötüyse adamın ne suçu var? Ne yapsın ki ailesini silsin mi?
Onların lafına bakıp,gitmene izinde vermeyebilirdi,sorunda çıkartabilirdi.

Ayrıca ben anlamıyorum her ay nasıl kocanı bırakıp bırakıp annenin yanına gidebiliyosun? Her ay gitmek çok değil mi ya? Ben kocanın yerinde olsam madem her ay gidecektin niye evlendik derdim.Bence kocayı bu kadar sık bırakıp bırakıp gitmek iyi bir şey değil.

El alem ne der diye diye, hayatı gönlünce yaşayamadan bu dünyadan göçüp gidiyor insanlar. Peki bu el alemin umurunda mı?

Merhaba hanımlar. Buda benim hikayem. 8 aylık evliyim ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum burada da tanıdığımız kimse yok.İş nedeniyle buradayiz çalışmıyorum evdeyim. Benim memleketime ayda bir gelip gitmem millete dert olmuş ki gidip kayınvalide ve kayınpedere çok sık geliyor niye bu kadar geliyor gibi laflar demişler. Eşim polis olduğu için bu kadar sık gidip gelemiyor oda beni yolluyor insan ister istemez sıkılıyor bunaliyor. Kayinpederim en son gittiğimde bir ton laf söyledi bu kadar sık gelinir mi bir daha x(oğlum) ile birlikte gel elalemden laf duyuyoruz bizim örfümüzde bu yok gibisinden tabi bende karşılık verdim. Bu arada babam yok vefat etti sadece annem var yalnız başına yaşıyor kardeşim de yok. Sürekli bu gidip gelme mevzusundan laf sokmalar ters çıkışlar yapıyorlar bende taviz vermiyorum çünkü biliyorum ki elini verirsen kolunu kaptirirsin ama artık tahammülüm kalmadı. Bana kendi kızını evlendirdiklerinde 7 ay salmadilar diye savunma yapıyor. Bende en başından bana bu lafları yapacağınızı deseydiniz buralara kadar gelmez birbirimizi üzmezdik dedim. Annemde kalmam bile laf olmus. Boşanmayı düşünüyorum bazen bu eski kafalılar yüzünden çok dar kalıplı insanlar. Eşimde tam tersi anlayışlı kırmayan biri ama sabrım yok ailesine. Benim gibi olan var mı? Teşekkürler iyi akşamlar.
7 ay kızımı salmadılar mı😳 kızına köpek muamelesi yapmış resmen kafayı yemiş kp niz.. dikkate almayın bildiğinizi yapın şimdi dinlerseniz ilerde her şeyde böyle dayatma yaparlar size

Merhaba hanımlar. Buda benim hikayem. 8 aylık evliyim ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum burada da tanıdığımız kimse yok.İş nedeniyle buradayiz çalışmıyorum evdeyim. Benim memleketime ayda bir gelip gitmem millete dert olmuş ki gidip kayınvalide ve kayınpedere çok sık geliyor niye bu kadar geliyor gibi laflar demişler. Eşim polis olduğu için bu kadar sık gidip gelemiyor oda beni yolluyor insan ister istemez sıkılıyor bunaliyor. Kayinpederim en son gittiğimde bir ton laf söyledi bu kadar sık gelinir mi bir daha x(oğlum) ile birlikte gel elalemden laf duyuyoruz bizim örfümüzde bu yok gibisinden tabi bende karşılık verdim. Bu arada babam yok vefat etti sadece annem var yalnız başına yaşıyor kardeşim de yok. Sürekli bu gidip gelme mevzusundan laf sokmalar ters çıkışlar yapıyorlar bende taviz vermiyorum çünkü biliyorum ki elini verirsen kolunu kaptirirsin ama artık tahammülüm kalmadı. Bana kendi kızını evlendirdiklerinde 7 ay salmadilar diye savunma yapıyor. Bende en başından bana bu lafları yapacağınızı deseydiniz buralara kadar gelmez birbirimizi üzmezdik dedim. Annemde kalmam bile laf olmus. Boşanmayı düşünüyorum bazen bu eski kafalılar yüzünden çok dar kalıplı insanlar. Eşimde tam tersi anlayışlı kırmayan biri ama sabrım yok ailesine. Benim gibi olan var mı? Teşekkürler iyi akşamlar.
Milleti boşverin, ama her ay aileye gitmek çok sağlıklı bir durum değil, biraz düzene oturtmaya çalışın eşiniz ve kendiniz için yapın bunu , sürekli memlekete gitmeniz eşiniz açısından zor bir durum, biraz eşinizi de düşünerek hareket edin derim , elalemi boşverin takmayın...

Evet düşünüyorum çünkü çok baskıcı bir aile evlenmeden önce böyle değillerdi evlendikten sonra herşeye karismaya başladılar. Benim memleketime gitmem annemde kalmam

Diyemiyor kırılacak darilacaklar bende ortada kalıyorum diyor çünkü biliyorki o lafı dediğinde babası ipleri tamamen koparacak belki de
O ipler öyle pamuktansa hemen kopacaksa kopsun bu ne iştir ne meraklı insanlar hemen ip koparmaya.
Bana kalırsa yeni evli olmanız hasebiyle kayın aileniz ipleri ellerinde tutmak, size söz geçirmek istiyorlar. Şimdiden emirlerinde olursanız öyle devam eder diye düşünüyorlar.
Bildiğinizi okumaya devam edin.
Geri adım atacaklar, alışacaklardır sizin düzeninize.
İstedikleri kadar konuşsunlar.
Zaten şuna da emin olun, elalem değil bizzat kendileri konuşuyor. Kendi egoları yüzünden böyle saçmalıyorlar.
Yerinizde olsam eşimi seviyorsam evliliğimi bozmam. Ve ne zaman nereye gitmek istiyorsam giderim, tek sorumlu hissettiğim kişi de eşim olur.
Eşiniz de sizi ezdirmediği sürece boşanmayı hak etmiyor. O da öğrenecek ses çıkarmayı. Öğrenmeli.

Konu başlığındaki elalemden farkınız yok 🤭
Ben halkın ta kendisiyim ahahahahahha

:rapci:

İşin şakası evliliğin ilk zamanlarında aile birliğinin olması gerektiğini düşünüyorum. Henüz alışma döneminde sürekli ailelere gitmek kötğ bence. Eşle kurulan yeni yuvaya alışma süresini dolduramıyoruz öbür türlü.

Geliyorsam kendi anneme geliyorum kimseyi ırgalamaz deyin.Kocaniz ailesiyle konuşsun.bunun üzerine daha çok gelin annenize.hatta alıp kendi evinize götürün öyle olunca sizin gelmenize ses çıkarmazlar ana kız oğlumun evine yerkesecegine gelin gelip anasını görsün derler.tecrübe konuşuyor ablacim inan.biz buna ölümü gösterip sıtmaya razi etmek diyoruz

Anladığım kadarıyla ailenizle, eşinizin ailesi yakın oturuyor. O zaman ben olsam kendi anneme giderim eşimin ailesine uğramam, laf söz ettiklerinde sizin düşünceniz belli, benimde hayat yaşama biçimim belli o yüzden size yedi ayda bir eşimle uğramayı düşünüyorum derim açık açık, eşime de keskin ve net şekilde karışılmaması gerektiğini muhatabı kendisinin olduğunun altını çizer belirtirim. Şuan kırılma noktası tavrınız nasıl olursa hayatınız tavrınız üzerimden şekillenecek ya başkalarının görüş ve düşüncelerine göre yaşayacaksınız yada kendi düşünceleriniz, kendi yaşam biçiminiz önemliyim ben deyip yolunuza bakacaksınız. Bu başlangıç bunun ileride daha çok versiyonları gelecek bu yüzden hep düşüncelerinizde net olun.

Benim eşimde görev nedeni ile sürekli dış görevlere gidiyor evlendim 3 gün sonra eşim göreve gitti bende ailemin yanına gittim 6 yıldır aynı düzende devam ediyor bu böyle banada en yakın akrabalarım daha 3 günlük gelinsin elinde valizle ananın evine geldiğine göre bosaniyormusun diye neler neler söylediler hâlâ daha konuşurlar 3 ay annemlerde kaldım 2 hafta oldu evime geleli napa biliriz gurbette tek başıma aylarca tabikii ailemizin yanına yada k.v gidicez eş ailesi ile yüz göz olmak istemiyorsan eşin ile konuş kendi ailenin yanında kal onun bunun soylediklerine kulak asma herkes herşeyi konusuyor hiç umursama zamanla alışırsın önemli olan eşinizle anlasmaniz hiç kimse için de eşinden boşanma benim k.v de eşim göreve gittigi zamanlarda bana ayrı konuşurdu eşime ayrı konuşurdu 3 aylık evliydim yalnızca 3 gün aynı evin içinde kaldım bizi boşanma aşamasına getirmişti

Back
X